ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Neznáte tenhle nůž? - III. Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 4/9/2006
hykal: bude to nejaky gerber, rekl bych, ze tenhle: http://www.noze-nuz.com/gerber/G7520G.php
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/8/2012
Lokace: Czech Republic
Dobrý den.
Znáte prosím někdo výrobce těchto tří nožů?
Díky.

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Lokace: Zašová
přesunutý dotaz z nového vlákna:

bednarik napsal:

Krásný dobrý den Zvědavost mi nedá, dostal jsem tento nůž - dýku a zajímala by mě historie (původ), materiál (to asi nepůjde zjistit z fotky) prostě tak jak čtu v jiných tématech, co to prostě je
foto zde

přeji hezký den ;)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
bednarik napsal:

Krásný dobrý den Zvědavost mi nedá, dostal jsem tento nůž - dýku a zajímala by mě historie (původ), materiál (to asi nepůjde zjistit z fotky) prostě tak jak čtu v jiných tématech, co to prostě je
foto zde

přeji hezký den ;)

Odkaz jsem upravil, aby bylo vidět, na co odpovídám. Z fotky to vypadá jako africká dýka,která může pocházet odkudkoliv od severní Afriky až po rovník - severoafrické arabské kmeny tenhle styl při dobyvačných výpravách roznesly všude. Ovšem to odhaduju podle značných zkušeností a fantazie, protože podle tak strašné fotky se nedá určit absolutně NIC.
Takže pokud chceš něco vědět, tak:
1. OSTRÉ fotky, bez odlesku světla nebo blesku, jako pozadí si dej třeba zmačkaný froté ručník kontrastní barvy - ne bílé pozadí;
2. nůž a pochva zvlášť - detaily;
3. aspoň jedna fotka s měřítkem nebo popis rozměrů.

I já přeji hezký den.Happy
DIO
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/2/2007
Lokace: Havlíčkův Brod
Ahoj,
Víte prosím někdo jak vypadal tento sekáč před "použitím"? Jedná se mi hlavně o rukojeť . Celková délka sekáče je 27 cm a trn má pouhých 9,5 cm.
Za informace děkuji.
DIO

DIO vložil tyto přílohy:
seka_kds.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
DIO: sekáček měl nastříknutou plastovou rukojeť různé barvy, pamatuju žlutou, červenou, zelenou. Sehnal jsem jenom mizerný obrázek z netu, jestli na tom trváš, pokusím se někde vyfotit originál, ale asi to nestojí zato...

Surg vložil tyto přílohy:
sekáček.jpg

DIO
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/2/2007
Lokace: Havlíčkův Brod
Surg: Děkuji, opravdu to nestojí zato. Pro ilustraci to úplně stačí.
DIO
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Lokace: Zašová
přesunutý dotaz:

manko7 napsal:

zdravim Vas. prosim o pomoc pri identifikacii tohoto stareho kusku. zdedil som bodaky po starom otcovi, jeden je mauser k98 bajonet a tento za ziveho krista neviem nikde vypatrat z akeho je obdobia a akej vyroby. spravil som k nemu aj zavesnik. dakujem

Samurai vložil tyto přílohy:
manko1.jpg.jpg
manko2.jpg.jpg
manko3.jpg.jpg
manko4.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/18/2007
Lokace: Cajzlograd
Tento bajonet je dost zbalstlený domácím kutilem, hlavice, nákružek, atd, proto jě těžké určit (alespoň pro mne) původ (bez rozměrů). Může to být opět německý, K98, možno i R.U., M95. Teď ale podrobněji koukám a vidím na hlavici otvor, který by signalizoval, i když je ubroušený, oko na třapec , t.j. bajonet Manlicher 1895 pro unteroffizieren.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
DIO napsal:
Ahoj,
Víte prosím někdo jak vypadal tento sekáč před "použitím"?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/18/2012
Lokace: Slovakia
Zdravím páni. Nevie niekto niečo o tomto noži??? Dostal som ho od kamaráta a pamätám si keď jeho dedo tvrdil že sním prešiel celú prvú svetovú . Bolo to pred 35rokmi tak tomu aj troška verím. Dedo mal v tom čase asi 80r Grin

keresmk vložil tyto přílohy:
IMG_20120717_164635.jpg

P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
P. napsal:
DIO napsal:
Ahoj,
Víte prosím někdo jak vypadal tento sekáč před "použitím"?

Asi takhle? Wink

P. vložil tyto přílohy:
KDS.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 4/9/2006
Lokace: Bílovice nad Svitavou
Kamarád mě požádal o pomoc s identifikací výrobce a sehnáním kontaktu na něj. Neznáte někdo značku "Z" v kroužku?

romano vložil tyto přílohy:
DSC09043.JPG.jpg
DSC09044.JPG.jpg

Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/17/2006
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/5/2011
Lokace: kraj pod Orebem
Neznáte prosím někdo tento nůž? Pokoušel jsem se o něm dohledat nějaké info, ale nic jsme nenašel. Díky moc

ravencz vložil tyto přílohy:
zavírák.jpg.jpg

RAVENCZ
"Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to."
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/29/2009
ravencz napsal:
Neznáte prosím někdo tento nůž? Pokoušel jsem se o něm dohledat nějaké info, ale nic jsme nenašel. Díky moc

Dobrý den,
tvarově mě tento nůž připomíná starou duklu, ovšem bez té charakteristicky "ražené" střenky. Jinak víc o tomto noži i firmě sandrik najdeš tady ( http://www.rybicka.cz/rybicka/5-CLANKY/9-Historie-znacky-Sandrik ) a také na tomto fóru Wink ( http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=1847 )
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/5/2011
Lokace: kraj pod Orebem
antabus napsal:
ravencz napsal:

Dobrý den,
tvarově mě tento nůž připomíná starou duklu, ovšem bez té charakteristicky "ražené" střenky. Jinak víc o tomto noži i firmě sandrik najdeš tady ( http://www.rybicka.cz/rybicka/5-CLANKY/9-Historie-znacky-Sandrik ) a také na tomto fóru Wink ( http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=1847 )

Děkuji za bleskovou odpověď, snad to bude opravdu dukla
RAVENCZ
"Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to."
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/20/2008
Lokace: N/A
Dobrý den,

na fotografii je nůž, který se začal vyrábět v roce 1957 v Sandriku ve Vyškově (dnes Rostex Vyškov) a vyráběl se tam až do roku 1966.
Tento typ nožů se vyráběl už od konce 19. století v celé střední Evropě, včetně Solingenu, Mikulášovic atd.
S duklou tento nůž nemá nic společného.

Böten

Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/18/2011
Zdar, nevíte někdo něco k téhle Moře? (typové označení, do kdy se vyráběla, fotka s futrálem)

flfoun vložil tyto přílohy:
PB130284.JPG.jpg
PB130285.JPG.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/28/2009
Lokace: Čechy

Co ten to má za opaskem za ůtočák se asi nikdo nedoví.

http://www.flickr.com/photos/library_of_congress/5229156256/in/photostream/
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum