Server knife.cz je závislý na zobrazování reklamy.
Zvažte, zda pomůžete zajistit existenci serveru vypnutím adBlocku.
Jak vypnout
ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Bushcraft-život v přírodě II. Možnosti
Dal
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/2/2013
Příspěvky: 336
Už to nehul pane Laugh
Per pedes,
Nechaj noža - bolí koža, Mrtvému nože netřeba
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/18/2017
Příspěvky: 707
vakovlk napsal:
Na té třetí fotce jsem na první kouk viděl hlavu prasete, nebo jezevce Happy

Jak jde po tom buřtu, žejo.. Laugh Jo, je to tam..Ok
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/9/2009
Příspěvky: 594
Třešen + Černý bez

Instagram: @radekcy


Kejda vložil tyto přílohy:
0D390AD9_D1A2_46E8_80EE_5B3F7238AC79.jpeg.jpg
CA76300D_E1D5_4399_84A5_B0BF4F098960.jpeg.jpg
E75BA026_1AAE_43D8_B4B6_565E4DB4FA76.jpeg.jpg
D2110DD6_DCE5_490F_BC85_5DABC24609C3.jpeg.jpg
25E94D7D_0AA8_4727_A924_08DFE77E185C.jpeg.jpg
A9B44542_C6B1_464C_895E_FFBAEAD4BDA1.jpeg.jpg
BF74B3B4_B5FB_4152_8512_841E8321AA73.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/9/2009
Příspěvky: 594
Grin


Kejda vložil tyto přílohy:
4C3F7D4F_3F3A_4FA8_BDFE_9337125A5021.jpeg.jpg
36D979EF_3C2C_4B8A_835E_7AB195FC538B.jpeg.jpg
E2968036_CA3C_47A3_9355_0A44DF8F0947.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/7/2018
Příspěvky: 168
Krása, copa je to za dřevo na kuksičku?
Sovy nejsou tím, čím se zdají být ....
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/9/2009
Příspěvky: 594
Podkozak napsal:
Krása, copa je to za dřevo na kuksičku?


Meruňka Happy
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/9/2012
Příspěvky: 327
Dnes....


stevozz vložil tyto přílohy:
DSC_4712.JPG.jpg
DSC_4715.JPG.jpg
DSC_4730.JPG.jpg
DSC_4728.JPG.jpg


Sony Xperia Z1 Black COMPACT 5.1.1 (Lollipop)
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/4/2011
Příspěvky: 56
Kejda napsal:
Třešen + Černý bez

Instagram: @radekcy


Ahoj, ja jsem spokojene nelapen socialnimi sitemi, tak se mi neslo podivat pres instagram, zda byla dymcicka zprovoznena, zkusil si ji? Happy Jinak supr prace!Applause Ok
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/19/2020
Příspěvky: 174
stevozz napsal:
Dnes....


To nemá chybu! A at se jdou s koronavirem bodnout, my jdem do přírodyLaugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/17/2013
Příspěvky: 5,130
No ale u nás aj tam by sme mali potrebovať testy a potvrdenia, že sme bezinfekční. Grin
A hlavne,ak by sme chcel ísť mimo okres.


Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feyman
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/9/2009
Příspěvky: 594
Berriver napsal:
Kejda napsal:
Třešen + Černý bez

Instagram: @radekcy


Ahoj, ja jsem spokojene nelapen socialnimi sitemi, tak se mi neslo podivat pres instagram, zda byla dymcicka zprovoznena, zkusil si ji? Happy Jinak supr prace!Applause Ok


Ahoj, zatím ne.. protože nemám tabák. Ale už jsem jich udělal stejným způsobem několik a fungují v pohodě.. Happy
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/19/2020
Příspěvky: 174
Delewar napsal:
No ale u nás aj tam by sme mali potrebovať testy a potvrdenia, že sme bezinfekční. Grin
A hlavne,ak by sme chcel ísť mimo okres.



Tak to už je fakt psycho....Shocked
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/21/2005
Příspěvky: 237
Čas od času se tady objeví fotky pánviček v terénu, typicky TRUDI. Řešilo se např. v tomto vlákně na str. 122, 123. Coby příznivec ohňové kuchařky jsem hledal alternativu k TĚŽKÝM kouskům typu de Buyer nebo Pintinox. Trudina je drahá a obtížně sehnatelná, ale o víkendu jsem narazil (a teď udělám reklamu) na pánve SOFIKO https://www.sahm-gastro.cz/eshop/kuchynske-vybaveni/hrnce-kastroly-panve/panev-ocel-22cm-s549020920 a objednal 22, 24 a 26 cm (28 už mám v Pintinoxu a větší nepotřebuju). Právě mi to přivezli a na první ošmatání jsem více než spokojený, zvlášť ta 22 (srovnatelná průměrem s Trudi) je takovej lehounkej mazlík. Madýlko pálit určitě nebude, je to dutý. Otevřenej ohýnek by to mělo snést (viděl jsem fotku, kde byla v ohni a podle patiny evidentně často), ale doporučuje se rozhodně všechny železný pánve předem vypálit, tedy přikazuje se to (např. https://www.gastronom.cz/out/pictures/wysiwigpro/Dokumenty/Pece_zelezne_a_kovove_panve_gai.pdf). Oproti takový pánvičce MUURIKKA (https://www.bushcraftshop.cz/1680-muurikka-campfire-panev-frying-pan) je to daleko levnější a vzhledem k tomu madlu i praktičtější. Pokud by někdo dal přednost army, možností je podobné https://armik.cz/army-shop-armady-madarsko-armadni-originaly/. Ta SOFIKO je ale podle mýho lepší díky odvětraný ručce a nýtům. A koneckonců, je to českej výrobek a to se taky počítá. Přeju dobrou očouzenou chuť.


androctonus vložil tyto přílohy:
100001883.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/21/2005
Příspěvky: 237
Ještě jsem dohledal tu zmiňovanou fotku lehké tenkostěnné pánve v ohni a koukám, že přidružený článek pojednává o autorovi Ohňové kuchařky Jaroslavu Kobylinském (https://vysocina.rozhlas.cz/spekacky-na-ohni-8020271). V té knižní kuchařce je ta pánev taky vidět, jede na ní úplně všechny recepty. Ovšem autor hned v úvodu doporučuje průměr alespoň 40 cm, holt vaří pro spoustu mlsounů. Považuji to za důkaz, že i takto levné provedení svou práci v ohni zastane. Pokud by se snad teplem nějak prohnula (což by se ale při správné péči provedení prvotního vypálení už nemuselo moc dít), pro vaření na ohni to asi moc nevadí, plameny si olíznou i ne zcela rovné dno. Chápu ale, že v kuchyni na pevné plotně je pak každá nerovnost problém, v tom kuchařům rozumím, že tyhle levný nástroje neradi. Nicméně, výše jmenovaný autor deformaci zmiňuje jen u zajíždění pánve jejím vypálením, a to v případě, že se nedodrží pozvolný náběh teploty. Pokud nebudou další teploty nějak extrémní, mělo by to fungovat. Ještě jsem někde četl, že zdroj tepla by měl být širší než dno pánve, i tak by se mohlo předcházet deformacím.
Ocituji části jeho knihy: Když jsem poprvé ochutnal jídlo vytvořené na pánvi na ohni, byl jsem uchvácen. Bylo to "fresh", bylo to "cool", bylo to "sexy". ... A přitom byla jídla plná úžasné chuti, kterou umí vytvořit jen oheň. ... Ohňová kuchařka je pro ty, kteří mají vztah k ohni. ... (směrem k ženám pak pronese - ) Možná byste si na to troufly i samy, ale já si myslím, že tento způsob vaření je pro chlapy, nebo spíše pro "čerty".
Dále pak popisuje, jak ho k vaření na ohni přivedl jeden šumavský samorost, právě takový čert. Celkově příjemné čtení.
Kdo má rád TRUDI (moc rád bych také nějakou měl, tak jestli někdo bude mít jednu navíc, ucházel bych se o ní), snad ho stejně jako mě potěší film Andula vyhrála (1938), kde na této pánvičce kuchtí tramp Stanislav Neumann. Je to ta scéna, jak mu v ohni bouchne sušící se rachejtle a do luftu s sebou vezme i Trudi s knedlíkama.



androctonus vložil tyto přílohy:
92d0e1aa971e24f4344feb1d518d11ae.jpeg.jpg

P.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/11/2005
Příspěvky: 5,741
Ohňovou kuchařku Jaroslava Kobylinského nemám a když jsem si přečetl ve spojitosti s chutí jídla výrazy jako "fresh", "cool" a "sexy", ani ji mít nebudu. Pro mne je kapacitou a hlavně velkým praktikem, co se ohně týká, Hugo Hromas. V některých videích z mého pohledu sice trochu (zbytečně) přehrává (nesleduji tyhle věci, ale byl jsem upozorněn, abych se podíval), ovšem jeho kniha „Oheň a dým“ je opravdu dobrá a není jen o pánvi. Domnívám se, že nemá moc smysl řešit deformace dna železné pánve, občas trochu té rzi, ale je třeba vařit a vařit. Značka TRUDI je legenda, nic více, ale také nic méně. Podobných pánví je dost. Není to zdaleka tolik o výbavě a nádobí, ale jde o to, se do toho pustit...Ok A šlo to i v dobách, kdy žádné kuchařské knihy a návody nebyly.Wink


P. vložil tyto přílohy:
P_2.jpg.jpg
P_3.jpg.jpg
P_4.jpg.jpg
P_5.jpg.jpg
P_6.jpg.jpg
P_7.jpg.jpg
P_8.jpg.jpg
P_9.jpg.jpg
P_10.jpg.jpg
P_11.jpg.jpg
P_12.jpg.jpg
P_13.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/21/2005
Příspěvky: 237
P.: Moje chyba, ťukám to na sklokeramickým prkénku a to je opruz, proto jsem si to chtěl zjednodušit a za ta cizí slova, která kroutí i mě, jsem už nedoplnil autorovo ironický dovětek "abych použil současný gastronomický newspeak". Napadlo mě, že to bez toho může působit špatným dojmem z autora, ale zvítězila vidina úspory ťukanců a přemlouvání prkénka aby dělalo to co chci já.... Jinak v té brožurce už nic závadného není. O Hromasovi jsem četl též, ale nic od něho zatím nemám, zatím. Podle receptů zpravidla nevěřím, líbí se mi koukat na ty fotky. V reálu na pánev nebo do hrnce vrazím co je po ruce. Jinak to další psaní v kuchařce je milý, i když krátký.
Po TRUDI jsem zatoužil po shlédnutí toho filmu Andula vyhrála, jsem takový beznadějný staromilec, běželo to v TV teď o víkendu, já jí tam poznal a teď po ní stůňu. Znám se, budu stonat dlouho. Předtím jsem o ní jen věděl a tak nějak běžně jsem jí chtěl, příležitostně. Teď furt. Co mě už tahle moje stonací úchylka stála peněz...
P.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/11/2005
Příspěvky: 5,741
androctonus napsal:
...jsem už nedoplnil autorovo ironický dovětek "abych použil současný gastronomický newspeak". Napadlo mě, že to bez toho může působit špatným dojmem z autora, ale zvítězila vidina úspory...


Nic se neděje, pouze je názorně vidět jak jednoduše se dá vynecháním pár slov původního textu člověk (v tomto případě tedy já) dohnat k závěru, který se může ukázat mylným.Wink

TRUDI je "odedávna" (tj. posledních pár desetiletí) víceméně trampskou záležitostí, ale v poslední době byla poněkud zpopularizována a její cena vyšplhala do závratných výšin. Jak jsem psal, podobných jednoduchých pánví s "cold handle" (dutá rukojeť) bylo před sto lety z plechu lisováno pod různými značkami jistě desetitisíce (spíše tedy statisíce) kusů, hlavně v USA. Ale pouze "naše" TRUDI (pokud vím, tak konkrétního výrobce / firmu, která mezi válkami pánve pravděpodobně někde na území Československa vyráběla, se dosud nepodařilo nikomu dohledat) se stala legendou, zájem o ni je velký a tomu odpovídají i z mého pohledu nesmyslné ceny.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2016
Příspěvky: 1,166
ceny co se dávají za Trudi jsou neprostý nesmysl, na druhou stranu je jich plný aukro. Občas se jich tam sejde i několik najednou, ovšem cena 2 - 3,5 tisíce Wink ...
Aktuálně je tam jiný typ "cold handlu" - https://aukro.cz/panev-6983484472

Hliníkáč ze šmelce zadarmo ale stačí taky, i když holt to není ten styl Wink


pohlava vložil tyto přílohy:
IMG_4667.JPG.jpg


Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/18/2016
Příspěvky: 653
..taky mám doma (resp ve sklepě) nějaké nádobí na vaření venku- nejvíce používám klasický kotlík, někdy litinovou pánev.. ale úplně nejvíce nic- prostě použiji klacek, kámen, hlínu, jehličí...


fusgal vložil tyto přílohy:
_DSC1292.jpg.jpg
_DSC1180.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/21/2005
Příspěvky: 237
https://wave.rozhlas.cz/ve-vlastni-stave-kotlikari-aneb-trampska-kuchyne-5219040

Vcelku vtipnej článek od výše zmiňovaného Hromase k tématu všemožných způsobů kuchtění venku.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris
pendik escort
ankara escort
antalya escort bayan
beylikduzu escort porna
antalya escort
kurtkoy escort
antalya escort
gaziantep escort
Kurtkoy Escort
beylikduzu escort lara escort istanbul eskort bayan maltepe escort pendik escort
erzurum escort
sikis
porno
sincan escort
istanbul escort maltepe escort
replica watches