ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Chci zkusit udělat vlastní nůž III. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Lokace: Zašová
Daren: D2 ti na začátek nedoporučuju.. to je jako chtít začat vařit a jako první si vybrat svíčkovou Happy
D2 je i nezakalená šíleně tvrdá, jen srovnat rýhy po řezu na ploše mi na kotouči se smirkem zrnitosti 80 trvalo 10min každá strana! a to jsou rýhy prd proti výbrusu..

Jestli můžeš, napiš raději do vlákna Materiál čepele rozměr nože, co chceš dělat a zda by ti někdo neprodal na něj kousek oceli, která jde lépe obrábět, např. O1 (19314).
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 4/7/2004
Díky za informaci, teď jsem koukal tady na fóru a ta 19314 je uhlíkovka, nerezne moc? Jinak já si chci zkusit udělat zatím jen čepel, na rukojeť si moc netroufám, tu si nechám vyrobit.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Lokace: Zašová
Daren: no pokud se o nůž staráš, tak nerezne, pokud se starat moc nechceš, kup si radši nerezovku ocel Happy
Posláno:
Pozorovatel
Samurai napsal:
Daren: no pokud se o nůž staráš, tak nerezne, pokud se starat moc nechceš, kup si radši nerezovku ocel Happy
v pohodě, jeden z uhlíkovky už mám, nějaký kovaný, čepel jsem dostal (vyhrabal ji děda někde ve sklepě) a rukojeť jsem si nechal vyrobit. U něj mi stačilo zakrojit jednou za čas salám a nerezne Happy
Posláno:

Štamgast
Lokace: BRNO
pozorujem,už tu dlho nebol Zmiják, nepiluje on náhodou ten katrLaugh
Posláno:
Pozorovatel
tak posílám pár obrázků k posouzení, tvar jako takový je stejný, ale jde mě o výbrus, zvláště pak z hlediska užitnosti. Materiál má mít tloušťku 4.
Posláno:
Pozorovatel
druhý
Posláno:
Pozorovatel
a poslední
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Lokace: Praha 9
[quote=Daren]
Co s nožíkem chceš podnikat, k jakému účelu ho plánuješ.? Jinak můj názor je, že pokud je na kemp a hrubší práci, tak osří raději v tupějším úhlu. Pokud je na jídlo, vyřezávání a lehčí práci, tak ostrý úhel a pěkně ho vytáhnout. Falešné ostří je pěkné, ale raději neostřit, au. Mat
Mám rád kočky a pokaždé když se jim podívám z blízka do očí,
vidím jejich svět a v tom odlesku i sebe. Martin Hlinák nepište mi prosím na PM, ne
Posláno:
Pozorovatel
Mat napsal:
[quote=Daren]
Co s nožíkem chceš podnikat, k jakému účelu ho plánuješ.? Jinak můj názor je, že pokud je na kemp a hrubší práci, tak osří raději v tupějším úhlu. Pokud je na jídlo, vyřezávání a lehčí práci, tak ostrý úhel a pěkně ho vytáhnout. Falešné ostří je pěkné, ale raději neostřit, au. Mat
Díky za info, to falešné ostří spíše tedy zavrhnu, ono to asi bude i složitější na výrobu a přecejen je to můj první pokus....
Nůž bych používal tak nějak všeobecně Happy do lesa, na ukrojení chleba na vandru, namazání másla...ale i nějakou tu větev upižlat (na sekání mám sekeru)
Mat
Posláno:

Štamgast
[quote=Daren]
Falešné ostří je krásný, ale jen náznak, nedotahnout do konce. Já bych asi zvolil vytažené ostří, ale co nožíř, to jiný názor. Každý děláme podle svého. Mat
vidím jejich svět a v tom odlesku i sebe. Martin Hlinák nepište mi prosím na PM, ne
Posláno:
Pozorovatel
Mat napsal:
[quote=Daren]
Falešné ostří je krásný, ale jen náznak, nedotahnout do konce. Já bych asi zvolil vytažené ostří, ale co nožíř, to jiný názor. Každý děláme podle svého. Mat
Takže pravděpodobně obrázek číslo 2. Protože při tom výbrusu vysokém jen 10 by ten úhel byl moc tupý (při tloušťce 4). Při tom výbrusu vysokém 20 si ale zase neumím představit falešné ostří....
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Lokace: Jeseníky
V tom případě bych volil asi variantu dva.
[quote=Daren]
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Pozorovatel
westy napsal:
V tom případě bych volil asi variantu dva.
[quote=Daren]
Taky to tak vidím. Tak teď už jen tu ocel a spoustu práce Happy
Mat
Posláno:

Štamgast
[quote=Mat][quote=Daren
]Falešné ostří je krásný, ale jen náznak, nedotahnout do konce. [/b]

Co takhle, to by bylo to, jak jsem to myslel. Mat

Posláno:
Pozorovatel
mat: jasně, chápu, ale nevím jak by to vypadalo z boku...jak to udělat, aby ta ostří na sebe navazovala....
Mat
Posláno:

Štamgast
[quote=Daren]
No chlape tak to nevím, já na všech nožích výbrus dělám od oka, pokud se chceš kouknout na mou nit, koukni, pár nožů tam mam s touhle verzí. Víc ti asi neporadím, nebo spíš nevím jak. Vždy brousím, brousím a ono to nějak dopadne. Happy
Posláno:
Pozorovatel
Mat: krásný nožíky, říkaš od oka? no tak to by v mém případě asi nedopadlo nelíp Happy Co jsem tak k Tobě koukal, tak tam máš to falešné ostří vesměs na rovném hřbetu, na tom mém zakulaceném to ale asi jen tak nepůjde. No nic, tak tam nebude, jdu do té varianty 2.
Mat
Posláno:

Štamgast
[quote=Daren]
Klid, vem lamelák a jen to trochu víc lízni, tedy až budeš mít hotový to hlavní ostří, tož vše, opravdu. Žádná věda.
Posláno:
Pozorovatel
Mat: lamelák? upřímně řečeno nevím o čem mluvíš, já mám v plánu vrtačku, pilku na železo, pilník a smirkové papíry Happy Jsem opravdu začátečník, ale rád bych to zkusil.
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum