ZAREGISTROVAT  |  PŘIHLÁSIT  |
PROHLEDAT
Inzerce
Spyderco - pevné nože Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/20/2002
Ahoj všichni,
mám na Vás dotaz, zda někdo nevlastíte Spyderco Temperance. Chci si koupit tento nůž s hladkých ostřím, zatím nevím zda s lesklým či černěným povrchem. Použití bude běžné, od práce v kuchyniWink po řezání větví(žádný špalky), případně naštípání jemných třísek.

O kvalitě materiálu čepele asi nemá cenu hovořit, neboť je dle mého názoru velice dobrá. Zajímají mě spíš následující otázky - pokud někdo znáte odpověď, předem děkuji za info.:

- máte-li tento nůž, jaká je vaše spokojenost
- jak vypadá trn nože (je dostatečně dlouhý?)
- jak kvalitní je "černěný" povrch
- atd.

Předem děkuji za odpověď

Zdroj: www.spyderco.com - forum, "zenheretic"
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
BTW, asi máme, co se nožů týče, nějak stejnej vkus. Zrovna před týdnem jsem se na něj začal koukat a pořád mi vrtá hlavou.....
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Lokace: HK
Já už po tomhle noži taky delší dobu pokukuju. Fakt dobrý je to pouzdro s tec-lockem. Na www.noze-nuz.com se dá Temperance i s poštovným pořídit do dvou litrů.
Pěkná recenze: www.physics.mun.ca/~sstamp/knives/temperance_vg10.html

Posláno:

Štamgast
No tak aspoň že nejsem sámHappy
no a o jaký verzi přemýšlíte? Počítám že hladký ostří. Takže černěná čepel nebo klasik.

Já do něj asi fakt půjdu. Pokud ho taky koupís (FMJ) budeme mít podobnou výbavu Wink (Endura, BK7, temperance ...) Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
Lokace: BB
konkretne tento noz sice nemam ale ked ho chces do kuchyne a nie ako "zbran" tak by som odporucal necernenu variantu mam od spyderca iny noz s cernenou cepelou a jednoducho povedane sa ta povrchova uprava osuchava nie velmi ale osuchava
Posláno:

Štamgast
Tak jsem si ho objednal Razz
časem přidám recenzičku, ahoj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Lokace: Budweis
Napiš, hombre, napiš. Taky po něm koukám a už na pohled má všechny atributy, kterých si cením. Jednoduchej, univerzální, dobrej materiál a zcela určitě i kvalita. Navíc jsem na ty plochý výbrusy ujetej.
Lidi o mě říkají, že jsem flegmatik..., mě je to ale úplně jedno.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/22/2005
Lokace: Praha
nac je ta ctvrta verze? je to na trenovani, ale ceho? A kdyz je neco na trenovani, proc stoji skoro stejne jako samotnej nuz?
Posláno:

Štamgast
Ahojda,
tak vcera mi tenhle nozik prisel (od noze-nuz). S postovnym stál 2100,- což si myslím celkem jde na to, že jsem ho vidělu i za cenu blížící se 5000,-.
Zatím jsem z něj nadšenej, ostrej je jako břitva - supr holí Happy, působí robusně a zároveň je lehkej. Je to moje druhý spyderco (ještě mám enduru). Časem přidám slíbenou recenzičku (alespoň z prvních dojmů) a několik fotek Wink
Momentálně zkouším to kydexový pouzdro a jeho možnost upevnění pomocí tek-loku. Nějak mi nesedí vyvrtané díry pro připevnění, ale to nebude problém.

Mám dotaz ohledně map na čepeli - ořezával jsem endurou uzenou kýtu, takže nějaká ta sůl zapracovala a na Enduře se udělala mapa. Dá se toho zbavit?

Druhá otázka - čím brousíte VG10, co byste doporučili. Já se s tím zatím moc neperu, používám klasický brousek na victorinoxe (taková tužka). Potřeboval bych něco co drží úhel. Přemýšlel jsem nějakou tu klasiku okolo 500-800 a vyrobil si nějakej držáček... stačí třeba nějakej odkaz.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/22/2005
Lokace: Praha
zkusim se zeptat znova: nac je ta ctvrta verze? je to na trenovani, ale ceho? A kdyz je neco na trenovani, proc stoji skoro stejne jako samotnej nuz?
Posláno:

Štamgast
Drat napsal:
zkusim se zeptat znova: nac je ta ctvrta verze? je to na trenovani, ale ceho? A kdyz je neco na trenovani, proc stoji skoro stejne jako samotnej nuz?
Clovece, to fakt nevim na jaky trenovani to je. Ale trenovani bodnejch technik to asi nebudeWink
Jde o to jestli je čepel taky nabroušená...
tenhle nůž jsem v originálu nikde neviděl.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/20/2004
Lokace: BA
Je to rescue verzia.
Zachranarske noze maju po vacsine cervene rukovate a stupeny hrot.
Takze mozno....
Posláno:

Štamgast
Takže píše se k němu tohle (překlad nechám na vás):
The FB05 Temperance Trainer was designed simultaneously with the live Temperance incorporating identical features but with an AUS-6 blade that is dulled and rounded for Martial Blade Craft training and workouts
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/12/2006
panove nechci delati chytreho coz ja ani nemam zapotrebiLaugh ale ten cerveny jediny nema videti zadne ostri,tak,ze treningHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/31/2005
KAHR má pravdu, je to trénigovej nůž, např. když se cvičí techniky nožem ve dvojicích... Pakoška je, že taková bejkovina stojí stejně nekřesťanský peníze...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
mikup napsal:
- jak vypadá trn nože (je dostatečně dlouhý?)

O Temperance jsem taky uvazoval ale prave trn me odradil. Podle toho co se pise primo na foru Spyderca nejde trn celou delkou noze ale cituji "1/3, rat tail, tang". Neni mi uplne jasne co si pod tim predstavit ale pokud to spravne chapu tak by to mel byt uzky trn vedeny do 1/3 delky od zacatku rukojeti.

Cerveny nuz je, jak uz psali vyse, cvicny - pokud nechcete trenovat s ostrym nozem tak si koupite cvicny ktery velikosti, tvarem a hmotnosti odpovida ostremu. Ta cena je ale opravdu dost silena.

EDIT:
Jeste odkazy na ten trn:
spyderco.com/forums/showthread.php?t=20291
spyderco.com/forums/showthread.php?t=20521
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/7/2004
trošku opráším staré vlákno Happy

moc pěkné fotky SP Temperance 2 - a srovnání s původním nefulltang modelem:
http://www.spyderco.com/forums/showthread.php?t=37898
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/5/2009
Lokace: Czech Republic
Toho trnu bych se vůbec nebál, dost často tu panují názory, že čím silnější a masivnější nůž, pokud možno full tang konstrukce, tím lépe.Takový nůž sice všechno vydrží, ale právě nožíky typu Temperance jsou v reálu nejpraktičtější a nejlíp se s nima dělá.Už pár let ho mám, a částečný trn nepociťuju jako nevýhodu.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/7/2004
Ten fulltang je nejviditelnější změna :) a design se mi líbí víc u T2.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
Lokace: Ostrava
Temperance II je moc pěkný. Na Nože nůž ani u Myknife jsem ho však nenašel. Hoďte sem prosím někdo link na nějaký solidní obchod, nejlépe ČR, kde ho mají.
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Kapesni-noze.cz - internetová prodejna a kamenný obchod v Brně, přijďte se podívat, máme 3000 nožů skladem!
www.baterky-noze.sk najväčší vyber nožov a taktických svietidiel na Slovensku. Navštívte aj našu predajňu TOPBLADE v OC MAX Trnava
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum