ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Buchar Ajax Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/1/2004
Lokace: Dobronín
Ajax 1,2 a prako 70 jena na pražcíh položený na podlaze a vynglíky proti cestování Wink
s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
Lokace: Prostějov
Problém je v tom že jedna polovina lidí tvrdí usaď buchar na podlahu vhod pod nej gumu a pár trámků a nic neřeš, druhá polovina -bez pořádné betonové kostky o tom ani neuvažuj....Laugh
jak si má pak člověk vybrat red face Laugh to stejný s dubovým špalkem o vesnice vedle bydlí kovář a tvrdí že bez špalku pod šabotu to nedělej druhý názor na netu-(usadil jsem špalek pod šabotu po čase v betonu povolil a začal dělat paseku -špalek tam příště nedám.....)

Upevnovat buchar k betonové kostce třebas závitovými tyčemi ? nebo stačí když je jen položen na kostce třeba s kusem gumy.
Léto necelé a podzimu malý díl.Čas barvy roztřídil a zbarvil ocelí......
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/12/2008
Lokace: Bučovice
Ahoj, já bych buchar určitě proti pohybu zajistil.Mám to na šroubech, které jsem zalil olovem asi 15cm a zbytek doplnil betonem.Celkově mají asi 500mm.V tom problém není, nic se nehýbe, buchar chodí k mé úplné spokojenosti.
V kovárně v Brně jsem měl buchar uložený podle plánu, který dodával výrobce, včetně šplaku, a bylo to taky dobré.Jenže já teď neřeším usazení jako takové, ale s ohledem na přenos vibrací.A jsem přesvědčen, že je potřeba udělat plovoucí základ, řádně odpruřený, pořádně těžký, aby se co nejvíce snížila amplituda kmitů.Pak už tam ten špalek není na nic, jen na to, aby se snázepa sovale šabota na beton.Ta moje je docela dost křivá, takže tam dám asi nějaký filc a kousek dřeva.Zase-čím víc utlumím vibrace mezi šabotou a základem, tím víc si zhorším energetickou bilanci úderu.Takže to chce nějaký kompromis.Moc tam toho dávat nebudu a budu spoléhat na utlumení plovoucím základem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Lokace: Roztoky u Prahy
Ondro, drž se hesla: "Když něco dělám, tak pořádně" Laugh Utlumení vibrací není na škodu, člověk pak nemusí často shánět nová pera..
Knifest 21 - 23. Června 2013. KNIFEST.CZ
Co nechytíte, to vám uteče... Tak bacha na to!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/15/2012
Lokace: Czech Republic
Usazoval jsem už dost bucharů a ani jeden neměl pod šabotou špalek. Např. na Kap 70 jsem vykopal díru 170 cm hlubokou. Vylil jsem to dobrým betonem do kterého jsem svařil konstrukci z roksoru-ta vážila cca 120 kg. Druhou díru jsem udělal cca 140cm, protože se mi to už nechtělo kopat.Sad
Nepoužil jsem žádné šrouby, ale prodloužené matice, které jsem vyrobil z lešeňových trubek dlouhých 230 mm(do trubky jsem přes vyvrtané díry zavařil dlouhé matky). Ty jsem zalepil chemií do dír, které jsem vyvrtal druhý den do čerstvého betonu.Teprve pak jsem to utahl šrouby. Buchar jsem podložil čerstvými dubovými fošnamy. Nedávejte tam gumu - buchar bude odskakovat. Když tak jedině antivibračku.Mně ty odskoky strašlivě vadí!
Díry pro matky jsem vyvrtal podle šablony (položil jsem buchar ještěrem na sololit a díry obkreslil.Vyvrtal jsem v sololitu dírky 12 mm a svrtal s betonem). Pak jsem to vyvrtal trubkovým vrtákem, který má vedení 12mm a zalepil. Drží to jako hovado-utahoval jsem to přes páku!
Podobně nebo uplně stejně je usazeno cca 7-8 bucharů, které jsem pomáhal usadit. Stěny díry jsem od betonu oddělil v jednom případě gumovým pásem a ve druhém plastovýma podložkama ze Skláren, které se dávají pod zavařovačky-bylo to zadarmoLaugh Stěny se opravdu musí oddělit. Jinak budou otřesy přenášeny i do stěny jámy a ne do dna.
Ale jde to i jinak-kamarád má Kap 40 na dubových trámech. Beton pod tím je cca 15-20 cm silný. Je to v pohodě již 6 rok.

ferro
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/25/2010
Lokace: od Chrudimi
Zdravím ! Přispěju i já se svým uchycením . Protože jsem nevěděl jak bude soused reagovat na buchar - dílnu mám zkolaudovanou jako garáže - tak jsem zvolil uložení - cestovní.....
Vezmu ještěrku a pocestuju s ním jinam...
Podstavec jsem udělal ze zbytků lepených KVH nosníků spodní patro po délce bucharu 200 x 200 mm ,horní napříč 160 x 160 mm pak vložka z dopravního pasu - 20 mm a vrch původní origo dubová podložka .Celédo kříže stažený 20 mm závitovkou ,
buchar přitaženej 30 mm šroubem přez vše ,pod šabotou dub - syrovej špalek
a zas vrstva gumy z dopravníku .Pouštěl jsem to opatrně ... a sedí ! Jedna nevýdoda - nemám ideálně rovnou dalžbu a tak mi trochu cestuje - natáčí se okolo šaboty - mám připravený úhelníky jako opěrky z boku .
Je pravda že se kovařinou neživím a buchar využívám jen když se snažím překovat velký polotovar ,nebo na damašky ,spíš teda na pokusy o ně. Ivan

bull vložil tyto přílohy:
DSC00614.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/8/2010
Lokace: Bratčice u Čáslavi, okr. Kutná Hora
Chlapi, prosím moc o pomoc.

Jeden známý repasoval a instaloval někam na průmyslovku buchar, měl by to být AJAX 2 a samo sebou je to bez dokumentace. Nechtějí mu to převzít bez návodu na údržbu a těch provozních papírů. Nemáte k tomu někdo něco, co by se dalo použít?

Předem moc a moc díky.

Karel
Když se ráno podívám do zrcadla, nechci aby mně ze mě bylo špatně. A tak asi zůstanu chudej.
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum