ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/6/2013
Příspěvky: 33
Zde je foto pásu a jsou na spoji vidět ty skvrny, které pak ulpívají na rolně.

Dnes jsem dodělal jeden bezpeč. prvek - je na horní rolně.
Ještě budu dělat bezpeč. kryt u hnacího kola.
http://www.youtube.com/watch?v=ShrQxCcdEPU&feature=youtu.be
------
Moc se mi líbí řešení krytu (prach, jiskry atd.) u brusky od Mirek123 Applause
Taky si to nějak takto chci vyrobit.


mikiki vložil tyto přílohy:
IMG_4945.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/14/2013
Příspěvky: 3
Dobrý den
Chtěl bych poprosit o radu, ohledně pohonu pásové brusky.Jde jenom o úvahu. Jestli by šel použít motor z automatické pračky, tam jsou otáčky asi regulované frekvencí,bohužel tomu moc nerozumím, jestli je motor dost silný a jak to zapojit.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/24/2006
Příspěvky: 2,499
art01 napsal:
Dobrý den
Chtěl bych poprosit o radu, ohledně pohonu pásové brusky.Jde jenom o úvahu. Jestli by šel použít motor z automatické pračky, tam jsou otáčky asi regulované frekvencí,bohužel tomu moc nerozumím, jestli je motor dost silný a jak to zapojit.


možná motor z profi pračky někde z čistírny, jinak obyčejné jedou na 400 - 600W, pásovka potřebuje tak 1500W..
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/25/2011
Příspěvky: 276
Současné pračky mají motory napájené přes frekvenční měniče, které jsou součástí elektroniky. Tu by jsi musel vykuchat i s motorem. Ale nevidím to moc růžově. Vyrušit nebo obelhat programátor bude velmi komplikované a bez dokumentace snad i takřka nemožné. Navíc motory v pračkách nemají žádné krytí, takže by jsi měl brzo ocelové piliny ve vinutí statoru.

Co se týče průmyslových praček, tak ty opravdu průmyslové mají klasický frekvenční měnič a 3f motor s kotvou na krátko.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/25/2009
Příspěvky: 157
Zdravím pánové,
procházím toto vlákno zepředu dozadu a naopak, ale prostě mi nebylo zhůry dáno a moc elektriku nechápu...podle všeho mám "slabý" motor, ale přesto bych se chtěl zeptat a ujistit se jestli mám shánět jiný motor, nebo by to mohlo stačit - podle výpočtů mi to tak nějak vychází, ale těch 0,55-0,65kW mi tam nepasuje...moc děkuju za info


Hmota vložil tyto přílohy:
motor.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/12/2007
Příspěvky: 1,475
Nevím , ale 0,65 kW je na pásovku skutečně málo a hodnoty na štítku výkonu odpovídají .Podívej se po standartním motoru alespoň 1.1 kW a více a máš klid Pro srovnání kotoučová bruska Elko má při průměru kotoučů 175 mm a šířce 20mm výkon 0,75 kW na pásovce máš pás 50 mm !
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/25/2009
Příspěvky: 157
Díky za rychlou odpověď....tento motor nechám pro strýčka příhodu a podívám se po jiném.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/14/2013
Příspěvky: 3
Dík za odpověď
Jsem si hned myslel že by to bylo moc jednoduché.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/16/2010
Příspěvky: 644
Ahoj pánové.Prosím vás ,někdo sem nebo do jinného vlákna dával odejímatelný držák opěrného stolku na pásovku.Líbilo se mi to řešení.je to dva tři dny na zpět.Možná ještě u někoho v galerii
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Příspěvky: 6,543
Waclawka napsal:
Ahoj pánové.Prosím vás ,někdo sem nebo do jinného vlákna dával odejímatelný držák opěrného stolku na pásovku.Líbilo se mi to řešení.je to dva tři dny na zpět.Možná ještě u někoho v galerii


tos viděl na vlákně Mototechny..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/16/2010
Příspěvky: 644


tos viděl na vlákně Mototechny..[/quote]
Děkuji
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/9/2012
Příspěvky: 2,099
Ahoj chlapi! Pořádně jste mě tady navočkovali, tak jsem musel taky koupit Frekvenční Měnič. Laugh Applause
A teď poraďte a inspirujte mě nejllíp i s fotkou:
-Jak máte FM chráněnej před prachem? (nějaká kříňka?)
-Jak máte vyřešený ovládání?

Já musím mít brusku přenosnou, takže FM musím umístit na ni:(

A nechci dobrou radu zadarmo, ten člověk co mě FM dodá, má lehounce jetých FM povíc. A protože to tady přetřásáme pořád a ne každej umí objednat z Ebay, poprosil jsem ho aby mě poslal seznam co k dispozici.
cituju z naší korespondence:


Momentálně je na skladě:

2,2 kW 400V 2ks mínus můj kus
0,75 kW 400V 1ks
1,1 kW 400V 2ks
1,5kW 400V 1 ks


pro 230V napájení měniče:
1,1 kW - 2ks
0,5 kW
0,75 kW

1 měnič - 1,1kW 400V, který ale funguje jen pro ovládání tlačítky na měniči.

Pak jsou k dispozici větší měniče od 5,5 kW a nahoru ...

Mě 2,2kW FM prodal za 2500 Kč! 1,5kW FM nabízel za 2000. FM prý chvilku běžely na nějaké zkušební výrobní lince, takže jsou částečně zaplacený, proto ta nízká cena. Jde o měniče (asi) Britské firmy SSD Drives - Parker Hanniffin. Chlapík je ochotnej a hlavně vám tom cokoli vysvětlí a FM nastaví.
Myslel jsem, že za ty peníze by to některý z Vás mohlo zajímat, tak si napište o emajl na pána.


P.s: doufám, že je příspěvek v souladu s pravidly fóra. Přišlo by nepěkný se o takovou možnost nepodělit;)
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Příspěvky: 2,339
Já to mám v podobné http://www.emat.cz/abb-luca-12755-pruhledna-rozvodnice-na-povrch-europa-ip65-36m nebo http://www.elima.cz/obchod/00884-p-7950.html . Je prachotěsná, velikostně se dá vybrat tak, aby nebyl potřeba externí ventilátor a vidíš na displej. Nastavování pak dělám potenciometrem, který se u většiny měničů připojí na příslušné svorky s nízkým napětím.
P.S. Máš mejlíka
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/9/2012
Příspěvky: 2,099
Na mejl už jsem odpovídal, poslal jsem ti kontakt toho chlapíka.
Jinak díky za inspiraci, taky to na nějakou takovou bednu a poťák vidím. Jen ty ceny za ty krabice jsou šílený:-/
W.
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Příspěvky: 2,339
Taky jsem dost koukal, jak to šlo nahoru. Před 15 lety stály třetinu ...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/9/2012
Příspěvky: 2,099
Udělám to tak jak říkáš. FM strčím do boxu, na box potenciometr a vypínač. Asi na bednu přidám nějakej fafrník, ten by snad měl jí taky připojit do nějaké svorkovnice FM a bude. Natěšenej jsem na to jak blázen:D

Ale co by mě ještě zajímalo: Brusku furt tahám z místa na místo a není a nebude proto připojená do sítě na tvrdo. Jedu na prodlužku. Tak jestli bych mezi FM a prodlužku měl dát nějakej silovej odpojovací prvek? Třeba pakeťák, kterým brusku zapínám včil.
W.
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Příspěvky: 2,339
Já brusku zapínám tím nízkonapěťovým vypínačem. Ale mám u měniče (jednofázového) klasický síťový vypínač. Ale klidně mi běží bez spuštěné brusky hodinku a nic se neděje.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/30/2006
Příspěvky: 3,772
MacWasil: Mal som podobny problem ako ty, ked som zhanal skrinu na menic. Nakoniec som si nevybral ziadnu lebo bola moc velka alebo mala. Preto som si teda skrinu na mieru vyrobil z pertinaxu (na obrazku este bez horneho deklu) . Brusku by si mal pripajat na siet kvalitnym vackovym vypinacom. Osobna skusenost je, ze by mal stacit kazdy vypinac, ktory zvladne vstupne prudy. Otazka je, ci sa slabsia konstrukcia vypinaca casom neznici vibraciami. Mozem potvrdit, ze menic moze byt zapnuty aj niekolko hodin a nic sa s nim nedeje. Sam o sebe ma velmi malu spotrebu.


1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/9/2012
Příspěvky: 2,099
Takže, jestli tomu rozumím. Velkým vačkovým pustíš šťávu do měniče, malým pak nahodíš brusku a potenciometrem řídíš otáčky...Jo to je rozumný, děkuji za inspiraci...Až měnič prijde, tak začnu shánět bedýnku, ale říkám si, že by na to mohla stačit třeba mini tower šasi z PC...
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/30/2006
Příspěvky: 3,772
Ano, je to tak. Je tam este vyvedene tlacidlo na potvrdenie chyby a indikacia zapnutia (LEDka). Povodne som chcel dat potenciometer na kraj (aby to akoze slo do radu) ale nakoniec som ho dal do stredu aby bol z kazdej strany niecim chraneny. Neviem ake rozmery ma tvoj menic, moj je dost maly takze som aj skrinku urobil nalezite malu. Treba vsak mysliet na prevadzkove podmienky menica. Ja tam mam nuteny obeh chladiaceho vzduchu. Rozmery skrinky (S x V x H) mam 17 x 24 x 24 cm.
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris