ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Inzerce
Busse / Swamp rat Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2005
Lokace: HK
Jo jinak další nabídku má Busse i na www.bussecompanystore.com/
Tam se objevují v omezeném množství i jiné modely.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Lokace: Olomouc
Gorshi:Uvidíme se v Práglu na výstavě?Happy
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Lokace: HK
Mám ji zatrženou v kalendáři zcela jasně, takže věřím, že se potkáme. Wink Posledně jsem to prošvih, tak teď už chybět nechci.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/8/2008
Samurai napsal:
...od busseho bych asi bral jen battle mistress a tu už nějak nevyrábí, ne?

Nejsem znalec Busseho produkce, ale malý přehled je třeba zde

http://homepage.mac.com/zombiekiller/badmojo/index.html

zajímavé jsou zejména ZT modely

http://homepage.mac.com/zombiekiller/badmojo/zt.html
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/22/2009
Lokace: BA
Zaujímavé stránky sú
http://www.bussecollector.com/
a hlavne katalóg
http://www.bussecollector.com/catalog/
kde je prehľad aj s obrázkami ( po odkliku na názov )
ak to tu už niekto zverejnil, tak sa ospravedlňujem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Lokace: Těšín
Tak se na polském Allegru "vyrojilo" pár Busseho kudliček v cenách 14-17 tis.Cool

Rahmed vložil tyto přílohy:
pict0214dobra.jpg.jpg
pict0217dobra.jpg.jpg
pict0222dobra.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/17/2009
Lokace: Slovensko
Foto mojho milacika - Scrap Yard Scrapper 6 (z "rodiny" Busse nozov, ale to zainteresovani vedia). Cernenie som zbrusil (nozik dostaval zabrat a rychlo zislo), cepel vylestil a opracoval. Patina ako ochrana pred koroziou si svoju ulohu plni Cool . Samotna cepel bola hrubo spracovana (pod naterom boli stopy po vyrezavani tvaru cepele), osobne kladiem doraz na funkcnost noza, takze mi to neprekazalo. Ostrie drzi pomerne dobre, Je dost hruby, cca 7 mm, co sa prejavuje v schopnosti rezat, ale ziadna tragedia to nie je, da sa s nim aj oholit ak ma clovek trpezlivost (a nevadi mu par vytrhnutych chlpov Razz) . Rukovat je v pohode, material je resiprene c, osobne mi to pripomina nieco medzi gumou a tuhym polymerom, mala by vydrzat aj posobenie chemikalii nepriaznivo vplyvajucich na kraton - ktoremu sa asi najviac podoba. Plusom je dozivotna zaruka v pripade neumyselneho poskodenia noza - som ale zvedavy, ako to posudzuju Grin . Puzdro som spravil z kydexu, este ho musim dokoncit.

Nu3a vložil tyto přílohy:
DSC00264.JPG.jpg
DSC00266.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Tak jsem zase něco prosral - Busse Tankbuster, ještě nedávno se dal objednat v různých barvách čepele i rukojeti a s individuálním provedením (choil ano/ne, patka do bodce či zaoblená, atd.) a to celé vyšlo na necelých 6.000,-Kč i včetně "nekřesťanského" poštovného (to samotné ve výši téměř 40 doláčů), ale bez pouzdra. Tak jsem si plánoval, že by to bylo hezké ukončení mého sběratelského období vojenských nožů.

Začal jsem shánět penízky, leč těsně před splašením potřebné hotovosti už objednávky na tento nůž byly ukončeny a v nabídce je aktuálně pouze nějakej mačetonůž ohromné velikosti, o který už ale já osobně nemám zájem... Sad Áaach jo... Cry

gespa vložil tyto přílohy:
tankbusterncblk.jpg

Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
Lokace: Cheb
Máš pravdu, byl by to mazelHappy

cb058374 vložil tyto přílohy:
DSC_0486.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Lokace: Velké Bílovice
to Gespa:

Asi myslíš Bushwackera .... jsme na tom stejně, tohle už je moc...ta imited edition je strašně masakrový hardware ale co s ním? Oh No
Od Swamp Ratu se dá sehnat jen Waki a to je takový paskvil...... Scrap Yard je nulový.... naposled se dal scrapper 5 a do tý doby nic..... na inzerát z USA se nedá prakticky nic sehnat, 99,99% amíků Ti řekne "přez oceán nic nepošlu" takže asi tak Cry ..aspoň ušetříme
"I love the smell of napalm in the morning."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Lokace: SR
Mal som moznost kupit Scrapper 5 LE z INFI ocele za 246$ (kupil som iny noz tak nakoniec z toho zislo). Ak ma niekto seriozny zaujem mozem poskytnut kontakt na predajcu. Detaily cez PM.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Mně se toho od Busseho zase až tak moc nelíbí - když jsem si nedávno procházel některý ty jeho vyrobený kudly, tak bych si vybral tak dva typy, ale tenhle se mi docela líbil a konečně bych třeba zjistil, že ta INFI není o nic lepší (ani horší) než jiný ocele. Pak už by měla dušička snad klid. No nic no... Neutral

gespa vložil tyto přílohy:
DSC_3228_.jpg

Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/1/2009
Lokace: Jižní Morava
Ahoj, já sem si před nějakým časem koupil BOSS HG55. Nijak zvlášť sem ho ještě nezkoušel. Akorát sem jej použil na přípravu obědu. Je hodně masivní- přes 6 mm takže na tuhle činnost to není ono. Jinak je nádherně spracovanej a perfekrtně přesně vybroušen. Neholí. Má vysoký plochý výbrus, takže řezné vlastnosti jsou u něj posunuty až na druhé místo. Ale to mi nevadí. Happy Busse sem chtěl vzdycky mít. Happy

shimmy22 vložil tyto přílohy:
BOSS_HG55.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/5/2011
Lokace: Czech Republic
jsou prostě krásný myslím že něco podobného jako byli ty poslední by sedlo i myslivcům co nejsou zapřísáhlí na paroží. Měl by jsem děla dva pro takové lovce tak se asi zkusím nechat inspirovat a ukážu jim to třeba se zalíbí. Jen nevíte jestli někdy používal i dřevo?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/2/2010
Lokace: Děčín - Bělá
Ty dlouhý čepele jsou u nás na nic. Prostě tak velká zvířata tu k lovu nemáme.... Mě dlouhý leta stačila finka od táty. Tak těch 12 cm max. pak je kudla blbě ovladatelná, když se dělá velký vývrh. No a pak stačí pár řezů, párkrát zatlačíš pěstí a jelen je z kabátu ven. A prase stejně musíš odřezat z běli. A na dlouhé řezy tam moc místa není.
Paroží se "jen" dobře meje třeba v louži. Jinak proč ne dřevo.
Tak asi tak. Ale pochlub se potom.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/14/2008
Lokace: Momentálně studijně Praha, jinak Pardubice
Docela přemýšlím o téhle potvůrce. Nemá s ní někdo tu čest? Co na ni říkáte? Happy
Připadá mi, že je dokonce z nejhezčích nožů ze všech tří firem.
Ptřeboval bych právě něco bytelného, uhlíkového k do kombinace s F1 když netáhnu sekyrku. Posledně když jsem se dostával k suchému jádru polínka, čepelka fallknivenu mi přišla bohužel malá. I když na jiné činnosti je akorát Happy A docela mne oslovily právě nože od Busse atd Happy Do Ratek se mi jít nechce, jsou až moc velké a děsně profláklé a ani ne tak hezké Happy

http://shop.scrapyardknives.com/product.sc?productId=58&categoryId=4

Děkuji :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Lokace: Praha/ Hradec Králové
Podívej se na recenze na hlavní stránce, hned jako první je jedna na velký nůž Scrapyard... Není to sice ten stejný typ, ale určitě se něco dozvíš.
"Life is dust."
SHÁNÍM GRIPTILIANA - libovolná velikost, jen s plochým (šavlovým) výbrusem, ne duťák
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/14/2008
Lokace: Momentálně studijně Praha, jinak Pardubice
Jasně, díky, ta a ještě diskuze k ní byla podnětem k tomu, abych se vůbrc tyto nože začal trochu zajímat Happy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/5/2011
Lokace: Czech Republic
Ifigenie napsal:
Ty dlouhý čepele jsou u nás na nic. Prostě tak velká zvířata tu k lovu nemáme.... Mě dlouhý leta stačila finka od táty. Tak těch 12 cm max. pak je kudla blbě ovladatelná, když se dělá velký vývrh. No a pak stačí pár řezů, párkrát zatlačíš pěstí a jelen je z kabátu ven. A prase stejně musíš odřezat z běli. A na dlouhé řezy tam moc místa není.
Paroží se "jen" dobře meje třeba v louži. Jinak proč ne dřevo.
Tak asi tak. Ale pochlub se potom.

jojo mě je jasný že nenakreslím nějakou mačetu ale je tu i pár menších docela šikovnejch kousků a taky něco obkreslit by mě asi moc nebavilo jinak já to dělám tak že si třeba nadělám šablonky ze starejch šanonů (tlustej lisovanej papír) a nebo ji vybrousím z 2ky plechu to je hned hotový a i to jim ukážu tak si to člověk lépe představí jak s fotkou a pokud něco podobného budu dělat podle nějakého modelu tak to sem hodím ale to bude tak za měsíc mám teď rozdělané dva jiné i když už jsou vlastně hotový ale ještě nejsou z domu a až pak začnu další
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/22/2009
Lokace: BA
Krystof napsal:

Asi som Ťa predbehol.

Ja som uvažoval podobne.
Fallkniveny ma vôbec nelákajú (obchodná politika a záruka)
a ESEE nerobia vo veľkostiach s výbrusom, ktoré by ma zaujímali (ESEE 5 s V-čkom).
Preto som si vybral SYKCO 511.
Prvý dojem, veľmi dobrý. Žiadna vada a nesymetria, ostrý, zopár chlpov už padlo.. Ok
Mám ho bez púzdra, pretože som ľavák, tak sa niečo zbúcha.
Narýchlo nejaké foto pre porovnanie, bohužial, von sa dostanem asi až o 14 dní, preto taká balkónová (ne)kvalita fotiek

Jaren vložil tyto přílohy:
DSCF1871.jpg.jpg
DSCF1872.jpg.jpg

www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum