ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky Chef´ s Choice Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 11/10/2009
Příspěvky: 34
Má někdo zkušenosti s některou bruskou této značky? Konkrétně: http://www.gastropomucky.cz/Ostreni-nozu/Ostrice-elektricke/
Bylo by to použitelné na broušení kuchyňských nožů v objemu cca několik desítek týdně?
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 11/10/2009
Příspěvky: 34
Nikdo nic? Co sem se díval na Amazon, tak to docela chválí, ale rád bych názor někoho zdejšího.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/26/2013
Příspěvky: 139
dráteník napsal:
Nikdo nic? Co sem se díval na Amazon, tak to docela chválí, ale rád bych názor někoho zdejšího.


Mám Chefś Choice 4623. Není sice elektrický, ale také nic moc. Je tak na obtažení nože z nouze. Určitě ne na broušení.
Vaaca
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/24/2015
Příspěvky: 40
Hojas Dráteníku. Zkušenost nemám. Což o to použitelné je ledacos.. Cena není nejnižší, ale taky ne nevyšší.. Dělá to jen jeden úhel.. píšou 20° to tedy myslím vrcholový 40°což je dost nicméně používaný pro obyč. nerez kuchyňáky.. Těžko říct co s ostřím udělá.. kolik ho sebere, vytrhá,.. Já jsem pořídil na nože Tormek viz debata zde taky. To je ale vyšší dívčí než s tímto strojkem co popisuješ, kde je to fidli, fidli do škvírky a hotovo. To prostě bude hotovo tak nějak dobře jako za 3.Což, ale v pro mnoho lidí je naprosto dostatečné. Tak sorry, že víc neporadím.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
V dohľadnom čase urobím test tejto brúsky na nožoch Mora Frost (robilo sa na nich porovnanie ocieľok). Vlastním túto brúsku no nepoužívam ju. ZeeTee to celkom dobre vystihol.
PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 11/10/2009
Příspěvky: 34
Díky všem za odpovědi. Je jasné, že Tormek je úplně jiná káva, ale já bych potřeboval něco mobilního a nic vhodnějšího sem nenašel. Kdyby někdo o něčem věděl, budu rád za každý tip. Sandor, kdyby byl test bylo by to úplně super! Nijak extra na to nespěchám a předem velice děkuji.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
Sľúbené video:
sandor napsal:
Chef's choice 120 pod mikroskopom.
Ukážka ostria na noži Mora Frost brúsenom na Chef's choice 120 pri jednotlivých stupňoch brúsky.
"V" výbrus - uhol 40°



Ďakujem za všetky vaše reakcie

PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/24/2007
Příspěvky: 1,829
Sandor: Ty tvoje videa jsou fakt super ! :) mas to opravdu peclive a clovek si muze udelat perfektni obrazek :) diky za to ! :)

Hlavne s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,784
Pěkné video Palo, a čekal jsem podstatně horší výsledek, takovéhle broušení všem mimo tohle forum musí absolutně stačit. Ta poslední pozice je osazená něčím měkčím nebo je tam jen tak jemný diamant že zalešťuje?
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/22/2013
Příspěvky: 229
Pavle diky za video. Jak daleko (nejblize) k rukojeti noze se pri brouseni dostanes? Nevznika tam vetsi mezera? Brousis celou cepel? Diky.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
Meiming - áno posledný pár kotúčov nie je diamant - pozri obrázok - ako keby to bol plast s abrazívom
Jordy - pri tomto konkrétnom noži bolo "nedobrúsené" cca 10 mm. Na fotke sú pri pätke stopy po brúsení na Tormeku a potom začína " šikmina" - brúsenie na Chefs Choise


sandor vložil tyto přílohy:
3140831_1100_700.jpg.jpg
20150915_145641x_chef_s_choice_120.jpg.jpg


PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 11/10/2009
Příspěvky: 34
Sandor, děkuji moc za test, opravdu jsi mi pomohlAdmire Na mé použití je kvalita broušení dostatečnáApplause Máš opravdu dobré testy na profesionální úrovni smekámOk
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/22/2013
Příspěvky: 229
Taktez diky za odpoved. Muze to byt varianta pro mou mati do kuchyneOk .
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
Chef's Choice 120
Ukážka ostria na noži Mora Frost brúsenom na Chef's choice 120 pri jednotlivých stupňoch brúsky.
"V" výbrus - uhol 40°




Na fotkách dole je zdokumentovaná moja snaha o "trojstupňové" brúsenie - ostrenie podľa "firemného" prospektu na noži Mora Frost

Na stanici č. 1 som nôž brúsil dokiaľ som neodstránil stopy po mojich predchadzaúcich testoch. Nameral som vrcholový uhol 39,8°.
1. pohľad na ostrie z boku po prebrúsení na stanici č. 1 - čierný pásik je veľká ihla
2. pohľad na ostrie z hora po prebrúsení na stanici č.1 - striedanie lesklých a tmavých miest - hrubé ostrie s ihlou

Následne som označil liehovou fixkou ostrie a urobil jeden prechod na stanici č. 2.
3. pohľad na ostrie z boku po jednom prechode na stanici č. 2 - uhol brúsenia je väčší - zostali červené stopy po stanici č. 1, ihla je veľmi veľká.

Urobil som ďalší prechod na stanici č. 2.
4. pohľad na ostrie z boku po dvoch prechodoch na stanici č. 2 - ihla sa zmenšila, zmenšil sa aj červený pásik stopa po stanici č. 1

Označil som liehovou fixkou ostrie a urobil som tri prechody na stanici č. 3.
5. pohľad na ostrie z boku po troch prechodoch na stanici č. 3 - znovu sa zväčšil uhol - zostali červené stopy po stanici č.2, ihla sa výrazne zmenšila
6. pohľad na ostrie z hora po troch prechodoch na stanici č. 3 - ostrie je už tenké

Urobil som ďalšie dva prechody na stanici na stanici č. 3
7. pohľad na ostrie z boku po piatich prechodoch na stanici č. 3 - ihla je už takmer odstránená, na konci ostria miznú jemnejšie ryhy, výraznejšie ryhy sa "zahladzujú" - zalešťujú, na ostrí sa začína vytvárať konvex
8. pohľad na ostrie z hora po piatich prechodoch na stanici č. 3 - veľmi pekné jemné ostrie

Liehom som odstránil stopy po liehovej fixke
9. pohľad na ostrie z boku po piatich prechodoch na stanici č. 3 - finále - da sa rozoznať trojstupňové ostrenie ? Grin


sandor vložil tyto přílohy:
01_Chef_s_Choice_120_1_stanica01.jpg.jpg
02_Chef_s_Choice_120_1_stanica02.jpg.jpg
03_Chef_s_Choice_120_2_stanica_1_prechod.jpg.jpg
04_Chef_s_Choice_120_2_stanica_2prechody.jpg.jpg
05_Chef_s_Choice_120_3_stanica_3prechody01.jpg.jpg
06_Chef_s_Choice_120_3_stanica_3prechody02.jpg.jpg
07_Chef_s_Choice_120_3_stanica_5prechodov05.jpg.jpg
08_Chef_s_Choice_120_3_stanica_5prechodov06.jpg.jpg
09_Chef_s_Choice_120_3_stanica_5prechodov07.jpg.jpg
chef_s_choice_120.jpg


PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/9/2002
Příspěvky: 4,369
Palo, k tomuhle se nedá nic dodat. Tvůj exaktní odborný přístup, podložený znalostmi, mě vždycky uchvátí.
Díky.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/26/2013
Příspěvky: 139
sandor napsal:
Chef's Choice 120
Ukážka ostria na noži Mora Frost brúsenom na Chef's choice 120 pri jednotlivých stupňoch brúsky.
"V" výbrus - uhol 40°




Na fotkách dole je zdokumentovaná moja snaha o "trojstupňové" brúsenie - ostrenie podľa "firemného" prospektu na noži Mora Frost

Na stanici č. 1 som nôž brúsil dokiaľ som neodstránil stopy po mojich predchadzaúcich testoch. Nameral som vrcholový uhol 39,8°.
1. pohľad na ostrie z boku po prebrúsení na stanici č. 1 - čierný pásik je veľká ihla
2. pohľad na ostrie z hora po prebrúsení na stanici č.1 - striedanie lesklých a tmavých miest - hrubé ostrie s ihlou

Následne som označil liehovou fixkou ostrie a urobil jeden prechod na stanici č. 2.
3. pohľad na ostrie z boku po jednom prechode na stanici č. 2 - uhol brúsenia je väčší - zostali červené stopy po stanici č. 1, ihla je veľmi veľká.

Urobil som ďalší prechod na stanici č. 2.
4. pohľad na ostrie z boku po dvoch prechodoch na stanici č. 2 - ihla sa zmenšila, zmenšil sa aj červený pásik stopa po stanici č. 1

Označil som liehovou fixkou ostrie a urobil som tri prechody na stanici č. 3.
5. pohľad na ostrie z boku po troch prechodoch na stanici č. 3 - znovu sa zväčšil uhol - zostali červené stopy po stanici č.2, ihla sa výrazne zmenšila
6. pohľad na ostrie z hora po troch prechodoch na stanici č. 3 - ostrie je už tenké

Urobil som ďalšie dva prechody na stanici na stanici č. 3
7. pohľad na ostrie z boku po piatich prechodoch na stanici č. 3 - ihla je už takmer odstránená, na konci ostria miznú jemnejšie ryhy, výraznejšie ryhy sa "zahladzujú" - zalešťujú, na ostrí sa začína vytvárať konvex
8. pohľad na ostrie z hora po piatich prechodoch na stanici č. 3 - veľmi pekné jemné ostrie

Liehom som odstránil stopy po liehovej fixke
9. pohľad na ostrie z boku po piatich prechodoch na stanici č. 3 - finále - da sa rozoznať trojstupňové ostrenie ? Grin


Konečně první zobrazení dvojitého konvexu. Dík Happy
Vaaca
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/26/2013
Příspěvky: 139
Zkušenost s Chefś Choice Diamond Hone Sharpener 4623.
Tento ruční brousek jsem zakoupil prostřednictvím amazon.com. Dal jsem za tuto hračku 1178 Kč. Byla jen minimálně používaná . Po roce a půl jsem zjisti, že prakticky nebrousí. Rozdělal jsem ho a zjistil, že v místech, kde by měl brousit není téměř žádný diamantový prach a co víc, pří broušení se nože zařezávaly do nosiče diamantu! Pokusil jsem se zboží reklamovat. Amazon odpověděl, že je prodejce a zboží u nich je možné vrátit do 14 dnů. Obrátil jsem se tedy na výhradního dovozce pro ČR a SK. Nyní čekám na reakci firmy. To jsou mé zkušenosti s Chefs Choice.


Zdeněk Vacek vložil tyto přílohy:
_MG_8766.jpg.jpg
_MG_8769.jpg.jpg
_MG_8770.jpg.jpg
_MG_8771.jpg.jpg
21_Chefs_Choice_M4623.gif.jpg


Vaaca
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/26/2013
Příspěvky: 139
Zdeněk Vacek napsal:
sandor napsal:
Chef's Choice 120
Ukážka ostria na noži Mora Frost brúsenom na Chef's choice 120 pri jednotlivých stupňoch brúsky.
"V" výbrus - uhol 40°




Na fotkách dole je zdokumentovaná moja snaha o "trojstupňové" brúsenie - ostrenie podľa "firemného" prospektu na noži Mora Frost

Na stanici č. 1 som nôž brúsil dokiaľ som neodstránil stopy po mojich predchadzaúcich testoch. Nameral som vrcholový uhol 39,8°.
1. pohľad na ostrie z boku po prebrúsení na stanici č. 1 - čierný pásik je veľká ihla
2. pohľad na ostrie z hora po prebrúsení na stanici č.1 - striedanie lesklých a tmavých miest - hrubé ostrie s ihlou

Následne som označil liehovou fixkou ostrie a urobil jeden prechod na stanici č. 2.
3. pohľad na ostrie z boku po jednom prechode na stanici č. 2 - uhol brúsenia je väčší - zostali červené stopy po stanici č. 1, ihla je veľmi veľká.

Urobil som ďalší prechod na stanici č. 2.
4. pohľad na ostrie z boku po dvoch prechodoch na stanici č. 2 - ihla sa zmenšila, zmenšil sa aj červený pásik stopa po stanici č. 1

Palo, nevím, zda je to zvětšením, ale děsí mě hrubost broušení na 1. a druhém stupni. Ty diamantové kotouče úplně vytrhávají ocel. Na posledním stupni k moc velkému zahlazení nedochází.

Označil som liehovou fixkou ostrie a urobil som tri prechody na stanici č. 3.
5. pohľad na ostrie z boku po troch prechodoch na stanici č. 3 - znovu sa zväčšil uhol - zostali červené stopy po stanici č.2, ihla sa výrazne zmenšila
6. pohľad na ostrie z hora po troch prechodoch na stanici č. 3 - ostrie je už tenké

Urobil som ďalšie dva prechody na stanici na stanici č. 3
7. pohľad na ostrie z boku po piatich prechodoch na stanici č. 3 - ihla je už takmer odstránená, na konci ostria miznú jemnejšie ryhy, výraznejšie ryhy sa "zahladzujú" - zalešťujú, na ostrí sa začína vytvárať konvex
8. pohľad na ostrie z hora po piatich prechodoch na stanici č. 3 - veľmi pekné jemné ostrie

Liehom som odstránil stopy po liehovej fixke
9. pohľad na ostrie z boku po piatich prechodoch na stanici č. 3 - finále - da sa rozoznať trojstupňové ostrenie ? Grin


Konečně první zobrazení dvojitého konvexu. Dík Happy

Palo, nevím, zda je to zvětšením, ale děsím se hrubostí broušení diamantovými kotouči. Ten poslední třetí stupeň to moc nevyhladí.
Vaaca
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/25/2013
Příspěvky: 1,242
Zdeňku máš pravdu, diamant narobí hlboké ryhy. Pre porovnanie je dole na obrázku rovnaký nôž. Použitý kaneň Naniwa Super Stone grit 1000.


sandor vložil tyto přílohy:
Naniwa_Super_Stone_1000.jpg.jpg


PRAJEM PEKNÝ DEŇ
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/26/2013
Příspěvky: 139
Tak jsem se trochu plácnul přes kapsu a zakoupil jsem Chefś Choice Model 700 a chci se podělit o první zkušenosti. Nejprve jsem zkusil nabrousit kuchyňák. Podle pravidla brousit se musíš naučit nejprve na na obyčejných nožích, na kterých ti tolik nezáleží. Byl jsem dosti zklamán. První diamantové broušení, tak jako ukázal Palo o trochu výše, nic moc. Diamantem dost hluboké rýhy a ani ostří nebylo nijak kvalitní. Čekal jsem, že všechno opraví konečné honování. To bylo další zklamání. Tento leštící válec možná trochu zarovnal výstupky po broušení diamantem, ale v žádném případě nezhotovil perfektní ostří. Musel jsem nůž dobrousit na Tormeku T7 s gritem 1000 a potom na Rozsútci a teprve potom byl nabroušený. Brusku jsem však kupoval pro broušení keramických nožů. Po zkoušce broušení keramických nožů jsem s broušením spokojený. Rozhodně rychleji a lépe, než když jsem brousil na plochém diamantovém brousku 400/1000 grid.
Vaaca
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris