ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Chci zkusit udělat vlastní nůž III. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/12/2005
Neboj, mě je úplně jasný, že je jednoduchej tvarově, vysoký výbrusy jsou věci, ke kterým se asi ještě dlouho nedopracuju, takže o náročnosti nemám pochyb Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Lokace: Olomouc
mr.karno napsal:
Neboj, mě je úplně jasný, že je jednoduchej tvarově, vysoký výbrusy jsou věci, ke kterým se asi ještě dlouho nedopracuju, takže o náročnosti nemám pochyb Happy
I když to umíš,je to časově náročný,musíš udělat rádius a pak konstruovat až tu rovinu,pokud teda chceš všude stejně tlustý ostří.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Lokace: Jeseníky
Laugh No jo, ale ty jsi "IVÁNKU" nic nepochopil, tuto informaci jsi mohl vyčíst zhruba za půlhoďky probírání se vláknem, jestli studuješ architekturu, tak by jsi mohl trochu používat tu hmotu v hlavě, jinak předpokládám, že vzhledem k pravděpodobnému používaní cad programů jsi v PC alespoň středně zdatný, tak tyto info by neměli být pro tebe problém vyhledatSad jinak padlo to už .... Ládes a taky Honza J. měli v příbrami stridery a oba myslím že do 1.500,-Wink míň je neseženešLaugh

Charaso napsal:

vdakabohu, nasiel sa niekto kto ma pochopil !!!

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/1/2006
westy napsal:
Laugh No jo, ale ty jsi "IVÁNKU" nic nepochopil, tuto informaci jsi mohl vyčíst zhruba za půlhoďky probírání se vláknem, jestli studuješ architekturu, tak by jsi mohl trochu používat tu hmotu v hlavě, jinak předpokládám, že vzhledem k pravděpodobnému používaní cad programů jsi v PC alespoň středně zdatný, tak tyto info by neměli být pro tebe problém vyhledatSad jinak padlo to už .... Ládes a taky Honza J. měli v příbrami stridery a oba myslím že do 1.500,-Wink míň je neseženešLaugh

Charaso napsal:

povodne otazka znela ze aka cena by bola...odpovedali mi ze od 500 do 100 000.
Posláno:

Štamgast
Sad no commentSad
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
Lokace: Rajhrad u Brna
Charaso napsal:
westy napsal:

Charaso napsal:

No a co na tom nechápeš, za 500 vod ťamanů a vejš záleží na matrošu atd......
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/1/2006
Ahoj jsem tady novy a moc se tady ještě nevyznam ale to nevadí něco o mně ja si vyrabym nože jen když mě to chytne ta nalada par kousku jsem už vyrobyl včera sem zrouna jeden udělal tak mužem pokecat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
Lokace: Rajhrad u Brna
kink.kink napsal:
Ahoj jsem tady novy a moc se tady ještě nevyznam ale to nevadí něco o mně ja si vyrabym nože jen když mě to chytne ta nalada par kousku jsem už vyrobyl včera sem zrouna jeden udělal tak mužem pokecat.
Tak to nafoť, ať Ti to můžeme pochválit.....
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/22/2005
Charaso napsal:
westy napsal:

Charaso napsal:

tak jestli tohle neni narodnostni napadani( prav. 1) tak nevim..nechci se nikoho zastavat, ale to, ze misto nejakych informaci je tady jenom snuska pruzeni a urazek, to mi prijde trochu smutne, zvlast kdyz je to tady samy odborny nozir. doufam ze si timhle nevyslouzim blok, ale rikam svuj nazor.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Shocked Ničemu nerozumím...Sad
Proč se tu vytahuje dva měsíce starý příspěvek?Shocked
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/22/2005
protoze jsem si ho driv nevsiml, na datum jsem se nekoukal, kazdopdne byl na prvni strance...
Posláno:

Štamgast
Happy petře v klidu, to je mířeno na mně, hlavně je to celé vytrženo z kontextu, já tehdy parafrázoval slovy z jedné známé pohádkyLaugh snahu toho dotyčného přesvědčit někoho z fóra, aby mu za 500 vočí vyrobil kopii strajdtra z nějakého hodně slušného materiálu, chce si to přečíst komplet celé ......Wink
[quote=P.]Shocked Ničemu nerozumím...Sad

jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Lokace: Třebíč, Jihlava
Před nějakými třemi lety (to mi bylo 15) mě hrozně lákalo vyrobit si nůž. Nakonec jsem někde splašil plát strojní pily, přemluvil tátu ke spulupráci a vyrobili jsme tohle. Rukojeť odlitá z Dentakrylu, barveného práškovou barvou (zlatá a černá). Pouzdro je z kůže, kterou jsem sehnal u brašnáře. Znak vyroben technikou intarzie z bílé kůže.
Tehdy jsem neměl žádné informace o zkušenostech, které nemám doteď, nemluvě.
Tvar čepele hodně nahrubo vyříznut flexou u kamaráda a zbytek brusným kotoučem upnutým v ruční vrtačce. Leštění a obroušení laku minivrtačkou. Jinak vše pilíkama, šmirglem a leštící pastou na kovy...

„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
jak
Posláno:

Štamgast
Lokace: Třebíč, Jihlava
Nevím, zda to tady už někde nebylo, ale co je to za materiál, ta strojní pila? Píšou na ní čsn 2961. Potřebuju to kvůli teplotám kalení, popuštění.
Díky Honza

„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Lokace: Východní Čechy
Kdysi jsem někde vyčetl 19 800, 19 801, ale za správnost neručím
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/11/2001
Lokace: Hostouň u Prahy
Tak já jsem z tohodle plátku dělal malej zavírák a uvědom si že je to rychlořezka takže tepelný zpracování neni sranda.... sice se dá zakalit podomácku jako sem to dělal já... dřív sem o kalení moc nevěděl .... a zakalil sem jí i z popouštěnim na 62HRC (měřeno) ale struktura nebyla moc jemnozrná takže houževnatost taky mizerná a co se tíče otěruvzdornosti.... hodně velká.... tak hodně štestí.... Wink
život je jen náhoda .......
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Lokace: Brno
jak napsal:
...co je to za materiál, ta strojní pila?
Odpověď máš na obrázku vlevo nahoře: HSS 00 = 19 800
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Lokace: Praha 9
[quote=jak]
No nevím, ale strojní pila je ze samokalitelné oceli, takže s ní moc zázraků neuděláš. Tedy alespoň co vím já. Potažmo, taky z ní pár nožů mám a plná spokojenost. Jinak díry na čep zavíráku, jedině plátkovým vrtákem. MatHappy
Mám rád kočky a pokaždé když se jim podívám z blízka do očí,
vidím jejich svět a v tom odlesku i sebe. Martin Hlinák nepište mi prosím na PM, ne
Posláno:

Štamgast
Lokace: Karlovy Vary
Pike, nevíš náhodou co je zač materiál HSS 30? snažil jsem se to najít, ale kromě spousty inzerátů na stroje žádný výsledek. Případně někdo další poučený, samozřejmě.. Díky
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
HHS 30 je ČSN 19830 (M2)

[quote=Mr. Smith]
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum