ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/27/2015
Mikov má taky nesmyslnou cenovou politiku, když bych chtěl pěknou dýku za rozumný peníze, tak bych asi pořídil tuto:

germanicus1 vložil tyto přílohy:
Screenshot_2020_05_31_15_44_45_631_com.android.chrome.png.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
Viděl jsi ji naživo? Já ji dostal před dvěma rokama jako dárek a ta kvalita je teda dost smutná. Nedivil bych se, kdyby Mikov zrovna tady nabízel lepší produkt. Moc práce by to nedalo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
xxviktor napsal:
Viděl jsi ji naživo? Já ji dostal před dvěma rokama jako dárek a ta kvalita je teda dost smutná. Nedivil bych se, kdyby Mikov zrovna tady nabízel lepší produkt. Moc práce by to nedalo.

to jsem neměl Confused , měl jsem od Lindera Commandos, ale to byla výroba čína, a co se dá čekat za 7 stovek...tak šla z domu a o té doby jsem už žádnou dýku nepotřeboval
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
Je to vazne krasavec...

PN vložil tyto přílohy:
FB_IMG_1591208117705.jpg.jpg
FB_IMG_1591208106576.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
Neutral šroubky ze spojováku, mi tam nesedí..
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/30/2017
Ma někdo zkušenost s M200? Našel jsem jen video Hard Task,jinak nic.
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
Frogman napsal:
Ma někdo zkušenost s M200? Našel jsem jen video Hard Task,jinak nic.

Mel jsem v ruce,kamarad jej ma. Prijemny nuz, sedi skvele v ruce. I lepe, nez Spelter. To lehke prohnuti neni na skodu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Mám doma, co by Tě zajímalo?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/12/2018
Gyrl napsal:
Mám doma, co by Tě zajímalo?

Ahoj. Taky mě zajímá. Mohl bys udělat reálné fotky? Děkuji
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/30/2017
Řezivost, bodavost, jak se drží (i reverzně) s tou pistolovou rukojetí, jak zajíždí do materiálu (třeba do masa, např. zvěřiny či zda jsi ho zkoušel i doma na klasické používání v kuchyni, ja drží ostří a DLC po nějakém náročnějším používání apod.
Díky!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ahoj,
Tak se zpožděním k té M200
Rukojeť je o názoru, někomu sedne, někomu bude vadit pocit “sevřených” prstů při klasickém úchopu, ale dá se s úchopem pohrát, při různých činnostech podle potřeby a činnosti, krájení potravin na prkénku, sekání klacků, ořezávání
Reverzní úchop super, prohnutí rukojeti krásně zapadne a opře se do dlaně. 3D příložky jsou příjemné, neřežou a v rukavicích budou úplně v pohodě
Čepel : DLC třeba na nožích ZT snese neskutečné věci, tady jsem se dostal zatím k sekání z ruky, pomocí tlouku a vše OK, víc ukáže čas
5 mm čepel z N690 vypadá dobře tepelně zpracovaná, ostří drží, nevylamuje se. Faseta je vyšší, místy cca 2 mm, ale vidím to spíš jako pozitivum. Souměrnost vyřeší první broušení a ostří, faseta netvoří při přechodu z plochého výtrusů takový schod. Budí to pocit!Wink plochéhoRazz výbrusu do nulyWinkRazz prostě při přejetí bříšky palce a ukazováku od hřbetu čepele k ostří je to plynulé bez výrazného zlomu.
Ostří ke špičce stoupá pozvolna a plynule, takže bodá dobře a třeba do masa jakoby bodořeže a proniká příjemně a relativně snadno na to, že už 3 Cm od špičky je 5 mm.
Měkké potraviny, zeleninu krájí hezky, fuet, jablko, kedlubnu na tenké plátky bez problémů...to je zejména tím velmi pozvolným přechodem fasety do plochy výbrusu....ovšem kedluben, jablko na čtvrtiny, osminy láme. Prostě 5 mm ve hřbetu.
Tož takHappy

Gyrl vložil tyto přílohy:
130B3F63_4B1A_49F7_AE21_0194051D40DB.jpeg.jpg
C44FC1C9_0DDE_4208_88A2_A9C462867080.jpeg.jpg
6141A6BB_2D80_4B28_9946_4C62F4D7529E.jpeg.jpg
537836E2_D670_4953_A5FC_58FB9D6EE16D.jpeg.jpg
0108617E_1982_4160_B79F_08823755535B.jpeg.jpg
4B337D8A_62A2_4B3E_9553_3ECB37CBF866.jpeg.jpg
F9004A23_D34D_465C_8517_4B431C31E051.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/16/2020
Zdravím mistři.

Můžu se zeptat jak je na tom ANV teď ? Konkrétně modely z200 a z100 mk2. Vím že ze začátku to dost pokulhávalo tak jestli to teď už stojí za ty peníze Grin

Díky
ᕦʕ •ᴥ•ʔᕤ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Včera jsem se zastavil na každoroční výstavě stanů a vybavení do přírody v Praze-Letňanech.
Své stánky tam měly kromě jiného i firmy ANV, a Opinel.
Fotky dávám do příslušných vláken.

rak nožomil vložil tyto přílohy:
P6120001.JPG.jpg
P6120002.JPG.jpg
P6120003.JPG.jpg
P6120004.JPG.jpg
P6120005.JPG.jpg
P6120006.JPG.jpg
P6120007.JPG.jpg
P6120008.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/1/2019
Zdravím,
chci poprosit vlastníky "Z100 stone wash N690" o radu, názor:

1. - na čepeli u čepu se mě po několika otevření vydřel oblouček od kuličky - nůž jsem posílal do ANV na "reklamaci", ale nůž mě vrátili zpět s tím, že to je normální vlastnost a mají to všechny jejich nože s liner lockem.
Tak se chci zeptat ostatních vlastníků, zda jsou na tom také tak?

2. - na čepeli zavíráku se mě po prvním použití a umytí objevily "fleky" viz. foto v příloze.
Nožem jsem večer krájel pouze špekáčky a chleba, nůž jsem otřel do ubrousku a ráno jsem čepel umyl jarem a vodou, fleky jsem ještě zkusil odstranit lihovým čistidlem, ale fleky nejdou odstranit.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Napsal jsem dnes do ANV...

zbrazda vložil tyto přílohy:
IMG_20200602_214500.jpg.jpg
IMG_20200627_171225.jpg.jpg
IMG_20200627_171243.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
Ahoj fľaky určite odstrániš práškovým čističom na kúpelňu napr :toro.Ale prečo a či vôbec by mali vznikať na tejto oceli fakt neviem.

Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Ahoj, poradím. Pri kúpe noža z Huntingbazaru sa mi stala celkom úsmevná príhoda. Pán predával tlačnú dýku s podobnými fliačkami, no a ja som mu napísal, že ju kúpim len pod podmienkou, ak dýku týchto fliačkov najprv zbaví. O pár dní mi prišla odpoveď s fotkami krásne čistého povrchu. Použil na to, to čo vidíš na fotke.

Štefan vložil tyto přílohy:
Ako_na_fliačky_na_čepeliach.JPG.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010

Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Tohle buřty uměj. Dnes jsem si čistil D2, taky stonewash, 5000 šmirglem. Povrchová úprava změny neprokazuje.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
zbrazda napsal:
...chci poprosit vlastníky "Z100 stone wash N690" o radu, názor:

1. - na čepeli u čepu se mě po několika otevření vydřel oblouček od kuličky - nůž jsem posílal do ANV na "reklamaci", ale nůž mě vrátili zpět s tím, že to je normální vlastnost a mají to všechny jejich nože s liner lockem.
Tak se chci zeptat ostatních vlastníků, zda jsou na tom také tak? ...

No nemám verzi z N690, ale tu první verzi Z100 z D2. Detent ball, tedy kulička, na čepeli samozřejmě stopu nechává. Ale nemyslím, že by to bylo potřeba jakkoliv řešit; prostě tam je a je to stopa spíše povrchová než že by byla vydřená do čepele.
Tak za mne asi tak...
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2006
Zdravím, omlouvám se, že píši v tématu o zavírácích o pevné dýce.
Mám úchylku pro dýky a pořídil jsem M500.
Chci sdělit první dojmy a omluvit se, že jsem si myslel, že lidé z ANW udělali klon dýky F-S.
Platí- dokud neochutnáš- nekritizuj.
To co mi přišlo je mnohem víc než dýka - je to spíš meč. Na první pohled mě ohromily rozměry.
Udělaný podle posledních trendů : Elmax - DLC , 3D ručka, kydexové pouzdro s klipy na Molle. Rozbíječ skla. Precizní práce. Dokonce, jako prapředci F-S dýky z války, ořezává chlupy na předloktí (někdo říká holí, ale holení obličeje je jiná liga), takže i nabroušení dobré. A pro info. cena je cca 8260 Kč bez DPH, s ním je to cca desítka. Za tu cenu super kus Elmaxu.
Celková délka je 34 cm, původní F-S druhý typ má necelých 30 cm.
Původní F-S měla mosaznou ručku, aby těžiště bylo v rukojeti. Tím byla čepel při ovládání hbitější a koneckonců při rotačním hodu byla špička déle vepředu a pravděpodobnost zapíchnutí byla větší.
Nebudu řešit ranivost čepele, ty mají obě cca podobnou. Vymyšlenou v Šanghaji.
V cizině vidíme spíš trend zkracování čepelí F-S dýk na původních Šanghajských 122 až 143 mm.
Fairbairn a Sykes tuto šanghajskou dýku prodloužili o cca palec , protože počítali s oblečením Němce.
A u M500 přidali ještě 3,5 cm. Asi počítali se skafandrem. Délka čepele přes 20,5 cm! U M500 je těžiště těsně za záštitou.
Takže univerzální nůž, pomalejší čepel, ale dá se s ní efektivně sekat. Rozbíječ skla Vás spolehlivě bude bodat do boku, budete-li ji mít na opasku, protože pouzdro má klipy umístěné pod záštitou. Pokud si je dokážete převrtat, můžete mít pouzdro vodorovně. Ostrost rozbíječe nedovolí dorazit dýku dlaní do bodu. Pozor , dýka v pochvě neklepe a tudíž OK. Jen k vytažení musíte zabrat, snad se Kydex omele.
Samostatná kapitola je ručka, hrubá drsná, drží asi i v silně kluzké ruce. Delší řezání asi poznáte na mozolech nebo si vezměte rukavice. Ale ona je širší příčně k čepeli a samovolně držíte dýku s čepelí vodorovně a ne obvykle svisle! Znám buď ručky souměrné, nebo tenčí v ose čepele. Tohle držím v ruce prvně.
Házel jsem s ní jen NO SPIN na 3 m a OK. Při rotaci se bojím ulomení špičky, přeci jenom 60 Rockw. je dost křehké.

john1 vložil tyto přílohy:
20200630_090611.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum