ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/8/2020
Moldavit 75 napsal:
brom napsal:
Dobry dne neberte to nak ve zlem ale to si vazne Mikov nechava pouzdra sit nekde jinde?
A je to i ijinych firem mislim tim treba zahranicni firmi jako kabar Esse lionsteel a spoustu dalsich? Dekuji za odpovet a hezky den,

Ahoj, ale to je přeci naprosto normální, že si firmy nedělají vše ve fabrice, že si spoustu věcí dohodnou a koupí jinde... . To je ještě ta lepší varianta, některé firmy to mají zmáklé mnohem sofistikovaněji, jako např. jedna pohádka s "Echt českou firmou na tři písmena" Grin

Přesně!Applause
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Takže přišla odpověď jak jsem čekal. Se zdvořilou omluvou že šijí pouzdra pouze pro firmu Mikov.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/20/2020
tolokan napsal:
Takže přišla odpověď jak jsem čekal. Se zdvořilou omluvou že šijí pouzdra pouze pro firmu Mikov.

Teď, teď, teď jsem s paní mluvil... . Mají zavál pouzdrový (naštěstí), objednávky nejen pro Mikov, tak mají frmol. Ale, jestli jde jen o několik kusů např. 2, 3, nebo 5, tak to není větší problém, máš jí napsat e-mail a ona Ti vyhoví. Tedy, pokud to nebude něco speciálního a v počtu x desítek kusů, to by bylo až v létě.
P.S. - zrovna pekla a nanášela polevu Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/5/2012
Ahoj chlapi potřeboval bych konzultaci prosím vás . ..mám nového predatora a je takhle nabrousenej jako by ho někdo vzal na brusce..je to normální?Shocked

m.a.t.e.s vložil tyto přílohy:
IMG_20200514_WA0009.jpg.jpg
IMG_20200514_WA0007.jpg.jpg

Hmm
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/10/2007
Normální - rozhodně ne. Běžné u Mikovu - bohužel ano.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2012
Kupoval si jej přímo, už reklamoval? Zajímala by mě reakce. Predátora v parohu jen sem zde kdysi vyměnil a ten co mám je docela celosuper, ale v takovém stavu kdyby mi přišel nový nevím co bych dělal.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
m.a.t.e.s napsal:
Ahoj chlapi potřeboval bych konzultaci prosím vás . ..mám nového predatora a je takhle nabrousenej jako by ho někdo vzal na brusce..je to normální?Shocked

A já si myslel, že jsem měl smůlu na kus :D No co, co bys nechtěl, v Mikovu musí ještě doladit výrobu. Dělají ho teprve 50 let.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den tak to je hodne smutny hlavne za ty penize kdys se clovek podiva jake hezke noze dela Cina a hlavne za jakou cenu tak se cloveku chce brecet vazne skoda hezky den.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/5/2012
No přesně. .
Není přímo z Mikovu je z jineho eshopu a měl by bejt novej..
Posláno:
Štamgast
proč ty střenky nejsou stejné? Na tom dřevěném se to skoro ani nedá otevřít.

tolokan vložil tyto přílohy:
mikov2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Vem dremelku a tu lžičku si tam vykousej. Co se týče produkce Mikova se neptej proč, to neví ani oni sami.
Mohli bychom se třeba zeptat:
"Proč Mikov dělá nože dražší než nože, které je válcují kvalitou i cenou?"
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
A je to tady... Mikov konečně přichází s utonem z N690... Zde jen limitka, ale dle textu jde o předzvěsť série...

Mikov UTON N690
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/12/2020
Utony byli v pátek už z půlky vyprodané a obavám se že teď už jsou všechny pryč. Ale kdo si počká ten se dočká.
PS - kdo četl zde vlákno uton a ozval se v pátek, tak ho má u mě bloklýWink
Posláno:
Štamgast
už se těším
Posláno:
Začátečník
https://www.mikov.cz/rsc6165381-uton-z-oceli-n690
Tady to už Mikov vypustil na webu. UTON z N690 bude volně prodejný, ale bude už značen 0008 a nebude mít pořadové číslo. Tohle byla ověřovací série značená ještě postaru 0007. Pro běžného uživatele to je jedno, ale pro sběratele jistě zajímavý kousek.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2009
Člověk se takhle vrátí z práce a zjistí co všechno prošvihl, ach jo Cry ... tak snad něco příště. Pošlete pak fotky limitky.
ZI
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/5/2007
Teda nechci být za rejpala (a třeba fotky na odkazu nejsou úplně aktuální), ale když už to má být taková vzácnost, tak proč to pouzdro je vlastně socverze bez KIN DOTů. Kdyby ty KIN DOTy byly nedostupný, tak prosím, ale už se zase vyrábí a v černým niklu.....
Posláno:
Začátečník
Aktuálně to vypadá tak, že nože jsou vyrobeny a čeká se na dodělání pouzder, cca 2-3týdny. Nevím jestli to bude, tak jak je to na fotce jen napevno s nýty a nebo s kindoty.
Narovinu mě osobně je to jedno, na používání nože to nemá u mě vůbec žádný význam. Kindoty rozepínám jen když fotím přejímací značky což tady hrozit nebude. Myslím, že většina lidí tuhle variantu bude mít jako sbírkový nůž vhledem k počtu kusů kolik jich bylo. A když už jej budeš chtít používat a nosit, tak je to jedno, pouzdro svoji funkci bude plnit tak jak takWink
ZI
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/5/2007
Nejsem - nepovažuji se za sběratele (spíš za "hromadílka"), pár Utonů mám (dávál jsem i fotku do "Tvého" vlákna), 3 jsou NOS, zbytek pracovní, co jsem tahal většinou, když jsem vyrážel do přírody, na skauta a tak., ale teď už je pro mě v 90% případů zbytečně velký a moc těžký.

Ale jsme v Mikov vlákně a to je "hlavně" o nedostatcích, o špatném poměru výkon - cena - Mikov vs Victorinox (či jiný výrobce).
Takže FS dýka od Mikovu dražší jak FS dýky made in England, ND k nožům za nesmysl...
Osobně nejvíc nosím 115-NH-6AK, tam mi ten poměr příjde asi nejlepší - cca 550,- (ale jen do chvíle, kdy někdo nemá v akci victorinox forester za 800,-).
Ještě jsem občas pro potomky kupoval 100-NN-6A, když je v jednom obchodě mívali za 230,-.

A zpět k UTONu: na něm právě oceňuji vymakanost (původního) pouzdra (cvak, cvak nasazené na opasku, na batohu...), bylo to to první, co mě na utonu zaujalo, když jsem jej viděl poprvé na živo v 1994 na rádcovským kurzu, tvar moc ne, tehdá jsem byl na "bowie". A taky jak jsem byl zklamán, že jsem tehdy sehnal jen civila v maskáčovým pouzdru (za 510,-Kč) a tak jsem si na základě fotek ze Střelecké revue obkreslil tvar a udělal si svůj - jen místo KIN DOTů obyč druky.

Chápu jak to myslíš a je to detail, ale dokonalost se skrývá v detailech. A tezi je to sbírkový, tak tuto funkci nepotřebuje - takový nesmyslný příklad: objednávka sběratele aut do automobilky: chci koupit auto, nebudu s ním jezdit, bude v hale vystavováno, takže nej motor, nej ráfky, nej polstrování, nej lak a zbytek může být socka (bez abs, bez klimatizace, bez posilovače, brzdy bubnové a jen vzadu a vlastně bude stačit ruční...Happy ).

Promiň, netuším, jak moc se v tomto projektu angažuješ a jak moc to bereš osobně, z mého pohledu to je hlavně vše spíš o přístupu Mikovu, osobně bych třeba uvítal výrobu většího utonu (širší, delší, rukojeť micarda - ale se zachováním možnosti příslušenství - někdo takovou inspiraci na knifu i má), nebo třeba nerezový VO-7 za rozumnou cenu, aby se to člověk nebál vzít a používat (prosím neřešit, že se v Mikulášovicích nevyráběl, to ta FS dýka nebo M1917 taky ne).
Nebo třeba vytáhnout z Adleráckýho archívu GAK (druhý můj nejpoužívanější nůž) a udělat jej jako 108-NN (jen se bojím, jestli ten archiv Adleru vůbec přežil).
A zase jsme u neschopnosti Mikovu, když začal nabízet Adlery (po koupi firmy), tak nedokázal ani vysvětlit (aspoň já jsem nikde nic nenašel), koupili jsme tohoto výrobce, výrobu přesunujem k nám, z důvodu německého trhu budem částečně používat značku Adler atd., já se tehdá (2005+?) v první chvíli lekl, že Mikov za chvíli skončí (viz třeba jako TONA - Stanley).
Posláno:
Začátečník
Neberu to osobně v pohodě, je to tvůj názor a já ho respektuji. Já to beru jinak, protože mám nožů mraky a tohle jsou pro mě sběratelské nože. V tomto ani v jiném projektu Mikovu nejsem osobně zapojený a nemám s tím nic společného. Je to čistě jen jejich záležitost.
Mám s Mikovem velmi dobré vztahy a jsem "jen" spokojený zákazník a sběratel. O tom, že chystají UTON 0008 jsem věděl delší dobu. O téhle edici jsem se dozvěděl až tento pátek kdy mě kontaktovali a nabídli nože pro sběratele.
Vzal jsem je pro pár kolegů sběratelů a i když jsem nemohl nic prozradit, tak jsem zde veřejně ve vláknu uton napsal, že kdo má zájem o uton N690 ať mi dá v pátek vědět. Pár lidí to využilo. Jde skrze mě 12ks. Na nožích nemám ani korunu a mám z toho navíc práci, protože musím nože zabalit a přeposlat. Dělám to pro radost z nože a věřím, že udělám velkou radost i těm co nože půjdou.

Kdo hledá chyby, tak je vždy najde. U Mikovu už je to takový sport a omlouvám se ale nebudu se v tom dál pitvat. Rád informuji o novinkách, ale zapojovat se do diskuzí coby kdyby a hledání chyb to není nic pro mě a raději svůj čas budu dál trávit jinak Happy
Já to vidím tak, že od doby co Mikov převzal nový majitel, tak tam je hodně pozitivních změn a posunu k lepšímu. Věřím, že firma bude dál fungovat a uspokojí spoustu zákazníků a fandů značky. Novinek tam je dost....
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum