ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
KIZLYAR STERKH NSK-VÝMĚNNÝ POBYT Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/14/2010
Lokace: Czech Republic, Brno
Tak pánové, je na čase, abych si nasypal popel na hlavu za dlouhou odmlku red face Mám toho teď hodně, ale to mě neomlouvá. Nůž už mám pěkných pár dní doma, takže se omlouvám za zdržení. Kudel je koupený u MůjNůž.cz , kde mají pochopení pro "postižence" a jejich vrtochy Wink a vyšli nám společně s Flectorem maximálně vstříc; pro tuto příležitost nechali nůž za víc než přátelskou cenu Ok Takže aby se to KONEČNĚ rozběhlo, tak tomu nechám ještě zítřek (21.5.) a další zájemci se můžou hlásit do zítřejších 22:00. Poté se pořadí uzavírá a nůž může v úterý konečně vyrazit na okružní jízdu Wink Ještě ho před tím vyčistím, promažu a seřídím a putuje nejspíš na křest ohněm ke Krakenovi Surprised Laugh Ok
Život je umění kreslit bez možnosti gumovat.....tak ať je alespoň čím si ořezat tužku, ne?
"NO KNIFE - NO LIFE !!!"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Lokace: Brno
Happy Za hodinu a půl končíme.Happy
Posláno:

Štamgast
Tak-hotovo Wink Zítra putuje kudla k Tomovi (Kraken). Peníze dořešíme za běhu. Samozřejmě všichni zúčastnění obdrží kopii faktury...nebude to žádná trága Wink
Život je umění kreslit bez možnosti gumovat.....tak ať je alespoň čím si ořezat tužku, ne?
"NO KNIFE - NO LIFE !!!"
Posláno:

Štamgast
Tak nůž je na cestě ke Krakenovi - zítra by měl dorazit. Anóbrž se nás sešlo trochu míň než jsem doufal (ale o to vytříbenější společnost Wink ), tak nůž dám do placu grátis.

Cena, kterou nám na naše blbnutí udělal p. Nádvorník z MůjNůž.cz je natolik kamarádská Admire , že mě to nezruinuje a vám-zúčastněným-to určitě taky přijde vhod. Je na domluvě, co s nožem potom provedeme. Buďto o něj můžeme losovat, nebo ho zkusíme vydražit.

Další věc je čistě organizační - Vsetu na jeho vlastní přání operativně přesouvám na pozdější termín, protože momentálně nemůže přispívat. Tak aby se mu doma neválely několik týdnů staré fotky a poznatky, poputuje k němu nůž až jako k jednomu z posledních. Doufám, že se to obejde bez zbytečných emocí.
Jdu si dát panáka na zdar a pohodový průběh celé akce, tak kdo má chuť, dejte si taky Razz Wink
"NO KNIFE - NO LIFE !!!"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Lokace: Plzeň
Nazdárek, na najfu jsem nebyl dlouho a tak mne v pátek překvapil neznámej balíček s kudlou...tu jsem samozřejmě vzal na vandr....dnes jsem se vrátil...takže fotky a pokec až zítra...
Razz
Rocko ty bejku...mrGreen

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Nože od tohoto výrobce nějak moc nesleduju, asi bych se nikdy k žádnému noži nedostal nebýt Rocka a jeho nápadu. Nůž je na první pohled bytelný, a až na pár detailů dobře zpracovaný. U nože za skoro 2000 bych uvítal lepší dopasování střenek a lépe naostřený. Kdyby to byl můj nůž, tak bych na střenkách srazil hranky a napustil olejem. Přijde mi, že střenky nejsou moc ošetřené. Už teď mají mezery. Jsem zvědav, zda se budou zvětšovat.
Tenhle zavírák není žádná modelka, ale měl by to být pracant. Zatím jsem se s ním pár dní seznamoval na vandru. Pojistka zapadá s hladkým cvaknutím a pevně drží. Při otevírání a zavírání oceňuji velké vybrání pro palec u pojistky. U většiny nožů s tímto typem pojistky zápasím s malým vybráním. Nůž jsem používal při přípravě jídla, takže hlavně krájení zeleniny a masa. Držení nože při jemnější práci je takové divné. Je to jistě otázka zvyku, ale mně se zdá, že mi konec ručky tlačí do ruky. Můj nejoblíbenější zavírák na přípravu jídla v lese je Opinel a ten jsem si upravil tím, že jsem mu zbrousil prdelku. Zde bych tuhle úpravu udělal také. Jemnější práce by tím byla příjemnější. Prostor pro úpravu zde je, a myslím že by to prospělo i vzhledu. Při krájení potravin oceňuji umístění otevíracího kolíku. Ten je umístěný hodně na kraji a nepřekáží při řezání. Do tvrdého dřeva jde docela slušně, ale chtělo by to trošku přetáhnout na keramice. Dnes vyrážím zase na chvilku do lesa a chci kudlu proklepnout trochu víc. Zatím byl nůž využíván na přípravu jídla a drobné ořezávání dřeva na podpal, chvojí a ořezání klacků na buřty a pár kolíků. Takže tohle je zatím lehké seznámení s nožem a ještě bude pokračování.

Kraken666 vložil tyto přílohy:
DSC02818.JPG.jpg
DSC02820.JPG.jpg
DSC02821.JPG.jpg
DSC02822.JPG.jpg
DSC02823.JPG.jpg
DSC02824.JPG.jpg
DSC02826.JPG.jpg
DSC02827.JPG.jpg
DSC02828.JPG.jpg
DSC02830.JPG.jpg
DSC02832.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Takže pokračování...

Při práci se dřevem mě tahle kudla opravdu zklamala. Prostě se mu do dřeva moc nechce. To jsem si několikrát ověřil. Po určitých úpravách ostří ale i ručky by to byl dobrý nůž. Takhle jak je, není nic moc. U nože za skoro 2000.- bych ocenil lepší zpracování a aby trošku řezal. Nůž nemá žádné vůle, není poškozen. Zítra ho zabalím a posílám dalšímu...komu?? Kdo napíše první adresu do mailu, ten ho dostane.

Kraken666 vložil tyto přílohy:
DSC02903.JPG.jpg
DSC02907.JPG.jpg
DSC02906.JPG.jpg
DSC02905.JPG.jpg
DSC02853.JPG.jpg
DSC02855.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ok tak kudla letí k dalšímu v pořadí a tím je Dixie mrGreen

Posláno:

Štamgast
Nazdar Tome,
díky za hezký fotky a perfektní video i s objektivním hodnocením Ok
Osobně jsem s nožem docela spokojenej, i když třeba při srovnání s Tvým KaBarem, kterej má dutej výbrus a D2 je Kizlyar fakt kopyto. Ale přesto si mě docela získal Happy Každýmu prostě šmakuje něco jinýho Wink A je fakt, že když jsem srovnával tenhle putovní kus s mým osobním, tak tam byly docela velký rozdíly ve zpracování. Takže kvalita docela kolísá, ale dá se vybrat i docela povedenej kousek, když má člověk tu možnost....
Každopádně doufám, že to putování alespoň splnilo svůj účel a trochu Tě to pobavilo Happy

Tak jsem zvědavej na Dixieho, kterej už má se zavíracíma Sterkhama hodně zkušeností...
"NO KNIFE - NO LIFE !!!"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Lokace: Praha/ Hradec Králové
Krakenův Phat Bob je taky z AUS-8, z D2 se dělala jen 1000 kusová limitka s černou micartou Wink. Ale to je fuk, ten nožík je bytelný a přitom má duťák jako břitva, asi není úplně fér srovnávat ho s masivním Kizlyarem. Spíš by bylo zajímavé porovnání s RAT-1, ta má podle mě dost podobný výbrus (ale jde i o fasetu atd, však to známe).
Každopádně díky za postřehy, tohle vlákno budu rád sledovat Ok
"Life is dust."
Posláno:

Štamgast
Ratku jsem v ruce také držel a určitě by porovnání bylo zajímavé. Nic to nemění na tom, že se mu do dřeva moc nechce.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Lokace: Praha/ Hradec Králové
Tak to každopádně, na videu to bylo vidět dobře Ok.
"Life is dust."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Lokace: Beroun
Tak dneska mi Pošta vydala v sobotu poslanýho Kyzliárka....Oh No Kdyby šel z Plzně pěšky, byl by tu dřív.Laugh
Posláno:

Štamgast
Tak včera dorazil, dneska nastupuje do služby... Zatím se dostal jen k vaření, ale gulášek si užil.Happy Cibule bez problému, kližka si vyžádala dvakrát přejetí na keramice.. Nevím, jestli Krakeník po dřevnatým testu nožík brousil, ale přelíznout po prvním kousku kližky potřeboval. Jako kuchyňák funguje dobře, ale to ubrání "prdelky" bych uvítal taky.Happy
Zítra pojede semnou do práce, a tam si teda užije...Grin

Dixie vložil tyto přílohy:
kyzlík_001.jpg.jpg
kyzlík_002.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Já nic...já brousit neumím...tak jak přišel..tak odešel...teda...mírně tupější...:)

Posláno:

Štamgast
Ahoj chlapi, jsem rád, že kudla pokračuje v cestě Applause
Je fakt, že jsem měl během odesílání takový fofry, že jsem ji stihnul akorát rozdělat, vyčistit, namazat, složit a zalepit Loctitem. Na přebroušení fazety už jsem se nedostal, tak jsem to jenom párkrát obtáhnul na keramice. Ale sneslo by to trochu upravit ostří, to je fakt red face
Ale tak zase alespoň zkoušíte kudlu, která je ve stavu jako z výroby, takže to má alespoň nějakou vypovídající hodnotu Wink
Takže Tome díky za fajn odezvu a přeju Jardovi, ať mu kudla dělá těch pár dnů spíš radost než aby přidávala vrásky Ok

Jinak mimo téma - koukám, že se se pošta opět vyznamenala. Taky jsem teď čekal nějaký balíčky a slogan ČP "Dnes podáte, zítra dodáme..." mě upřímně pobavil Grin Oh No Angry
Pokud to člověk nepošle minimálně jako "Pilné", tak to jde klidně i 4-5 dnů Beating Beating Beating
"NO KNIFE - NO LIFE !!!"
Posláno:

Štamgast
Zdravím, jelikož je Vseta ve virtuální šatlavě, prosím broma o kontaktní adresu na doručení nožíku, je tím pádem na řadě. Pakliže bude na Knifestu, možné předání tam. Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Lokace: Brno
Zdravím všechny. Zaujalo mě hodnocení Krakena a jsem zvědav na další. A protože by bylo škoda zůstat jen u teoretických poznatků, co by bylo vhodné na noži upravit či změnit a jak by potom vypadal, koupil jsem ještě jeden kus pro sebe u našeho dvorního dodavatele nožů, pana Nádvorníka. A na tomto noži realizuji navrhované změny. A nakonec můžeme posoudit jak tyto změny noži prospěly.
Tak tedy, snížit hřbet čepele více do špice....dobrááá..už je hotovo.
Zaoblit hrany dřevěných příložek, ufiknout zadek do vkusné prdelky....dobrááá...to už mám taky.
Opracovat dřevo do ladné krásy......dobrááá.....docela to prokouklo, ale Kyzliar se nám někam ztrácí a objevuje se klasický velký český zavírák.......mám takový dojem.
A vyhodil jsem umělohmotné podložky a dal bronz. A zatím jen přemýšlím o klipu?
Posláno:

Štamgast
Shocked Grin Flectore, tak to jseš borec. Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/27/2007
Lokace: UO
Ač nejsem učastníkem "výměnného pobytu" tohoto nože, dovolím si připsat sem pár řádků, protože v současnosti také tento nůž denně používám. Tedy jeho variantu s bolstry a z oceli 65x13.
Za sebe musím říci, že tenhle nůž je pro mě po stránce ergonometrie bomba a na rozdíl od Krakena se mě nůž drží perfektně. Souhlasím ale s ním, že případná jím navrhovaná úprava na konci ručky (zbroušení prdelky), by jistě noži neublížilo.
Jinak já osobně jsem s ním hodně spokojenej i když určité výhrady se vždycky najdou.
Za prvé neustále se povoluje šroub na středovém čepu. Samozřejmě to není žádný zásadní problém, stačí kapka Loctitu a je po problému. Akorát jsem se k tomu ještě nedokopal.
Další výhradu mám k tomu, že na takto masivním noži bych uvítal použití silnějšího linerlocku než je současných 1,5mm. Prostě 2mm by slušely více.
No a poslední asi ta pro mě nejzásadnější připomínka je materiál čepele. Jak jsem se již zmínil mám ji z 65x13, což jsem věděl,že není nic moc a to se potvrdilo.
Před tím než jsem začal nůž používat, přebrousil jsem a upravil fazetu, takže nůž řeže celkem obstojně. Bohužel držení ostrosti není žádná sláva , ale ani žádný zásadní propadák.
Prostě lze docílit solidní ostrosti, kterou si nůž dlouho neudrží, ale lehce se zase obnoví.
Pokud si už ale člověk zvykl na něco lepšího, tak se nechce smiřovat s šedým průměrem.
Takže začínám uvažovat o tom, že si pořídím verzi s "lepší ocelí" Z60.
Mám dotaz, zda se dělá v této oceli s bolstry a jestli se dá nějak poznat z jaké oceli je čepel vyrobena, protože označení na čepeli chybí. Je k noži nějaká krabička, kde je toto označení uvedeno, nebo musím spoléhat jen na to co mi "nakuká" prodejce?
Mimochodem na stránkách výrobce jsem tuto variantu vůbec nenašel.
http://www.kizlyar.ru/eng/
Díky za odpovědi.
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum