ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 3,452
Hodně pěkné vaření... jen koukám, že dělá dost na oleji. Třeba tady https://www.youtube.com/watch?v=2yiH49K7qfw&app=desktop

Když jsem studoval jak na steaky, narazil jsem taky na steaky od Gordon Ramsay a ten taky dělá na oleji, další zas říkají, že zásadně nasucho....
Nasucho pochopím na grilu, na pánvi mi sedí spíš ten olej.. Jak to máte vy?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2006
Příspěvky: 1,461
Ppetr napsal:
Nasucho pochopím na grilu, na pánvi mi sedí spíš ten olej.. Jak to máte vy?


Trochu oleje vmasíruju do masa a pak to prsknu na grilovací pánev - takovou tu žebrovanou
Je to boj
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 222
Králík, kuře, bůček ,cibule , olej ,grilovací koření


tolokan vložil tyto přílohy:
králík.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/22/2009
Příspěvky: 193
Ppetr napsal:
Hodně pěkné vaření... jen koukám, že dělá dost na oleji. Třeba tady https://www.youtube.com/watch?v=2yiH49K7qfw&app=desktop

Když jsem studoval jak na steaky, narazil jsem taky na steaky od Gordon Ramsay a ten taky dělá na oleji, další zas říkají, že zásadně nasucho....
Nasucho pochopím na grilu, na pánvi mi sedí spíš ten olej.. Jak to máte vy?


Polej si ruce olivovým olejem a steaky promni. Budou mastné tak akorát. Steaky dělám na litině nebo železe.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/12/2013
Příspěvky: 674
Já nasucho i na pánvi,jen namazaný - kapka oleje na dlaň a steakem si otřít ruku Happy

Třeba tady mrkni :
http://www.youtube.com/watch?v=oWLDLoHM4Xc
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 1,038
Lokace: Studénka
Happy "Svíčková" z hokaido dýně.Happy
U nás je to srdcovka,máme ji moc rádi.
Jedno hokaido a půl bulvy celeru.
Hokaido a celer oloupu,pokrájím,opepřím,promíchám s trochou oleje a dám zapéct pod gril. Vršky musí zhnědnout.
Maso jsem tentokrát "prošpikoval" mrkví a fuetem. Prudce oprančit na oleji ze všech stran.
Šup s tím do hrnce. Příškvarky z pánve odvařit vodou a nalít k masíčku. V čajítku mám nové koření,pepř a jalovec. Přidám tři bobkové lístky a sůl.
Pak vyklopím zeleninu z pekáče na maso,doleji vodou ať je masko ponořené. Dvě hodinky mírného varu (na nejslabší stupeň).
Vyndám maso,vyberu koření a odeberu část vývaru. Poté rozmixuju,vmíchám půllitr kysané smetany. Přivedu k varu a dochutím cukrem a octem. Odebraným vývarem zředím na požadovanou hustotu. Zahušťovat netřeba,zeleninky je tam dost.
Knedlík tentokrát kupovaný.


Muscatel vložil tyto přílohy:
image.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/17/2014
Příspěvky: 941
Sekačka alá ,,pejsek a kočička" - anlglslanina ,sýr,feferony,cibule na hrubo a další...
No, dalo se to jístWink


Růža vložil tyto přílohy:
IMG_20180902_121930.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/13/2014
Příspěvky: 77
Právě sklízím chilli scotch bonnet... doporučíte mi nějaký recept?


Kalaf vložil tyto přílohy:
papricky.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/25/2016
Příspěvky: 289
Topinky, pomazánka z tvarůžek,červené cibulky, hořčice, kečup a posypáno sušenou domácí čili papričkou...


mike978 vložil tyto přílohy:
20180831_172857.jpg.jpg
20180831_175043.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/6/2015
Příspěvky: 17
Vinná klobása. Recept z kuchařky. Chuť super, ale dělal jsem to zřejmě naposled. Naražení přes mlýnek na maso byla čirá hrůza.


Rudovous vložil tyto přílohy:
20180131_171636.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2010
Příspěvky: 79
Tak dnes chilli omacku z habanera , jamaicana a nagy.... je mocna aj mucha havarovala ked preletela nad hrncom Grin


maško vložil tyto přílohy:
DSC_1505.JPG.jpg
DSC_1506.JPG.jpg
DSC_1519.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/22/2012
Příspěvky: 1,001
Máš nejaky dobrý recept? Mám ešte niekoľko desiatok dorset naga, 7 pot brown, carolina reaper, habanero orange a habanero chocolate ktoré musím spracovať, no už mi dochádzajú nápady..Ja som to väčšinou fermentoval, alebo som to miešal s nejakým ovocím (slivky, mango, ananás, broskyne..).
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2010
Příspěvky: 79
Na tuto várku som dal paradajky , cibuľu , cesnak ,jablkové pyré , jablčný ocot , cukor a soľ .
Cibuľu a cesnak som opražil na masti a potom všetko do jedného hrnca keď to zmäklo rozmixoval som to ponorným mixérom a potom redukoval pokiaľ to dostatočne nezhustlo. Minule keď som robil iba z jamaicanov som dal aj kapiu a cibuľu a cesnak som pridal bez praženia.
P.S : Moja švagriná robí habanera s marhuľami tiež dobra kombinácia.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/1/2008
Příspěvky: 419
Bylo to hrozne male a psali,ze i hodne stare 🤣😀


Ponci vložil tyto přílohy:
20180927_124715.jpg.jpg
20180928_200311.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2014
Příspěvky: 647
Mižo napsal:
Máš nejaky dobrý recept? Mám ešte niekoľko desiatok dorset naga, 7 pot brown, carolina reaper, habanero orange a habanero chocolate ktoré musím spracovať, no už mi dochádzajú nápady..Ja som to väčšinou fermentoval, alebo som to miešal s nejakým ovocím (slivky, mango, ananás, broskyne..).


Ahoj, pripojím sa k debate, ja som robil podľa tohto receptu a je to dobré. A dodatočne
všetko najlepšieOk .
http://jardikovochilli.cz/recept-na-domaci-habanero-omacku/
„Každý má pravdu, pokiaľ sa nemýli.“ E. Hemingway
-Forest Hardworker Club
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2010
Příspěvky: 79
No može byt len ja nedávam dalsie korenia ked tam pridas bazalku , kurkumu , kari tak uz sa to nehodi ku kazdemu jedlu a pomer na kilo paradajok mam tak 30 jamaicanov alebo ako dnes cca 17 habaner , 8 nág , a 5 jamaicanov Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2014
Příspěvky: 647
Jasné, toto mám namiesto horčice k párkam.




„Každý má pravdu, pokiaľ sa nemýli.“ E. Hemingway
-Forest Hardworker Club
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/22/2012
Příspěvky: 1,001
Dík, chlapi :).
Nejak to nakombinujem. Akurát tú kurkumu asi vynechám. Tá mi tam nejak nereže..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 3,452
Znáte nebo dělal jste někdo džem z anglické slaniny?

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2017
Příspěvky: 178
Lokace: Horní Benešov
Když jsme u těch ostřejších věcí, habanero red a Yellow, Dorset naga a šampion Carolina Reaper


Slyther vložil tyto přílohy:
IMG_20181011_185434.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris