ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Recenze
Délka čepele Cena
Hledat v recenzích

Pevný EDC „TEMPLÁŘ“ se speciálním „Městským“ pouzdrem
17.1.2012, Recenze, Vojta z Prahy

 Zadání pevného EDC znělo: pevný nůž do města, velikostně přizpůsobený, pouzdro takové, aby nikdo na první pohled nepoznal, že jde o nůž, navíc skladné a snadno nositelné i ke společenskému oděvu. Estetická stránka je také důležitá. Nůž nesmí „děsit“. Na toto „volání“ odpověděl nožíř pan Pokluda.

  
Příběhy Matových kachniček: EDC Finka
7.1.2012, Recenze, Dendorric

     Od Mata už několik „kachniček“ vlastním, stejně jako mi rukama prošlo dost továrních zavíracích nožů a proto není s podivem, že když se sejdeme nad pivem, tak vždycky máme o čem diskutovat. A při jedné takové diskuzi mi Mat přistrčil pod ruku zavíráček zvláštního tvaru rukojeti, ale s klasickou čepelí a tradičním jištěním a řekl mi: „Testuj.“

  
Příběhy Matových kachniček: Laguiolka
17.12.2011, Recenze, Dendorric

     Tvorbu Martina Hlináka, alias Mata, sleduji od chvíle, kdy se jí začal chlubit zde na fóru. A jako nadšenec do nožů (a to spíš zavíracích než pevných) jsem si nemohl nevšimnout veliké specifičnosti Matovi práce.

  
Nože od Lovce pro lovce
13.12.2011, Recenze, Zrzavý Orm

Testy nožů od nožířů jsou vždycky trochu problematické v tom, nakolik vypovídají obecně o nožířově tvorbě. Nožíř do testu vybere zpravidla nůž, který se mu povedl, ale protože každý nůž je originál, o čemž jsem měl možnost se už mnohokrát přesvědčit, tak jeden nůž může být zpracováním úplně jiný, než druhý. Proto jsem byl nesmírně potěšen Lovcovou velkorysou nabídkou si nože do testu vybrat ze všeho, co měl v krabici právě hotové a určené k distribuci svým přátelům a známým (finálně vyleštěné, zapouzdřené, atd.).

  
Black survival knife BSK2
14.11.2011, Recenze, LUCKYLAKY

Co to vlastně znamená slovo survival, survival nůž…?

 
Každý si pod tímto slovem představí něco jiného, jiný nástroj, jiný nůž. Z různých filmových adaptací, knih a seriálů na nás právě tohle slovo vyskakuje. V mnoha ztvárněních je survival nůž nástroj s dutou kulatou rukojetí a šroubovací hlavicí, ve které je uloženo vše od pinzety, přes háčky na ryby, až po kompas. Bohužel praktická stránka takového nože začíná a končí při jeho používání. Kulatá rukojeť klouže, montáž čepele k duté rukojeti je nejistá…

 

  
Tramp Jardy Kotěry
11.10.2011, Recenze, Rocko

TRAMP - za málo peněz hodně kvalitní muziky

 

 Nedávno jsem se stal šťastným majitelem nože Tramp z dílny Jardy Kotěry. Dřív jsem kupoval spíš nože z tovární produkce, ale postupem času jsem se propracoval i k nožům od nožířů. Nůž od nožíře v sobě totiž nese rukopis výrobce a v ruce z něj potom má člověk úplně jiný pocit. Většina ručně dělaných nožů se ale pohybuje cenově trochu výš. Je to samozřejmě opodstatněné a v pořádku a rád zaplatím nožíři za kvalitně odvedenou práci nemalou částku.
Nicméně nůž od nožíře za bratru 1100,- včetně pošty? To byla výzva, které se nedalo odolat. Od Jardy to byl můj první nůž a byl jsem opravdu zvědavý, co můžu za takovou cenu očekávat. Neváhal jsem tedy a po příjemné domluvě s Jardou jsem nůž koupil.

 

  
Tři nože od Imra - Luckylaky
23.9.2011, Recenze, Samurai

 

Již delší dobu se s Imrem známe a poslední dobu mě celkem pěkně zásobuje noži, proto bych vám jich chtěl pár představit a něco o nich napsat.
Od mé první recenze jsem se trochu poučil a zjistil, že to chce více textu, takže proto píši rovnou o třech nožích naráz.
Kousky, které bych vám všem chtěl představit a ukázat jsou Macek, Prcek a Bedo. Všechny nože prošly ruční výrobou a všechny také mají svoje originální kožené pouzdro. Každý z těchto nožů má své specifické využití a každý vyniká v jiných činnostech. Imro vždy odvede na noži výbornou práci, co se týče zpracování, tak i výsledného doladění detailů. Kožená pouzdra jsou bytelná a na sto procent splňují svůj účel.

 

  
Scrap Yard Son of Dogfather - od Dr.Who
7.8.2011, Recenze, Samurai

Úvodem bych chtěl pozdravit všechny čtenáře a členy tohoto serveru. Jsem zde poměrně dlouhodobým návštěvníkem, avšak registroval jsem se teprve nedávno a jako nejlepší způsob jak rychle zapadnout, mě napadlo napsat recenzi na nůž, který jsem si před nedávnem pořídil.

  
Pozor! přichází Král aneb šéfkuchař od Honzy Jehlíka
14.7.2011, Recenze, Samurai

Od DMZ

Poddaní zkoprněli, dříve sebevědomým ostrým kouskům místo brady padají překvapením čepele či vystřelují bolstry, ocel jim nebezpečně měkne a atmosféra znatelně houstne.
Malé nožíky se rozprchly, ty větší se třesou, lišta přišla rázem o svůj magický magnetismus. Charisma, autorita, obdiv, strach i láska - to vše přináleží pravým vládcům, to vše se snoubí ve vůdcích.

 

  
Cold Steel Gurkha Kukri SK5 - od Luckylaky
14.7.2011, Recenze, Samurai

O nožích kukri zde již bylo napsáno mnoho, ať už o tom, odkud nůž pochází, až po jeho přednosti a hlavní použití.

Když jsem se před několika lety dočetl zde na knifu o těchto nožích, začal jsem se o ně zajímat a věděl jsem, že si musím tento nůž pořídit.
První kukri se mi dostal do ruky před třemi roky, koupil jsem ho v místním obchodě s tabákem pod označením Nepal Army kukri. Jednalo se o kukri, které je dnes dostupné ve všech internetových obchodech, ale kde kvalita a zpracování velice pokulhává.

 

  
Porovnání Kukri od Želvy a Parangu od Blacka
6.6.2011, Recenze, Samurai
Nečekejte klasickou recenzi, na jaké jste zvyklí, spíš jde o krátké povídání o dvou nožích a pár postřehů při jejich používání.
Na porovnání těchto dvou sekáčů jsem se velice těšil. Jsou si podobní jak velkostí, tak váhou.
Tím ovšem podobnost končí.

 

  
Mudžahedin-Prapor MD-04 „Sekáč“
4.5.2011, Recenze, Samurai

Vždy som chcel mať veľký nôž. Nôž, s ktorým sa nebudem obávať akýchkoľvek činností, ktoré prináležia nožu. Nôž, ktorý budí rešpekt, ale nie ako zbraň, ale ako nekompromisný pracovný nástroj. Nástroj, ktorý sa nezastaví pred žiadnou prekážkou. Sebavedomý, odolný, spoľahlivý, ale zároveň elegantný a jedinečný. Taký je v mojich očiach Sekáč.

 

Mikoo

  
Schrade SCHF9 Extreme Survival (od Grifa)
9.4.2011, Recenze, Samurai

Musím uvést, že testování nebude zcela objektivní.

Podobně velký nůž jsem nikdy neměl, takže nemám s čím srovnávat...

  
Civilní UTON – návrat legendy nebo blamáž?
24.3.2011, Recenze, Zrzavý Orm

Na tomto fóru asi nemá moc cenu se rozepisovat o vojenských útočných nožích (UTON vz. 75), milovníci této legendy si přijdou na své např. na velmi pěkném webu www.uton.cz. Tento armádní nůž, mající kořeny svého vzniku v 70. letech, byl ve své době určitě velmi novátorský a je jen s podivem, že doplňková pilka s pilníkem nezavdaly inspiraci pro bojový nůž spřátelených armád.

  
Blackovo Bolo Survival
19.1.2011, Články, Recenze, Gero

Pro znalé v oboru a většinu nožířské veřejnosti u nás už docela dost profláknutý nástroj. Pro laika název možná poněkud exotický.

  
Strana 2 z 8První   Předchozí   1  [2]  3  4  5  6  7  8  Další   Poslední   
      
Reklama
Reklama
Podmínky používání | Prohlášení o soukromí | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris
istanbul escort sirinevler escort izmir rus escort izmir escort antalya escort
huluhub.com
ankara escort pendik escort