ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Broušení II. Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2008
Lokace: Praha
Myslím že to dělám dobře u ostatních nožů nemám problém. Na military je to opravdu moc do klínu, takže rozsah svěrky nestačí.

Bohužel nemám kompletní brusnou sadu, pouze samotnou klemu a na ní je pouze krátký šroubek...Sad
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/2/2008
Lokace: de to je to jižně
Jendax napsal:
Myslím že to dělám dobře u ostatních nožů nemám problém. Na military je to opravdu moc do klínu, takže rozsah svěrky nestačí.

Bohužel nemám kompletní brusnou sadu, pouze samotnou klemu a na ní je pouze krátký šroubek...Sad

Pak sežeň delší. Akorát to vem sebou do krámu - je tam jinej závit (jiný stoupání?, emerická norma?).
Nebo vyříznout závit přijatelnej pro naše podmínky.
Zříceniny, ty z těch šutrů, to je moje.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Lokace: Dobrá ,Morava
To je klasika....Wink

Black vložil tyto přílohy:
písek.brus1.jpg.jpg
písek.brus2.jpg.jpg
písek.brus3.jpg.jpg

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Black napsal:
To je klasika....Wink

Tak další klasika - snímky z továrny J.A. Henckels ("Zwillingswerk"), Solingen, kolem roku 1900.

Surg vložil tyto přílohy:
Brusič1.jpg
Brusič2.jpg
henckels_schleiferei.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
Lokace: Morava
Je videt, jakou pouzivali ekologickou pracovni obuv Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/15/2007
Lokace: Praha
Přečetl jsem si teď pěkný článek Zrzavého Orma na nože-nůž.com z 31.7.2008 : "Brusné sady - legendy a mýty". Tady jsem to nikde nenašel. Kdyby to přeci jen někde bylo, ať to bere jako projev uznání a pokud to ze skromnosti utajil, tak se na to koukněte. Mně se to líbilo. Happy
http://www.noze-nuz.com/recenze/sady_brousku/brusne_sady.php
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
Lokace: Ostrava
Ahoj, oživit ostří si troufnu, ale na větší zásah bych potřeboval pomoc nožíře nebo brusiče. Neznáte někdo prosím DOBROU kamenou brusírnu v Ostravě nebo blízkém okolí?
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Lokace: Zašová
Honzík Lékárník napsal:
Ahoj, oživit ostří si troufnu, ale na větší zásah bych potřeboval pomoc nožíře nebo brusiče. Neznáte někdo prosím DOBROU kamenou brusírnu v Ostravě nebo blízkém okolí?

na co brusírnu.. z ostravy je Black.. nic lepšího hledat nemusíš.. písni mu PM nebo maila a dejte si spicha.. Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
Lokace: Ostrava
Děkuji.
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/6/2011
Lokace: Slovakia-hummo
slon napsal:

Odkaz nefunguje
Hello
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Lokace: Východní Čechy
Tak se podívej přímo do rubriky "technika", tam to máš http://www.knife.cz/Knifecz/Technika/tabid/57/ctl/Details/mid/384/ItemID/49/Default.aspx a nemusíš používat historický odkaz.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/2/2010
Lokace: Děčín - Bělá
No, chlapci, nechci se móóóc prsit. Ale dostal jsem pochvalu za nabroušené nože. A to tak, že od profi kuchaře. Jel na 4 měsíce do Krkonoš a teď do Itálie. A ostří jen líže nejjemnějčí ocílkou, co má. A to byly KDSky a Mikov a neznačené nože. Brousil jsem růčo na kamenech - zrno 220 až 600 a pak zelená pasta na hovězině. A nebo je tu 2. varianta - už mi kudly nesvěří, hihi.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/10/2011
Lokace: Czech Republic
zdravim...potrboval bych poradit...nejsem žádnej brusič a s broušením mám prachmizerné zkušenosti tak omluvte dotaz...mám cold steel kobun(konkávní výbrus). pořádně jsem ho odpanil a ztupil...přemýšlel jsem jak ho nabrousit...před časem jsem sledoval nějaké video marka chlíbka ze specnaz.cz, kde si velice pchvaluje "brousítko" od fiskarse...koupil jsem ho tedy na kuchyňské nože a kupodivu jsou nádherně nabroušené...zkusil jsem tím i kobuna a po břebroušení papírem jede jak máslem a chlupy docela také létají. chtěl bych se zeptat jestli je tímto přebrušovaní dostatečné a jesi sním nezměním typ výbrusu. jeste jednou srry za blbej dotaz. dík za kazdou odpoved
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum