ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Dřevo kolem nás Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/13/2015
Sakura je doma, ale čo s ňou teraz? Rozmýšľal som, že samotné korene ufiknem a vyhodím. Časť kmeňa bezprostredne nad koreňmi rozštiepem na štvrťky a zvyšok kmeňa nechám v kuse, pre prípad, že by som sa naučil robiť so sústruhom a chcel si vytočiť nejakú misku, alebo čo. Ale pozerám, že jadro je chytené, tak asi rozštiepem aj ten. Konce zatriem vazelínou a nechám nejaký rok sušiť pod strieškou. Somarina?

Ctihor vložil tyto přílohy:
sakura.jpg.jpg
IMG_9326.JPG.jpg

Abstinujúci nožoholik
Things that you own end up owning you.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
OK ,az na tu vazelinu , pouzi farbu ,latex....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Mě se osvědčil štěpařský vosk na zimu. Respektive smíchat roztavenou kalafunu s voskem (parafin, včelí) .
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
nevím jaký to má průměr kmene, tipl bych kolem 20-25cm, střed vypadá trochu nekompaktně.. jestli to vůbec bude stát za tu dřinu.. lepší máš velké staré ovocňáky kterých se po republice kácí stovky všude.. třešeň nemá vždy super kresbu, osobně se mi víc líbí jabloň, švestka, hrušeň..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Někdy se zadaří,že člověk ani neví jak... Happy
Přišel mi balíček od jednoho kluka co mi dlužil nějaké přířezy třešně jako protislužbu.
A že mu to trvalo roky,přihodil jako překvapení/dárek desku mahagonu. Potěšilo.Ok
20x340x740

Muscatel vložil tyto přílohy:
1DD3915F_8BD4_4CC2_AB3C_CCF0ACADCA59.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Ahoj všem,
soused porazil škumpu a dal mně pár špalíků průměr 15-20 cm. Poradí někdo jak nejlépe nechat vyschnout popř. stabilizovat aby k něčemu byla. Nepročítal jsem moc vlákno, tak pokud to tu někde je tak se předem omlouvám. Díky za každou radu

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC14960.JPG.jpg
SDC14962.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
rettromen napsal:
Ahoj všem,
soused porazil škumpu a dal mně pár špalíků průměr 15-20 cm. Poradí někdo jak nejlépe nechat vyschnout popř. stabilizovat aby k něčemu byla. Nepročítal jsem moc vlákno, tak pokud to tu někde je tak se předem omlouvám. Díky za každou radu

Už to praská....
Rozštípni to napůl,zatři čela nějakým zbytkem barvy/voskem,a pryč ze slunka. Aspoň na měsíc do tmavé chladné místnosti (sklep) a potom někde do stínu s průvanem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Rozkaz Happy hotovo, rozštípnuto na půl, a dal jsem dolů kůru tak uvidíme, a jde to do sklepa. Ještě je zvážím abych porovnal úbytek vody při vysychání. DíkyOk

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC14964.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/16/2010
Pokud se našel někdo, kdo zkusil z Lidlu dlaždice s akáciovým dřevem a jedna dlaždice by byla volná, domluvíme se. Rád bych to dřevíčko ustrojil na nějaký zavíráček. Deset kusů dlaždic vážně nezpracuji, díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/12/2015
Ulovil jsem jeden malej vrbovej nádorek.Applause

Omlouvám se za otočený fotky red face

Oxygen vložil tyto přílohy:
IMG_20200525_085801.jpg.jpg
IMG_20200525_085814.jpg.jpg
IMG_20200525_085828.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Já mám nějaký akátový nádor, třešeň. Dal jsem to do inzerec, pokud by měl někdo zájem, rád za něco směním.
Tak "malý" jako Vaškův asi nebude.
Posláno:

Štamgast
Byl kolem celýho kmene, ale polovina je už hodně hycená, že se rozpadá po rukama. Průměr kmene 2,3 metru.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Je to pěkný kousek. Budeš to muset asi nechat nacucnout pryiskiřiscí. To nahnilé dřevo vypadá pak pěkně, když s to umí udělat. To mbudeš mít asi na nějakou dobu se dřevem vystaráno.
Posláno:

Štamgast
Stabilizovat se to musí určitě.
Špalíků z toho pár bude, polovina je moje a polovina toho kdo bude stabilizaci dělat.
Posláno:

Štamgast
Ještě jeden malej...Happy

Oxygen vložil tyto přílohy:
IMG_20200531_162113.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Impozantní boule. Škoda jenom, že takhle velké nádory jsou často prorostlé vším možným. Nedávno mi dřevaři řízli bouli jako kopačák a uvnitř byla taková pokroucená změť kůry, hniloby a rašících větviček.
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/17/2009
Ahoj, má cenu ho zachraňovat? Vím, že na ručky to není vhodné, ale ten smrček půjde brzy shodit. Ten spodní je prý velký jak plechový sud na vodu.

Láďa vložil tyto přílohy:
20200609_094825.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/17/2009
Koukám, že už jsem ho pokácel,aniž bych chtěl. Omlouvám se, nějak mi ten obrázek nejde otočit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Láďa napsal:
Ahoj, má cenu ho zachraňovat? Vím, že na ručky to není vhodné, ale ten smrček půjde brzy shodit. Ten spodní je prý velký jak plechový sud na vodu.

Z toho spodního krásný stůl k ohništi.....
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky, mám dotaz na naše bratry v zahraničí, případně na někoho zdatného ve slovenštině Happy
Sledoval jsem video na yt a hovořil tam o stromu Brekyňa a Dreň.
Brekyňa, by měla být asi Jeřabina, ale Dreň ? To nevím....
Díky za odpověď.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum