ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/14/2008
Zvláštní, přesně takhle vytuněnou čepel mi nedávno ukazoval vedoucí po zásahu brněnským brusičem, kterému se nezdály stopy po broušení na jeho V-noxu. Udělal z toho úplně stejný fileťák, jak na tomto nožíkuAngry A ještě mu za práci zaplatil".
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Chudak nuz. Evidentne lepsi zustat u "samoobsluhy", pak si clovek muze nafackovat maximalne sam sobe. A po par pokusech bude zrejme vysledek pouzitelny, aniz by majitel do te doby prisel o pulku cepele...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/22/2016
Bežné brúsenie zvládam, tu bol problém odlomená špička, to by som sa asi ubrúsil, myslel som, že chlapík to vezme na konci, ale on to zbrúsil komplet, čo už.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
Karel W napsal:
Já tedy nejsem žádný odborník, ale za sebe si myslím, že u tohoto nože to opravdu smysl nemá. Jedná se o takový ten běžný nožík s mosaznými konci na střence?? že. Z vlastní zkušenosti se mi jako moc dobré nože nezdály. Udělej si radost a kup si nový....

Poprvé slyším, že by Buck 110 byl špatný nůž.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
když jsme u těch top ocelí a broušení v ruce, zkoušel jsem v ruce shrapnel COS sanmai

ca 62 HRC a je pravda, že to v podstatě na kameni nejde, jakmile jsem malinko zvětšil úhle tak nůž bral kamen, po půl hodině jsem to vzdal.

Takže já zůstávám u serepetičekGrin

na diamantu v sadě to bylo do deseti minut do gritu 3000 a parádaOk

Samozřejmě uhlíkovka a standardní nerezi nejsou problém, ale superoceli problém je.

Zase není potřeba brousit každý den jako bývalo nutné u méně pokročilých ocelí..
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Fakt je, že diamantem 1000 - 1500 grit by měl být každý schopen udržet funkční ostří na čemkoliv i v ruce.

(samozřejmě tl. fasety je alfou a omegou, ale to je jiná debata)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Asi bych raději řešil ulomenou špičku odbroušením od hřbetu čepele. Tvar by doznal změn,ale ne takto brutálních.
Možná jsem úplně mimo...Cry
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/26/2010
Dobrý večer pánové nožíři!
Byl by někdo z Vás ochotný zakalit mi parciálně čepelku z materiálu 19191 (udělat tzv.hamon)?
Samozřejmě za úplatuAdmire

Marv vložil tyto přílohy:
IMG_20200112_193514.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2008
Zdravím
Prosim vás, vedel by mi niekto opravit nožík? Strhnute torxy. Pripadne ak by ho niekto dostal do ruky tak aj trochu opravit fazetu(alebo vybrus vytiahnut trosku do tenka (ak je to mozne).

chup vložil tyto přílohy:
1579777636483_2139531413.jpg.jpg
15797777087702062772613.jpg.jpg
15797777714321395601892.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Torxi by mělo být možné asi odvrtat, pak dát nové šroubky. Až se ti to rozpadne, po odvrtani, zbytek šroubků vytočíš kleštemi.
Být to můj nůž tak se do toho pustím, ale zas tak jistý si tím nejsem, že bych ti to nezk...raději se ti nabízet nebudu.
Je potřeba nůž rozebírat? dotahovat?. Pokud přežiješ strženou hlavu šroubku....
Možná jsou šroubky také zalepené to by pak chtělo asi i trochu ohřát.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2008
Noo, asi ani neni treba ich povolovat, nožík funguje ale nastal čas na udržbu a hygienu...

Problem bol hlavne zohnať šróbky, no už ich mam doma. Za čo chcem poďakovať Igi964. Daroval mi ich a este aj za postovne mu dlžím pivo. A Peter80 dík za tip.

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/20/2020
Keď vidím choré mili hneď musím pomôcť.A Igi je super chlap vždy rád pomôže.Ok
Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
chup napsal:
Zdravím
Prosim vás, vedel by mi niekto opravit nožík? Strhnute torxy. Pripadne ak by ho niekto dostal do ruky tak aj trochu opravit fazetu(alebo vybrus vytiahnut trosku do tenka (ak je to mozne).

Nic neodvrtávej. Hádám že Spy má u tohodle modelu TX 6, dá se (pokud někdo obětuje bit) naklepnout TX 7. Ona se tam zakousne a pak dostaneš šroubek ven. Kde sehnat jiné (netuším zda je to metrická 2,5mm?? )
Na výbrus to chce někoho s pásovkou a brousit to na podložce z filcu (nacucaného vodou a na novém pásu)

Mat
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Ahoj chlapi, dokončuji fulltang střenky a poprvé to dělám na šroubky.Je to na Torx M3 a mám dotaz.a) podlepujete ještě něčím střenky pro jistotu?b) mám ty Torxy zalepit Loctitem pojišťovákem ?Díky za radu.Jarda
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/12/2019
Ahoj. Když to máš na šrouby, tak je škoda to lepit. Já nezalepuji ani závity. To, že se dá nůž rozebrat a opět složit je takové pěkné plus. Happy Oceníš to, když budeš později něco opravovat, popř. upravovat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Tak ono to záleží jen a jen na tobě.Na druhou stranu podlepením do značné míry zamezíš rezavění pod střenkama,rozpadnutí nože v případě že dojde ze ztrátě šroubku
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
prosím , čím přilepit střenky na victorinox aby to opravdu drželo .Děkuji za jakoukoliv informaci
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Ahoj pánové, prosím o radu Na střence z ebenu se mi objevila prasklina.Je to na trn, finální podoba ručky. Co s tím ? Mám obavu že pokud bych to zkusil zakápnout vteřiňákem, že se to ani dovnitř nedostane, prasklina je dost malá . Díky za pomoc .Jara

jarpo vložil tyto přílohy:
F1A6AB4D_7664_4E84_B750_4126D9958898.jpeg.jpg
C983F2AD_491F_4338_BC3F_11BD8F22743C.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2016
Ahoj,
jestli chceš prasklinu vyplnit a co nejvíc skrýt, osobně bych řešil lehkým obroušením někde na konci rukojeti, kde to nebude vadit (jen trochu, abys získal jemný prach ze stejného dřeva). Tohle smíchej s epoxem, nanes ho do díry, po zaschnutí přebruš.
Vidět to trochu bude, ale lepší řešení neznám
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
použij přímo černý epoxid a je to vyřešené..

alteco epoxy adhesive
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum