ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky Chef´ s Choice Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/29/2012
Příspěvky: 4
Tyhle brusy jsou perfektní. Já mám typ 1520, kde na prvním stupni brousíš úhel 20 stupňů, na druhém 15 stupňů a třetí je leštící. Nůž ostrý, jak břitva. To zkoumání pod mikroskopem je k smíchu.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2015
Příspěvky: 9
Vidím,že máš prvý príspevok tak nebudem zbytočne rozmazávať, no očividne nepoznáš pomery tohto fóra a na akej úrovni sa Sandor venuje brúseniu. Bohužiaľ,každému kto to vie budeš k smiechu, jedine ty.

A to nehovorím o tom, že si tu vytiahol ročné vlákno KO
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/5/2008
Příspěvky: 388
samurraj napsal:
Tyhle brusy jsou perfektní. Já mám typ 1520, kde na prvním stupni brousíš úhel 20 stupňů, na druhém 15 stupňů a třetí je leštící. Nůž ostrý, jak břitva. To zkoumání pod mikroskopem je k smíchu.


To si z nás jen Samurai dělá p...l, ne😂
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/5/2008
Příspěvky: 388
Ale k tématu. Používal jsem v práci dvě a nemá to bohužel dlouhou životnost. Na domácí občasné broušení pro hospodyňky dostatečné.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/22/2012
Příspěvky: 1,210
Tak dlho to vydržalo bez reakcie..Radšej na to kašlite aj naďalej.
Podľa poslednej vety je to provokatér.
Podľa tých pred ňou amatér, ktorý nemá záujem o poriadne ostré a kvalitné nože. Nech si ďalej brúsi svoje teeshoppingové nože na teleshoppingovej brúske
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/5/2017
Příspěvky: 7
Ahoj, ty videa Pavola Šandora jsou naprosto super. I já jsem si chtěl ušetřit čas s ostřením, tak jsem si koupil brusku Gastroback 41620. Musím napsat, že výsledky broušení jsou naprostým zklamáním. Po ostření 2x na A, dvakrát na B a pětkrát na C, nože nepřeříznou ani papír 80g. Zkoušel jsem to na cca 10 nožích různé kvality. Naostřil přiměřeně pouze nejlevnější nůž pochybné kvality KDS! Bruska vytvoří sice hezké pravidelné ostří, ale "tupé". Až po obtažení na kameni jsou nože schopné řezat papír. Nedovedu si představit, že Pavol nabrousil na Chef´ s Choice tak, že jde i cig. papír. Je fakt, že čas jsem ušetřil, protože následné obtažení nože už není tak náročné.
Otázka zní, mám špatný postup ostření, nebo to prostě nejde a musím i tak používat kameny. Ví někdo o nějaké fintě, kdy se takovou to bruskou dá naostřit nůž na řezání cigaretového papíru?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
Lada500 napsal:
....Otázka zní, mám špatný postup ostření, nebo to prostě nejde a musím i tak používat kameny. Ví někdo o nějaké fintě, kdy se takovou to bruskou dá naostřit nůž na řezání cigaretového papíru?

Pri prvom brúsení noža na tomto systéme potrebuješ vytvoriť novú fazetku, brús striedavo ľavú a pravú stranu noža na stanici č.1 kým sa ti nevytvorí po celej dĺžke noža "jehla" "grot". Potom prejdi na stanicu 2 a 3 tam to už bude rýchle. Papier 80g/m2 by mal rezať bez problémov a keď trochu pocvičíš tak aj cigaretový papier Happy . Hodne zdaru a trpezlivosti.
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/5/2017
Příspěvky: 7
Moc díky za radu. Od Tebe to beru jako 100%. Obětuji tedy jeden nůž a budu cvičit :o)
Jinak to s tou fazetkou mě samozřejmě napadlo hned. Bylo mi jasné, že půjde o nový tvar ostří. Na jednom cvičném noži jsem ubral tak 0,5 mm ostří a nic :o). Ostří krásné, pravidelné, ale tupé (nedá ani ten 80g papír). Potom stačí pár tahů na kamínku a v pohodě. Budu zkoušet a kdyby to nešlo, tak bych si klidně rád udělal i výlet do Povážské. Je to z Uherského brodu nějakých 90 km. Pokud by jsi na mě našel tak dvě hoďky. To nemyslím ostření mého nože, ale spíš o naučení broušení. :o)))
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
Lada500 napsal:
.... Ostří krásné, pravidelné, ale tupé (nedá ani ten 80g papír). Potom stačí pár tahů na kamínku a v pohodě. Budu zkoušet a kdyby to nešlo, tak bych si klidně rád udělal i výlet do Povážské. Je to z Uherského brodu nějakých 90 km. Pokud by jsi na mě našel tak dvě hoďky. To nemyslím ostření mého nože, ale spíš o naučení broušení. :o)))

- asi nemáš dobre odstránenú ihlu
- dve hodinky si nájdem - napíš mi PM
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/5/2017
Příspěvky: 7
odesláno PH, díky.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
Lada500 napsal:
odesláno PH, díky.

Tak sme sa stretli s Lala500 Ok
Priniesol brúsku Gastroback 41620.
Brúsili sme nôž Tescoma, nôž bol pred testom naberúsený na Chef's choice 120. Bez problémov rezal kancelársky papier a aj jemný reklamný papier.

Priebeh brúsenia na Gastroback 41620:
1. stanica OK - vytvorila sa ihla - s problémami rezal kancelársky papier
2. stanica OK - ihla bola menšia - rezanie papiera lepšie ako po stanici č.1
3. stanica ?! - ihla skoro odstránená - nôž zatupený!!! Surprised Shocked - papier rezal veľmi zle alebo vôbec, pri pohľade z hora bolo vidieť odlesky.
Premerali sme uhly brúsenia:
1. stanica 20° = 40° vrcholových
2. stanica 23-25° = 46-50° vrcholových
3. stanica 26-30° = 52-60° vrcholových - to je na kuchynský nôž veľmi veľa!!!
Ako dôjde k zatupeniu noža na stanici č.3 sme nezistili Cry Podľa obrázka DSC_5139_Gastroback 41620_stanica03x - asi dochádza k "zavalcovaniu" ihly
"pár" obrázkov:



sandor vložil tyto přílohy:
DSC_5128_Chef_sChoice1240x.JPG.jpg
DSC_5129_Chef_sChoice1240x.JPG.jpg
DSC_5130_Chef_sChoice1240x.JPG.jpg
DSC_5132_Gastroback_41620_stanica01x.JPG.jpg
DSC_5133_Gastroback_41620_stanica01x.JPG.jpg
DSC_5134_Gastroback_41620_stanica01x.JPG.jpg
DSC_5135_Gastroback_41620_stanica02x.JPG.jpg
DSC_5136_Gastroback_41620_stanica02x.JPG.jpg
DSC_5138_Gastroback_41620_stanica02x.JPG.jpg
DSC_5139_Gastroback_41620_stanica03x.JPG.jpg
DSC_5140_Gastroback_41620_stanica03x.JPG.jpg
DSC_5141_Gastroback_41620_stanica03x.JPG.jpg


PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/5/2017
Příspěvky: 7
Moc díky Pavle za tvůj čas i ochotu. Já bych na toto hned tak nepřišel. Brusku Gastroback jsem stihnul vrátit do 14 dnů, tak uvidíme, jak se k tomu postaví obchodník :o)
Vzhledem k tomu, že se jedná o broušení pro rodinu a motor práci usnadní, pošilhávám po nové brusce:
https://www.papiton.cz/Chef-s-Choise-Brusic-nozu-elektricky-cc-1520-d44.htm
Zatím nevím, jestli cc-316, 120, 130, 1520, nebo cc-700.
Už se těším, že při použití brusky, mě nebude více rozhazovat pokrajování rodinných příslušníků na talíři, a nože budou stále ostré :o)
P.S.: Při koupi nového el. ořezávátka jsou ostré pastelky v celé rodině :o)
Dám zase vědět.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/5/2017
Příspěvky: 7
Ahoj,
tak se mi povedlo vrátit brusku Gastroback a hned jsem si objednal novou, tentokráte Chef'sChoice Model 1520.
Musím potvrdit nadšení předchozích majitelů. Je fakt super a pro domácí použití doporučuji všem. Vytvoří perfektní ostří a nože skutečně řežou. Kdo se chce oholit, stačí už jenom chvilka na řemenu a může holit Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
Lada500 napsal:
Ahoj,
tak se mi povedlo vrátit brusku Gastroback a hned jsem si objednal novou, tentokráte Chef'sChoice Model 1520.
Musím potvrdit nadšení předchozích majitelů. Je fakt super a pro domácí použití doporučuji všem. Vytvoří perfektní ostří a nože skutečně řežou. Kdo se chce oholit, stačí už jenom chvilka na řemenu a může holit Happy

Som rád, že to takto dopadlo.
Poučenie pre ostatných - kupujem overené veci, nie tie čo sa na nich podobajú Laugh
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/1/2016
Příspěvky: 15
Ozivim toto vlakno..odporucate teda Chefs Choice 1520? Nabrusi to dobre noz aj z tvrdsej ocele? Neviem, ci holenie je nejake kriterium, ale holia noze po nabruseni?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
- diamant ako brusivo nebude mať problém so žiadnou oceľou
- problém môže nastať pri "krehkých" oceliach - chvenie brusiaceho kotúča a následné možné vylomenie materiálu
- áno odporúčam bez problémov pre "európske" kuchynské a im podobné (treba brať zreteľ aj na mínusy brúsky)
- áno dá sa naostriť nôž tak aby holil predlaktie
- podľa povahy práce možno by som ešte porozmýšľal nad 15°
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/1/2016
Příspěvky: 15
Dakujem za odpoved. Tymi 15 stupnami mas na mysli taku brusku, ktora brusi na 15°, teda 30 vrcholovych? Je v ponuke Chefs Choice M15XV ktora brusi na 15°, to by mohlo byt ono?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
Áno 30° vrcholových....
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris