ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
Příspěvky: 7,324
Zdravím Vás přátelé! Již se zde nalézají vlákna různých druhů, nicméně to nejpodstatnější které souvisí s noži, diskuze o jídle, zde chybí. Dovoluji si ho tímto založit aby se zde dalo mluvit o koníčku skoro každého kdo jest fandou nožů. Vsadím boty že se zde najde spousta fandů vaření a hlavně požívání pokrmů. Umisťujme sem své speciality,recepty,postřehy, fígle s kudlami při práci, fígle při vaření a další vychytávky , ať se navzájem obohatíme o tyto zkušenosti. Doufám že toto vlákno bude bez hádek, a na dobrých věcech se vždy dohodnem.Wink Dík!
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
P.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/11/2005
Příspěvky: 5,095
Dobrý nápad!!! Happy Jak bude chvilka, nacpu sem když už né recept tak alespoň nějaké to foto. Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/13/2007
Příspěvky: 1,610
Happy no jako stastny majitel BM42 musim rict ze nikdy sem nesnedl tolik orechu... vlasske jeden za druhym, a po preklopeni rukojeti do otevreneho stavu by jste hledali tezko lepsi louskacek... nenasel sem zadnej liskovej orech co by vydrzel... vlastne tento nuz pouzivam na vse, krom brambor a mrkve.... aby se neposkrabala cepel..Wink
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Příspěvky: 6,511
Mno kus dobré flákoty vždy dodá,takže masenko,něco cibule, hoodně česneku,pepř feferony, voňavej ohňík a su v sedmým nebi(dopr....mi nějak vyhládlo.Že by trestná výprava do bílé studené bedny....Wink )ani chleba k tomu nepotřebuju.Želvoune tys teda založil vlákno-zima na krku a ještě takový pokušeníLaugh
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
EM
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2008
Příspěvky: 4,105
Asi už věšina zná ale stejně si dovolím doporučit guláš dělanej v troubě...2 hodiny se na to nemusí sáhnou akorát to chce nějakej těžší pekáč po bábě né ty nerezový plechovky.Na pánvy na sádle zpěnit cibuli já dávám ještě navíc jednu červenou,párkát na tom otočím maso až změní barvu,vyklopit do pekáče ,přidat celej resp. nemletej pepř,celý nový koření,bobkáč ,rozmarín,celý stroužky česneku,houbovej masox rozkvedlanej v trochu vody a za hodku a půl ještě papriku a majoránku...hodit do trouby a nesahat !!! na to,měli by tam být lišky páč je to švýcarský,ale kde je brát???Nezahušťovat chlebem je to pak nakyslý lepší je obyčejná strouhánka ze světlého pečiva nebo úplně bezproblémová kupovaná jížka...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,059
To hodí tolik šťávy?Nepodlejvá se to?Ani červeným vínemLaugh ?
EM
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2008
Příspěvky: 4,105
Dixie napsal:
To hodí tolik šťávy?Nepodlejvá se to?Ani červeným vínemLaugh ?


jenom nazačátku když rozmixuju ten bujon v normálním větším čajovým hrnku...víno nedávej,to jenom když se to nedojí tak se dá přidat víno a kečup nebo smetana a je to pak bomba na špagety...musíš na to pomalu ,opravdu jít na dvě hodky "dojinam" vodu to pustí podle toho kolik solíš...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
Příspěvky: 7,324
Pro začátek recept na naložený "Bombadůr"..doufám že Surg přidá recept na pověstnou "Kundu", P. nakládané hřiby s chilli, Krum na pořádnou banicu ..

V sámošce zakoupíme krabici dobře uleželého romadůru (několik dní předtím,při náhodném nákupu si fixem označím krabici kterou umístím do hloubi regálu) 3 větší chilli papriky, 3 normální sladké papriky, 4 cibule, 3 hlavy česneku, lahev olivového oleje,kmín,sůl, sladkou papriku koření, bobkový list,pepř,nakládané okurky..Doma rozbalíme všechny sýry abychom ocenili jeho sytou vůni a mezitím si připravíme cca 1-2 litrovou skleněnou lahev do které budeme sýr nákládat. Poté utřeme 2 hlavy cibule s česnekem, najemno se solí.Nasekáme chilli papričky, sladkou papriku a zbývající cibuli na kousky (sladkou papriku a cibuli jen na proužky), nakládané okurky na malé kostičky, (podle chuti můžeme přidat i sušená rajčata,taktéž na proužky). Nařežeme sýr na plátky cca 1cm a začneme skládat na dno vymyté lahve. Vždy po jedné vrstvě osolíme špetkou soli, přidáme špetku pepře,sladké papriky,kmínu. Lžící potřeme sýr směsí utřeného česneku a cibule, přihodíme trochu nasekaného chilli,cibule,papriky a okurky..Naneseme další vrstvu sýra..Když je láhev plná, vylejeme olej do hlubší pánve a zahřejeme na teplotu v které ještě udržíme prst,těsně před sundáním z plotny přidáme sladkou papriku asi polévkovou lžíci..Sýr zalijeme olejem hezky pomalu a počkáme až se dostane úplně všude...Téměř po okraj olejem naplněnou lahev necháme otevřenou aby mohla dýchat. 20 minut bohatě postačí a nádobu uzavřeme. Láhev pořádně utěsníme elektrikářskou páskou a zavaříme do tří igelitových pytlů.Kdo má vzduchtěsný kýbl jako já, neriskuje zničení svého projektu rodinnými příslušníky. Sýr je nutno nechat v pokojové teplotě alespoň týden. I přes vláčnou jemnost kterou mu vtiskne olej by měl jemně "perlit" na jazyku.. pokud by byly dotazy nebo jste našli některá vylepšení dejte vědět, rád odpovím či zkusím!Wink

Edit: Málem bych zapoměl! Poslední várka byla s černými olivami naloženými v oleji a to byla fakt pecka!
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
Příspěvky: 7,324
nu vida,než jsem to sesmolil už to jede!Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,059
EM:super,zkusím a půjdu se psem na 2 hoďky do "jinam"Happy V mrazáku smutně chrochtá divočák...Laugh
P.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/11/2005
Příspěvky: 5,095
Sobotní (25.10. 2008) ráno "kdesi" v Brdech, ke snídani na kostky nakrájené vepřové plecko, nejdříve podušeno, poté vysmahnuto, dodána cibule + koření (jako základ drcené chilly papričky) a na závěr dvě plechovky červených fazolí. Po celou dobu podléváno 10° Gambrinusem. Wink


P. vložil tyto přílohy:
Fazole_1.jpg.jpg
Fazole_2.jpg.jpg
Sud.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
Příspěvky: 7,324
Zas žranice v boudě!Laugh
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
EM
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2008
Příspěvky: 4,105
Dixie napsal:
EM:super,zkusím a půjdu se psem na 2 hoďky do "jinam"Happy V mrazáku smutně chrochtá divočák...Laugh

divočák je trochu jiný kafe tam bych rčitě přidal slaninu klidně na velký kusy a (pak ji můžeš z omajdy vyhodit ) panáka rumu...než vychytáš teplotu tak venči radši nadohled baráku kvůlima hasičůmLaugh
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,059
To je v poho,já jsem hasič...Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/13/2003
Příspěvky: 1,782
Děte do prdele! Jsem na dietě, žeru suchary a piju hořkej čaj a k tomu si mám číst todle??? Proč??? Angry Doktoři mi zakázaly mastný, kořeněný, všechen alkohol, cigára a všechno co mám rád... ... Nože si můžu prej nechat...

No ale jinak Želvo dobrej nápad, až mi bude zase líp, tak se sem vrátím a všechno co tu bude sežeru!!! Happy

Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
P.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/11/2005
Příspěvky: 5,095
Jirko, něco pro Tebe - Tony (Brdská vločka, sdružení Avalon) pozorně dohlíží na to aby mu jeho "squaw" připravila vhodný pokrm k pozdní snídani. Happy
Smažená kuřecí prsíčka + bramborový knedlík.


P. vložil tyto přílohy:
Tony.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,059
[quote=Dominik]Děte do prdele! Jsem na dietě, žeru suchary a piju hořkej čaj a k tomu si mám číst todle??? Proč??? Angry Doktoři mi zakázaly mastný, kořeněný, všechen alkohol, cigára a všechno co mám rád...

Ty chodíš taky k Protivovi do Kladna?Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/20/2005
Příspěvky: 2,689
[quote=Dominik]Děte do prdele! Jsem na dietě, žeru suchary a piju hořkej čaj a k tomu si mám číst todle??? Proč??? Angry Doktoři mi zakázaly mastný, kořeněný, všechen alkohol, cigára a všechno co mám rád... ... Nože si můžu prej nechat...

Dominiku, ještě že Ti nezakázal Portské Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 554
když už tenhle recept znají dýmkaři proč by nemohl být i tady Laugh
dračí bramborák
těsto dělám klasické nastrouhané syrové brambory, vajíčko, sůl, česnek, hladká mouka, majoránka. Bramborák osmažím po jedné straně, obrátím a uprostřed vykrojím skleničkou kolečko, do prázdného místa usadím vejce takže vznikne "dračí" oko Happy hotový bramborák přenesu na talíř a zde ozdobím salámem, cibulí, sýrem, a buď rajčetem nebo ředkvičkou či okurkem když tyto ingredience vrším do komínků kolem dokola. Pojídám stylem ukroj osminku vlož do úst a zapíjím pivem


Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2008
Příspěvky: 957
Eh... heh... bílej sex..... eeeee jsem ztracen....
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris