ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 507
Herodes napsal:
Wusthof dobrý. Přidal bych ještě moji oblíbenou a léty prověřenou značku, Zwilling&Henckels.
Od Wusthofu mám mj. řeznickou sadu a taktéž super.


Ten Fallkniven vypadá dobře ve vykošťovacím provedeníOk
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/10/2019
Příspěvky: 1
Dobrý den, dají se ty Dellinger nože koupit někde v obchodě? Aby se člověk na ně mohl kouknout a vyzkoušet v reálu?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Příspěvky: 523
https://dellinger.cz/cs/content/6-kontakt

pripadne na vystave, kde obcas byva. Jinak jsou pekne zpracovane, ale v porovnani s Tojirem se mi zdaji mekci. Vsadil bych se, ze tech 60+ HRC fakt nemaji...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets.
They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/28/2008
Příspěvky: 3,160
Dostal se ke mě na nabroušení tenhle Wink divous.
Ale když jsem to vzal do ruky Happy hned jsem si vzpomněl na policejního praktikanta Jindru Hlaváčka a inspektora Trachtu:

"Všechny je nosily na srdci - až na tuhle...."
"Nezdá se to, ale i ta ji nosila srdci ... Chudinka."

Jako FÁKT mrGreen nezdá se to, ale opravdu se to dobře drží!!!


hanes vložil tyto přílohy:
20190216_164324_0_.jpg.jpg
20190216_164418.jpg.jpg
20190216_164425.jpg.jpg
20190216_164456.jpg.jpg
20190216_164506.jpg.jpg


POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/10/2013
Příspěvky: 47
Bývalý kolega v kuchyni měl od stejné značky santoku. Ostří držel, pocitově tvrdý a držel se opravdu velmi příjemně, ten pin padl myslím přesně pod palec Applause Happy

Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/20/2019
Příspěvky: 1
My jsme je kupovali přes internet a jsou fakt kvalitní. Já jako kuchařka pro tři děti jsem s nimi spokojená.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/28/2019
Příspěvky: 1
Zkouseli jste nekdo uz objednavat noze z Japonska? (Ted co mame obchodni smlouvu mezi EU a Japonskem)
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,785
Nipponshop.cz objednává.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/14/2018
Příspěvky: 2
Ahoj,

máte někdo zkušenost z noži KDS z řady Kings Row? Přemýšlím o něm jako o prvním "lepším" noži, tak mě zajímá zkušenost. A ještě porovnání oproti nižší řadě Trend. Zda se opravdu vyplatí v tomhle případě připlatit?

Díky za info
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 3/8/2019
Příspěvky: 1
My jsme nože od Dellingeru kupovali taky přes internet, nevím jestli je možné někde koupit osobně. Jsou ale vážně kvalitní a pěkně sednou do ruky.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2017
Příspěvky: 952
[quote=hanes]Dostal se ke mě na nabroušení tenhle Wink divous.
Jééj, to je nefalšovaný seriálový Hannibal Lecter Ok .
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 3/9/2019
Příspěvky: 1
zdravím, potreboval by som od vás poradiť pri výbere kuchynského noža:

- univerzálny nôž na cesty po zahraničí
- krájané Mäsa, zelenina, ovocie
- čepeľ do 23cm
- cena + - 100€ / 2500kč
- dizajn (páčia sa my japonské nože)
- ochrana čepele (ako riešite tento problém ?) kožené puzdro / krytka čepele
- brúsenie (som absolutný amatér v tomto takže čo by bolo pre mňa najvhodnejšie ?)

Najviac ma oslovili tieto dva:

Tsuki
delinger

alebo
tojiro

Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 28
Mám nůž Tojiro F808 z VG-10. Je k němu dodáváno plastové pouzdro na ochranu čepele (materiál asi jako kancelářská průhledná složka). Nůž je to perfektní, ale taky přináší některé starosti. V případě tvrdých japonských nožů zapomeň na ocílku. Dělá do nože zuby. Ostří se udržuje na jemném vodním kameni. Totéž broušení na vodních kamenech (jsou to další investice). Pokud už použiješ ocílku, tak jedině úplně hladkou polish a přejíždět naprosto lehce bez přítlaku, i tak to není ideální. Damašek asi jen z důvodu designu? Jiné odůvodnění to nemá a u kuchyňáku podle mě zbytečná frajeřinka šroubující cenu.
Musím upozornit, že japonský kuchařský nůž (gyuto) je dost odlišný od klasického kuchařského nože, byť tvar je celkem podobný. Japonský nůž je dost subtilní a je třeba s ním zacházet jemně. S evropským kuchařským můžeš sekat kosti, japonce můžeš takovým zacházením zlomit. Pokud nemáš extrémní vášeň pro japonce, určitě doporučuju klasický evropský kuchařský nůž, např. F.Dick, Wüsthof Solingen a spol. Takový nůž snese i horší zacházení a hlavně ho můžeš každou chvilku přetáhnout na ocílce (bez čehož si většina kuchařů nedokáže představit život). Rovněž broušení není taková věda.
Zkrátka japonec je pekelně ostrý (pokud ho umíš dobře nabrusit), ale jsou s ním starosti. Je to na tvém uvážení.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2017
Příspěvky: 952
Neviem či to tu už bolo, ale keby niekoho zaujímalo aké kuchyňáky používa seriálový Hannibal, tak sa to dozvie tu: https://www.quora.com/What-knife-brand-does-Hannibal-Lecter-use Ok .
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Příspěvky: 562
Tbag nuz na cesty skus se podivat na noze od Pok dela heske kuchynaky. A chtel bych se zeptat nedoporucite mi nakou dobrou ocilku dekuji.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 507
Já mám dobrou zkušenost s ocílkami F.Dick.
Mám vyhlédnutou tuto viz. odkaz mají ji tam i dost levně.
https://www.reznicke-potreby.cz/ocilky-dick/dick-combi-7-2-21-2/
Záleží tam hodně co kdo od ocílky očekává, dělají spoustu povrchů na obtahovací části.
Tato má safírový ze dvou stran a ze dvou leštící.
V práci používám obyčejnou od F.Dick a i ta je super Ok
Tato je už taková extra pro mě, chci ji kvůli tomu, že na ní chci potahovat jap. nože i když se to nemá Wink
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 28
Já mám z těch stránek co doporučuje Jinus12 dvě ocílky Dick. Červenou se safírovým tahem a modrou hladkou. Obě oválné a jsou perfektní. Ale říkám si, že jsem si měl raději místo té červené koupit Dick MICRO, přeci jen ostřím spíš nabroušené nože a ten safír je trošku hrubší. https://www.reznicke-potreby.cz/ocilky-dick/dick-micro-33-2/
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 3/27/2019
Příspěvky: 3
Zdravim, chcel by som sa poradiť pri výmene starých nožov z Tescoma a zároveň čo si myslíte o nozi z Lidla a bruske.




Nôž z Lidla je X50 CrMo V15, ostril som ho asi 10x menej ako nože z Tescoma, mám pocit že je celkom OK.

Ale hlavne by som sa chcel poradiť ohľadom výberu 2 ks nožov miesto tých z Tescoma viď foto. (10cm a 18cm)

Zatiaľ som si vybral tieto:
1. Nôž
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-12-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/spikovaci-nuz-spitzenklasse-plus-pc
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/129-nuz-pok-vii-3.html
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vi/108-nuz-pok-vi-2.html

2. Nôž
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-16-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-s-vybrusem-16-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/nuz-na-maso-18-cm-classic
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/133-nuz-pok-vii-7.html
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vi/106-nuz-pok-vi-4.html

Zaujímali by ma osobne skúsenosti, ako nože sadnú do ruky a taktiež kvalita ocele. Samozrejme aj cena hrá rolu.
Zároveň či je možné potom na nové nože (jeden z vyššie uvedených) použiť brúsku viď obrázok alebo je lepšie kúpiť ocielku. Prípadne poraďte čím brúsiť.

Ďakujem za rady.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2011
Příspěvky: 1,272
Pro: brtani.
Co se týká Tvého výběru, tak tím Wusthofem nic nezkazíš. Od série
Classic mají kované čepele, dobře řežou, dobře se brousí a drží ostří.
Nože Pok, nejsou špatné, ale přece jenom ty dřevěné střenky vyžadují
větší péči. Osobně kdybych vybíral dva nože, tak bych trochu změnil
tvar. Dlouhodobě mám vyzkoušenou značku Zwilling-Henkels. Měli na
ně, nebo ještě možná mají akci v Makru. Velice dobře se dají koupit
na mujnuz.cz. Zmiňované viz foto. Ale jak říkám, Wusthofem nic nepokazíš.
Od nich jsem velice spokojený s modelem Kitchen Surfer, též foto.
A jak se drží? Menší čepel, menší rukojetˇa naopak, větší čepel, větší
rukojeť. Ale všechny se drží příjemně, dobře se s nimi pracuje.


Herodes vložil tyto přílohy:
Zwilling_Four_Star_Špikovací_nůž_10_cm.jpg
Zwilling_Four_Star_Universální_nůž_16_cm.jpg
4580_12_CLASSIC_Kitchen_Surfer_12_cm_W_sthof_Solingen.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 507
brtani napsal:
Zdravim, chcel by som sa poradiť pri výmene starých nožov z Tescoma a zároveň čo si myslíte o nozi z Lidla a bruske.




Nôž z Lidla je X50 CrMo V15, ostril som ho asi 10x menej ako nože z Tescoma, mám pocit že je celkom OK.

Ale hlavne by som sa chcel poradiť ohľadom výberu 2 ks nožov miesto tých z Tescoma viď foto. (10cm a 18cm)

Zatiaľ som si vybral tieto:
1. Nôž
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-12-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/spikovaci-nuz-spitzenklasse-plus-pc
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/129-nuz-pok-vii-3.html
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vi/108-nuz-pok-vi-2.html

2. Nôž
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-16-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-s-vybrusem-16-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/nuz-na-maso-18-cm-classic
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/133-nuz-pok-vii-7.html
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vi/106-nuz-pok-vi-4.html

Zaujímali by ma osobne skúsenosti, ako nože sadnú do ruky a taktiež kvalita ocele. Samozrejme aj cena hrá rolu.
Zároveň či je možné potom na nové nože (jeden z vyššie uvedených) použiť brúsku viď obrázok alebo je lepšie kúpiť ocielku. Prípadne poraďte čím brúsiť.

Ďakujem za rady.


Ahoj,
co se týče tvého výběru nože č.1 tam bych asi šel do toho od p.Poka 13cm ostří, nebo popřípadě ten Wusthof, ale ten mě přijde zbytečně drahý. Beru ze svýho pohledu, já tyhle prťouse moc nepoužívám a přijde mi zbytečný do nich vrážet víc jak 500Kč.

U nože č.2 z tvého výběru bych bral Wusthof 18cm.

Tipuju že malý máš asi na zeleninu, špikování atd. ten Wusthof bych viděl na plátkování a přípravu masa, k tomu ten velký od Lidlu jako šéfkuchařský universál.
Co se Lidlu týče, tak asi oproti Tescomě určitě lepší, měl jsem tu možnost si ho vyzkoušet, ale za mě je strašně blbě vyvážený do rukojeti a těžký jako půlka prasete Wink
Tam bych uvažoval o jiné variantě alespoň časem. A Tescomu zahoď!!! To jsou strašný nožeWink

Tak ať dobře vybereš a neuspěchej to . Ok

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris