ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
KIZLYAR STERKH NSK-VÝMĚNNÝ POBYT Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Lokace: Beroun
Tak zítra balím a posílám nožík dál. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Lokace: Plzeň
Dixie napsal:
Tak zítra balím a posílám nožík dál. Happy

...a copak si zažil?? nebo jsem nějaké povídání přehlídnul,??

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Nejdřív to musím napsat...red face Kromě Knifestu jsem pořád v práci včetně víkendů od šesti do dvaceti i s cestou, tak to mě to už nemyslí. Ale dodám, neboj.Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/14/2010
Lokace: Czech Republic, Brno
... Dixie vzal Kizlyara na tak tajný a nepřístupný místa (něco na styl stylu Černobylu), že o tom ani nesmí mluvit...ale bylo to kulervoucí Wink mrGreen mrGreen mrGreen
Život je umění kreslit bez možnosti gumovat.....tak ať je alespoň čím si ořezat tužku, ne?
"NO KNIFE - NO LIFE !!!"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Lokace: Plzeň
Jeeeje...takže tuning....teď bude ten zavírák svítící...mrGreen

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/28/2010
Lokace: Czech Republic
Dobry den tak nuz mi dnes dorazil teda abych bil presni před 10minutami timto chci podekovat rockovi ze takovydle test zorganyzoval a ze mi bila moznost se ho zucatnit a dekuji i dixovy za to ze mi nuz poslal a tak krasne az nedobitne zabalil moje první dojmi je to krasne spracovany nuz sednemi do ruki jako ma oblibena rat1 kterou vlastnim něco prez 1a něco fakt super nuz ale jen tet place protože ma strach ze ji tendle nuz vytlaci ale to vazne nevym a tet k nozi jak nekteri vyte tak vlastnim uz jeden kizlijar ja sem si ho pojmenoval sibir takze sibir je mens nez cmex jen o0,5mm tloutku ma muj sibiran věci protože je to lovecky nuz a ma i lepsi uchop ale to asi dela ta guma no uvidim při delsim po uzivani ale cemex je takovy poradni zavyrak jen me mrzi ze limerok nezapada vyc to je zatím vse co ktomu muzu napsat dekuji a preji ezky den. J o chtel bych pochvalit postu za rychle doruceni v cera nuz podan a dnes ume to me tesi.

brom vložil tyto přílohy:
P1020691.JPG.jpg

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/25/2011
Lokace: úpatí Naklethi
Těším se na to, co o noži napíšeš. Ok
Na pohled se mi líbí..
Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
(Karel Čapek)
Posláno:

Štamgast
Uff...tak konečně nějaké dodatečné zprávy z bojiště.Grin
Co musím napsat na úvod, zklamala mě pojistka. Při větším tlaku rukou na hřbet čepele liner klouzne a nůž se zavře...Sad Pojistka zklamala, ale nepřekvapila, jedno NSKčko (s bolstry,) co jsem sháněl pro kolegu z práce se po chvíli používání zavíral taky. Po zmenšení úhlu dosedací plochy na čepeli je o.k. Druhé NSK (pro jeho bráchu - myslivce) mělo otřep na stoppinu takovej, že vypadával... Holt to finální dokončování nic moc, prostě Žigulík.Laugh A to byla stará verze, s nýtovanými příložkami i nová, se šroubkama. Je to jedno, oba měli holt nějaký "mušky". Chtěl jsem je dohnat a vyfotit s testovacím nožíkem, bohužel se to kvůli práci nepodařilo.red face Jinak jejich majitelé, nenároční uživatelé jsou s nima maximálně spokojení. Jak při práci kolem baráku, jeden, tak při výkonu myslivosti, druhej.
Testovanej nožík jsem nosil a používal denně, doma místo kuchyňáku, jinak jako pracovní nůž v zaměstnání. V práci jsem na něj musel dávat pozor, zrovna se rochníme v surový ropě, tak abych ho nezadělal, to by už nešlo dolů.Happy Nicméně řezal geotextílie, sorbční koberce a deky, "drc" pásky atd. Držení ostří oproti malýmu KA-Bárkovi 4062 horší, ale pár tahů na keramice a zas....holil...Grin
Takže závěrem, nožík tradičního vzhledu,( mě osobně se moc líbí, ) s ne moc kvalitním zpracováním, průměrnou ocelí na čepelce a dostatečným prostorem pro tuning.Grin
Při koupi určitě osobně zkontrolovat liner...

A ještě ilustrační foteška, v jakejch sr.čkách se chudák pohyboval... To černé čudo je prosím čelovka sundaná z hlavy...Happy

Dixie vložil tyto přílohy:
Ky_003.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Tý voleSurprised Jardo , koukám, že máš fajn práci .Co játra ? Známá pracovala půl roku v lakovně a doktor jí řekl, že má játra jako největší alkoholik, je fakt ten, že vás asi do těchto sraček bez řádných ochranných pomůcek nepustí.
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Flq
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/24/2010
Lokace: Hodonín
Prsty nás ostatních čekatelů Ti děkují za doladění pojistky Happy
"Svůj svět si musíme zasloužit" - John Francis Kovář
Posláno:

Štamgast
Není za co děkovat, opravený bylo NSKčko s bolstry...Confused Takže na prsty pozor. Ale není to zase kritický, že by se hned zavíral, při normální práci drží. Jen je třeba s tím počítat a nůž proti pojistce neprasit.
Flq
Posláno:

Pokročilý
Jaj, kruciprdel, musím číst pozornějc Happy Prasení se rád vzdám Cool

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/14/2010
Lokace: Czech Republic, Brno
Hele, Jardo, přiznej barvu NoNoNo
To není žádná ropa-to jsou obyčejný povidla, do kterých ti sletěla čelovka při "bílým sexu" .
Vyměň si už konečně v ledničce tu žárovku a máš klid mrGreen

Jinak jsem rád, že si soudruzi u kizlyaru drží stálou kvalitu výroby a to tak že mrzutou. Mýho Sterkha jswm musel taky upravovat. Je to docela dobrej nůž na trénování úprav zavíráků. Bohužel za docela přemrštěnou cenu. Ale přesto mně ta kudla totálně iracionálně učarovala Shocked Po doladění mi naprosto vyhovuje a slouží k plné spokojenosti ....
Život je umění kreslit bez možnosti gumovat.....tak ať je alespoň čím si ořezat tužku, ne?
"NO KNIFE - NO LIFE !!!"
Posláno:

Štamgast
Jo, to jsem říkal taky, že do smrti nechci vidět povidla.Laugh Bohužel, chuť a vůně je poněkud odlišná.mrGreen
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Lokace: Brno
Tak jsem dokončil slíbené úpravy - viz fota. Putovní nůž sice ještě ke mně nedorazil, ale to by bylo trochu zbytečné. Tento s bolstry je prakticky totožný. Takže si myslím, že mohu zhodnotit ten můj. Držení nyní i před úpravami je pro mě příjemné a pohodlné. Manipulace s ním je šikovná. Francouzskou ocel na čepeli vnímám jako o něco lepší než srovnatelnou AUS 8. Pro úpravy, údržbu a případné opravy je výborné, že nůž se dá zcela rozložit a zase složit . A tady bych s chválou skončil. Na krabičce od nože je mimo jiné napsáno. Tento turistický nůž můžete volně nosit po všech krajinách Ruska bez povolení. Řekl bych že je to pro tento nůž dobře vyjádřené. Je to turistická kudla pro nenáročné použití. Zvládne vše kolem přípravy jídla i ořízne nějaký ten prut na opékání špekáčku. Cokoliv nad to mě ale připadá že je už nad jeho ,,síly". Při razantnějším otevírání švihem ruky se velmi rychle vymačká dorazový čep za čepelí. Tím se posune čepel mírně vzhůru a pojistka lineru začne zapadat až na druhou stranu příložek. Opravil jsem to nastrčením ocelového svinutého pérka na čep. Umělohmotné podložky čepele nejsou z jednoho kusu, ale je to více velmi jemných podložek na sobě. Dobře to tak přispívá k pocitu že se čepel nehne do boku, ale životnost těchto podložek při častějším používání nože je velmi malá a za chvíli tam máte cosi rozžvejkaného.Vyměnil jsem je za bronzové. Otevírací kolík je do čepele nalisován a uvolňuje se. Vyndal jsem ho jen tahem prstů. Ve svěráku trochu pomačkal a namlátil kladivem zpět. Už se nehne. Tento nůž bych všeobecně přirovnal kvalitou zpracování , použitelností a cenou k výrobkům našeho Mikovu. Na to co uživateli poskytuje je nůž zbytečně ,,rusky" robustní. Za jeho cenu a s mnohem lepšími užitnými parametry jsou opravdu hromady jiných nožů. To ale neznamená. že se mnoha jiným nelíbí a že s ním nejsou spokojeni . Berte to tak, že co se mně týká, jsem už noži tak,, zmlsaný a přejezený" že si už vybírám a každému z nás chutná něco jiného. Za mě, není to nůž který bych koupil podruhé a už je fuč, prodaný.

Flector EP vložil tyto přílohy:
DSC00139.JPG.jpg
DSC00141.JPG.jpg
DSC00145.JPG.jpg
DSC00150.JPG.jpg
DSC00155.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Lokace: Brno
Mám dotaz, zda se dělá v této oceli s bolstry a jestli se dá nějak poznat z jaké oceli je čepel vyrobena, protože označení na čepeli chybí. Je k noži nějaká krabička, kde je toto označení uvedeno, nebo musím spoléhat jen na to co mi "nakuká" prodejce?
Mimochodem na stránkách výrobce jsem tuto variantu vůbec nenašel.
http://www.kizlyar.ru/eng/
Díky za odpovědi.[/quote]
JezevecHappy
K Tvému dotazu. Materiál Z 60 je na všech čepelích nových zavíráků Stěrch. JIný materiál se nyní nepoužívá. Není to nijak značeno. Chceš li mít jistotu, najdeš si na ruském záručním listě přiloženém v krabičce datum výstupní kontroly. Bude li tam jakékoliv letošní datum, je čepel ze Z 60. Jinak se to zjistit nedá.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/27/2007
Lokace: UO
Díky. Zatím to ještě nechám nějaký čas uležet. Pokud do něj někdy v budoucnu půjdu budu se řídit tvou radou.
Jsem na tom asi podobně jako Rocko. Prostě taky jsem už měl dost nožů v ruce, ale tenhle mě tak nějak úchopem i tvarem čepele pro moje potřeby prostě "sednul". Ještě také zvážím možnost nechat si od někoho udělat novou čepel z lepšího materiálu (asi by to byla RWL- je dostupná a mám ji na několika nožích a tak nějak mi přirostla k srdci).
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/28/2010
Dobry den kdo je dalsi v poradi at mi pisne mejl obratem poslu dekuji
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Flq
Posláno:

Pokročilý
PM
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/10/2008
Lokace: N/A
Dobry den, zaujala ma tato vasa viacnasobna recenzia tohoto noza a je naozaj velmi dobra. Chcel by som sa vas opytat ci vam nepripada divne ze tento noz ma rozne modelove oznacenie na cepeli. Cize rozdielne napisane 2 pismeno, cize T. Konkretne na stranke vyrobcu http://www.kizlyar.ru/eng/products/html/sklad/81231.html je na cepeli napis Cmepx a logo v kruzku. A napriklad na slovenskej stranke http://kizlyar.sk/ruske-noze-a-chladne-zbrane/skladacie-noze/78-nsk-sterch-lesteny# ma noz napis na cepeli CTepx bez resp. niekedy aj s logom v kruzku. Fotky s rozlicnym oznacenim som videl aj tu vo fore.Tlacene T je v azbuke T, pisane T je v azbuke v tvare naseho m.Nemoze sa jednat v tomto pripade o falzifikaty? Alebo zeby rusi nepoznali vlastnu azbuku? Dakujem
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum