ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Ocílka II. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/17/2007
Lokace: Pilsen (Urquell) - North
platan napsal:
Príspevky sa mi nepochopiteľne, tie isté zmazali a nick sa zablokoval. Reklamoval som to, zatiaľ odpísali, že sa na to pozrú. Stačí? Viac k tomu neviem. K tomu HRC u ocieľok by si poradiť nevedel?

Bohužel, já teď dělám do keramikyHappy , a co mám doma klasické ocílky, tak mám jednu hóóóódně dobrou - zděděnou, stáří cca 100 let, pak pár obyčejných, ale fungují víceméně všechny.

A nůž s 66 HRC - to je nějaký únik informací z NASA apod.? Wink
Pokud mi chcete cokoli napsat, pište mi prosím maily, na PM nemusím hned (nebo vůbec) reagovat. Díky.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/27/2009
Lokace: N/A
to Ládes a JanO3
po prvej odpovedi mi vypadol internet, takže odpovedám až teraz

Dik za info. Ja som úplný laik. Preložil som o tom noži s HRC 66, že je to sendvičová , v strede špeciálna prášková oceľ Micro-Carbide, z vonka nejaká nehrdzavejúca oceľ a skuté dohromady. Pokiaľ ide o tú predstavu tej tvrdosti, príp. krájania, tak krája a reže napríklad tak ako britva alebo žiletkou a je to aj tak pri dotyku nebezpečné na porezanie. Krája niečo fantasticky fantasticky, niečo výborne a niečo celkom ako obyčajný nôž. Treba však s ním veľmi opatrene narábať, poreže ťa to aj pri nepatrnom nechcenom dotyku a začínam mať dojem, že napriek tej ostrosti to nebude zase úplne ideálny materiál na všeobecné bežné používanie. Že to bude skôr taký extrém na také porezaníčko pre trhlého fanatika ako som ja a podobných. A ešte to aj straší aj to, že to môže byť krehké, môže sa to ľahko o kosť vyštrbiť, pri páčení zlomiť. Mám preto ešte zatiaľ zmiešané pocity z neho, musím sa sním viac zoznámiť a prispôsobiť techniku krájania . Chce to ešte čas. Ale potešeníčko z neho mám. Happy
Jan02 žiaden únik z NASA, predávajú to aj v cz napríklad je to na highlife.cz, len cena je o 40% vyššia ako v de. Nejaka kamenná predajňa ich predáva v Prahe na námestí Republiky , mala by to byť predajňa J,A, Henkels Zwilling, s cenami však skoro 2 krát vyššími ako cez net v de. ...A aké HRC môže mať taká ocieľka nemáš ani približne šajn? Teda asi v akých hodnotách sa to môže pohybovať?
Čítal som o tvojich keramických ocieľkac, takú malú spratnú do auta pohotovostnú by som možno aj mal v budúcnosti záujem keby to nekomplikovali tie blbé hranice. Keď niečo také budeš zase mať tak daj echo. A koľko by stála taká komplet sada celej tvojej tvorby komplet? Počkal by som aj, lebo teraz som si zašantil a pokúpil brúsnych kameňov a príslušenstva a serepetičiek za cenu, čo sa k nej aj hanbím priznaťa v noci sa strhávam zo spania s chladným potom na čele. No nejak to zvládnem, A ešte otázka tá keramická ocieľka má každá zrnitosť JIS 3000 alebo môžu byťajn inej zrnitosti?
...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Lokace: SR Stupava
[quote=platan]ZTá ocieľka platí aj na Fujitake, no vydrží ostrý tak dlho ( teda pri opatrnom používaní), že to moc poznať veľmi nie je. Nemám dojem, že tá ocieľka je špatná, ale nemám to ako overiť a do druhej už asi investovať nemienim, hlavne keď neviem podľa čoho - povedzme tvrdosti alebo nejakého iného porovnateľného kritéria by som vedel posúdiť, že je naozaj dobrá. A cena a renomovaná značka pre mňa nie je dostatočným argumentom, pritom jeden výrobca má obťahováky nižších a aj vyšších cien.

.....Ak naostris tou ocelkou noz k uplnej spokojnosti a on je po chvili tupi,tak bud nebol dobre naostreny alebo ten noz nedrzi dobre ostrie.
Nechcel som naznacit ze ta ocielka je zla len si myslim ze asi k tym tvojim nozom nie je celkom vhodna.A este jednu staru mudrost od ludi ktori robia s ocielkou denne ,ocielky rovnakej kvality,myslene po com tahame noz v profile ovalnom je minim.50%lepsia ako ociel gulata tot aj moj nazor.
Ale je to jeden z argumentov kde zacat skumat. Ak chces punukam Ti skusit si moju ocielku,ked by si mal cestu okolo Stupavy (15km od BA) len tak na tvoje porovnanie lebo nieje vino oko vinoWink

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2008
Lokace: Záhorí
Dnes som videl v IKEA keramickú ocielku, za asi 7 €. Má ju niekto z vás doma? Aj banujem že som ju nekúpil.

http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/30167003
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Lokace: Dobrá ,Morava
chup napsal:
Dnes som videl v IKEA keramickú ocielku, za asi 7 €. Má ju niekto z vás doma? Aj banujem že som ju nekúpil.

http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/30167003

Je dobrá,kup si ji.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/16/2008
Lokace: N/A
zdravim panove.
dostal sem vod znamyho ocilku(no spis torzo). nasel ji za tramem pri uklizeni.
vubec nevedel co by to mohlo byt. na jedne strane je videt sbrouseni do ostra.
asi to nekdo pouzival na sekani neceho.zkosel sem na spicce trochu zabrat pilnikem
a k memu podivu bere. vim ze uz neni k pouziti. myslite ze prosla treba pozarem?
pochybuju ze by fungovala takhle mekka

Raďas vložil tyto přílohy:
ocilka_001.jpg.jpg
ocilka_002.jpg.jpg

" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/24/2006
Lokace: Plzeň (a okolí)
Z tý druhý fotky jsem přečetl jen, že to je výrobek firmy Friedrich Dick
Takže původně určitě kvalitní ocílka. Zbytek jistě doplní někdo z místních znalců Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/29/2012
Lokace: Czech Republic
Zdravím pánové,
Nevíte co to muže být za výrobce ocilky s označením zvlněne šípky na obou koncích.
Předem děkuji
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum