www.shirl.club
huluhub.com
umraniye escort

freebet

ankara escort pendik escort
umraniye escort
implant
deneme bonusu veren siteler
antalya escort bayan
http://www.eskorthaber.com
ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Broušení IV. Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/18/2016
Příspěvky: 130
Brousím s tímhle a nemám pocit, že bych měl ruku moc daleko od brousku. Spíš mi to přijde jako výhoda, mám přesnější vedení.


shost vložil tyto přílohy:
Ruixin_Pro_II_Professional_Knife_Sharpener_2nd_chef_Knife_Sharpening_System_Pencil_Apex_edge_Pro_Sharpener_1_.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,864
shost napsal:
Brousím s tímhle a nemám pocit, že bych měl ruku moc daleko od brousku. Spíš mi to přijde jako výhoda, mám přesnější vedení.

Tak zkus držet tyčku uprostřed nad brouskem, v podstatě pak držíš přímo brousek téměř v jeho těžišti, kousek nad jeho těžištěm a je to jako bys ho přímo držel v ruce a vodící tyčka jen drží rovinu/úhel.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2014
Příspěvky: 71
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/8/2019
Příspěvky: 4
Pánové skládal si tu někdo z vás otáčeci držák noze na brusny systém? Někde jsem četl ze to někdo poskladal z dílu z aliexpresu. Mate s tím někdo zkušenost? Víte někdo které věci shánět? Dekuji
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2011
Příspěvky: 130
Ja som objednal toto prevedenie s otáčaním úchytu na nôž. Prišlo mi to ako super vec. Použivaním sa to však opotrebuje a poloha bude stále menej presná. Takže skôr len na občasné brúsenie.
https://www.aliexpress.com/item/Kitchen-knife-sharpener-system-update-professional-pro-lansky-apex-afilador-cuchillo-3pcs-whetstone/32851951407.html


šalter vložil tyto přílohy:
Aliex_brus_system.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/16/2008
Příspěvky: 1,186
Kdysi, při vyklízení jednoho starýho domu sem našel brousek.
Tak přece ho tam nenechám, že. Říkám si, další šedozelenej brousek z karborunda do sbírky, protože "karborundum brousek, za korunu kousek" Happy
A teď po dlouhé době mi padl ve sklepě do oka, tak sem ho očistil diamantem z Lidlu a vylezl z něj moc pěknej kousek jemné keramiky.


Raďas vložil tyto přílohy:
IMG_20190308_082043.jpg.jpg
IMG_20190308_182921.jpg.jpg


" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2007
Příspěvky: 32
Ahoj,
rád bych se zeptal na výdrž ostří. Pořídil jsem kameny od Ceraxu, kuchyňák holí, ale ostří dlouho nevydrží. Jako pořád je dost ostrý, ale neholí ani omylem. Obtahování ocílkou moc nepomáhá. Stačí pokrájet pár kilo masa nebo zeleniny a je doholeno. Jde o obyčejný kuchyňák v ceně kolem 1000 Kč, nějaká běžná CrMoV ocel, tvrdost nevím. Zajímalo by mne, jestli to můžu zlepšit technikou broušení nebo jestli u nože z této kategorie nemůžu čekat víc. A jak dlouho drží holicí ostrost třeba nějaký kvalitní a dobře nabroušený nůž? Když tu čtu, že někdo brousí jednou za rok a jinak jen ocílkou, tak si to neumím moc představit.
Díky
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/5/2011
Příspěvky: 935
Lidi mají velmi rozdílné nároky na to, co považují za ostré. Mnozí si koupí nůž z nějaké kosmické práškovky s tím, že s ním pak krájejí po talířku a libují si že je stále ostrý. On tedy není, samozřejmě, ale dochází k menšímu poškození čepele než u "slabších" ocelí.
K věci - zkusil bych na finále vzít zlehka! nůž po nejjemnějším brousku, nebo po řemeni (či na čem lapuješ - ja ná kartonu poprášeném diamantem třeba) pod tupějším úhlem. Uděláš si tak druhotnou fazetku, či "zakonvexení" které bude mít díky tupějšímu vrcholovému úhlu mnohem vyšší odolnost. Samotný průnik nože materiálem to zase tolik nezhorší, tam dělá nejvíc úhel hlavní fazety a tloušťka výbrusu nad ní.
A kompaktní finální hranka, byť s tupějším úhlem, bude načínat materiál líp než ta olámaná, či zdeformovaná.
Chcete mít nůž neustále ostrý? Krájejte si s ním denně habanero!
Po kapsách: LeekMax, Pološotek, RS Fixed Metamorph, WE608
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,864
johny_r napsal:
Ahoj,
rád bych se zeptal na výdrž ostří. ................

Záleží na víc věcech, u seriově vyráběného nože z míň legované nerezovky nebude pravděpodobně ocel tepelně upravená na dost vysokou tvrdost. Takže nemůžeš počítat s tím že na noži nabrousíš 30° vrcholový úhel a ostří bude držet. Seriový kuchyňáky z těhle nerezek osobně brousím na pásávce na 30° vrcholových, končím pásem VSM P1200, ty tvrdší co moc nemají grot stačí pak párkrát přetáhnout na čistý kůži a ty co grot drží buď na keramických tyčinkách nebo lehce na filcovým kotouči s pastou a když se pak ztupí udržuju na tyčkách dokud to jde tak na 31-32° a když už se noži nechce tak tyčky přehodím do děr kde mají 36°. Cerax se na tyhle obyčejný podle mě moc nevyplatí, ale na VG10 a vejš případně tvrdší uhlíkovky tam je super a nože ti ostří udrží.
Pro ty obyčejnější když chceš brousit na kamenech tak si pak na nožích můžeš udělat mikrofasetku jak píše McBarbar, můžeš jí samozřejmě udělat i jedním nebo dvěma tahy na nějakém jemném kameni.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2007
Příspěvky: 32
Díky za tipy. Zkusím poladit techniku broušení a podívám se po lepším noži. Zaujaly mě Zwillingy z řady Pro (protože nemají full bolster a líp se tak bude brousit konec čepele). Myslíte si, že z pohledu držení ostří to bude nějaký výrazný posun?
Díky
https://www.kulina.cz/kucharsky-nuz-20-cm-zwilling-r-pro-1538049644
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 584
johny_r napsal:
Díky za tipy. Zkusím poladit techniku broušení a podívám se po lepším noži. Zaujaly mě Zwillingy z řady Pro (protože nemají full bolster a líp se tak bude brousit konec čepele). Myslíte si, že z pohledu držení ostří to bude nějaký výrazný posun?
Díky
https://www.kulina.cz/kucharsky-nuz-20-cm-zwilling-r-pro-1538049644


Ahoj, Zwilling by měl být určitě jinde co se týče retence ostří, zase na druhou stranu v podobné cenové relaci bude určitě vícero kvalitních kuchyňáků k mání, chce to neuspěchat a hledat. A když už máš teda takové, celkem kvalitní kameny, tak já bych šel osobně do nějakýho japonce Wink
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,864
Pokud je to něco jako 1.4116 a bude mít 57HRC tak to nebude špatný nůž, ale osobně bych za to tolik peněž nedal a raději si koupil něco z VG-10 apod. https://dellinger.cz/cs/samurai-series/8-gyuto-chef-8-200mm-dellinger-samurai-professional-damascus-8944431410491.html a když si ho objednáš sám z číny tak bude i levnější.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2007
Příspěvky: 32
Díky za tip. Fakt té číně můžu věřit? Nemám moc důvěru v čínskou produkci a už vůbec ne u nožů. Je to skutečně kvalitní? Není damašek jako damašek a na vzhledu mi nesejde už vůbec. Pokud jde o japonce, s tím bych problém neměl, ale nenašel jsem žádný, co by mi vyhovoval. Jsem zvyklý na evropský styl kuchyňáku se špičkou (jako ten Zwilling), Všichni Japonci, co jsem viděl, jsou santoku nebo další obskurní tvary, příp. jednostranně broušené. Nic z toho nechci. Santoku jsem měl a vůbec mi nesedí, hledám klasiku. Za každý tip budu rád. Jinak ten Dellinger nevypadá vůbec zle s half bosterem a šikmým držením, což by mi vyhovovalo. Jen mi přijde trochu užší než je zvykem.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/18/2016
Příspěvky: 130
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,864
Křivka ostří je jiná protože je jiná technika krájení, japonci krájí od rukojeti ke špičce a prkýnka se tak dotkne jen uplný minimum ostří na špičce, kvůli tomu není špička tolik zvedlá. Nůž se i líp brousí,nejen na kamenech, a ostří před rukojetí končí, ne jako u hodně evropských nožů kde přechází v bolstr/záštitu což opět komplikuje řezání i broušení.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2007
Příspěvky: 32
Jo, to chápu. Jenže já krájím jako evropan Happy. Koukám na ty nože z Aliexpresu a pořád nevím. Nějaké recenze, co jsem našel, píšou víceméně to, že kvalita je všelijaká a vyjadřují silné pochyby o tom, že VG10 je skutečně VG10. Přesunu dotaz do kuchyňského fóra, ať už neplníme debatu o broušení :)
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2013
Příspěvky: 8
Může mi prosím někdo zodpovědět jeden možná banální dotaz?

Dostal se mi do rukou nový nůž, bez dalších informací. Jak zjistím úhel, pod kterým mám brousit? Vidím jen titěrnou fazetu (1mm), takže prostým pohledem asi ne.
Určitě nebudu první, kdo potřebuje zjistit úhel, pod kterým brousit.. Doufám.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,293
Meranie uhla ostria: Laserove ukazovátko a uhlomer. Ktosi to tu už dával asi baca a niekto to prekreslil - meno si uz nespomeniem Confused


sandor vložil tyto přílohy:
odlesk.JPG.jpg
LaserEdgePhoto_zpsda00431f.jpg.jpg


PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,864
stej napsal:
Může mi prosím někdo zodpovědět jeden možná banální dotaz?

Dostal se mi do rukou nový nůž, bez dalších informací. Jak zjistím úhel, pod kterým mám brousit? Vidím jen titěrnou fazetu (1mm), takže prostým pohledem asi ne.
Určitě nebudu první, kdo potřebuje zjistit úhel, pod kterým brousit.. Doufám.

Jsi si jistý že úhel který je na noži tam chceš zachovat? Není lepší si zvolit úhel fazetky podle materiálu, jeho tepelného zpracování a toho na co budeš nůž používat?
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,293
Podľa CATRA UK platia všeobecné zásady pri brúsení nožov:
55 až 60 - Jedálenský nôž
30 až 35 - Domáci kuchynský nôž
25 až 30 - Profesionálny kuchári a Kuchynské nože
25 až 30 - Komerčné spracovanie mäsa
25 - Spracovanie rýb
35 - Spracovanie zeleniny
30 až 35 - Skladacie a Športové nože (vysoká ostrosť)
40 až 45 - Skladacie a Športové nože (vysoká životnosť)
všetky uhly sú vrcholové!
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris