ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 1,654
Mižo napsal:
Tymi 60timi stupnami by som si nebol taky isty...

Asi bychom se měli vyjadřovat ke konkrétní věci... 60*C co?
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 306
free_man napsal:
zadne riziko tam po 15minutach varu neni.
On se totiz rozpada nad 60C.
Zkousel jsem to na sobe.


Sledujem že na rozdiel odo mňa máte všetko riadne naštudované. Viete nám laikom prosím vysvetliť prečo a ako sa rozpadá nad 60 stupňov celzia? Rád sa učím nové a podložené informácie. Ďakujem vám za váš čas a odpoveď. Ok Test na sebe -nerozumiem presne.
Cesta je cieľ.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/22/2012
Příspěvky: 1,540
Muscatel napsal:
Mižo napsal:
Tymi 60timi stupnami by som si nebol taky isty...

Asi bychom se měli vyjadřovat ke konkrétní věci... 60*C co?

Konkretnu vec mas o jedne prispevok vyssie..
Ze sa botulotoxin rozpada nad 60*C..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 1,654
Rumunec napsal:
free_man napsal:
zadne riziko tam po 15minutach varu neni.
On se totiz rozpada nad 60C.
Zkousel jsem to na sobe.


Sledujem že na rozdiel odo mňa máte všetko riadne naštudované. Viete nám laikom prosím vysvetliť prečo a ako sa rozpadá nad 60 stupňov celzia? Rád sa učím nové a podložené informácie. Ďakujem vám za váš čas a odpoveď. Ok Test na sebe -nerozumiem presne.


free_man asi psal o botulotoxinu...
Ten těch 60*C “nepřežije” Ale v té sušené kotletě nemá šanci vůbec “vykvést”...
“Test na sobě” jsem taky nepochopil... Jako,že měl jsem nafouknutou plechovku,ujistil jsem se,že tam je,a pak jsem ho zabil,a sežral?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/22/2012
Příspěvky: 1,540
No..prave to ze tych 60 neprezije je asi blbost..
Ale jasne, tiez si myslim ze pri susenom mase sa nie je coho bat.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 1,654
Jde jen o to vysvětlit.,že se není třeba bát...
Nafouknutou plechovku s masem viděl naposledy kdo z nás? A,ano hodit ji na pánev,a porohřát...Tak je po botulinu...
Ano,studenou otevřít a sežrat... No nazdar!!!
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 306
Ďakujem za sofistikované odpovede. Prajem dlhé zdravie. Happy
Cesta je cieľ.
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/5/2012
Příspěvky: 339
Byl jsem na vojně 88-90 a vařilo se z NZ a nikomu nic nebylo,
Jirka
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/5/2012
Příspěvky: 339
Pro neznalé a mladší ročníky NZ nedotknutelné zásoby,Stáří cca 4-5 let,
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Příspěvky: 6,599
Muscatel napsal:
Jde jen o to vysvětlit.,že se není třeba bát...
Nafouknutou plechovku s masem viděl naposledy kdo z nás? A,ano hodit ji na pánev,a porohřát...Tak je po botulinu...
Ano,studenou otevřít a sežrat... No nazdar!!!
Já viděl pár let tomu "fazulu s párkom" na čundru po Jeseníkách,ovšem je pravda že obsahu nebylo zhola nic a zvětšení objemu bylo způsobeno tím že jsme zkonzumovali většinu zásob alkoholu a opoměli do víka vytvořit díru.Konzerva tato se tedy po vložení do ohně "dmula pýchou"My pak "kokoti" losovali kdo bude riskovat schrstnutí a vytáhne to ven.Nezapomenu památnou kámošovo hlášku o kosmické stravě-létajících fazolích s párkem jako bonusovým jackpotem.Laugh
kua to už je letSad
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Příspěvky: 6,599
Falda007 napsal:
Pro neznalé a mladší ročníky NZ nedotknutelné zásoby,Stáří cca 4-5 let,
Zajímalo by mně kam s poděly zásoby a materiál pro případ živelné katastrofy nebo válečného stavu ze skladů CO
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2007
Příspěvky: 1,426
Porc se rozpada pri 60C? No, teplotou, slouceniny to tak delaji... uskali arsenu coby prvku je ze pokud ho nestrcite to jaderneho reaktoru ale budete zahrivat tak furt bude arsenneb je prvek.

Nafouknutou konzervu sem naposledy videl loni.

Kdyz je potravina uskladnena na vzduchu, tak se tam ta plisen nemuze rozjet, do hazlu. Tak si to nekdy konecne nastudujte. Vyhradne za nepristupu vzduchu. Ty klobasy byly zavareny, co to po nich dostslo laicky nazev.

A zavarit tak aby jste zabili aj tu zasporovanou plisen ano, ale na 130C anebo nadvakrat.

Me bavi jak se tady vynaleza kolo.

Este chvilu a bude se resit ze bodak ma byt tupy...
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/15/2013
Příspěvky: 162
free_man napsal:
Porc se rozpada pri 60C? No, teplotou, slouceniny to tak delaji... uskali arsenu coby prvku je ze pokud ho nestrcite to jaderneho reaktoru ale budete zahrivat tak furt bude arsenneb je prvek.

Nafouknutou konzervu sem naposledy videl loni.

Kdyz je potravina uskladnena na vzduchu, tak se tam ta plisen nemuze rozjet, do hazlu. Tak si to nekdy konecne nastudujte. Vyhradne za nepristupu vzduchu. Ty klobasy byly zavareny, co to po nich dostslo laicky nazev.

A zavarit tak aby jste zabili aj tu zasporovanou plisen ano, ale na 130C anebo nadvakrat.

Me bavi jak se tady vynaleza kolo.

Este chvilu a bude se resit ze bodak ma byt tupy...


S těmi 130 stupni to bude pravda dokonce sem někde četl že když se konzerva da do trouby na 130 °C prodlouží se její trvanlivost .
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 10/23/2019
Příspěvky: 16
Ládes napsal:
Falda007 napsal:
Pro neznalé a mladší ročníky NZ nedotknutelné zásoby,Stáří cca 4-5 let,
Zajímalo by mně kam s poděly zásoby a materiál pro případ živelné katastrofy nebo válečného stavu ze skladů CO


Jestli myslíš jídlo a pitnou vodu, tak jedině civil - kvůli expiraci. Jinak deky, stany a lůžka SSHR, možná ženisti/chemici (jestli mají v ROE výstavbu humanitární základny)

BTW na nějaké KDP zapomeňte, to co někdy fasuju je stejně jako v Penny nebo Kaufu, nejhorší kvalita za nejmíň peněz. K sežrání jen ve fázi hladu nejvyššího ( a to nejsu rozežraný ).

MRE je jiný level🍛😋
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Příspěvky: 6,599
jasný,ale nemůžeš zásobovat MREčkama několik set tisíc až miliony obyvatel denně nebo ob 2 dny když bude jó ouvej.S těma dekama spacákama a lehátkama SSHR je posílá coby humanitární pomoc na JV(my asi nic takového zatím "chválabohu" nepotřebujeme a až potřebovat budeme tak to prostě nebude).Kdo se pak bude zodpovídat,podle jakého klíče se bude vybírat kdo má a kdo nemá nárok?
Pardon že plevelím "kulinářský koutek"
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 10/23/2019
Příspěvky: 16
Ládes napsal:
jasný,ale nemůžeš zásobovat MREčkama několik set tisíc až miliony obyvatel denně nebo ob 2 dny když bude jó ouvej.S těma dekama spacákama a lehátkama SSHR je posílá coby humanitární pomoc na JV(my asi nic takového zatím "chválabohu" nepotřebujeme a až potřebovat budeme tak to prostě nebude).Kdo se pak bude zodpovídat,podle jakého klíče se bude vybírat kdo má a kdo nemá nárok?
Pardon že plevelím "kulinářský koutek"


Víš, docela zajímavé by bylo zjistit, co má pro případ krizových stavů stát nachystané pro IZS. Že by "lančmít stokrát jinak"?

Máš recht při ceně MRE a v podstatě KDP by to stát nezaplatil...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Příspěvky: 6,599
Existovalo něco jako sušená vejce,mléko,všemožné kaše v prášku,luštěniny.Ke konzervám moje máti ještě nedávno do těstovin přidávala domácí konzervovaný vepřový a to už muselo být víc jak 30 let starý.Naposled jsme maso konzervovali a zavařovali když jsem byl ještě na ZŠ.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/15/2013
Příspěvky: 162
Ládes napsal:
Existovalo něco jako sušená vejce,mléko,všemožné kaše v prášku,luštěniny.Ke konzervám moje máti ještě nedávno do těstovin přidávala domácí konzervovaný vepřový a to už muselo být víc jak 30 let starý.Naposled jsme maso konzervovali a zavařovali když jsem byl ještě na ZŠ.


Tak to existuje pořád a lidi na vesnicich zavařovali pro případ nouze vlastně vždycky.Takže než čekat na pomoc od statu je lepší koupit stádo slepic a hejno kravLaugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2019
Příspěvky: 784
Ládes napsal:
Existovalo něco jako sušená vejce,mléko,všemožné kaše v prášku,luštěniny.Ke konzervám moje máti ještě nedávno do těstovin přidávala domácí konzervovaný vepřový a to už muselo být víc jak 30 let starý.Naposled jsme maso konzervovali a zavařovali když jsem byl ještě na ZŠ.


Pravdu díš, Ládes. Když se porážela v zimě dvě prasata, co se nesežralo hned, šlo do uzáku, masových sklenic. Naše bábi byla expert - jak tehdy všechny hospodyně - že nazmar nepřišlo nic. Bábi umřela v 93 roce a dodneška jsou ve sklepě kompoty co dělala. Uzený a špek viselo na půdě na dlouhých hřebech, aby k tomu nemohly myši. Nepamatuju, že by se něco zkazilo. Vepřový ve vlastní šťávě, to bylo něco. Jazykem sis vypíchl oko.....mimo prasata husy, krůty, kačeny, kuřata, králíci. Nepamatuju že by nebylo domácí.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/9/2002
Příspěvky: 4,518
tatur1975 napsal:
Víš, docela zajímavé by bylo zjistit, co má pro případ krizových stavů stát nachystané pro IZS. Že by "lančmít stokrát jinak"?

Teď jen povídám, co jsem slyšel, jestli je to pravda, to nevím.
Můj kamarád byl někdy začátkem osmdesátých let na brigádě u výroby lanšmítů. Říkal, že se tehdy na konzervy razilo datum výroby asi o tři roky dopředu a konzervy šly hned do eNZetů (nedotknutelné zásoby vojska) a až odtud do prodeje. Údajně se tehdejší čerstvý lanšmít ani nedal jíst, nebylo to dobré a chtělo to uležet - zkusil to.
Jak jsem koupil, tak prodávám... Shocked
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris