ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Filmové nože II. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/21/2010
Lokace: Ralsko
To jde i jinak,ne? Někde jinde jsem u kaubojů viděl jak si tam sypnou střelnej prach a pak škrtSad Ale to jsou jen filmyWink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/23/2008
Lokace: Adamov/Brno
Vseta napsal:
To jde i jinak,ne? Někde jinde jsem u kaubojů viděl jak si tam sypnou střelnej prach a pak škrtSad Ale to jsou jen filmyWink

No jo, ale ve scénáři to bylo s nožem ... Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Lokace: Blava (taka mala dedina pri Trnave)
Hehehe, myslim si ze mokry strelny prach nehori (myslim ten povodny, ktory sa pouzival v tych rokoch, neviem ako je to teraz). No a ked nemas nic ineho ako noz a kozenu brasnu, tak ti nic ine nezostava ako pouzit ten noz (brasna by asi v ohni zhorela) . Wink
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 ....
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/20/2008
Lokace: Chodsko
Ahoj,pokud bych měl rodělanej oheň,vypálil bych ránu raději rožhaveným uhlíkem.Laugh
Musím přiznat že rozžavená čepel nože působí na stříbrném plátně mnohem zajímavěji než jiná desinfekce.Ku...va ta bolest!Grin
Posláno:

Štamgast
Ako som uz vyssie spominal treba si pozriet film aby bol jasny sled udalosti. Prave ho postrelili ale utiekol im, spadol do vody a takmer sa utopil, vonku mraz, s jednou rukou nepohyblivou a skoro zmrznuty nemas ani cas a ani ako struhat vetvicky aby si mohol do nich chytit uhlik, ked po tebe ide tlupa najomnych vrahov. Ja som prave nevidel nejaky logicky nezmysel v deji filmu, podla mna docela dobre spracovane. Kto ma zaujem si ho pozriet, moze si ho stiahnut tu.
Posláno:

Pokročilý
Happy Mír!!!Happy Jsou to jen filmy,nikdo z nás by to ASI takhle nedělalHappy Dík za odkaz,stáhnu a pozriemApplause
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/20/2009
Lokace: Nikdykde
Ahoj Baca,
filmík jsem viděl v sobotu a je to celkem dobré kino. Je to film, kde si nůž opravdu hodně zahrál. Také jej mohu doporučit. Rozhodně je tam méně volovin, než v Seagalově "Přepadení v Pacifiku"Wink
Už nikdy nebudu rýt nožem do tabule.

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/2/2008
Lokace: de to je to jižně
HOMBRE napsal:
Ahoj,pokud bych měl rodělanej oheň,vypálil bych ránu raději rožhaveným uhlíkem.Laugh
Musím přiznat že rozžavená čepel nože působí na stříbrném plátně mnohem zajímavěji než jiná desinfekce.Ku...va ta bolest!Grin

Mám pocit, že to vypalování ran se dělalo kvůli zastavení krvácení a ne z důvodu dezinfekce. Kůže s krví se speče a působí jako šev. Nebo ne?
V dobách kdy byl spíš po ruce kovář než doktor...
Ovšem bolet to muselo teda svi...... hodně.
______________________________________________________________________________________
Zříceniny, ty z těch šutrů, to je moje.
______________________________________________________________________________________
mrGreen Svět bez špagátu je jen chaos. R.Smuntz mrGreen
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/24/2009
Lokace: Bratislava, Slovensko
Ano, bolo to na zastavenie krvacania... Ved aj v sucasnosti sa vypaluju krvacave cievky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
HOMBRE napsal:

Upozorňuji, že jmenovaný film jsem neviděl a situaci neznám, ale občas neškodí trochu přemýšlet:
Vypálení rány má skutečně zastavit krvácení - ostatně v dřívějších dobách nikdo o nějaké infekci - a tedy ani desinfekci Wink - nic netušil. K zástavě krvácení je potřeba tkáň plošně doslova "spéct" a to i přes vrstvu krve, která v ráně je. Takže, kdybys to zkoušel uhlíkem, leda bys ho v té krvi uhasil, a to i proto, že žhavý uhlík nemá žádnou "tepelnou kapacitu". Navíc by to požehání bylo jen bodové a musel bys to dělat opakovaně. Použití rozpáleného železa je zcela na místě. Pokud mi nevěříš, zkus si to na kusu syrového masa uhlíkem a žhavým hřebíkem - a to tam ani ta krev nebude.
To použití střelného prachu jsem nezkoušel - ale: černý střelný prach by pravděpodobně navlhnutím jedné své složky (dusičnanu draselného čili ledku, který je ve vodě rozpustný) ztratil velmi rychle hořlavost, nehledě k tomu, že deflagrační hoření by při silnější vrstvě prachu mohlo udělat docela zajímavé věci. Bezdýmý prach by pravděpodobně fungoval, ale zase pozor - výtahová síla, potřebná k vytažení střely z nábojnice, se pohybuje okolo 20-70 kg, takže nevím úplně přesně, jak starší olověnou střelu bez kleští z té nábojnice dostat. Moderní ogivální plášťovaná střela jde samozřejmě vylomit, ale dá to fušku - to mám vyzkoušené.
Posláno:

Pokročilý
To se pozná profíkAdmire Takže otázka spíš je,vykrvácet,nebo zku...t nůž.Confused V opravdu krizové situaciCry ,ale brečel bychCry a to nejen bolestíWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Lokace: Komárno Slovakia
baca napsal:
Ako som uz vyssie spominal treba si pozriet film aby bol jasny sled udalosti. Prave ho postrelili ale utiekol im, spadol do vody a takmer sa utopil, vonku mraz, s jednou rukou nepohyblivou a skoro zmrznuty nemas ani cas a ani ako struhat vetvicky aby si mohol do nich chytit uhlik, ked po tebe ide tlupa najomnych vrahov. Ja som prave nevidel nejaky logicky nezmysel v deji filmu, podla mna docela dobre spracovane. Kto ma zaujem si ho pozriet, moze si ho stiahnut tu.

Nazdar.
Bača, aký je tam dabing lebo na tej stránke som to nenašiel?
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:

Štamgast
huat napsal:
baca napsal:

Nazdar.
Bača, aký je tam dabing lebo na tej stránke som to nenašiel?

Bez dabingu, anglictina. Kto chce titulky, najde ich tu . Doporucujem pozriet, v tomto filme hra hlavnu rolu noz. Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Lokace: BB
Križo Odeslal: 16. januára 2008 23:38:08

pozrel som si dnes celkom pohodovy western seraphim falls jedna z hlavnych postav tam celkom casto pouziva americky bowie s ruckou z parohu a pouziva ho uspesne
je to pierce brosnan v ulohe hnaneho
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/21/2005
Lokace: Dýšina
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/9/2010
Lokace: Czech Republic
prave jsem nasel tohle forum tak hned prispeju
film perfect getaway

velmi levný nůž od united cutlery, taky desna ocel(420J2), ale jelikoz jsem ve stejnem opojeni jako po trackerovi, kdy jsem ten nuz proste chtel, tak jsem i ted schopen koupit si tuhle vec

a propos kdyby me to prece jen premohlo nevi nekdo o stejne vypadajicim nozi aspon ze 440c ? diky

vim ze je to OT ale proc vubec tohle (420J2) pouzivaji na noze? vim naklady, odolnost proti rzi,.. ale vzdyt musi vedet ze je to blato,lidi by si prece priplatili.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/26/2006
abignale napsal:
vim ze je to OT ale proc vubec tohle (420J2) pouzivaji na noze? vim naklady, odolnost proti rzi,.. ale vzdyt musi vedet ze je to blato,lidi by si prece priplatili.

Presne jak pises - je to levny material. Navic se snadno opracovava (tj. male opotrebeni vyrobnich stroju) coz dale snizuje vyrobni naklady.

A co se tyce toho ze by si lidi priplatili - tady na Knife se pohybuji nozovi nadsenci cili je to o necem trosku jinym ale bezny uzivatel naprosto netusi o nejakych rozdilech mezi 420J2 a 440C, neumi nuz poradne nabrousit a ve spouste pripadu ani nevi jak ostry nuz vlastne vypada natoz aby s nim umel zachazet.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 9/19/2005
Lokace: Jeseníky
abignale napsal:
.... ale proc vubec tohle (420J2) pouzivaji na noze? ..... ale vzdyt musi vedet ze je to blato .........

S tímto tvrzením bych byl dost opatrný, při slušném zpracování se z té oceli dá docela dost vytáhnoutWink
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/16/2009
Lokace: město na Jižní řece
westy napsal:
abignale napsal:
.... ale proc vubec tohle (420J2) pouzivaji na noze? ..... ale vzdyt musi vedet ze je to blato .........

S tímto tvrzením bych byl dost opatrný, při slušném zpracování se z té oceli dá docela dost vytáhnoutWink
Ahojte,plný souhlas,existuje několik tradovaných úsloví(např.420-tfujtajksl).Myslím,že v českých nožířských luzích je dost příkladů ,že tomu tak není,samozřejmě je to dáno umem a poučeností toho kterého nožomistra(Pospíšil,Bareš atd.)Dobře zpracovaná 420-ka je při praktickém použití jen těžko rozeznatelná od daleko"echtovnějších" ocelí.K.
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Lokace: Komárno Slovakia
abignale napsal:
prave jsem nasel tohle forum tak hned prispeju
film perfect getaway

velmi levný nůž od united cutlery, taky desna ocel(420J2), ale jelikoz jsem ve stejnem opojeni jako po trackerovi, kdy jsem ten nuz proste chtel, tak jsem i ted schopen koupit si tuhle vec

a propos kdyby me to prece jen premohlo nevi nekdo o stejne vypadajicim nozi aspon ze 440c ? diky

Dobre som pochopil že máš trackera?
Bodli by neaké fotky a poprípade recenzia.
ERRARE HUMANUM EST
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum