ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
kalení + finálové úpravy Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2019
Příspěvky: 48
Honzaj - zkus jednou kalit do vyjetého fritovacího oleje - všichni kolem si budou myslet, že řízkuješ. Nemusíš balit do alobalu a navíc to dělá takovou zajímavou povrchovku. Samo časem sleze...….
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2001
Příspěvky: 345
Miloslav Zítek napsal:
Honzaj - zkus jednou kalit do vyjetého fritovacího oleje - všichni kolem si budou myslet, že řízkuješ. Nemusíš balit do alobalu a navíc to dělá takovou zajímavou povrchovku. Samo časem sleze...….


Má pravdu předsedo Wink Léta používám a ten senzorický vjem je nesrovnatelný Laugh
Pochybnosti jsou otcem vynálezu. - Ambrose Bierce
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/3/2015
Příspěvky: 388
Díky pánové, skusím si ten fritovací sehnat (až po karanténěLaugh ) Sice ten smrad není až tak hrozný, ale dostat to z kuchyně jde blbě...
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2006
Příspěvky: 428
Ahoj všem,
mám pro známého vyrobit fileťák na "velryby". Bude z N690, čepel cca 280 mm x 22mm x 2,5 mm. A protože jsem na rozpacích zcela bezraden, dovolím si poprosit zkušenější o radu. Takovouhle hubenou potvoru je lepší nechat zakalit bez výbrusu, s nedokončeným výbrusem a nebo mohu udělat výbrus víceméně na hotovo. Kalit bude profi kalírna.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Příspěvky: 6,575
honzajbanzaj napsal:
Díky pánové, skusím si ten fritovací sehnat (až po karanténěLaugh ) Sice ten smrad není až tak hrozný, ale dostat to z kuchyně jde blbě...
Zkus to hned po vytažení odrbat vhodným ocelákem nebo webrex rounem,pak na hadru ředidlo a odstranit přebytečnou mastnotu.Leta už kalím do kalícího oleje,ale když jsem s různými kalícími prostředími experimentoval tak se mi tenhle postup osvědčil.(před popouštěním odstranit co nejvíc těch nečistot,ideálně když je čepel ještě z kalení teplá)
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/3/2015
Příspěvky: 388
Ládes:
No, tahle možnost mi asi bude vyhovovat víc... Jo, kartáčem odrbu, pečlivě otřu hadrem, to vše dělám, ale ředidlo jsem teda nepoužíval. Ono u nožů na trn (většina toho, co dělám) to není problém, tam to skoro nesmrdí, ale když dělám fulltang, tak tam zústane bordel v otvorech a nejde dostat ven. Ředidlo by to mohlo vyřešit (zkusím asi odmašťovač na brzdy).

Díky.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Příspěvky: 6,575
I díra se dá vyčistit od zapečeného oleje(vyhudrovat vrtákem,jehlovým pilníkem apod.To černý prostě musí pryč,čím víc bude dole tím míň smradu v kuchyni. Wink

Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris