ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Fórum
Pomoc při výběru nože IV. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2007
Lokace: Plzeň
Dámy a pánové, máte někdo zkušenosti s těmito noži SOG ? Trident a Aegis . Systém otevírání stejný, materiál zřejmě také. Jsou i pocitově stejně bytelné, nebo se zdá že jeden z nich si nechá více líbit ? Bohužel jsem je neměl v ruce ale na Nože-nuž třeba Tridenta majitel docela chválí. Kdyby ste někdo mohl tyto 2 porovnat, byl bych rád.Admire . Recenze jsem četl, o určité vůli čepele vím také. Díky.

PavelEdl vložil tyto přílohy:
SOG_20TRIDENT_20SOG02022.jpg.jpg
SOG99136.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Lokace: Slovakia
Trident mam,bytelnym by som ho rozhodne nenazval. Posobi tak lacno,plastovo. Cepel ma volu.Ak ju dotiahnes,nefunguje zasa asistencia. Cepel je dost tenka,dobra snad na nakrajanie svaciny.

MRBLUE vložil tyto přílohy:
IMG_1773.JPG.jpg
IMG_1775.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Lokace: Beroun
Tridenta jsem měl, sklamal mě, čekal jsem jak bude excelentně řezat popruhy, když už je na to dělaný...Neutral a ono ne... Ale jinak nebyl špatný, dokonce o něm znovu špekuluju....Happy Vůli jsem neřešil, prostě plasťák...Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2007
Lokace: Plzeň
Díky za názoryOk . Asi přestanu špekulovat a vymejšlet a zůstanu u osvědčených zavíráků.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/17/2012
Lokace: N/A
Tyler napsal:
Jestli chceš uhlíkajdu, tradičnější vzhled, a přitom spolehlivou kvalitu za dobrou cenu, projeď si vlákna nožířů - umí tady udělat perfektní kudlu klidně i za míň než ty 2 - 2.5 tisíce. Teď mě takhle rychle napadá třeba Imro, Ládes, huberto a mnozí další.

Můj osobní tip je Jára Kotěra alias huberto, šikovný kluk od Hradce Králové, který kove z péroviny sérii nožů Tramp v různých velikostech (recenzovaný nůž je srovnatelný s S1). Pokud chceš, udělá ti kudlu od A do Z, ale pokud máš chuť, může ti dodat jen fulltang čepel a ty si ji ustrojíš sám. Dá se s ním krásně domluvit.

Mrkni na recenzi - http://knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/Details/mid/381/ItemID/312/Default.aspx

Já od něj mám Minitrampa, dodělal jsem si k němu rukojeť ze zebrana (dělal jsem něco podobného poprvé v životě) a bezva, velká spokojenost a nůž mě i s materiálem stál zhruba to samé, co nová RAT-1 Wink.

Tak Tylere díky za radu fotky atd., už jsem se rozhodl že to bude nůž od Jardy. Docela mě potěšil zájmem a odpovědmi na mé mailové otázky. Druhý mail který mi poslal psal minimálně půl hodiny. Velmi mě láká to že nůž bude uzpůsoben pouze pro mě a dokonce rukojeť přizpůsobí tvaru dlaně - samozřejmě jen přibližně.
Zatím ještě nemám vše pohromadě ale určitě to bude verze středního Trampa, full, s dřevenoymi střenkami.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Lokace: Praha/ Hradec Králové
Tak to mě moc těší Applause! S Járou je bezvadná komunikace a naživo je to moc fajn kluk. A hlavně umí. Pak se u něj v galerii pochlub výsledkem!
"Life is dust."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/24/2009
Lokace: Bratislava/Michalovce, Slovensko
Zdravím páni (a prípadné dámy). Mám otázočku - viete o niečom, čo by sa dizajnovo približovalo nožu Boker Haddock??? Veľmi, ale veľmi sa mi zapáčil ten dizajn, ale dať za nôž 200 eur sa mi vidí trošku dosť... Ak viete o niečom podobnom, ale teda lacnejšom, skuste mi poradiť...

Ďakujem a pekný deň
In vino veritas, in pivo TAKY...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Lokace: SVK
No obavam sa, ze lacnejsi haddock zozenies mozno z nejakej aukcie, ale original od Jensa Ansa je este drahsi.
http://www.arizonacustomknives.com/products/index.php?id=8209
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/24/2009
Lokace: Bratislava/Michalovce, Slovensko
Križo napsal:
No obavam sa, ze lacnejsi haddock zozenies mozno z nejakej aukcie, ale original od Jensa Ansa je este drahsi.

No, nejakú podobnú odpoveď som (popravde) aj očakával... Ale aj tak dík

P.S.: najlacnejší som ho našiel za 171 eur... O tom už by sa dalo uvažovať...
In vino veritas, in pivo TAKY...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/19/2010
Lokace: Židlochovice
Zdravím. Potřeboval bych poradit schopný kuchyňák do 1000,-

Zároveň sháním malý zavírák a oslovil mě Kershaw Chill. Chtěl bych ale asi něco jiného než Kershaw (už mám) a asi i trochu lepšího, ovšem podobného střihu: subtilní, bez kolíčku, s liner nebo frame lockem. Prošmejdil jsem pár obchodů a nenašel nic, co by se tomu blížilo, snad CRKT Summa McGinnis. Nenapadá někoho další podobný nůž do 2000,-? Předem díky za nápady.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Lokace: Praha/ Hradec Králové
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/21/2011
Lokace: Ostrava
Lucc napsal:

Přesně v požadované cenové relaci jsou kuchyňské nože Victorinox http://victorinoxcz.cz/index.asp?menu=854 . Mají je většinou i v lepších kuchyňských potřebách.

Hodně záleží na tom, jaký tvar nože si přestavuješ. Já mám jejich kuchařský nůž 5.5200.14 (správně je to řeznický nůž) a jsem s ním spokojený. Prodává se v různých délkách, takže je z čeho vybírat. Materiál je podle mě přesně stejný, jako u zavíracích nožů Victorinox.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/29/2009
Lokace: Czech Republic-Trutnov
Lucc napsal:

Zároveň sháním malý zavírák a oslovil mě Kershaw Chill. Chtěl bych ale asi něco jiného než Kershaw (už mám) a asi i trochu lepšího, ovšem podobného střihu: subtilní, bez kolíčku, s liner nebo frame lockem. Prošmejdil jsem pár obchodů a nenašel nic, co by se tomu blížilo, snad CRKT Summa McGinnis. Nenapadá někoho další podobný nůž do 2000,-? Předem díky za nápady.

Za kuchyňáky bych hlasoval pro nože od Lamy:

http://noze.pokluda.eu/sada-kuchynskych-nozu-ii/kuchynske-noze-rucni-vyroba

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/19/2010
Lokace: Židlochovice
Tylere, zapomněl jsem dodat, že nechci AO ani FullA, kvůli cestování. Backlock u Twitche je pak jasná stopka. Exskelimoor jsem měl velký a nebyl to můj šálek kávy. Menší by asi šel, to není špatný nápad.

Josefko, to by také nebyl špatný nápad, ale Dudulik to rozčísl. Buď velkej od Lamy nebo tohle: http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php

Díky všem.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/20/2012
Lokace: Czech Republic
Zdravím, chci si pořídit nový nuž, ale jelikož jsem v tomhle ohledu docela neznalec, tak bych chtěl poradit. Moje je představa je nějaký bytelnější nuž do přírody s pevnou čepelí, který můžu použít od štípaní menších špalků až po ukrojení chleba ,v cenové relaci tak do 1700. Po brouzdání na netu mě zaujal nuž Nůž Gerber Bear Grylls Ultimate Knife s hladkým ostří vím, že v první řade byli nějaké problémy, ale druhá je snad v pohodě, ale nejsem si jistý jestli bych nenašel něco lepšího za stejné peníze. DěkujiHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Lokace: Českolipsko - Mimoň
Excelon: co spíše třeba tohle http://www.noze-nuz.com/sog/SOG99294.php recenzoval ho Gero a myslím veskrze positivně. Recenze by měla být na NN..... Když nic,tak materiál je podstatně lepšíOk
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
Lokace: Slovakia,Lipany
Vseta napsal:
Excelon: co spíše třeba tohle http://www.noze-nuz.com/sog/SOG99294.php recenzoval ho Gero a myslím veskrze positivně. Recenze by měla být na NN..... Když nic,tak materiál je podstatně lepšíOk

dobrý tip Ok
ešte ma napadol tento http://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA2221.php
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/20/2012
Lokace: Czech Republic
děkuji za rady, ale možná mi oba přijde docela lehký, nebo to je jenom můj dojem? ještě jsem zapomněl dodat tenhle nuž http://www.noze-nuz.com/akce/glock81.php
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Lokace: Českolipsko - Mimoň
No,v porovnání s předchozíma dvěma kudlouchama je ten glock tak nějak spíše jako měkčí kopáčo-páčidlo-teploměr........snad na vrhání,ale na to,co jsi popisoval,glock nebratWink Edit: srozumitelněji: glock je levnej "vojákuvzdornej" nůž pro "vojenské" použití tzn. otevření KDéčka,truhlíku s municí,dloubání v zemi,páčení dveří,půlení ledviny a podobný srandy......má tlustější čepel a strmej výbrus,kterej tyhle věci ustojí,ale na nějaký větší krájení to moc neníConfused Taky hůře drží ostří......to už by Ti víc práce zastala např. MORA 2000Wink
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/21/2011
Lokace: Ostrava
Excelon napsal:
Ještě jsem zapomněl dodat tenhle nuž http://www.noze-nuz.com/akce/glock81.php

S tím Glockem budeš mít potíže při štípání špalků, které jak píšeš, by měl taky umět. Nemůžeš po něm mlátit nějakým dřevem (batoning), protože má na horní hraně zuby.
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum