ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/4/2018
Příspěvky: 76
Zemiakové potešenie.

Recept:
1. Na panvici opražíme anglickú slaninu.
2. Vyberieme.
3. Mladé zemiaky nakrájame na kolieska a opečieme na olivovom oleji.
4. Otvoríme si pivo.
5. Kým sa robia zemiaky, zjeme polovicu slaniny.
6. Vyberieme dozlatista opečené zemiaky a usušíme ich od prebytočného oleja na papierových obrúskoch. Ak nemáme, ako napríklad ja, použijeme hajzelpapier.
7. Otvoríme si ďalšie pivo.
8. Na tanier dáme vrstvu zemiakov, slaniny a posypeme parmezánom.
9. Jednou porciou ponúkneme aj drahú polovičku.
10. Užívame si vetu: "Miláčik, musím povedať, že varíš lepšie ako ja!"

Pro tip: Snažíme sa predchádzať hádke nevyslovovaním vety: "Som navaril, ta by si mi za to mohla aspoň vyfajčiť..."


kamzik vložil tyto přílohy:
IMG_20190610_141033.jpg.jpg
IMG_20190610_150056.jpg.jpg
IMG_20190610_150248.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/23/2013
Příspěvky: 564
kamzik napsal:
...som navaril, ta by si mi za to mohla...

TWL! Applause Ok Laugh
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/29/2007
Příspěvky: 795
wrafan napsal:
Tak zas něco dobrýho do bříška, Bramborák na plech, těsto stejný jako na bramboráky, akorát se to vyklopí na vymazanej plech a upeče v troubě. A bacha, je to strááášně dobrý, dělávala to takhle moje babička.Happy

Super, zkusil jsem nahradit zhruba polovinu množství brambor kysaným zelím a málem na mě nezbyloHappy
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Příspěvky: 394
Krhút napsal:
wrafan napsal:
Tak zas něco dobrýho do bříška, Bramborák na plech, těsto stejný jako na bramboráky, akorát se to vyklopí na vymazanej plech a upeče v troubě. A bacha, je to strááášně dobrý, dělávala to takhle moje babička.Happy

Super, zkusil jsem nahradit zhruba polovinu množství brambor kysaným zelím a málem na mě nezbyloHappy

Jo, superOk , kysané zelí mě taky napadlo. Ale celkem kanonáda potom, nemám pravdu? To je jedno, hlavně když šmakovalo. Já dělám pro jistotu plechy dva a stejně nezbyde.Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/23/2013
Příspěvky: 564
Když tu probíráte varianty bramboráku na plechu, tak zkuste těsto rozdělit napolovic, na plech položit jednu polovinu, na to jelítkový prejt a pak druhou polovinu těsta. Můžete experimentovat s tím, jestli tu horní vrstvu bramboráku nedat tenčí, ale stejně to z plechu zmizí tak rychle, že člověku ani nestačí dojít rozdíly...
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Příspěvky: 394
yarr napsal:
Když tu probíráte varianty bramboráku na plechu, tak zkuste těsto rozdělit napolovic, na plech položit jednu polovinu, na to jelítkový prejt a pak druhou polovinu těsta. Můžete experimentovat s tím, jestli tu horní vrstvu bramboráku nedat tenčí, ale stejně to z plechu zmizí tak rychle, že člověku ani nestačí dojít rozdíly...

Dobře TyOk
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/4/2012
Příspěvky: 564
Velmi nebezpečná stránka. Člověk nestačí polykat sliny a číst. Vyvolává silné nutkání urychleně navštívit ledničku a nebo špajzku.

Přidám něco z doby, když byly zavedeny ty úsporné opatření :

1. Clausův obložený chlebíček. Vezme se krajíček čerstvého chleba a obloží se rukama.

2. Calouskova pochoutka : Krajíc čerstvého chleba se dá mezi dva krajíce suchého.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 1,161
Jurajm napsal:
..........2. Calouskova pochoutka : Krajíc čerstvého chleba se dá mezi dva krajíce suchého.


Todle znám ještě z dob socialismu. Jedli jsme to na vandrech, když došly love a říkalo se tomu chleba s chlebovou pomazánkou. Laugh

Zdenek
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/13/2015
Příspěvky: 153
Sidney napsal:
Jurajm napsal:
..........2. Calouskova pochoutka : Krajíc čerstvého chleba se dá mezi dva krajíce suchého.


Todle znám ještě z dob socialismu. Jedli jsme to na vandrech, když došly love a říkalo se tomu chleba s chlebovou pomazánkou. Laugh

Zdenek


Ruskej špek nám nabídnul majitel sklípku na dotaz, zda by nebylo něco k vínu. Krajíce chleba, plátky cibule a na přikousnutí kyselé okurky. Bylo to na znojemsku, tak že vylepšené o ty okurky.
Jura
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/16/2009
Příspěvky: 1,769
Ahojte,rád bych přispěl k nabuzení chuťových pohárků.Ač již pár (desítek )let jsem na jihu,tak rodově pocházím z Brd.Výraz "uhlířina"znám od své brdské babíčky, u které jsem od dětství trávil ve Staré Huti celé prázdniny.Uhlířina byla kouzelná směs vařených brambor,politých osmaženou cibulkou na sádle ,případně se škvarky a k nim náležely noky,které měly na řezu až lasturový lesk.Vznikaly spojením hrubší mouky,krupice a vajec Vařily se zároveň s brambory..Babička mi ten název vysvětlila tak,že když šli chlapi do lesa stavět a pálit milíře,tak si ssebou brali jen to, co se nemohlo zkazit.To co měli asi ssebou k pití jsem nikdy nedostal.K
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/22/2008
Příspěvky: 158
Přiblížil se čas oslav a dávání dárků .. tohle je to co ode mě lidi chtějí .. tak jsem si včera hrál.


Milan - Chip vložil tyto přílohy:
20190611_223443.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/14/2010
Příspěvky: 459
knajfík napsal:
Ahojte,rád bych přispěl k nabuzení chuťových pohárků.Ač již pár (desítek )let jsem na jihu,tak rodově pocházím z Brd.Výraz "uhlířina"znám od své brdské babíčky, u které jsem od dětství trávil ve Staré Huti celé prázdniny.Uhlířina byla kouzelná směs vařených brambor,politých osmaženou cibulkou na sádle ,případně se škvarky a k nim náležely noky,které měly na řezu až lasturový lesk.Vznikaly spojením hrubší mouky,krupice a vajec Vařily se zároveň s brambory..Babička mi ten název vysvětlila tak,že když šli chlapi do lesa stavět a pálit milíře,tak si ssebou brali jen to, co se nemohlo zkazit.To co měli asi ssebou k pití jsem nikdy nedostal.K


Ahoj,
s nabuzením chuťových pohárků naprosto souhlasím - je to ohromná dobrota!!! Někde jsem četl, že se tam přidávalo i zelí a místo noků knedlíky, ale knedlíky se dají zaměnit za noky velice lehceHappy, záleží to na úhlu pohledu. Nepatrná zmínka o této dobrotě je v knize "Toulání po Brdech" od Jana Čáky, kterou mimochodem všem milovníkům Brd vřele doporučuji! Takže DOBROU CHUŤOk
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/16/2009
Příspěvky: 190
A pokud jde o chutě.. je tu pomalu čas sběru ořechů nezralých, které se přetvoří na Ořechovici..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/12/2008
Příspěvky: 1,129
Zamiaková baba zase trochu inak.

wrafan mi urobil takú chuť, že som si musel urobiť tiež.

- zemiaky
- 3 vajcia
- špenát
- slanina varená
- paradajka
- 3 strúčky cesnaku

chcel som to ešte posypať syrom, no nemal som doma Happy


Dido vložil tyto přílohy:
20190608_123147.jpg.jpg
20190608_123251.jpg.jpg
20190608_123232.jpg.jpg
20190608_131410.jpg.jpg
20190608_135821.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2008
Příspěvky: 1,463
Jojo. Uhlířinu miluju. Taky ji mám od babičky, která pocházela z Kašperských Hor. Dělám ji vždycky z malinkých nových brambor s noky a škvarkovým sádlem. A k tomu hlávkový salát... Asi vím, co budu v sobotu vařit.Cool
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2009
Příspěvky: 1,756
Chuťové buňky jsou svině...dáš si 8 pětek na bajku,pak pivko v hospůdce a že jdeš spát.V tu chvíli se ty svině probudí a jdeš na toShocked Grin


Dudulik vložil tyto přílohy:
20190612_205916.jpg.jpg
20190612_210020.jpg.jpg


Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 1,323
Dudulik napsal:
Chuťové buňky jsou svině...dáš si 8 pětek na bajku,pak pivko v hospůdce a že jdeš spát.V tu chvíli se ty svině probudí a jdeš na toShocked Grin


Laugh Laugh Laugh
To znám...
Takhle jsem jednou po návratu z hospůdky pilkou na dřevo odřezával ze zmrzlé svíčkové (asi byla schovaná na posvícení) dva palcové steaky. Nebylo mi ani zatěžko hoďku počkat než “povolí” protože prohnat to mikrovlnkou,aby rozmrzlo,jsem neměl srdce.
Nachystal jsem si k tomu salátek a zbytek času jsem strávil olizováním hovězích “pilin” z kuchyňského prkna a pilky.
Pak dvě krvavé bestie na pánvi jen s pepřem. Bez soli...
Nikdy se mi neusínalo lépe... mrGreen

Jinak jsem si vzpoměl na jeden citát... Asi to mám z nějaké knížky,,,
“Správně ugrilovaný steak je tak krvavý,že dobrý veterinář ho ještě dokáže postavit zpátky na nohy”.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 1,323
Tak utopenci à la Ferda90 založeni.
Jsem zvědav jak moc to od té hořčice zbělá. Na Lipové byl ten lák jak mlíko.
Vegetu doma nevedeme,tak jsem ji vynechal. Chilli papričky jsem nenašel,asi už jsem je všechny zežral. Tak jsem nahradil trochou Piri Piri. Do jedné sklenky výrazněji.
Teď týden vydržet...Cry


Muscatel vložil tyto přílohy:
62470E59_5925_4A65_B14F_60D19FD95811.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/2/2010
Příspěvky: 2,457
Asi dobrej oddíl - ten veterinář.
Ale tuhle baba ani nemukla, že to je krvavý... 2´ po každé straně. Přesně tak, jak to já rád. A dnes 2 fláky z fal. svíčkové ( asi loupaná plec) že z Irska. Šlo to do vakupytle a uvidíme za 14 dní.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/25/2015
Příspěvky: 375
Ještě dolít a hotovo


flug11 vložil tyto přílohy:
20190620_170226.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris
istanbul escort sirinevler escort izmir rus escort izmir escort antalya escort
huluhub.com
ankara escort pendik escort