ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Petr Dohnal Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2008
Lokace: Czech Republic- Znojmo
Ahoj Petře tak tohle je fakt parádní kudla. Vaše nože jsou perfektně zpracované vždy, na to jsem si u výtvorů z Vaší dílny už zvykl, ale s touhle kudlou jsi si fakt vyhrál. Moc ji sluší to výrazné zpatinování záštity Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...nedávno tady byla kudla,která měla velmi velmi zajímavou ručku,to myslím vážně čučel jsem na to jak vrána a diskuze se svezla "jen" na čurapajzlík nakonci...jestli si někdy takový detail jako záštita neurve tý pozornosti moc...neříkám že to tak je špatně,někdo holky jinej...
Na druhou stranu "elmaxkudle" měly na ručkách už skoro všechno a pořád dobrý...to mi přijde důkaz,že je to fakt dobře vymyšlený...
...přeslazená správňáckost je jako hovno v čokoládě...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
No abych to uvedl úplně na pravou míru, ta předzáštita tam původně být neměla. Záštitu jsem z nedostatku tak masivního obyč železa udělal z nějaké speciální oceli, které u nás nechal Slon. Dělali jsme pro jejich fakultu pokusy s překováváním ocelí, které si nechali vytavit jako vzorky. Dostali za úkol vyvinout ocel, která by se používala na kola u Pendolín. Ta stávající ocel se prý při proklouznutí kol teplotou místně přikalují a potom "drncají" ... Myslel jsem si, že se tedy nijak nepřikalí Happy a to jsem to nekoval, jen uříznul.
Vybrousil jsem si složitě tvar a potom jsem se jal vykutávat dírky na čepel. Zezadu jsem tvrdokovem frézou vydlábl masivnější otvor (už to trochu držkovala) a pak jsem chtěl 3 mm frézou projet předek, že si potom ten klín dopiluju. Ale uha, matroš je velmi tvrdý a houževnatý, změřil jsem tvrdost a ukázalo mi to 51 HRc. I po několikahodinovém žíhání v plynové výhničce (roztopíme, pořádně matroš prohřejeme a až je výheňka celá oranžová vypneme a předek zakryjeme sibralovou vatou a šamotovou cihlou), jsme byli stále na 50 HRc a já zrtácel nervy Happy Neměl jsem 3 mm tvrdokov a tak jsem na tom začal odrovnávat nástroje. Nakonec jsem se dožral a vykutal tam pořádnou lochnu dremelkou takovými těmi tvrdokovými brousítky s tím, že tam dám předzáštitu z něčeho obyčejného. No a je to tak, jak to je, ještě pořád mě něco překvapuje, ocel je vážně teplotám odolná, muselo by se to asi žíhat nějak velmi speciálně, s hrozně dlouhými časy a velmi pomalým vychládáním. Jako celek se mi to ale líbí a předzáštitka mi nevadí. Nakonec jsem rád, že je tam taková pakárnička, jako je zkušební vzorek na kola u Pendolín Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007
Lokace: Český Krumlov
Poslední kudly parádní a ten s předzáštitou výjimečněApplause .Dovolím si ale jednu poznámku k tomu o 2 stránky zpět,co si ze záštitou do vlnovky tak vyhrál Peťa.A věřím,že je udělaná precizně.Bohužel ale díky tomu že linie damašku nekorespondují s linií záštity,tak se tam ta vlnovka ztrácí.Je to vlastě takový optický klam. Perfektně by vynikla,kdyby byla jenom z patinovanýho železa,si myslím.
Posláno:

Štamgast
Gonzo napadlo nás to taky - příště Happy, jen se bude muset už ten damašek tak naprohýbat, čili zase víc práce a taky to kudlu zase krapet prodraží ... Jinak si myslím, že tenhle nůž si zasloužil damašky, takovejm prďákům namistrovanejm patinovaný železo nedáváme, to by mi k tomu nesdělo.

Mám tu novinku, náš myslím už skoro klasickej kožeňák, tentokrát s Elmaxem a nerez kováním.
Měl jsem za úkol vykovat z Elmaxu malou čepelku (máme 10 mm silnej matroš) a říznul jsem si toho víc, než bylo potřeba. Tak jsem v tom najednou uviděl kožeňák a na koval jsem pak ještě toho prcka (to je ten mysliveckej s parohem o nějakou stránku vzadějc). Je to taková čistokrevná trapeřina, mám tyhle kudly fakt rád.

Jo a tuhle tu někdo vzpomenul, že když se blíží číslo pořadové 666, měl by to bejt nějakej ďábelskej nůž. řikal jsem si, že je to dobrej nápad a pak mi to nějak vypadlo. Na tenhle to padlo, moc ďábelsky nevypadá, ale třeba bude ďábelsky řezat, doufám taky, že to bude po čertech dobrej nůž Laugh

Petr Dohnal vložil tyto přílohy:
katalog666.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Lokace: Dobrá
Petře, jak víš, pracuju na dílně kde vyrábíme železniční dvojkolí. Na moje šablony ten matroš sice nepoužívám, ale dělal jsem si přípravek, a použil pro změnu zbytek nápravy z tranvaje. Taky jsem slušně nadával. Holt, je to houževnaté. Bylo by dost průser, kdyby to vezlo lidi, a prdlo to. Při soustružení mi to dělalo tak děsnou třísku, že jsem použil dost nehezkých slov.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007
Lokace: Český Krumlov
Petr Dohnal napsal:
.. jen se bude muset už ten damašek tak naprohýbat, čili zase víc práce a taky to kudlu zase krapet prodraží ...

A nebo ho dát napříč,aby korespondoval s linií hřbetu.
A u toho posledního a nejen u něho se mi moc líbí ten kontrast pokovanýho boku čepele(že vy to ještě nějak doleptáváte?) a perfektního brusuOk
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/20/2009
Lokace: Nikdykde
Nazdar chlapi, hvězdy jsou Vám nakloněny. Ten kožeňák je peckovej. Applause Nechce se mi psát ke každému Vašemu noži, ale tenhle si o to řekl.Wink
Už nikdy nebudu rýt nožem do tabule.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/11/2009
Lokace: Plzeň
Tak tenhle je fakt boží....ten se mi líbí moc...a tím že je 666 v pořadí by se hodil k mojim třem šestkám v rodném čísle....škoda škoda.nejsou
Posláno:

Štamgast
Ukážu vám ještě jeden kožeňák s Elmaxem. Jsem dost zvědavej na vaše názory. Je to zakázka dle výkresu, zákazník si tím plní nějaké chlapecké touhy, měl prý ten nákres už hodně, hodně dlouho schovaný, až se konečně zrealizoval. Zpočátku jsem si pořád říkal, že je to hrozný, ale nějak si na něj zvykám, když se takhle čistě udělá, není to sice úplně sklenice mého piva Happy, už mi ale nevadí.

Petr Dohnal vložil tyto přílohy:
katalog664.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/3/2007
Každý má svůj šálek kávy.Provedení jako vždy perfektní.Náš zákazník ,náš pán.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/16/2009
Lokace: město na Jižní řece
Petr Dohnal napsal:
Ukážu vám ještě jeden kožeňák s Elmaxem. Jsem dost zvědavej na vaše názory. Je to zakázka dle výkresu, zákazník si tím plní nějaké chlapecké touhy, měl prý ten nákres už hodně, hodně dlouho schovaný, až se konečně zrealizoval. Zpočátku jsem si pořád říkal, že je to hrozný, ale nějak si na něj zvykám, když se takhle čistě udělá, není to sice úplně sklenice mého piva Happy, už mi ale nevadí.
Ahojte,jednoznačný obdiv ke klasicky čistému a "vypidlanému" provedení,ale pocitově,jako když se koukám na krásnou ženskou,ale nic moc to se mnou nedělá.K.
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Lokace: Budweis
Náhodou je to fešák. Taky se mi osobně líbí spíš trochu něco jinýho, ale todle je echt trempík a na plnění chlapecké touhy jak vyšitej. Uměl bych si něco podobnýho představit na vandru Šumavou u pasu Happy . O provedení nediskutuju, to je čistý jak lilium Happy
Lidi o mě říkají, že jsem flegmatik..., mě je to ale úplně jedno.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/1/2007
Lokace: Milovice - Střední čechy
Ahoj, mě se ten kudlík vcelku líbí, jen tu frézovanou drážku bych bud posunul doprostřed čepele, tak aby byla stejně vzdálená od špičky i od ricasa...... Nebo jen o kousek protáhnout k ricasu...

Jirka.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...dobře udělaný a pohledný "střízlivák",nemusí být všechno naondulovaný.Jeden z těch,u kterých věřím,že s ním někdo opravdu sklátí nějaký ten klacek .To umístění dráhy mi přijde dobrý nápad,je to až divný,že to vlastně nic profláknutého moc nepřipomíná...po tomhle by šáhnulo hodně lidí (praktických a nezasněných) myslím...Ok
...přeslazená správňáckost je jako hovno v čokoládě...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Lokace: Komárno Slovakia
Je naozaj pekný páči sa.
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/3/2007
Lokace: Přerov
i když to také není moje pivo tak čisté a přesné linie toho nože jsou dost dobrým splněním snu. Aby nedošlo k mýlce, spojení dost dobré=super.
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/28/2009
Lokace: Slovakia, Pobrežie Slotoviny
ako sa hovorí "v jednoduchosti je krása"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/18/2009
Lokace: N/A
moc pěkný krokodýlský kudelWink akorát to nemá ten pravý Dohnalovský nádech. Mě by třeba vadila právě ta drážka. ne že by byla špatně udělaná ale prostě mi tam nesedí. Jinak opravdu pěkný nůž. Já tyhle typy kudel můžu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/26/2005
Lokace: TŘEŠŤ
Ten nůž bych přirovnal k takový prvoplánový krasavici - modelce. Koukneš na ní a řekneš si - je to pěkná baba, ale nejdu do ní.
Akorát ty kožený kroužky jí trochu polidšťují.
Hlavně, že se bude líbit majiteli.
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum