ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Chci zkusit udělat vlastní nůž III. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/16/2005
Není to další Zmijákovo alter ego???

Jinak nůž co chceš v D2 - pokud bys ho dostal za 3000,- tak bud' rád a libuj si jak evně jsi ho dostal.

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
a nechtěl bys ho damaškovej?? LaughLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Lokace: Olomouc
Pokud si spočítáš náklady + nějakou hodinovou mzdu nožíře,snadno zjistíš,že takhle nízké ceny jsou možné jen u nožů dělaných ve fabrikách ve velkých sériích s odpovídajícími stroji a materiály pochybné kvality.Takový to rýpání myslím k tomuhle fóru už tak trošku patří a nikdo si ho tu nebere moc osobně-nejsme žádný cítě urážlivý,tak to na mně aspoň působí.Cílem ironických poznámek nebylo nic jinýho než otevřít ti oči.Pokud chceš,pošlu ti kus listovýho péra na velkou kudlu a zkus si ji udělat sám,poznáš jak je to pracný a že to není jen tak.Té kudly si pak ale budeš alespoň vážit a tím potažmo i své práce.WinkMěj se LaďaWink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Lokace: Dobrá ,Morava
Tak nějak to bude.Dokud člověk sám nezjistí,kolik ůsilí,umu,a znalostí je potřeba k jakémukoli řemeslu,může si říkat,jak není ten řemeslník drahý.Ale přesně na to se odpovídá,nikdo tě nenutí koupit.Nevím,jaká je průměrná hodinová mzda na slovensku,ale násob ji jedním dnem práce,plus nemalá láce za kalírnu,a na www.jatagan.cz si najdi ceny materiálu.Potom se nebudeš divit té ironii,protože to vypadá,že jsi vlezl na nožířké forum,nenamáhajíc se o cokoli prěd vyslovením dotazu zjistit.Ad,Strider,zjisti si,kolik stojí v dolarech...
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Lokace: Jeseníky
No chlapče, nevím kdo začal s tím, že chce stridera do 500,-, i jako fór nic moc dobrý, tak se nediv, že i takové jsou reakce, ono by se stačilo jen trochu rozhlédnout po netu, aby jsi dostal obrázek o cenách nožů, pak by jsi snad svou otázku nepoložil tak nesmyslně .... ano, je tu spousta lidí, kteří jsou ochotni pomoci a poradit, ale pouze na "smysluplnou otázku". Takže zapřemýšlej než někoho budeš někam posílatSad
Charaso napsal:
tak sikmooke obcany neskusim.
hele len som sa pytal, vysmievat sa mi nemusite. neodoberam sa do lesa na mesiace a nie som vadny vyhadzovat tisice za noze ktore v zivote nepouzijem. dakujem za vase odpovede, ale chodte sa strcit, pocital som s tym ze su tu normalni ludia co dokazu poradit, namiesto toho su tu sami nafukanci.

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/6/2005
Lokace: Ostrava - Jih
Chlapi, netlučte ho.
Pokud je tady někdo nový, tak se v cenách moc nemůže orientovat. Nezlobte se na mně, ale téměř nikde tady není zmínka o cenách, až teď. A pokud se někdo ptá na cenu, dostane odpověď typu pošli email, dozvíš se cenu.
Chci tím jen říct, že nováček nemá možnost zjistit jak je co náročné. Možná by nebylo od věci, třeba u toho strideru napsat váš názor, jak je která část výroby časově náročná, protože kdo to nezkusí neví kolik času to zabere.
Posláno:

Štamgast
Dudu napsal:
Chlapi, netlučte ho.
Pokud je tady někdo nový, tak se v cenách moc nemůže orientovat. Nezlobte se na mně, ale téměř nikde tady není zmínka o cenách, až teď. A pokud se někdo ptá na cenu, dostane odpověď typu pošli email, dozvíš se cenu.
Chci tím jen říct, že nováček nemá možnost zjistit jak je co náročné. Možná by nebylo od věci, třeba u toho strideru napsat váš názor, jak je která část výroby časově náročná, protože kdo to nezkusí neví kolik času to zabere.
Já třeba dělám konstrukční brus na relativně malým MFS cca 4-7 hodin podle použitýho materiálu(práce na brusce)Dalších 10-30hodin se věnuji dorovnání fazet na kamenech a smirky,další cca 1-4 hodiny věnuji leštění po kalení záleží kde mi to kalí a jak to zasraný a samozřejmě opět již klasicky na materiálu.Takže to máme+ -30hodin práce,takže za pětikilo bych musel dělat za 16,60 na hodinu a to nepočítám náklady na materiál a jeho zpracování.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Wink no neřekl bych, že je nedostatek informací o cenách .... stačí se kouknouk...... stránky stridera .... zde na najfu stránky dělání vodním paprskem = minimálně cena materiálu, řezu, brusu ..... synek asi neví co vlastně chce a "HLAVNĚ, JAKO MNOHO JINÝCH JE MU ZATĚŽKO NĚCO NA NAJFU A NA NETU HLEDAT".... jakákoliv práce, a myšleno i hledání na netu je těmto lidem na obtíž, protože se vždy najde pár "bláznů", kteří zapracují za "lenochody" ..... sorry, je to můj odpozorovaný náhled na tento "najf.cz", mám ho hodně rád, ale strašně mně štve, to zahnojování plodných diskuzí kde se ztrácí mnoho užitečních informacíHappy
[quote=Dudu]Chlapi, netlučte ho.......Sad

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
A podle jaké rovnice je kusově dělaný nůž levnější,než v sérii?To tě na té škole asi naučili hodně.Ale pořád můžeš zkusit u slovenských nožířů,třeba tvou cenu akcepkují,tady jsme nafoukanci,a ty zjevně ignorant.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/27/2006
a co si zkusit udělat ten nůž celej ? , jestli máš 500 a základní nářadí ,je to pohoda když už si troufneš na ručku a pouzdro Wink
"Buďjiž tvé nepřátele stihne rychle pomalá a bolestivá smrt"
(Jan Pecka)
Posláno:

Štamgast
Pilník,a pilku na železo,smirek..
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
Lokace: BB
Charaso napsal:
okej, budete tu do mna kopat asi donekonecna tak ja skusim polozit este raz tu istu otazku ako na zaciatku:
mam zaujem o noz (tops alebo replika stridera). material cim lacnejsi, ale taky aky mi ako skuseni noziari odporucite. bez rukovate, a nelesteny. navrhnite cenu...
by Lades
Cílem ironických poznámek nebylo nic jinýho než otevřít ti oči.Pokud chceš,pošlu ti kus listovýho péra na velkou kudlu a zkus si ji udělat sám,poznáš jak je to pracný a že to není jen tak.Té kudly si pak ale budeš alespoň vážit a tím potažmo i své práce

student architektury sedi akurat tak nad kompom pripadne nad vykresmi ale fyzicku pracu asi denno denne nepraktizuje

by Westy
HLAVNĚ, JAKO MNOHO JINÝCH JE MU ZATĚŽKO NĚCO NA NAJFU A NA NETU HLEDAT

tento problem ja uz ignorujem resp tolerujem ja sam som totiz casto v oblastiach v ktorych sa az tak dobre neorientujem lenivy dlho hladat aj ked teda sa vzdy pokusim co to najst

mno a tvoj posledny navrh ... TOPS noze sa robia z 1095 uhlikovky cenu prace resp cas na vyrobu ti tu popisal Lades
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
nenapsal si jak velký nůž to má být, takže když vezmu třeba tenhle tak jestli se nepletu, tak v Příbrami ho Ládes nabízel u stolu Honzy J za 1200 Kč, jestli kecám tak mě opravte ať tu nepíšu blbosti. Takhle ti ta odpověď stačí? Veškeré Ládesovi připomínky ke časové náročnosti výbrusu a celkového zpracování nože se vztahovaly k tomuto (tvarově jednoduchému) noži.

No a pokud myslíš Stridera macka, tak si připrav minimálně dvojnásobek, spíše však ještě více.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
Lokace: BB
Charaso napsal:
cize zasa viem houby...dik moc
ale uz zacinas vytacat aj mna !
si student architektury ? ovladas aspon zakladnu matematiku ako scitanie odcitanie nasobenie a delenie ? dokazes logicky uvazovat ? hovoria ti nieco pojmy ako synteza ci analyza ?
ak nie tak moj najnizsi skromny cenovy odhad na tebou pozadovany noz do lesa bude niekde okolo 1500 korun slovenskych a to ti ho bude musiet vyrobit nejaky tvoj velmi dobry kamarat a prides si pon osobne (cize ziadne postovne)
pokial teda chces mat rucne vyrobeny slusny pevny noz strednej velkosti z nejakeho listoveho pera a s tym ze ti ho tvoj velmi dobry kamarat sam aj zakali a popusti

ak nie tak si kup kopiu night hawka od acronu
www.acron.sk/eshop.php?od=40&
tie spodne 2 mam na mysli
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Charaso napsal:
pozri, polozil som otazku a namiesto odpovede som sa dockal vysmechu a nie koknretnej odpovede...cudujes sa mojim reakciam?
No trebas ja sa, pravdu povediac, velmi čudujem - u nás máme jedno pořekadlo na blbou otázku blbá odpověď, možná že kdyby jsi ho znal, tak by jsi se pak tolik nečudoval Sad
BTW: za pětikilo ti stridera (či i jiný obdobný nůž) udělají leda tak číňani, strojově a z nejubožejší ocele, co najdou v odpadu - ale to už ti tu řeklo několik lidí, fakt nevím, co je na tom k nepochopení... Shocked
Jak dlouho a kolik budeš ty v budoucnu ochoten pracovat za pětikilo hrubýho (a to včetně režie!)??? To by mne fakt zajímalo!!!
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
podle výkonového a honorářového řádu ČKAIT jsou "odborné výkony středně kvalifikované = projektant" hodnoceny hodinovou sazbou 450-600,-Kč. Průměrný architekt je tak nejméně o dvě třídy výše, t.j. min. od 800,-Kč nahoru, tak si to gespo spočítej, za 500,- bych musel tu kudlu udělat tak za hodinu, včetně zakalení, ceny materiálu a režií, aby jsi se dostal na poloviční hodnotySad

[quote=gespa].... pracovat za pětikilo hrubýho....
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Lokace: Zašová
no nebýt pár zachránců s quote tak ani nevím co se dělo..

proč jse vůbec místo emocí nenapsali fakta?

chce stridera MK-1 což je Happy

pásovina 60x6mm délka 350mm, což v nejlevnější oceli 14260 vyjde na cca 200,-
obvod má 77cm což vyřezáno vodou vyjde bez poštovného na 200,-
parašňůra stojí 150,-

a ejhle, v nejlevnější verzi je už přes pětikilo Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/1/2006
Samurai napsal:
no nebýt pár zachránců s quote tak ani nevím co se dělo..

proč jse vůbec místo emocí nenapsali fakta?

chce stridera MK-1 což je Happy

pásovina 60x6mm délka 350mm, což v nejlevnější oceli 14260 vyjde na cca 200,-
obvod má 77cm což vyřezáno vodou vyjde bez poštovného na 200,-
parašňůra stojí 150,-

a ejhle, v nejlevnější verzi je už přes pětikilo Happy
vdakabohu, nasiel sa niekto kto ma pochopil !!!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
Ptal se tu někdo, kolik stojí vyříznutí vodním paprskem, nebo výpalek libovolného Stridera ne, takže odpověd na původní otázku kdo z přítomných na fóru za 500 udělá kopii stridera je nikdo.

Jeslti ti stačí za 500 Kč výřezek z 14260 omotaný paracordem nenabroušený, nezakalený, tak se velice omlouvám, ale opravdu jsme to z tvých reakci nepochopili. Tímto přeji všem zůčastněným pohodový večer Happy
Posláno:

Štamgast
mr.karno napsal:
nenapsal si jak velký nůž to má být, takže když vezmu třeba tenhle tak jestli se nepletu, tak v Příbrami ho Ládes nabízel u stolu Honzy J za 1200 Kč, jestli kecám tak mě opravte ať tu nepíšu blbosti. Takhle ti ta odpověď stačí? Veškeré Ládesovi připomínky ke časové náročnosti výbrusu a celkového zpracování nože se vztahovaly k tomuto (tvarově jednoduchému) noži.
On tvarově je jednoduchej,ale ten rovnej výbru je už konstrukčně trochu složitější(promítni si obvod čepele a horní rovnou linii výbrusu a do toho rádius u hrotu-náběh špičky,rovinu nástroje a sklub si to v hlavě celý dohromady) a navíc je vysokej jako svině.Wink
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum