ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Cestování - vybavení, fotky z cest Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Lokace: Chodsko
Po čase jsem si zase vyšlápl do milovaných Čerchovských lesůHappy.Všude od rána mlha,takže žádný dálkový fotky.A přes metr sněhu(lezli jsme v nad.v. okolo 800m,výš je to ještě lepší),takže bez sněžnic ani ránu...Wink

Gero vložil tyto přílohy:
P2070732.JPG.jpg
P2070734.JPG.jpg
P2070735.JPG.jpg
P2070738.JPG.jpg
P1310700.JPG

Posláno:

Štamgast
Pro Matějku,jestli se sem koukne.Milane,v létě když jsi to tady procházel,došli jste i k tzv. Zelené chýši(pod Čerchovem stojí od počátku 20. století...),dával si sem fotku.Tak takhle to tam vypadá teď.Vevnitř je útulno,zatopí se ve starých kamnech,udělá kafe,ta pohoda...Happy

P2070743.JPG.jpg
P2070748.JPG.jpg
P2070744.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Gero napsal:
Vevnitř je útulno,zatopí se ve starých kamnech,udělá kafe,ta pohoda...Happy

Tak to můžu jen tiše závidět - na Brdech nevydrží téměř žádná bouda nájezdy zlodějů, kteří urazí zámek (eventuelně zdemolují dveře či okenice) a když zjistí, že uvnitř není nic cenného, alespoň odnesou tály z kamen a roury...Evil

Příloha / Přílohy:
Brdy_1.jpg (285kb) staženo 37 time(s).

P. vložil tyto přílohy:
Brdy_2.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Lokace: Brána Šumavy
Gero napsal:
Pro Matějku,jestli se sem koukne.Milane,v létě když jsi to tady procházel,došli jste i k tzv. Zelené chýši(pod Čerchovem stojí od počátku 20. století...),dával si sem fotku.Tak takhle to tam vypadá teď.Vevnitř je útulno,zatopí se ve starých kamnech,udělá kafe,ta pohoda...Happy
Zdravím ze zasněžené Šumavy, nepředstavoval jsem si to uvnitř tak útulnéShocked ...
Já jsem letos po deseti letech poprvé sněžnice zatím nevytáhl, protože jsem si pořídil komplet výbavu na BC lyžování a trénuji a na podzim bych se pustil do výroby pulky a příští zimu vyrazil někam do terénu, asi by to byl (po letních výletech) Český lesOk

matějka vložil tyto přílohy:
012.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Lokace: Plzeň - Bory
Nechápavě žasnu, že to tam někdo nezdemoluje??? Shocked To je přístupná chajda pro "čundráky"?
Posláno:

Štamgast
Petře,tady je to zatim v pohodě,ojediněle se stane,že uvnitř někdo přespí(klýč je schován pořád na jednom místě,kdo hledá najde),ale jinak dobrý.Ono je to taky tim,že tam hajnej bejvá dost často,má to vlastně jako kancl.
Milane,zimní výpravu sem doporučuju.Nepoznáš to tu,kor nahořeHappy
Co je to BC lyžování,běžky?Jestli jo,taky jsem si je vloni pořídil,ale zatim jsem je nevytáhl.Přeci jen na sněžnicích se dostanu všude...Ale právě kámoš co tam má revír,sebou občas tahá obojí a střídá to podle potřeby.

P2070741.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/20/2008
Gero napsal:
Po čase jsem si zase vyšlápl do milovaných Čerchovských lesůHappy.Všude od rána mlha,takže žádný dálkový fotky.A přes metr sněhu(lezli jsme v nad.v. okolo 800m,výš je to ještě lepší),takže bez sněžnic ani ránu...Wink

Parádní fotky Davide.Ok Naposledy jsem tam byl v září na horském kole (Hanovo stezkou).
PS Zelená chýš je vážně útulná.
Posláno:

Štamgast
Ppetr napsal:
Nechápavě žasnu, že to tam někdo nezdemoluje??? Shocked To je přístupná chajda pro "čundráky"?
Není,patří Domažlickým městským lesům.Jak jsem psal,kamarád to má místo kanclu(krásnej kanclík ne?Wink).On se hodně zasloužil o to že chajda vypadá jak vypadá.Jeden čas (za bolševika) byla dost zanedbaná,používali jí jako sklad přípravků a vercajchu na pěstební práce a před tim skauti a turisti.Některé její fotky,které jsem viděl se datují do období kolem první války,jedna je tam vystavena na ukázku...
Posláno:

Štamgast
HOMBRE napsal:
Gero napsal:

Parádní fotky Davide.Ok Naposledy jsem tam byl v září na horském kole (Hanovo stezkou).
PS Zelená chýš je vážně útulná.
Jj,známá trasa,pokračující kolem České studánky.Fotka je výše-pro neznalé,ten altán.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/2/2009
Lokace: Slovakia, Pezinok
Gero napsal:
Co je to BC lyžování,běžky?
Ano, bezky. BC = Back Country
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Lovecká / strážní bouda Eisnerka v Brdech je stará více jak 100 let. Bohužel nyní je naprosto "vybydlená" a už roky prakticky neudržovaná...Neutral

P. vložil tyto přílohy:
Brdy_5.2._2010_7.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/22/2008
Lokace: Šternberk
Tak téhle krásné boudy je vážně škoda .. moc škoda ..
Posláno:

Štamgast
Podobná chajda stojí na Střele v Černé Hati, každoročně tam jezdíme na ryby, bohužel jse asi blízko civilizace, je v dezolátnim stavu. Opravitelné to je, ale jestli by to bylo na půl roku, byla by to děsná škoda.. Neutral

Ppetr vložil tyto přílohy:
IMG_0787.jpg.jpg
DSCF2156.jpg.jpg
DSCF5844.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Lokace: Třebíč
Syenitové skály kousek od Pocoucova aneb šutráky pod sněhem. Kdo by řekl, že pár kilometrů od baráku mám takovou nádheru Happy .

jak vložil tyto přílohy:
syenit_002.jpg.jpg
syenit_009.jpg.jpg
syenit_011.jpg.jpg

"Jistota, že jsme inteligentnější než ostatní, je povážlivá už proto, že ji s námi sdílí tolik pitomců."

Albert Camus
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2008
Lokace: Vysočina
Když jsme u toho Pocoucova, ten kráter u zatáčky znáš?

PepaSFI vložil tyto přílohy:
jezirko1.JPG.jpg
jezirko2.JPG.jpg

Zadus se chladnou ocelí, rypáku!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Lokace: Třebíč
Musím se přiznat, že jsem tímhle směrem dnes vyrazil poprvé. Ty tvoje fotky vypadají jak ze subtropů, na jaře se na kráter půjdu určitě podívat Wink . Díky za tip.
PS: dá se to nějak normálně najít?
"Jistota, že jsme inteligentnější než ostatní, je povážlivá už proto, že ji s námi sdílí tolik pitomců."

Albert Camus
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2008
Lokace: Vysočina
jak napsal:
Musím se přiznat, že jsem tímhle směrem dnes vyrazil poprvé. Ty tvoje fotky vypadají jak ze subtropů, na jaře se na kráter půjdu určitě podívat Wink . Díky za tip.
PS: dá se to nějak normálně najít?

úplně jednoduše! Je to asi dvacet metrů od silnice tam co je nad Pocoucovem ten barák v zatáčce, v půlce kopce směrem do Třebíče. Když se podíváš na google nebo mapy.cz tak to na leteckých snímkách je vidět. Z auta se to lehko přehlídne, je to hned nad zatáčkou a tak není moc času na koukání.
Zadus se chladnou ocelí, rypáku!
Posláno:

Štamgast
P. napsal:
Lovecká / strážní bouda Eisnerka v Brdech je stará více jak 100 let. Bohužel nyní je naprosto "vybydlená" a už roky prakticky neudržovaná...Neutral
Ale je nádherná.Bude velká škoda nechat jí spadnout...
Posláno:

Štamgast
To musí bejt paráda, tábořit v takovymhle srubu. Jednou před hodně lety na táboře jsme v nějakym volně přístupnym srubu u Hracholusský přehrady - paráda...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/11/2009
Lokace: Plzeň
Nemohl jsem jet na Nožnění,tak jsem si alespon zašel na houby a oni rostou........Ok

Kraken666 vložil tyto přílohy:
DSC06593.JPG.jpg
DSC06611.JPG.jpg
DSC06602.JPG.jpg
DSC06615.JPG.jpg

Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum