ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/18/2016
Příspěvky: 586
..dneska u vody uzení na ohni...


fusgal vložil tyto přílohy:
_DSC0469.JPG.jpg
_DSC0494.JPG.jpg
_DSC0500.JPG.jpg
_DSC0508.JPG.jpg
_DSC0509.JPG.jpg
_DSC0504.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/11/2009
Příspěvky: 787
na tý první fotce je to jak madona
Za všechno si můžu sám
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/18/2016
Příspěvky: 586
vakovlk napsal:
na tý první fotce je to jak madona



Happy já si zase vždy, když peču rybu, vzpomenu na oblíbené medvědy od Kolína a na "K princeznám se nečuchá"...Happy

https://www.youtube.com/watch?v=7GyXeLF8KMU
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 2,469
Před nedávnem jsme s kamarádama zavařovali okurky, 200kg, cca 460 sklenic Happy
Na fotce je teprve cca 1/3 sklenic Laugh


Vencál vložil tyto přílohy:
okurky_1.jpg.jpg
okurky_2.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 2,469
a pupík k narozeninám mé ženy Happy


Vencál vložil tyto přílohy:
20200716_184456.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/14/2020
Příspěvky: 25
Segedín s karlovarskou knedlou Happy kdyby bylo domácí zelíčko, bylo to lepší, nicméně i tak se povedloApplause Jestli právě obědváte, tak vám přeji dobrou chuť 👍


Zdenal23 vložil tyto přílohy:
DSC_0753.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/12/2020
Příspěvky: 41
Já se dnes pustil ze vzteku do mé "sušené" panenky. Před dvanácti dny jsem měl kontakt s osobou covid +, takže stažení z dovolené, karanténa a v pátek testy. Letošní způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným...
Mimochodem, je výborná 😁


StrangerSeky vložil tyto přílohy:
IMG_20200729_163453.jpg.jpg
IMG_20200729_163500.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/7/2018
Příspěvky: 24
Dnešní večeře Ok


Laddis vložil tyto přílohy:
IMG_8538.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 281
Cez víkend zopár pohárov len tak s chuti


Rumunec vložil tyto přílohy:
1596360779030.jpg.jpg
IMG_20200802_112834.jpg.jpg


Cesta je cieľ.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 281
Pred tým na obed linguine s blanšírovanou brokolicou, cesnakom, korením, olejom a parmezánom.


Rumunec vložil tyto přílohy:
IMG_20200801_132151.jpg.jpg


Cesta je cieľ.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2018
Příspěvky: 163
Rumunec - to je sterilované, nebo jen zalité?
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/31/2012
Příspěvky: 196
Kolaciky na svagrovej oslave - lepsie som este nejedol. Je to praca mladej cukrarky z Trnavy👍


otsar vložil tyto přílohy:
received_1214919052185925.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 281
sodekcz napsal:
Rumunec - to je sterilované, nebo jen zalité?

Robievam veci,, zalité,, prevretym nálevom ktorý zvyknem variť pár dní pred tým alebo ho necham aspoň prevrieť a zakrytý čaká kým ho večer znovu zvarím a zalieva. Rumunec, vyjadrovanie jak Maďar no nevadí hádam sa chápeme, a ak nie tak som otvorený otázkam. Keďže sa učím a osvojujem si to, tak robievam častejšie v menších dávkach, aby som si vytvoril priestor na experimenty. Napríklad várka na ktorú sa pýtaš bola rozdelená do porcií pre mňa a pre moju ženušku Táničku z dôvodu tzv nesoliacej diéty veľmi zjednodušene vyjadrené (funkčná len jedna oblička) a ešte aj z toho sme vybrali niekoľko duplicitne naložených pohárov ktoré sme nechali sterilizovať v umývačke riadov na cca 70 stupňov uja Celzia a tuším 2 hodiny. Myslím že stačí nad 62,5 stupňa na 1,5 až 3 hodiny na základe sterilizovanej suroviny, aspoň podľa toho čo si pamätám zo školy, ale ono je to jedno pokiaľ to človek nechce skladovať dlhodobo a najmä v nie úplne vhodných podmienkach. Ja spotrebujem tento koloniál dosť rýchlo ak ho mám, tak preto len zalievanie. Chystám sa ale na zimu zásobiť do pivnice, preto by som rád vo väčšom. A na kolegov hore sa ale nechytám ani náhodou Shocked red face Ok
Cesta je cieľ.
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/9/2016
Příspěvky: 197
Nakladané uhorky v náleve bez sterilizácie vydržia aj 5-6 rokov bez problémov.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2008
Příspěvky: 1,531
Trocha švestiček ze zahrádky..... Cool Pak už jen kynuté těsto, mák a drobenka. Nevydrželi jsme a ke kafi ochutnali ještě teplou. Grin


Twister vložil tyto přílohy:
IMG_20200803_180142_004.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/18/2013
Příspěvky: 95
Zdravím.Něco málo z víkendového grilováníLaugh Laugh Laugh .

https://www.facebook.com/daheananijuann/videos/564861430817333/?t=3


cirus5 vložil tyto přílohy:
Grilovačka.png.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/17/2013
Příspěvky: 111
Údený kapor, pekný večer.


Dobiaš vložil tyto přílohy:
IMG_20200803_192839.jpg.jpg
IMG_20200803_192834.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/7/2010
Příspěvky: 429
egres2 napsal:
Nakladané uhorky v náleve bez sterilizácie vydržia aj 5-6 rokov bez problémov.


Asi děláme něco špatně, i kdybych se postavil na hlavu 5-6 roků mi "uhorky v náleve" NEvydrží Oh No A vlastně - čím lepší nálev, tím "meněj vydržia" LaughLaugh Laugh . A nebo jich "málo zarobíme"? Laugh . ...
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 281
Penzista napsal:
egres2 napsal:
Nakladané uhorky v náleve bez sterilizácie vydržia aj 5-6 rokov bez problémov.


Asi děláme něco špatně, i kdybych se postavil na hlavu 5-6 roků mi "uhorky v náleve" NEvydrží Oh No A vlastně - čím lepší nálev, tím "meněj vydržia" LaughLaugh Laugh . A nebo jich "málo zarobíme"? Laugh . ...


Skromne sa domnievam že rozdiel, okrem iných mnoho faktorov môže byť najmä v subjektívnych pohľadoch na pojem,, nálev,, ak sa chápeme. Keď sa napíše zloženie, pripadne postup, môže to povedať viac. Skladovanie, čistota pohárov, nástrojov atď. Kvalita a druh použitých surovín. Donekonečna, NoNoNo takže spraviť a rýchlo spapať mrGreen Razz
Cesta je cieľ.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2018
Příspěvky: 163
Vidím, že je to obšírné téma. Taky asi záleží, jestli je nálev typu "Deko", ten má vlastní konzervanty, nesteriluje se, nebo klasika. Tam bych měl trošku obavy. Ale s přihlédnutím, že to člověk sní většinou do další sezóny Cool

My jsme měli letos nová víčka (omniovky, klasika) ale výrobce na ně nanesl příliš silnou gumovou vrstvu. Tak se to špatně zavíralo a sem tam něco nechytlo. Něco potom prošlo druhým kolem s lepšími víčky.

JInak čistota, bez té to nejde, rozdílná teplota sterilizace podle potraviny a u nás v rodině potravináři (dnes v důchodu) tvrdí, že je na škole i na prax v konzervárnách učili 20-20-20. T.j. čas ohřevu na požadovanou teplotu - doba samotné sterilizace - doba ochlazování.

Zdar vašim lákavě vypadajícím produktům!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris