ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/2/2010
Příspěvky: 2,458
Kluci, z Mikova mám ty mražené kudly ze 420 už cca 37 let. Musel jsem ale udělat nový ručky - ty jejich nevydržely....
Ale jinak je to fakt slušnej oddíl. Čímž myslím jen ty kuchyňáky.
No a pokud u Poků maj stejnou technologii, bude to asi to samý.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/10/2011
Příspěvky: 327
Nevím o tom, že by POK požíval dusík
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2016
Příspěvky: 901
pánové potřeboval bych radu - kamarád shání pro svého tátu šéfkuchaře jako dárek k 65. narozeninám nějaký kudel. Přemýšleli jsme nad nějakým univerzálním větším japonským kuchyňákem, protože prý nic takovýho nemá, ale nerozumíme tomu ani prd.
Otec není žádný extra fajnšmekr, používá běžný nože Bergof, možná Wusthof, takže to nemusí být nic moc extra nóbl. Představa je "tovární" kudla do 5000,-. Myslím že za tu cenu se dá sehnat fakt pěkná (možná i dvě) a navíc se to dá i použít v praxi a ne jen ve vitríně.
Poradili byste konkrétní značku a typ se kterou máte dobrou zkušenost? Na netu toho je přehršel a nevyznám se v tom....
Dík Ok
Sapere Aude.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2010
Příspěvky: 90
Ja mám tento stojí viac ako chce kamarát dať ale za mňa velká spokojnosť a možem doporučiť.

https://sharpedgeshop.com/products/zdp-189-bunka-black



maško vložil tyto přílohy:
2019_09_07_183044.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2010
Příspěvky: 1,975
Máš v inzercii Bokra Wink
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 34
pohlava: pokud je to opravdu kuchař, bude pro něj hrozně těžké odnaučit se ten nůž přejíždět ocílkou. Do tvrdých japonců to dělá zuby.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2016
Příspěvky: 901
martas38 napsal:
pohlava: pokud je to opravdu kuchař, bude pro něj hrozně těžké odnaučit se ten nůž přejíždět ocílkou. Do tvrdých japonců to dělá zuby.


No, tak to nas nejak nenapadlo....
Dík za podnět....
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 528
pohlava napsal:
martas38 napsal:
pohlava: pokud je to opravdu kuchař, bude pro něj hrozně těžké odnaučit se ten nůž přejíždět ocílkou. Do tvrdých japonců to dělá zuby.


No, tak to nas nejak nenapadlo....
Dík za podnět....


Dovolím si jenom vložit můj názor a zkušenost.
Používám také japonce. Bohužel nevím přesně použitou ocel nějaká uhlíkovka, ale o žádném blátu se nedá vůbec hovořit. Jsem také kuchař a nože co mám, všechny co jsou i nejsou japonci, na ocílce beru red face Happy
Dělám to však hodně šetrně, takřka bez přítlaku a na kvalitní jemné ocílce. Po jednom tahu z každé strany, ne více. Samozřejmě proti ostří. A žádné zuby jsem ještě nezaznamenal. Toť zkušenost.
Názor - Nevím na kolik to vyjde, ale což tak nechat udělat nějaký kuchyňák u nožíře např. z elmaxu ? Nevím jak moc to spěchá..
Pak už mě napadlo, podle nožů co používá, buďto jeden nebo nějaká menší sada buď od Zwillingu nebo nože Fr.dick
Mě by se líbil nůž šéfkuchaře viz. níže

https://kuchynske-noze.heureka.cz/zwilling-professional-s-26cm/
https://kuchynske-noze.heureka.cz/fr-dick-1905-26cm/

nebo nějaká sada, dost často jsou i na ve stavu novém na Bazosi.sk či cz za rozumný peníz.

https://kuchynske-noze.heureka.cz/zwilling-ps-professional-s-set-nozu-3ks/
https://www.noze.cz/darkova-3-dilna-sada-kovanych-nozu-dick-ze-serie-premier-plus-8109800

Každopádně bych já asi šel u Zwillingu do řady PRO. Jenom nápad, přeji šťastnou ruku při výběru. Ok
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 34
Jinus12: Mám dva japonce. Tojiro z VG10 (hodně tvrdý) a Hiromoto Saku Hocho lamino uhlíkovka. Mám dvě čočkové ocílky Dick Dickoron - safírový tah a hladkou polish. Safír nemá vůbec význam používat (i když drážky jsou podstatně jemnější než bývá u ocílek zvykem), to dělá do obou nožů zuby okamžitě. Ta polish se zase na tu VG10 skoro nechytá. Pravda nemám při ostření ocílkou určitě takovou zručnost jako ty kuchař. U obou nožů je v návodu psáno brousit a udržovat ostří na vodních kamenech (já to teda brousím naprosto úspěšně na diamantech + na závěr umělý kámen 6000 na sadě KMFS) a nikdy nepoužívat ocílku. Když vezmu na ocílce normální nože, tak je to něco úplně jiného.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2016
Příspěvky: 901
Jinus: tohle co dáváš do odkazů jsou právě kudly který on vesměs používá. Neříkám že zrovna tu značku, ale tak nějak ten typ. Proto nás napadlo mu pořídit japonce, ale v podstatě jen pro to, že by se mu to mohlo líbit a ještě ho nemá. Jestli ho bude používat nebo si ho nechá ve vitríně je nám asi jedno, ale čistě vitrínový šperk nechceme.
O výrobě u nožíře uvažujeme taky....
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 528
martas38 napsal:
Jinus12: Mám dva japonce. Tojiro z VG10 (hodně tvrdý) a Hiromoto Saku Hocho lamino uhlíkovka. Mám dvě čočkové ocílky Dick Dickoron - safírový tah a hladkou polish. Safír nemá vůbec význam používat (i když drážky jsou podstatně jemnější než bývá u ocílek zvykem), to dělá do obou nožů zuby okamžitě. Ta polish se zase na tu VG10 skoro nechytá. Pravda nemám při ostření ocílkou určitě takovou zručnost jako ty kuchař. U obou nožů je v návodu psáno brousit a udržovat ostří na vodních kamenech (já to teda brousím naprosto úspěšně na diamantech + na závěr umělý kámen 6000 na sadě KMFS) a nikdy nepoužívat ocílku. Když vezmu na ocílce normální nože, tak je to něco úplně jiného.


Souhlasím že se to nemá, určitě by byla šetrnější např. kůže na prkýnku nebo samozřejmě jap.kameny. Holt v kuchyni bohužel nemám čas na hrdinství, abych bral nože na šutrech.
Jen jsem psal že to sem tam dělám a nemám s tím problém u mých nožů. Věřím že ta VG-10 bude asi dělat zuby, i se to o ní píše že je křehká.
Přece jenom uhlíkovka bude o něco houževnatější než tato nerez. Používám taky ocílku Dick , asi ten standart, ale působí dost jemně. Když to vezmu na nějaké KDS či co je to, tak bída.
Asi by jsi se divil kolik kuchařů znám, co na ocílce absolutně neumí a používají jí špatně. Laugh
Tím neříkám, že já to dělám perfektně, vždy je co zlepšovat. Chtěl jsem tím jen říci, že tam zručnost asi nebude moc hrát roli, zase taková věda to není. Spíš to bude v materiálu toho konkrétního nože.



Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 528
pohlava napsal:
Jinus: tohle co dáváš do odkazů jsou právě kudly který on vesměs používá. Neříkám že zrovna tu značku, ale tak nějak ten typ. Proto nás napadlo mu pořídit japonce, ale v podstatě jen pro to, že by se mu to mohlo líbit a ještě ho nemá. Jestli ho bude používat nebo si ho nechá ve vitríně je nám asi jedno, ale čistě vitrínový šperk nechceme.
O výrobě u nožíře uvažujeme taky....


Ano, vím, taky jsem to i podle toho bral. Psal jsi, že to nemusí být něco extra nóbl a toto byl jen tip, podle toho co jsi uváděl.
Ještě mě napadlo mrknout pro inspiraci sem:
http://www.nipponshop.cz/1/japonske-noze/1/japonske-kuchynske-noze/?token=15

nebo pan Šulc toho má taky docela dost:
http://www.noze-nuz.com/kuchynske_noze/kuchynske_noze.php

Těžko dávat přesnější tip když pána neznám a nevím ani co přesně má za nože. Wink
Mrkni a uvidíš.Ok
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 34
Jinus12: Já si třeba vůbec nejsem jistej, jestli to s ocílkou umím. Nůž pak líp řeže, ale určitě to jde líp.

Ještě bych si při výběru nože dal pozor na výbrus. Japonci mají často jednostranný, případně na každé straně jiný úhel, např. 70/30. Kdo s tím neumí, pro toho je velký problém udělat rovný řez o broušení nemluvě.

Jinak já za sebe můžu doporučit:

https://www.noze-tojiro.cz

Dělají to z několika materiálů v několika řadách, já mám nůž F-808 a je to paráda.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris
istanbul escort sirinevler escort izmir rus escort izmir escort antalya escort
huluhub.com
ankara escort pendik escort