ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pafka Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/25/2007
Ahoj, já jsem Pavel, nože jsem prvně začal dělat cca před 12 lety. Vyráběl jsem jen flexou, pilníkama a spoustou nadávek, a moc mi to nešlo:) Udělal jsem pár nožů a nechal toho. Teď nedávno jsem zjistil že mám čas a taky peníze, abych se nožům věnoval víc, s lepším vybavením. Pronajal jsem si dílnu, koupil nebo vyrobil nářadí, a jedu (jako hobbista - mám normální práci). Pro rok 2020 mám cíl udělat 12 nožů (tak dobrých, abych na ně mohl dát značku), co bude za rok se uvidí. Pomalu začínám i s pouzdrama. Pokud budu něco prodávat, tak výtěžek půjde na nějakou charitu - ze mě to milionáře neudělá, tak ať to aspoň pro něco je.

Vždycky budu rád za nějakou rozumnou kritiku nebo připomínky - chci se zlepšovat.

Pafka vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
IMG_0012.jpg.jpg
IMG_0032.jpg.jpg
IMG_20200101_155742.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Poslední kus - variace na dýku Fairbairn Sykes.
Sleipner 6 mm, kaleno na 57 HRC, palisandr santos, nerez.

05a.jpg.jpg
04a.jpg.jpg
02a.jpg.jpg
03a.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
ahoj, ta poslední Ok Applause Applause . Možná blbý dotaz - má nějaký smysl 57 HRC u sleipneru? Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Ta dýka je nádherná Applause
Posláno:

Pokročilý
Chloupek napsal:
ahoj, ta poslední Ok Applause Applause . Možná blbý dotaz - má nějaký smysl 57 HRC u sleipneru? Happy

Díky, a asi máš pravdu, tu tvrdost jsem nechal udělat blbě. Říkal jsem si, že u takovéhle dýky bude důležitější houževnatost než tvrdost. Ale možná je to nesmysl (nevím dost na to, abych to dokázal obhájit). Příště to dám asi tvrdší.
Posláno:

Štamgast
Jednak ty ostatní taky Ok , jen ta dýka mě zaujala nejvíc Grin .

To si právě taky myslím, jen z neznalosti nevím, jestli zrovna sleipner takhle bude reagovat, proto jsem se ptal. Hodně z něj velký nože dělal raiser.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Zaujímavé kúsky- uhladene vyzerajúce.
A k tej dýke si treba dať cenu 9990 KČ-to je teraz moderné.Wink
Inak je fakt precízne spravená,aj keď dýky nepreferujem.Ok
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Dýka je super Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Ahoj, Pafko, vítej na Knife. Máš to všechno moc hezký, ale na rozdíl od předřečníků - mě chytila za oči ta finka - druhá shora. Tohle bych si rád někdy podržel v ruce - paráda.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Jo, ta je moc pěkná. Ale když já jsem na fiňule jak J.C. na nesmuky……...Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
A to ja bych si zas pro zmenu vybral ten treti "bushcraftak".
Dyka je paradni, ale na veci chytajici prach pri viseni na zdi moc nejsem a do "spolecnosti" nebo do prace to v dnesni dobe neni uplne ono ;);)
Jen tak dal.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Ahoj! Máš to pěkný, doufám, že bude ještě hodně pokračování.Wink Koukám, že se tu samovolně rozeběhlo jakési skorohlasování, tak já se přidám. Jako amatérský kuchař a profesionální mlsoun bych si vybral ten kuchyňák, ten se mi líbí moc.Ok Ale plusové body si zaslouží všechny prezentované nože.Applause

Tak hodně zdaru!Ok Zdenek
Posláno:

Pokročilý
Díky všem za komentáře! Mám radost.

Surg napsal:
Tohle bych si rád někdy podržel v ruce

Bohužel zrovna ta finka vypadá slušně na fotkách, ale v ruce nic moc - rukojeť je směrem dozadu dost tlustá, a myslím že kdyby tam bylo nějaké vybrání pro malíček-prsteník, nebo něco takového, bylo by to lepší. Ale to ještě neumím sladit se zbytkem.

issue.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast

zase se o to zesílení může dlaň opřít a prstama nůž ovládat, záeží na délce ručky, já mám třeba s finkami spíš problém, že mi prsty lezou na ostří (naposledy s morou classic) ... nůž je perfektní a správná ruka se k němu nakonec určitě najde Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2017
AhojHappy nó...za mě první a posledníOk a fertig .)
Posláno:

Pokročilý
2 x variace na "Bird and trout" nožík od Bark River - česky asi "Buřt a žrát"?:)
Oba N690 tl. 3 mm, 59 HRC, čepel 10 cm, celkově 20,5 cm. Ručka G10, spíš pro menší ruku.
Nějaké hloupé kosmetické chyby tam jsou (nevycentrované piny, inkluze epoxidu, atd), nedá se nic dělat. Zkusím je vypustit do světa.

01.jpg.jpg
03.jpg.jpg
04.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/27/2009
Ahoj, pěkné nože s vlastním výrazem! Nevím, kolik jsi jich udělal, než ses rozhodl svoji práci zveřejňovat, ale tyhle už vypadají jako od "vyběhaného" nožíře. :) Ať se Ti v dílně daří!
Kráčím, tedy jsem.
Posláno:

Pokročilý
Egilcambe napsal:
Ahoj, pěkné nože s vlastním výrazem! Nevím, kolik jsi jich udělal, než ses rozhodl svoji práci zveřejňovat, ale tyhle už vypadají jako od "vyběhaného" nožíře. :) Ať se Ti v dílně daří!

Díky!

Dnešní výsledek několika měsíců práce - spoustu věcí na noži jsem předělával, mezi tím jiné projekty, práce, atd... Leptáno chloridem železitým, stonewash. Balanc přesně na záštitě. Čepel 15 cm, ručka cca 12 cm. Spousta kosmetických chyb, nějaké stopy rzi/oxidace, prostor ke zlepšení samozřejmě je:)

N690 60 HRC, nerez+mosaz, teak.

01a.jpg.jpg
02a.jpg.jpg
03a.jpg.jpg
04a.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/16/2019
Krásná kudla, nedostatky nevidím. Pouzdro bude? Applause
Posláno: