ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2008
Dnes jsem narazil na rybku až z Ameriky ...

Pavel Vích vložil tyto přílohy:
tumblr_o5xrnrdTbK1tduipho1_250.jpg
tumblr_ogv92194zX1ra0x3lo1_250.jpg
tumblr_526c6ae9d8da8deef5705f5a2fc9652a_24ad7858_250.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/19/2016
Mikov bude prodávat nože pana Maďariče už je má na stránkách.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
nejenom prodávat ale i vyrábět . A taky organizovat výstavy . Kam se to řítíme.
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
Mikov a Madaric... Mikov a budoucnost...

Bylo by to fajn zamakat na materialech, ale i cele, produktove rade... Ano, fakt je, ze v CR jsme rozmlsani, casto i premiove znacky v USA delaji z obycejnych materialu, ale za premiove ceny, lec u nas si to trh zada... Uton v lepsich materialech, nebo i su dovedu predstavit prepracovany fulltang s G10by sve priznivce nasel... Zatim co vim a i jsem mel moznost mit a videt je zpracovani mnohd, na urovni manufaktury v Pakistanu... Jen od nich je alespon na pohled mnohem hezci damasek, nez ma Mikov na Rybicce nebo Predatoru v limitce... Smutne. A co dal? List se povedl, ale neznam snad nikoho, kdo jej ma se soumernym ostrim. Nebo spis jinak. S ostrim... Patron byl nedodelany, nedomysleny. Rada chyb. Mel jsem jen z patriotismu, ze konecne nuz od Mikovu... a letel...To neslo. Choil na dve veci, ostri... Zkratka skoda mluvit... O spolupraci s Olgoj Chorchoj netreba mluvit. Extremne predrazenw hezke zaviracky, bez hlubsiho vyznamu a promysleni... Madaric? Me to pripada, jako kdyz topici (Madaric) se chyta topeneho (Mikov). Nejde prorazit konceptem bojoveho noze Geronimo, ktery v roce 98 vyhral cenu Bojovy nuz vystavy Brno, kterou, mimochodem porada prave Madaric. Ted i tyto oteze predal Mikovu. Takze ze vsech vystav v CR (Pribram, Praha, Brno) se opet chopi te nejhorsi, nejslabsi, coz potvrzuje i rada noziru. A navstevnicky - ja tam byl 2x a slabota... Tezka slabota. Takze co dal? Ani Hipik a obcasny vzpominkovy nuz na vojenske operace s prispevkem do Vojenskeho fondu solidarity to nespasi. Ano, prodaji. Ono se dnes proda kazde hovno kam se da lvicek a oprede pribehem. Armadnich nadsencu je a bude vzdy dost, ale to prece neni cesta... Asi by stalo za to vytahnout hlavu z prdele, procistit mozna i trochu management, opet nabrat mlade sily (Ondra sel do ANV a ty noze maji dusi a napad) a klidne i hnout nahoru s cenou, kdyz budou vyrobky z lepsich materialu a poplatne soucasne dobe, pokud se nepletu, v kalendari stoji 2020, ne 1968... Mozna take zacit poslouchat lidi... Ale skutecne poslouchat. Ne udelat trapnosoutez, kterou vyhraje gravitak, ktery lec je skvely absolutne Mikov nezvladne vyrobit... Ukazka umu? Hodne chaba...
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Jako, koupit si Geronima za 8.900,- , aniž bych věděl, z jaké je oceli (samozřejmě že víme, že je ze 14 260), to mi přijde přesně jako typický marketing současné doby - nelichotivé údaje zamlčet, schovat se za velké jméno, nebát se napálit cenu..... Nemám problém s tím, zaplatit za něco, co za ty peníze stojí. Ale pokud to má zaplatit management, Maďariče a dělníky, tak rozumnou cenu moc čekat nelze. Bohužel, vzhledem k filozofii automotiv průmyslu, která si razí cestu do všech odvětví výroby - snižit náklady na krev - se zřejme lepších materiálů úplně nedočkáme.

Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/8/2020
Jděte všichni do ANV. Ti jsou přece nej....
PN
Posláno:
Pokročilý
johne napsal:
Jděte všichni do ANV. Ti jsou přece nej....

Nejsou nej, ale za dva roky je videt prace, progres, novinky, neco se deje a ma to hlavu a patu...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/12/2020
Já bych řekl, že hlavu z prdele už vytáhli. Managemant a komplet vedení se změnilo. Jejich prodejní novinky po změně vedení jako třeba uton limit, rybička nespresso, mrkev 1917 se stali prodejními hity a byli hned vyprodány. Dnes se prodávají za násobky původní ceny!
A když už zminuješ Ondru, tak by bylo fajn slyšet o tom jeho odchodu i ze strany Mikovu a ne jen jeho variantu, já znám odlišnou verzi ale to je jedno Happy
Za nepovedeným nožem Patron jak píšeš, stál zrovna on jako designer. Jsi zaujatý a moc nadbíháš ANV a jejímu majiteli.

Co se týče spolupráce s Madaričem, nevím jestli to byl dobrý tah a to ukáže až čas.
Mám rád Romanovi nože a jeho spolupráce s Mikovem trvá už řadu let. To, že jeho nože které navrhl pro armádu bude dělat Mikov jsem tušil dávno před touhle dohodou. Nožů s Mikovem už udělal hodně a jeden z jeho posledních nůžů jménem Bobun, tomuto kroku nasvědčoval. Všechny nože a dýky předtím s Mikovem měli svůj odlišný rukopis, tento nůž už je konstrukcí i stylem právě styl ala Madaričova výroba.
Troufám si říct, že výrobu Madariče mám za posledních 14 let zmapovanou jako nikdo i díky tomu, že jeho dílna byla kousek od mého domu a mohl jsem si jeho nože fotit a dokumentovat. Posledních několik let Madarič svou výrobu hodně ojebával, kvalita jeho práce šla rapidně dolů. Podle mého to mělo jediný důvod. Měl tolik zakázek, že to nestíhal. Čekačka na jeho nože byla hodně dlouhá, tak to prostě narychloval, že se s noži tak dlouho nepiplal a pouštěl to rychle dál. Mě jako zákazníka tím hodně nasral, dokonce tak daleko, že jsem odmítl převzít 3 objednané nože. Tohle a další věci mě nakonec donutili změnit můj názor na jeho jako člověka. Jak to převezme Mikov jsem sám zvědav. Těším se na jejich nože ve spolupráci s Romanem, nožům
Madariče tomu moc nevěřím, ale rád se nechám překvapit.
Nemá cenu teď špekulovat z jakých ocelí bude Mikov nože dělat než to zveřejní. Mimochodem Madarič dělal nože nože i třeba z Elmaxu a nebyla to vždy jen 14260. Stačilo si říct.
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
To nikdo netvrdí. Třeba zavíráky ANV podle MÉHO názoru stojí za prd a cena za Speltera je přepálená (ale furt pochopitelnější, než 8.900 za Geronima....MŮJ názor). Zpět k Mikovu - za UTONa z N690 bych těch 3.500,- dal...a nemusela by to byt ani žádná spešl edice.... Ale to by si v Mikovu museli vytáhnout hlavu ze zadele a naslouchat zákazníkům.....
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
PN
Posláno:
Pokročilý
UTON.cz napsal:
Já bych řekl, že hlavu z prdele už vytáhli. Managemant a komplet vedení se změnilo. Jejich prodejní novinky po změně vedení jako třeba uton limit, rybička nespresso, mrkev 1917 se stali prodejními hity a byli hned vyprodány. Dnes se prodávají za násobky původní ceny!
A když už zminuješ Ondru, tak by bylo fajn slyšet o tom jeho odchodu i ze strany Mikovu a ne jen jeho variantu, já znám odlišnou verzi ale to je jedno Happy
Za nepovedeným nožem Patron jak píšeš, stál zrovna on jako designer. Jsi zaujatý a moc nadbíháš ANV a jejímu majiteli.

Co se týče spolupráce s Madaričem, nevím jestli to byl dobrý tah a to ukáže až čas.
Mám rád Romanovi nože a jeho spolupráce s Mikovem trvá už řadu let. To, že jeho nože které navrhl pro armádu bude dělat Mikov jsem tušil dávno před touhle dohodou. Nožů s Mikovem už udělal hodně a jeden z jeho posledních nůžů jménem Bobun, tomuto kroku nasvědčoval. Všechny nože a dýky předtím s Mikovem měli svůj odlišný rukopis, tento nůž už je konstrukcí i stylem právě styl ala Madaričova výroba.
Troufám si říct, že výrobu Madariče mám za posledních 14 let zmapovanou jako nikdo i díky tomu, že jeho dílna byla kousek od mého domu a mohl jsem si jeho nože fotit a dokumentovat. Posledních několik let Madarič svou výrobu hodně ojebával, kvalita jeho práce šla rapidně dolů. Podle mého to mělo jediný důvod. Měl tolik zakázek, že to nestíhal. Čekačka na jeho nože byla hodně dlouhá, tak to prostě narychloval, že se s noži tak dlouho nepiplal a pouštěl to rychle dál. Mě jako zákazníka tím hodně nasral, dokonce tak daleko, že jsem odmítl převzít 3 objednané nože. Tohle a další věci mě nakonec donutili změnit můj názor na jeho jako člověka. Jak to převezme Mikov jsem sám zvědav. Těším se na jejich nože ve spolupráci s Romanem, nožům
Madariče tomu moc nevěřím, ale rád se nechám překvapit.
Nemá cenu teď špekulovat z jakých ocelí bude Mikov nože dělat než to zveřejní. Mimochodem Madarič dělal nože nože i třeba z Elmaxu a nebyla to vždy jen 14260. Stačilo si říct.

Nenadbiham, viz spoluprace a propagace spoluprace s VFS. To jde za mnou. Taktez konzultace a az bude po koronasrackach, tak cesta do Mikulasovic, ostatne jako rada dalsich a snad i predstaveni novinek verejnosti, myslim Stormu. Ja prave slywel obe verze, take vim o soudnim sporu, ale kdyz znam historii firmy, to, jak se vse zazdilo viz gravitak od Bohdana atp.tak vic verim verze Ondry.. Taktez znam historii kdy byl osloven Mat a jak to dopadlo nebo spis jen vybublalo... Ta firma se bud postavi na nohy nebo at vyrabi sesivacky...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
UTON.cz napsal:

Jenže všechny nože, co zmiňuješ, jsou sběratelské záležitosti a koukáš na ně ze sběratelského hlediska. Úplně jiný sport ale je, pokud si od nich koupíš nůž, který chceš používat. Koupil jsem si N690 stonewash predátor a je nejhůř dílensky zpracovaný nůž, co mám. Nesouměrný výbrus, vakl, u střenek si nikdo nelámal hlavu nad formou a plast přesahuje kovový rám. Jednou jsem si jej dovolil použít venku, kde jsem neměl možnost ho pořádně vysušit a druhej den mi prdlo narezlé pero (nevím, jestli už nebylo trošku načnuté). Minimálně tohle by už mohli mít za těch několik desítek let, co ty nože vyrábí, nějak vychytané. Někdo tu zkoušel používat rybičku z Nespressa a pamatuju si na fotky, jak se mu defacto rozlepila. Nové utony z měkké pryže, která se prostě začne po pár letech rozpadat spolu s dotazy jak je zachránit, jsou tu taky celkem pravidelně.

To jsou třeba věci, které jsem zatím u ANV neviděl. Naopak jejich pevné nože jsou tu vesměs hodnocené dobře (ikdyž často s napálenou cenou).

Takže ne, za mě hlavu z prdele nevytáhli. Jediné, co v poslední době dělají navíc, jsou různé pochybné limitky, u kterých si můžou říct nesmysl, protože to stejně budou věci pro sběratele do vitrín, ke kterým si jen vymyslí nějakej příběh (když už jsme u toho nenáviděného marketingu). Běžné nože se nepohly za posledních několik dekád nikam a když už, tak většinou k horšímu. Nejlépe to celé ilustrují ceny za pozáruční servis, které tu někdo nedávno posílal. Ceny minimálně 5x takové, než jaké by byly adekvátní při srovnání s konkurencí.

Celá aktuální situace Mikovu mi přijde podobná, jako kdyby Škoda začala prodávat při příležitosti 125 let vyročí limitovanou sérii X nově vyrobených Škoda 120 při ceně 750 000 za kus.
PN
Posláno:
Pokročilý
xxviktor napsal:
UTON.cz napsal:

Jenže všechny nože, co zmiňuješ, jsou sběratelské záležitosti a koukáš na ně ze sběratelského hlediska. Úplně jiný sport ale je, pokud si od nich koupíš nůž, který chceš používat. Koupil jsem si N690 stonewash predátor a je nejhůř dílensky zpracovaný nůž, co mám. Nesouměrný výbrus, vakl, u střenek si nikdo nelámal hlavu nad formou a plast přesahuje kovový rám. Jednou jsem si jej dovolil použít venku, kde jsem neměl možnost ho pořádně vysušit a druhej den mi prdlo narezlé pero (nevím, jestli už nebylo trošku načnuté). Minimálně tohle by už mohli mít za těch několik desítek let, co ty nože vyrábí, nějak vychytané. Někdo tu zkoušel používat rybičku z Nespressa a pamatuju si na fotky, jak se mu defacto rozlepila. Nové utony z měkké pryže, která se prostě začne po pár letech rozpadat spolu s dotazy jak je zachránit, jsou tu taky celkem pravidelně.

To jsou třeba věci, které jsem zatím u ANV neviděl. Naopak jejich pevné nože jsou tu vesměs hodnocené dobře (ikdyž často s napálenou cenou).

Takže ne, za mě hlavu z prdele nevytáhli. Jediné, co v poslední době dělají navíc, jsou různé pochybné limitky, u kterých si můžou říct nesmysl, protože to stejně budou věci pro sběratele do vitrín, ke kterým si jen vymyslí nějakej příběh (když už jsme u toho nenáviděného marketingu). Běžné nože se nepohly za posledních několik dekád nikam a když už, tak většinou k horšímu. Nejlépe to celé ilustrují ceny za pozáruční servis, které tu někdo nedávno posílal. Ceny minimálně 5x takové, než jaké by byly adekvátní při srovnání s konkurencí.

Celá aktuální situace Mikovu mi přijde podobná, jako kdyby Škoda začala prodávat při příležitosti 125 let vyročí limitovanou sérii X nově vyrobených Škoda 120 při ceně 750 000 za kus.

Bohužel... Tak to je. Limitky jsou out, je třeba brát běžnou produkci... Treba Krokodýl... Wink
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
Kdyby byly zavřené hranice a nešlo nic koupit, nebo to bylo v absurdní vysoké cenové relaci, kterou si případnou kvalitu někdo "vysvětlí" (jasně že je to lepší, když to stojí 6x tolik), ale v roce 2020 se dá zakoupit za například 18USD, nebo 28 USD nebo 35 USD nůž, jedno jestli zavírací nebo pevný a je možno se podívat na ostří, na zpracování a během roku i na to jak drží. A smát se dva dny.
Dá se koupit Mora za 120 Kč, 250 Kč, 900 Kč, 1600 Kč a porovnat třeba praktičnost s podobně posazeným modelem o nich.
Každý kdo má zbytky soudnosti to vyhodnotí. Manly v Bulharsku umí udělat nůž, Číňani (vypadá to, že všichni) umí udělat nůž, ANV umí udělat nůž po dvou letech provozu i když někdo má problém že majitel nemá poprskané ruce od broušení a nosí bílou košili, když mu přijde návštěva. Lvíček a na to napasovaný marketing s nedopasovaným umělým parohem je silnější.
Něco je v té firmě špatně, asi organizace práce, strojové vybavení, kdo ví. Ještě před pár lety jsem měl informace a vyráběli tam "kusy" jednotlivých modelů. Tam nejedou série (kromě produkce do marketů aka rybička), kde to lítá do kýble a nikdo se na to ani nemá šanci podívat, oni udělali do týdne 5 predátorů (takže to někdo dělá půl dne a pořád to obrací v rukách). Oni neprodají 50 Patronů za den ale za měsíc (nebo za rok, doba je zase jinde). Maloprodejce co dělá 100 nožů za den prodá dva Listy do roka. Ten objem těch vyšším modelů bude zcela zanedbatelný a podle mne je to neživí a mají to jenom jako promo.
Je možné, že jim šlape kuchyně a sponkovačky, to nevím. Debata jestli třeba nezaspali se asi mohla vést někdy ... ani nikdy. Než nastoupili Číňani, byli možná levnější a takovej úlitbovej poměr cena/výkon, když člověk neměl v roce 1999 na Benchmade za měsíční plat, tak si od nich něco koupil. Teď to nedává smysl horem spodem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Ono je to celé mnohem jednodušší než by se mohlo zdát-mluvil jsem o tom přímo s Romanem.Maďaričovi budou bourat dílnu ve zbrojovce,taky už mu zdraví stoprocentně neslouží a budovat něco na stará kolena od začátku?Dejte pokoj,Tak Roman hledal pokračovatele výroby svých návrhů a spolupráce s Mikovem prý fungovala dobře,takže to bylo na místě.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
PN
Posláno:
Pokročilý
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
Zdravím,
nedávno jsem tu napsal, že mi otec dal po nedávno zemřelém dědovi dva fixíry. Jeden bez funkční pojistky a druhej se zlomenym pérkem na pilce.
Mikov by chtěl 2500kč za opravu za každý kus. Shocked
Tak sem si řekl, že z těch dvou spráskám jeden funkční a dám mu pravej paroh.

Tady to je:
Poprvé jsem rozebíral a zase nýtoval nůž. Ale drží a bez bočních vůlí.
Vyčistil sem všechny vnitřnosti. Složil funkční součástky do jednoho nože. Snýtoval. Udělal střenky z parohu. Vyčistil. Naolejoval. Nabrousil. Předal taťkovi.
Použil jsem shoz z lesa. Zbytek epoxidu po jiným projektu. nýty z původních nožů.
Celkově mě to stálo 0 kč a tři dny práce (2-3hoďky denně)
Díky Mikovu za možnost si to ušetřit za 2500kč při opravě nože za pětikilo. Grin

Na šrot v rukou amatéra je to myslím fajn záchrana.

Tyler Durden vložil tyto přílohy:
final_1.jpg.jpg
final2.jpg.jpg
nejty_1.jpg.jpg
nejty_2.jpg.jpg
rozbor.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/1/2018
Dobrá práce! Taky se na něco takového chystám.

Ví někdo, co je za matroš na fixírech přednerezových??
A jestli se vůbec dělaly ty 107 velký bez vývrtky?
Vlákno jsem prolustroval, ale moudrej z toho nejsem!

Dík za případné informace!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/2/2018
Čo tak nekritizovať aspoň na chvíľku Mikov a pochváliť ich za to čo dokážu? Nie je veľa firiem, kde si môžete kúpiť skoro ten istý nôž s ktorým váš dedo krájal slaninu Grin . Samozrejme že existujú iné, lepšie, modernejšie nože, možno aj za lepšiu cenu, ale povedzme si jednoducho pravdu. Sú medzi nami aj takí, ktorí pre ktorých nože majú určitú duševnú hodnotu, ktorú nikdy nevynahradí zahraničná kvalita alebo perfekcionizmus.

jakub80 vložil tyto přílohy:
94259881_223992782251574_5159694626734473216_n.jpg.jpg
93780348_767409187124154_5359951677388488704_n.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/21/2012
Túto fotografiu (kvalita tablet) som už mal v inom vlákne, ale snáď môžem. Nože mám od detsva.

radista315 vložil tyto přílohy:
IMG_20181022_132710.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum