www.shirl.club
huluhub.com
umraniye escort

freebet

ankara escort pendik escort
umraniye escort
implant fire truck
deneme bonusu veren siteler
ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/18/2017
Příspěvky: 356
Žádná zelenina..Laugh
já chci zkusit toto..Wink
https://youtu.be/yXzH8R-yQ0k



..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 3,577
Ještě dotaz, až to vyndam ze soli, opláchnu a otřu - to koření na to sypké nebo rozdělat na kašičku s něčím .
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/23/2018
Příspěvky: 22
Můžeš to obalit v sypkém, nebo koření smíchat s alkoholem a obalit.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 3,577
Teda to byl víkend, nonstop od pátku mi jela 8 patrová sušička. Z 1200g hovězího vzniklo cca 260g sušenýho Confused (sojovka, sůl, pepř a lehce provensálské bylinky) tak jsem ještě raději nasušil 1200g vepčové pečeně a 1500g veprová kýta (worčestr, sůl, paprika, drc česnek) a mám tři pytlíčky... Neutral takže se to sežere asi 6x rychlejš než kdybych to upekl Laugh


Ppetr vložil tyto přílohy:
77158547_740789829767375_1608476719914680320_n.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 3,577
zítra vyndavám ze soli vepřovou pečeni , máte někdo tip na vyzkoušenou směs, v čem to obalit?
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/24/2018
Příspěvky: 109
řeším to samé + pokud má někdo tip na jak dlouho by to cca mohlo být v sušičce? Díky Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 3,577
kk224 napsal:
řeším to samé + pokud má někdo tip na jak dlouho by to cca mohlo být v sušičce? Díky Happy


Měl jsem půjčenou sušičku cca 8 pater, teplota do 70st, když jsem sušil 1,2kg hovězího, nechal jsem to 12 hodin a dobrý, když jsem jí napral celou, cca 2kg vepřovýho, jelo to skoro 16 hodin, bylo vidět, že je tam podstatně víc vlhkosti. A průběžně jsem prohazoval patra.
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/21/2011
Příspěvky: 271
at to neni jen o susenym maseHappy tataracek z pivniho syra....no a 60dni suseny bucek na okrasu.....a samozrejme je treba to splachnoutOk


palong74 vložil tyto přílohy:
CIMG4701.JPG.jpg


lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/24/2018
Příspěvky: 109
Ppetr napsal:
kk224 napsal:
řeším to samé + pokud má někdo tip na jak dlouho by to cca mohlo být v sušičce? Díky Happy


Měl jsem půjčenou sušičku cca 8 pater, teplota do 70st, když jsem sušil 1,2kg hovězího, nechal jsem to 12 hodin a dobrý, když jsem jí napral celou, cca 2kg vepřovýho, jelo to skoro 16 hodin, bylo vidět, že je tam podstatně víc vlhkosti. A průběžně jsem prohazoval patra.


ok, díky, nakonec jsem se rozhodl, že to na poprvé risknu a zatím je maso v silonce i přes vyšší vlhkost doma. Na konci sušení ho vyndám a dám pro jistotu na chvíli do sušičky na 60...Když se postup neosvědčí, tak příště půjde rovnou do sušičky. Jinak o víkendu byla opět u příležitosti vzácné návštěvy žebra. Bohužel další fota ani žebra se nedochovala, pouze předstartovní foto Tak pochutinám zdar .-).


kk224 vložil tyto přílohy:
IMG_20191129_WA0010.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 1,427
No,ono s tím časem v sušičce těžko radit. Jerky jsou tenké plátky,tam se to pozná jednoduše. Ale kotleta vcelku...?
Hodně vody to ztratí už v tom cukru a soli. Nevím jestli jste zkoušeli vážit před cukrem a solí a po? Já bych se z toho nesnažil udělat úplnou sušenku. Zkusil bych sušit dvě hoďky na 70* pak dvacetčtyři na 50* a pak říznout v půli a ochutnat. Vrátit do sušičky se to dá vždycky.
Holt experimenty Happy
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/10/2010
Příspěvky: 8
Suším už nějakou dobu. Na čas(hodinu nebo dvě) jsem nesušil a nesuším. Ono je to o mase. Pokaždé má jinou vlhkost, je jinak vyzrálé. Záleží i na tom zda je domácí nebo z masny, a od toho se odvíjí doba sušení. Jerky suším v horkovzdušné troubě, tak aby byly akorát. Kamarád je suší v sušičce na ovoce a je spokojený. Pančetu, ale i salám suším v takové papírové krabici s ventilátorem z počítače který zajišťuje cirkulaci vzduchu.Maso kořením na sucho, a pak ho vakuuji do pytlíků, dva týdny v lednici(jak kdy), pak osuším, obalím kořením a do sušičky. Jak dlouho? Podle chuti, záleží na mase a velikosti kousků. Takže to je moje zkušenost.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,080
Bodlak napsal:
Tak a tež mam poslintanu klavesnicu Surprised Mě by zajímala ta Dixiho dušená pečeně... Byl by recepis??? red face
Něco podobného jsem zkoušel, ale nebyla tak krásně růžová po celém průřezu, kraje růžové střed do šeda. Na chuti to nemělo vliv, výborná celá, pouze na vzhledu Wink Jak to děláš, že je tak pěkná? Napícháváš injekcí lak dovnitř?

Jednoduchý. Nasolím praganda-sůl půl na půl, (22g na kilo masa),cukr nedávám, bo už v Pragandě je. Koření, na co je zrovna chuť. Nejčastěji česnek,(sušenej, čerstvej může začít kvasit...) a drcený kmín. Pak to zavakuuju, a hodím na 4 týdny do ledničky. Občas otočím. Po vybalení dosucha sjedu papírovou utěrkou, neoplachuju, narvu do šunkovaru, nebo nafest stáhnu strečovkou, nechám den odpočinout a vařím na 75 stupňů. Co kilo, to hodina a půl. Pak prudce schladím, zase nechám 24h. odpočinout v lednici a pak můžu krájet. Happy
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/8/2017
Příspěvky: 153
Dixie, děkuju Admire těmi 4 týdny jsi mě dostal. Já dávám tak na 2-3dny... zkusím experimentovat s delšími časy Ok
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/16/2009
Příspěvky: 193
Cituji: Nevím jestli jste zkoušeli vážit před cukrem a solí a po? ........... Kotleta bez kosti..samozřejmě 1.15 kg po dvou dnech v soli a cukru /dávám současně/ cca 0.85...po osušení, nakořenění a cca 12 dnech to dalo výsledných 0.65...? Tak že asi tak 50%. Vážíl jsem na kuchyňské váze a jen abych měl jakýstakýs přehled.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 1,427
relka napsal:
Cituji: Nevím jestli jste zkoušeli vážit před cukrem a solí a po? ........... Kotleta bez kosti..samozřejmě 1.15 kg po dvou dnech v soli a cukru /dávám současně/ cca 0.85...po osušení, nakořenění a cca 12 dnech to dalo výsledných 0.65...? Tak že asi tak 50%. Vážíl jsem na kuchyňské váze a jen abych měl jakýstakýs přehled.


To je super!
Od toho už se dá “odpíchnout” jak dlouho to sušit v sušičce podle konečné hmotnosti.
Díky za info.
Taky naložím kotletku,a zkusím asi ještě hovězí váleček.
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/16/2009
Příspěvky: 193
Já suším volně zavěšené v práci v kuchyňce.. Vlastně asi při 20°. I tak se mi nu povrchu maso vysuší víc, v asi 3 .. 5mm vrstvě. Se sušením v sušičce bych i byl opatrným aby se mi nezatáhnul povrch a uvnitř nebylo mokré. Tenké plátky budou o něčem jiném. Pořád to bude pokus/omyl
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/24/2018
Příspěvky: 109
Díky za zkušenosti se sušením, průvan podpořený ventilátorem z PC je zajímavá myšlenka, mám jeden nevyužitý Happy
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 10/31/2012
Příspěvky: 33
Mám pár dotazů na zkušenější sušiče Cool .
Maso už bylo v cukru, teď je v soli- necháváte ho v soli 24h? Nebo 48? Nebo podle velikosti masa? Bylo ho cca 1,5kg, vepřové. Neměl jsem tak velkou mísu, tak jsem odkrojil kousek a udělal druhý menší, ten zkusím asi v néčem pikantním, jako takový pokus.

Dáváte sůl ještě do směsi koření? Nebude maso až moc slané? Nebo v té solné lázni, co je teď se zase tolik neprosolí?
Mícháte směs s alkoholem nebo obalíte jen v suché směsi?
Musí se použít praganda? Pokud ano- z jakého důvodu se používá?
Předem se omlouvám za tak začátečnické dotazy.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/25/2011
Příspěvky: 1,615
Nemíchej různé recepty. Do toho s cukrem na začátku Praganda nepatří. 24h cukr, 24h sůl, 5 dní v koření a punčoše Ok
Našel jsem se sedíc se založenýma rukama, na hranici dělící minulost a budoucnost.
Jako bych mohl zabít čas, aniž by zranil věčnost. - Thoreau
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 10/31/2012
Příspěvky: 33
Jo taak, myslel jsem, že cukr a sůl je základ vždy a pak se to liší jen kořením. Stačí silonová punčocha nebo můžou být i klasické obvazy?
A koření suchá směs nebo s něčím smíchat nebo to je jedno?
Děkuju ta rady, za chvíli půjdu kořenit a převazovat Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris