huluhub.com
ankara escort pendik escort
umraniye escort
ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stabilizace Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/23/2015
Příspěvky: 129
V pohode, ja som to určite nebral ako útok :) Nijakým spôsobom nechcem propagovať dictum, ja som na neho narazil, keď som zháňal fínsku brezu, jatagan ju nemal a na slovenskych eshopoch bola drahšia ako v dictume. Toľko k dictumu.
A fakt netuším, čím sú zatreté tie čelá. Ale mal som od nich jeden špalík slivky a zrejme to bol nejaký lak, lebo do hĺbky to nebolo a šlo to relatívne rýchlo odbrúsiť. Tieto europske dreviny ako slivka, javor, orech, buk majú v dĺžke 15 cm - čiže tam vôbec nie je problém skrátiť to
K tým bukovým špalíkom - tiež majú dĺžku 15 cm, čiže ak sa 1 - 1,5 cm z každej strany zreže, vôbec nevadí. Hľadám len niekoho, kto by bol ochotný posúdiť, či sa to dá stabilizovať a skúsiť to. Lebo nestabilizované je to veľmi mäkké a v tomto stave na rúčku nepoužiteľné.
Pekný deň Happy


Muscatel napsal:
Nechtěl jsem “prudit”. Jen mě to opravdu zajímá. Jasně,že se čela špalků/fošen zatíraji proti rychlému vysychání z čel/kapilár. Jen mě to překvapilo u malých špalíků. Hnilobou upravený (spalted) buk by právě proti praskání měl být dost imunní.
Vzlínání stabilizačního média jde hodně přes ta čela špalíku. Proto jsem se ptal,co to tam je? V ideálním případě by bylo třeba před stabilizací to zatřeni odříznout. Což dost zmenší špalík.
Mrzí mě,jestli jsi to bral jako útok proti Tobě...
Jinak Dictum má kde co,ale ceny zrovna lidové nejsou...
Ale to je můj pohled na cenotvorbu. To,prosím,neber jako téma k diskuzi. [/quote]
FB @nozejanovic
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/12/2009
Příspěvky: 2,314
bcoufal napsal:
Tak jsem se dostal do konečného stádia pro výběr vývěvy a vakuové nádoby. Přemýšlím i o jiném využití. Tak mě ještě napadlo, zda by se vakuum nemohlo využít pro sušení ovoce apod. Zkoušel to někdo? Dohledal jsem jen sušení mrazem (zmrazené potraviny ve vakuu sublimací), ale nikde zmínku o sušení např. ovoce při pokojové teplotě. Předpoklad je, že voda se „odvaří“ díky vakuu a pára odsaje vývěvou. Je to blbost, nebo by to mohlo fungovat?
S tím pak i souvisí, zda by se vakuum nedalo použít i pro dosušení dřeva před stabilizací.


Ja vo vákuu chladím chlast, keď je na dielni teplo a nieje chladnička. Poldeci je fest studené do minúty :D

kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/3/2011
Příspěvky: 596
To nerob. Chladí sa ti to tým že sa odparuje alkohol. Prichádzas o časť podstaty 😀
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/12/2009
Příspěvky: 2,314
chladí sa to tým že je tam vákuum a alkoholu mizne len minimum, takže je to len o množstve chladeného nápoja :D Okrem toho som si výskumom všimol že takto chladený alkohol je lahodnejší :D

kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/3/2011
Příspěvky: 596
Vakum nechladi. Chladí odparujuca sa kvapalina. Rýchlosť odparovania sa zvyšuje so znizujucim sa tlakom ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris