ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Japonská papírová ocel Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,865
Pro udržování ostrého nože 1000/3000 pokud by se měli srovnávat nějaké zuby nebo ubírat prostě víc materiálu tak i něco hrubšího. Pro začátek třeba takovýhle rozhodně ale nebrat čínský vodní kámen.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/23/2017
Příspěvky: 6
Super, děkuji moc za odkaz.

Mám to na nůž od Milana Pokornýho, tak chci něco fakt dobrýho (ten nůž je můj mazel).

Jinak Takefu tu ostrost fakt rychle ztrácí. Byl jsem nabrousit u nožíře, pak zakrojil pár uheráků, uzenýho, ovoce, zeleniny, atp. a už chce zase oživit ostří.. Říkám si, v čem je ta ocel tak dobrá :)) Ale když se naostří, řeže parádně, to jo..
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,865
Prosím tě Takefu je firma co vyrábí ocel né ocel.
Je "tak dobrá" protože je hodně čistá, bez nežádoucích prvků a jde zpracovat tak jak to japonci mají rádi tenké jádro nože zakalené na maximum a minimálně popuštěno, aby šel nůž vybrousit hodně do tenka a ostří se při tom neohnulo, zároveň je snadno brousitelná tak to že se rychleji zatupí než práškovky třeba ZDP189 vyhovuje japončíkum protože brousit na vodních kamenech je pro kuchaře základ jako umět číst a psát. Samozřejmě jsou i ocele víc legované co se zatupí pomaleji ale pořád jim stačí pár tahů na kameni pro nabroušení, ale pořád je to o tom zvolit vhodnou ocel, geometrii ostří a perfektní tepelné zpracování, to všechno musí být dohromady aby nůž pracoval k plné spokojenosti při práci pro kterou byl vyroben. Těžko budeš hledat perfektní nůž na krájení zeleniny na ozdobu tak jak si s tím hrajou japonci a zároveň s ním štípat třísky na zátop, univerzální nůž nikdy nebude tak dobrý.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/23/2017
Příspěvky: 6
Ahoj, děkuji moc za odpověď a objasnění Ok

O Japonský vodní kámen jsem napsal Ježíškovi, tak uvidíme Laugh


Wrch vložil tyto přílohy:
1794550_366407576859378_7112948433824614346_n.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,865
Není zač, snad jsi byl letos hodný Happy
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/23/2017
Příspěvky: 6
Ptal jsem se manželky a prý ano Laugh
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/18/2018
Příspěvky: 278
Nemá někdo čerstvější zkušenosti s japonskou bílou, modrou ocelí ? Zaráží mě v předešlé diskuzi srovnání s D2 v neprospěch japonské oceli. Jak se kove? Jde perfektně zakalit i ve výhni? Dřevořezba stále nabízí více druhů, ale nikoho jiného jsem nenašel, tak nevím jestli jsou drazí nebo ne.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris