ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Materiál ... II. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/27/2009
Příspěvky: 295
Ahojte, potřebuji nějakou hovězinu tl. 2,5-3 mm a tenčí 2-2,5 mm, kvůli ceně bych ráda koupila v Kumo půlkrupon od každého. Celé to sama nezdělám, takže pokud by někdo chtěl jít napůl, napište mi prosím na email wanderer.titte@gmail.com.

V Kumo dělají půlkrupony o výměře cca 80-100 dm2, přičemž cena bez daně je asi 17 korun za ten tenčí a 18 korun na dm2 za ten tlustější (dle ceníku z loňského listopadu).

Kupovat chci cca v půlce června, takže případní zájemci, prosím o email co nejdříve.

Díky!
Kráčím, tedy jsem.
Facebook mi byl zablokován, takže FB stránka Lesní želvy už nebude aktualizována.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2017
Příspěvky: 537
Egilcambe napsal:
Ahojte, potřebuji nějakou hovězinu tl. 2,5-3 mm a tenčí 2-2,5 mm, kvůli ceně bych ráda koupila v Kumo půlkrupon od každého. Celé to sama nezdělám, takže pokud by někdo chtěl jít napůl, napište mi prosím na email wanderer.titte@gmail.com.

V Kumo dělají půlkrupony o výměře cca 80-100 dm2, přičemž cena bez daně je asi 17 korun za ten tenčí a 18 korun na dm2 za ten tlustější (dle ceníku z loňského listopadu).

Kupovat chci cca v půlce června, takže případní zájemci, prosím o email co nejdříve.

Díky!

Poslal jsem ti mail.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/25/2009
Příspěvky: 156
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaký materiál byste mi doporučili na pracovní nůž na farmu na sklizeň košťálů, tzn. že by tam byl neustálý kontakt s vodou a hlínou - bez páčení. Tlouštka nože je 2,5mm a chtěl bych vyšší tvrdost/odolnost aby se nemusel stále brousit....
Uvažuju o N690; N695; 17029; 17042.....ale prostě nevím, jsem nerozhodný Tomáš a budu rád, za osvědčené rady a tipy...díky moc

P.S. jde o specifický tvar vhodný přímo na sklízení zeleniny na farmách, kde s ním pracují x hodin denně po dobu pár měsíců během sklizně. Nebudu dělat pouze jeden.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2001
Příspěvky: 328
Hmota napsal:
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaký materiál byste mi doporučili na pracovní nůž na farmu na sklizeň košťálů, tzn. že by tam byl neustálý kontakt s vodou a hlínou - bez páčení. Tlouštka nože je 2,5mm a chtěl bych vyšší tvrdost/odolnost aby se nemusel stále brousit....
Uvažuju o N690; N695; 17029; 17042.....ale prostě nevím, jsem nerozhodný Tomáš a budu rád, za osvědčené rady a tipy...díky moc

P.S. jde o specifický tvar vhodný přímo na sklízení zeleniny na farmách, kde s ním pracují x hodin denně po dobu pár měsíců během sklizně. Nebudu dělat pouze jeden.


Hmm zajmavá myšlenka Wink Jak to bude velký? Pokud to bude něco podobného mačetě tak až na tu 17029 bych se bál ......
Pochybnosti jsou otcem vynálezu. - Ambrose Bierce
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/30/2006
Příspěvky: 3,773
Neviem, čo to je košťál ale ako píšeš bude tam neustály styk s hlinou tak dosť rýchlo otupíš každý nôž, trebárs aj z M390. Píšeš tiež, že tam nebude páčenie tak by možno stálo za to vyskúšať lacný keramický nôž walmartu (len taký nápad...).
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2014
Příspěvky: 128
baca napsal:
Neviem, čo to je košťál ale ako píšeš bude tam neustály styk s hlinou tak dosť rýchlo otupíš každý nôž, trebárs aj z M390. Píšeš tiež, že tam nebude páčenie tak by možno stálo za to vyskúšať lacný keramický nôž walmartu (len taký nápad...).


To bude hlúbová zelenina. Spoločné to má to, že sa zo všetkého po skonzumovaní hodne prdí.
My sme kedysi používali staré kuchynské nože, úplne ideálny je taký, ktorým sa dá aj občas seknúť. Najmä kaleráb to potreboval, lebo odrezať korene bolo niekedy o hubu.. Happy
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/25/2009
Příspěvky: 156
Ono to nemusí být nutně stále top ostrý, ale o údržbě si nůž může nechat zdát... Originál vydrží necelé dvě sezóny. Asi to udělám z N690 - N690... Takhle to vypadá(já si to trošku upravil podle zkušeností lidí) , délka celkem cca 27cm


Hmota vložil tyto přílohy:
Výstřižek.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/2/2010
Příspěvky: 2,403
Litoměřický ( drobní pěstitelé 2-3 ary jako věno) to mívali normálně z peroviny. Aspoň jsem to tak viděl v Trávčicích.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/25/2009
Příspěvky: 156
První jsem udělal z překovaného pera na tvrdost 59hrc, po roce užívání se mi dostal zpět do ruky a prý podle uživatelů splnuje nadmíru jejich požadavky(pár měsíců denního zápřahu na farmě při sklizni), ale jsou na nem dost velké stopy po neustálém vlhku, takže jsem chtěl lepší materiál, který je s vodou větší kamarád...no, udělám to z N690, nebo N695...jen jsem chtěl nějakou radu co kdo kdy s úspěchem použil
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2001
Příspěvky: 328
Tak keramika se ti hodně rychle vyštípe. Dělá jí problém i tvrdší pečivo natož kameny (-: Každopádně bych šel s výbrusem hodně "dotenka" s větším úhlem fasetky . Bude fungovat i trochu tupý Wink A nebo klidně udělat něco podobného vlnitým kuchyňským victorinoxům .
Pochybnosti jsou otcem vynálezu. - Ambrose Bierce
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/5/2013
Příspěvky: 219
www.youtube.com/watch?v=7ZSQeNBuYKw&t=29s

Chtěl bych se zeptat odborníků zda je materiál (klíč) na videu použitelný. Jestli jde zakalit tak aby z toho byl slušný nůž. Nejde mi o shánění levného materiálu, jen se mi ten nůž líbí a příležitostně bych si ho vyrobil.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/2/2010
Příspěvky: 2,403
Jo, to jde. Udělal jsem manželce cosi na řezání zeleniny z očkoploché 19ky. Za očko to pěkně pověsí. Ostří drží slušně - na to že ji ořezává na betonu.
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 10/19/2018
Příspěvky: 33
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/26/2018
Příspěvky: 16
Ahojte,prosím vás mám otázočku. Čepel vyrobená z mat. 80 CRV2 kalená v el.peci a popúštaná na 57-60 hrc. Doma mám 3 eurový nož niekde z kauflandu,ked sním seknem do klasickej zamočníckej pasoviny tak spravý rihu bez zanechania stopy na čepeli noža,no ked jemne zaseknem stou 80 CRV2 tak na čepeli zostane jemné vylupnutie z material a mám obavu že ak by som viac sekol že to nedopadne dobre. Je to normálne? alebo niekde soudruzi udelali chybu?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/2/2010
Příspěvky: 2,403
Vážení kolegové - z čehože asi dělá fa BESSEY truhl. svěrky?? Synovec mi přivezl odříznutý kus A je na něm STB100M.
Je to dost bago : 39 x 19 mm. Na řezu je to furt čistý, na to, že se to někde válelo.
S uctivými díky za radu ( ev. poslání do kovošrotu)
Míla
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris