ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Sebeobrana nožem a nože vhodné pro tento účel Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/22/2007
Lokace: SVK

podla mna nevedel ako ma spravne vypovedat a jeho druzka mu svojou vypovedou tiez nepomohla no 10 rokov natvrdo ze sa branil doma proti niekomu co sa jemu a dalsim dvom ludom vyhrazal smrtou a okrem ineho bol ten niekto opakovany zlocinec ... ta sudkyna je riadna krava a prajem jej doslova a do pismena to co jej prial niekto v tej diskusii
ono sice tych 8 bodnych ran ... uz moze nasvedcovat ze ho niekto dorazil mozno uz spacifikovaneho ...
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Lokace: Chodsko
V našem státě už mě nic nepřekvapíSad.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/13/2006
Mna najviac udivuje fakt, ze preco niekto pusti na slobodu 6 a x raz trestanych.... vsetci dobre vieme, ze 2/3 zavaznych trestnych cinov pachaju recidivisti a ja ozaj nerozumiem ako sa moze niekto dostat von ked uz bol x krat trestany. Nehovoriac o zvratenosti, aby sa clovek vo vlastnom obydli bal chranit zivoty svojej rodiny. Po rozhodnutiach tohto typu by zrejme mali zverejnit bydlisko prislusneho sudcu rodinnym prislusnikom a potom bude az poriadna sranda... Nedotknutelnost sudcov je dost velky omyl, ich privilegia presahuju aj vysady prezidenta a zodpovednost za vyslovene sliapanie po zakladoch pravneho statu a po ludskej dostojnosti im nikto nepretrhne Angry Angry Angry Angry Angry
“There is a beast in man that needs to be excersised, not exorcised."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Lokace: Karlovy Vary
.. tak já přisadím: 6 svědků, fotodokumentace, papírový doklady-tak asi kilo - soud moudře usoudil, že pro nedostatek důkazů ... ovno. To nemám z doslechu, takhle jsem přišel o cca 1,5 miliónu. Jestli to náhodou není tím, že si soukromník drze dovolil zažalovat státní podnik. To je na blití. Nebo na brokovniciAngry
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/13/2006
Presne vdaka takymto nepochopitelnym rozhodnutiam sudom ludia stracaju akukolvek doveru v pravny system... dost velkym problemom je, ze drviva vacsina sudcov bola odchovana a aktivna za uplneho ineho rezimu, ktory sa znacne odlisoval aj v pravnej sfere a potom si akosi zabudli zmenit datum v kalendaroch. Nemozno sa potom cudovat, ze v krajinach ako Ruska federacia to dospelo az tak daleko, ze najomne vrazdy su velmi rozsirenym fenomenom a to vo vsetkych socialnych sferach, od vrazdy babky, ktora niekomu znemoznuje disponovat bytom a odstranena za flasu vodky az po 150 tisic Eurove zakazky typu Politkovska a len ako perlicka, podla skromnych odhadov je v Rusku rocne 5 tisic a podla realnych tak 10 tisic najomnych vrazd rocne... Angry Zrejme sudcovia chcu dosiahnut stav kedy si obcania vezmu spravodlivost do vlastnych ruk a sudy sa stanu zbytocnou instituciou...
“There is a beast in man that needs to be excersised, not exorcised."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
Lokace: Hrubá Voda
Mr. Smith napsal:
.. .. soukromník drze dovolil zažalovat státní podnik...((

Ahoj, promiň, že se do toho s.ru, ale není to spíš tím, že jsi měl blbého (žádného) právníka? Nemyslím to zle, jen že nikdy není tak zle....atd?! Wink P.S.: Na brokovnici kašli, všechny nevystřílíš, a už naši dědové věděli, že polovičatá práce je na prd...! Laugh Já to zažil zhruba před měsícem, tak vím, jak Ti je. Prostě není nad nestranné soudy!
Tomu o čem slyším - nevěřím, tomu, co vidím, věřím na 50%....
Luděk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Lokace: Karlovy Vary
...nejde o právníka, jde o to že státní orgány a organizace plošně a dlouhodobě selhávají na všech ůrovních - když to vztáhnu na sebe: Pozemkáč a jeho kontrolní mechanismy - velká nula, policie - dtto, justice - tam až do mínusu, k tomu právníkovi - měl jsem ho a jsem přesvědčenej, že mě vyměnil za něco užitečnýho, co dostal od PF - jednoznačně z jeho postupu a i jeho porušení zákona. No. Na to je ale tady taky kontrolní orgán. jmenuje se Česká advokátní komora, přestože mě ten blb podved, jednoznačně porušil zákon, co myslíš jakej výsledek? Napsal bych co velkýho, nula to nebyla... Dopisem jsem se obrátil na MŽP, Kraj- ŽP, MagistrátŽP, NKŮ a tak dál... jediný kdo odpověděl byla TV NOVA že reportáž a NKŮ, tehdy ředitel Volejník - seriózní chlap, kterej mi velmi slušně odpověděl, že tohle není jejich píseček. K tý policii - letos je mi 44, poprvé jsem se na ně obrátil v 17ti letech, za tu dobu nevyřešili jedinou věc, co jsem po nich chtěl - kurwa, to je 27 let darmožroutství !
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
Lokace: Hrubá Voda
Co dodat? YJO!!! Máš pravdu, ale to nestačí - musíš jít dál, v tomto světě složeném ze samých byrokratů i ti zmiňovaní mají svoje nadřízené, a když ne bombarduj Unii, ať se melou! Je to běh na dlouhou trať, ale někdy to vyjde. A když ne, můžeš si s klidem říct, žes udělal vše....samozřejmě toto ber v dobrém, párkrát jsem to taky zkusil se střídavým úspěchem, ale nelituji! Happy
Tomu o čem slyším - nevěřím, tomu, co vidím, věřím na 50%....
Luděk
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Lokace: Praha
Jak má vypadat správný nůž na sebeobranu

Model A - pro situaci, kdy si nejste jisti, že nebudete mít oplétačky s policí

- musí být levný (po použití zahodit)
- musí být v prodeji všude, ale kupjte tam, kde nejsou kamery
- kupte jich víc stejných, ale v různých obchodech a časech
- musí se z něj dobře stírat otisky prstů
- nenápadný / běžný, v podstatě kuchyňský model či jiný užitkový s pevnou čepelí
- doporučené nošení: v košíku na houby (jdu vám takhle, náhodou, po Václaváku na houby ve 4 hodiny rána a tu ... Happy )

Model B - máte dobrého právníka, ale nechce se vám zbytečně riskovat

- zavírací nebo pevný, to je jedno:
- nejlépe musí vypadat "mile" (růžová rukojeť, bleděmodrá záštita, na čepeli napsáno "tatínkovi od jeho broučka")
- na rukojeti vyrytou podobiznu vlastní dcery s pejskem tak, aby porotě zvlhy oči dojetím, až uvidí vražednou zbraň
- doporučené nošení - v pytlíku na přezůvky společně s dalšími hračkami pro své děti ...

Model C - máte opravdu dobrý tým právníků

- vystřelovák
- motýlek
- sci-fi nebo taktická dýka
- nošení: klidně i v zubech, na krtaší vzdálenosti i v něčích zádech
-- se špičkovým týmem právníků můžete všechno - nebo ne?

Niméně - pro MODEL A, B a C

- ve všech případech je vhodné, mít ho s sebou
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Lokace: Roztoky u Prahy
a jakej model jsi kouřil když tě tohle napadlo?Laugh
Knifest 21 - 23. Června 2013. KNIFEST.CZ
Co nechytíte, to vám uteče... Tak bacha na to!
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Lokace: Praha
To bude spíš alkoholem ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Lokace: Trnava
Nedá mi nezereagovať. Ja by som bol s bojom s nožom na ulici opatrnejší. Aspon tu v SR funguje § 13. trestného zákona - Nutná obrana - čo v stručnosti - hovorí o použití obrany proti úočníkovi - vaša obrana je dotial v poho, pokial sa budete brániť adekvátnou obranou, resp. použitím adekvátnych zbraní - čo môžu byť časti tela - nohy , kolená - kopy, ruky - údery- lakte, hlava atd. ale hlavne nás zaujímajú zbrane - takže v tomto prípade - ak použije obranca nôž a útočník ho nemá - tak obrana nie je adekvátna útoku a tým pádom ste v problémoch. Zákony fungujú a sú tam občas aj svedkovia, čo môže byť na vašu príťaž, pokial sú to kamaráti vášho oponenta. Je samozrejme otázkou priorít, kde chceme skončiť po napadnutí agresorom Happy v nemocnici, v base, či na cintoríne!
Ja osobne som si zatial vystačil s bojovými umeniami - konkrétne - Wing Tsun Leung Ting Kung Fu, Eskrima - boj so zbranami - palica,nôž a boj nožom samotným, ktoré roky, resp. vyše desatročie cvičím a dívam sa na boj už inak no a na zbrane v boji , napr. na nôž s vážnym rešpektom!!! Som za cestu boja bez boja. Ked sa dá vyhnúť boju - tak to spravte- veše ego neutrpí, a vy budete nakoniec viťaz!!! Človeku, ktorý nemá znalosti a skúsenosti so zbramnami, resp. nožom , tak by som asi poradil sa boju vyhnúť, aj ked je to niekedy fakt nemožné a ošemetné, alebo , ked má niekto záujem - tak nech navštívi nejakú školu boj. umení: napr. boj s nožom, WT, či Eskrimu. Boj holími rukami proti nožu je neuveritelne ťažký, ked nie nemožný!!! Ak si niekto myslí opak - nech to skúsi s nejakým kamarátom - dá mu do rúk gumenný nôž a nech sa skúsi brániť Laugh Ked zvolíte správny prístup boja nožom - t.j. - sekám a režem všeko, čo je môjmu nožu najbližšie, tak súper zistí, že nemá šancu - pokial nie je útočník s nožom amatér a nerobí priamočiare dlhé útoky a neodkrýva si celé telo. Ked vás niekto napadne nožom - rýchlo sa ozbrojte vytiahnutým opaskom, bundou, alebo palicou zo zeme- ak tam j, alebo zdrhnite preč - nie je to zbabelosť, ale skôr múdry počin!!! . Človek potom pochopí, že ked sa naučí ako správne držať nôž, ako stáť, zaútočiť, načasovanie a ako správne ekonomicky a efektívne používať zbran - minimum pohybu a vydania energy + minimum času , rýchly útok a hlavne to najdôležitejšie - udržiavať SPRÁVNU VZDIALENOSŤ - dištanc - potom si uvedomí, že to nie je len tak sa pustiť do obrany s nožom, či boja a zistí, čo to obnáša. Ked už obranca vytiahne nôž - tak už nemôže cúvnuť - a musí ho už použiť!!! Zastrašovanie v reále nefunguje, len to rozzúri viac agresora. Nie je cesty späť a ked sa už nôž vytiahne - tak sa to VAČŠINOU už neskončí dobre a to tiež nechceme. Happy Radšej nôž používajte na krájanie napr. jedla a tak Ale pravda je, že človek niekedy fakt nemá na výber.
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Lokace: praha
tak naštěstí něco takového u obrany u nás neplatí, protože mi to přijde jako holej nesmysl. Už vidím padesátikilovou holku jak se brání 100 kilovýmu bitkaři údery nohou a rukou. Obrana musí být většinou důraznější, než útok, protože jinak útok neodvrátíš. To že musím použít stejně ''těžké'' zbraně je poměrně rozšířenej mýtus i u nás, ale naštěstí je to jenom klep, kterej se nezakládá na pravdě
Mám ale v úmyslu poprosit soudce, kterej dělá často vraždy a podobný příjemnosti, zda by mi nedal nějaké své poznatky k tématu obrany, rád bych se ho zeptal především na:
Obrana v případech
1) stejně silnej útočník jako já
2) mnohem silnější
3) několik útočníků
4) ozbrojený útočník
5) obrana třetí osoby
a to v podmínkách:
můžu se konfliktu vyhnout, ale neudělám to, obyčejná hospodská rvačka, kterou nechám vyeskalovat, přepadne mě někdo na ulici, vidím jak na někom pracujou a jdu mu pomoct, mám s sebou nějakou slabší osobu(dítě), načapám někoho doma
no a hlavně na použití zbraně v jednotlivých případech a to nože především. Zajímalo by mě, jak by to jako soudce posuzoval on
uvítám další nápady na dotazy
Posláno:

Štamgast
Je jasné, že obrana musí byťdôraznejšia ako útok!!! Totižto ked sa máš brániť obranou - nemáš šancu, kontrolovať a uhýbať sa dlho nedá, nakoniec aj tak dostaneš, a čím boj trvá dlhšie - tým je väčšia pravdepodobnosť, že schytáš a prehráš. Obtimálna obrana - je vlastne rýchly protiútok - boj, s dĺžkou 3-5 sekúnd - motorová pila - boj, ktorý trvá 10 sekúnd je pridlhý Happy Obrana musí byť čisto ofenzívna útočná!!! A hlavne jednoduchá , rýchla a presná! väčšinou fungujú základné techniky - reťazový úder...HLAVNÉ je pochopiť, že Z PRINCÍPU VYCHÁDZA TECHNIKA , nie naopak , ako to hlása 90% bojových umení!!! Vlastná obrana obrancu - musí byť agresívny útok! Prečo? Lebo som obranca, nevyvolal som konflikt a nie som útočník a nechcem sa nechať bez príčiny zbiť a hlavne je najväčšia chyba, ak sa dostaneš pod tlak súpera! Agresor - útočník - je asi vždy väčší, silnejší, možno aj ozbrojený a myslí že má určite prevahu a často krát aj úplne blbý (IQ), inak by zvyčajne neútočil na menšieho a slabšieho, alebo je to blázon.
Čo sa týka tých zákonov - je to fakt ťažko posúdiť, ale ani mne sa to - a to mi ver - nepáči a určité veci by sa mohli v trestno-právne pojatí zmeniť - lebo , ako sa aspon mne zdá, tak tí ľudia - bez urážky - si asi nič na vlastnej koži na ulici nevyskúšali a nemajú predstavu o čom to skutočne je - hlavne ten stres - tej je sklučujúci - treba sa hlavne rýchlo snažiť upokojiť - nádych - výdych a uvolniť, čo je strašne ťažké, ale dôležité lebo so stuhnutými svalmi, je človek strnulý, pomalý až nepohyblivý - a toto je začiatok konca.
Sú tam zväčša aj svedkovia - vtedy treba si udržať odstup od agresora - ukázať jemu - a aj dívajúcim sa svedkom, že nechcem bojovať, že ja nie som útočník, ale obranca a treba dať ruky dopredu a ukázať, že nemám tiež žiadnu zbran!!!
Ked je to bez svedkov, môže si agresor viac dovoliť a chce byť aj surovší a môže vytiahnuť nôž - vtedy aj obranca, ked ho má a nechce zomrieť, alebo skončiť ťažko zranený, môže vytiahnuť tiež - adekvátna obrana- ale mal by tiež vedieť základné veci ohladom bojea- ako je dištanc a veci o ktorých som už písal.
Je to vždy ťažké a ošemetné so zbranami pri boji, podla mna sa to nedá presne naučiť - konkrétne- každá situácia je jedinečná.
Ničoho príliš
Posláno:

Pokročilý
no já jen pochybuju, že by i na Slovensku byl nějak v zákoně pojmenován institut adekvátní zbraň, to znamená, když má on nůž, já nesmím odvrátit útok pistolí, to je podle mě mýtus a nesmysl. Navíc by se to i nedalo objektivně posoudit, co je víc sekera nebo mačeta nebo lopata nebo lešenářská trubka? Tohle se mi fakt nezdá, že by měli takovej nesmysl v zákoně.
Posláno:

Štamgast
Vieš, čo sa stalo v USA pred pár rokmi? Jeden karatista šiel zaútočiť na chlapíka, ktorý ho poznal a obranca vytahol bôchačku a asi na vzdialenosť 5 metov ho odbachol a sudca priznal, že to bola ADEKVÁTNA obrana, lebo jeho protivník robil dlhé roky boj umenia, a vraj boj bol vyrovnaný a nemal z toho nič - vôbec nič - ani podmienku!!! Bol si niekedy v nejakom podniku, kde robili nejakú raziu policajti a kukláči, ked mali typ na nejakú osobu a robili námatkové prehliadky , občiansky, všetko z vačkov vomn a našli u niekoho len zatvárací nôž? Poto sa ich opýtaj na adekvátnosť nosenia vreckového noža do spoločnosti a už nie priamo pri boji a po nom - vtedy sa všetko berie strašne vážne a je všetko strašne podozrivé Laugh
Ničoho príliš
Posláno:

Pokročilý
No tak v nějakých místech ti může pořadatel omezit na tvých právech při nošení například nožů, ale jinak můžu nosit v kalhotách třeba gimliho sekeru a pokud nebude zřejmé, že s tím du vyloupit banku, tak je to v pořádku. Nůž u mě našli jednou v hospodě, zeptali se na co ho mám, řek sem, že na mazání chleba a šli, nic jinýho ani moc udělat nemohli. Na hranicích s Německem u mě našli kershaw s poloautomatickým otvíráním, chvíli sem se s nima hádal, že to není automat a taky mě pustili. Ono je to taky o tom být si vědom svých práv a nenechat se buzerovat. To co se stalo v Americe je trochu asi vytržený z kontextu a ta informace zjevně dosti devalvovala, nežs ji napsal na tohle fórum, takže nemá vypovídající hodnotu. To jsou vždycky takový zaručený zprávy, který si lidi po hospodách, nebo bulvár upravujou tak dlouho, až je z toho nesmysl
Posláno:

Štamgast
V niektorých krajinách nemôžeš zas nosiť nôž s čepelou nad 16 cm, alebo to musíš zdôvodniť a patrične tiež musíš mať V PUZDRE. aA niekde zas len s toľko cm môžeš mať čepel nôža, aby nepresahovala dlan- kolko to je presne - netuším.
Ano - treba si byť vedomí svojich práv a nenechať sa obmedzovať, neznalosť zákona neospravedlnuje!
Ten trestný zákon § 13 - Nutná obrana je ja na nete - vyhladaj si v googli Happy ak chceš
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Lokace: Roztoky u Prahy
vůbec nevim proč to řešíte..účelem sebeobrany je přežít a je jedno jesli si přiměřenej nebo ne a co k tomu použiješ...tady už to někde je napsáno: lepší živej v base než čuchat ke kytkám ze spoda žes byl plachej a měl starost co se stane tomu chlapovi s tyčí, kdybys ho bouch pětačtyricítkou do hlavy...tohle vlákno se opakuje furt do kola lalalaHappy Wink
Knifest 21 - 23. Června 2013. KNIFEST.CZ
Co nechytíte, to vám uteče... Tak bacha na to!
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum