ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Čínské zavíráky (SanRenMu, Enlan Bee, Navy, Ganzo...) Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/12/2020
Děkuji za postřehy, Ruike je favorit, právě kvůli placatosti. Takže to jsem potřeboval slyšet 🙂
.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/7/2006
JURAJURA napsal:
Dnešní přírůstek...
Dočetl jsem se,že Ruike o kterém jsem psal má ložiska...tak se omlouvám...Confused
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Když Čína, tak BesTech

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
... teď jsem dodělal dva Ruike (stříbrný a černý) a zpracování slušný, čepel lítá na ložiskách hezky. Jediný co by mi vadilo a majiteli taky, jsou ty origo hladký smekavý střenky Sad

mydlinkaTM vložil tyto přílohy:
RuikeP801_2x_01.JPG.jpg

KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/6/2014
Hezká Potvora. Nejprvě mě zaujal tvar čepele takové wharncliffe tanto a pak mě zaujal i název Potvora ikdyž na ofiko stránkách výrobce se jmenuje Bestia. Znáte někdo tu značku, je to spolehlivé ohledně použitých materiálů? Líbí se mi i jejich jiný nůž a už se mezi China značkama ztrácím. Přijde mi to tvarově trochu jako levnější WE Knifes.

Odkaz na ALI

Luckyghost vložil tyto přílohy:
0001.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Dnes velké překvapení. Jak jsem dal odkaz na tu Potvoru, tak jsem zkusil koupit jiný nůž Kubey a to nůž s kodem KU163. Objednal jsem je na Ali 7. srpna a dnes po 6 dnech přišel od rakouského Amazonu. Nožík za cenu lehce přes 50 dolarů mě celkem mile překvapil.

IMG_20200813_111829.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Když byl v podvečer trochu čas provedl jsem ze zvědavosti rozborku. Slícování a obrobení je přesné.
Ocelové příložky, bolstry i G10 sedí úplně přesně. Tady by se i v Zero Tolerance za své jméno měli stydět.
Bolstry a klips by měly být z titanu a vypadá to, že jsou (nebo hodně tvrdý dural), klips je perfektní, ikdyž mohl být umístěn ještě více vzadu.
Šrouby nebyly podlepené a byly dotažené na krev, tak že si jeden při povolování vrznul. Stržené ale nejsou a žádné bláto to není.
Hlavičky šroubů, čepu a příložky vypadají opískované a stejně tak čepel (ikdyž nějaký náznak "stounvaše" tam je). Čep nešel skoro ani z příložky vytlačit, jak je to přesné. Když jsem jej vracel, tek jsem si vzpoměl jak jsem jednou dával ložiska na kliku u motorky a myslel jsem, že čep půjde do mrazáku.
Kuličky v "podložkách" a detend mají zvláštní černou barvu. V popisu se psalo o keramice, ale netuším.
Překvapivě čepel má větší díru pro čep a tak se na něm dost viklá, ale po lehkém dotažení vůle zmizí. Liner mi přijde celkem dost napružený.
Jsem zvědav až budu brousit jak bude poddajná čepel. AUS-8 znám a mám na hodně nožích a tuto AUS-10 jsem ještě neměl.

Celkově je to faj malý nožík, rukojeť je na můj vkus dost široká v poměru k čepeli a také je nůž překvapivě těžky. Zpracování je perfektní, ale návrh má nějaké vady, spíš mohlo to být ještě lepší a dotaženější. Asi bych se nebál objednat od této značky tu Potvoru, která stojí jako nože z USA. Uvidím.

IMG_20200813_195344.jpg.jpg
IMG_20200813_195420.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
dík za zajímavou recenzi. A to jsem si myslel že už žádnej nůž nepotřebuju.
Posláno:

Pokročilý
Jinak já neobjednával v ofiko obchodě na Ali, ale v tomto v ODKAZU přišlo to jak jsem psal z Rakouska bez cla a DPH.

Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/10/2020
Po oplastovaných Švýcarech a dřevěných Francouzech jsem začal objevovat ocelové čínské zavíráky. Rozhodoval jsem se mezi Ruike P801 a Firebird FH13, který nakonec vyhrál kvůli drsnějšímu vzhledu, absenci zbytečného kolíčku a zvědavosti na dosud nevyzkoušenou ocel čepele. Zatím jsem nadšen.

EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
..dostala se ke mě taková věc...vomrsk nože,ale o něm nechci nic psát...no ale napadlo mě ,že je zajímavý jak málo k vidění je tedlencten způsob řešení klipu.Je to vlastně placka podložená dvěma sloupkama...je to funkční a kdo někdy potil klip, tak ví jakej vomrsk je s tím ohejbáním a koumáním,aby vůbec byl přístup k těm šroubům.Todlenc je vlastně úplně jednoduchý,ten mezikus by mohl být vlastně i z jednoho kusu,z jinýho materiálu atd. atd....a ten samotnej klip si taky dokážu představit z karboše,mosazi,damajdovej,titanovej...no lepší obrázek než tisíc slov...jasně že je to prkotina,ale spoustu klipů je fakt "divnejch"...

EM vložil tyto přílohy:
DSC_9910.JPG.jpg
DSC_9912.JPG.jpg
DSC_9914.JPG.jpg
DSC_9915.JPG.jpg
DSC_9916.JPG.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/12/2020
Na rozdíl od kolegu s Ganzem výše, jsem volil usedlejší a jemnější vzhled. Pravda, tu modrou by si mohli odpustit, kolík půjde pryč (jen co zjistím jakGrin ), je tam absolutně k ničemu, ale jinak na nůž nedám dopustit. Nikdy jsem u sebe nůž nenosil, proč taky, říkával jsem si. Co ho mám, neustále nůž na něco potřebuju. Opravdu povedený kousek

StrangerSeky vložil tyto přílohy:
IMG_20200820_160935.jpg.jpg
IMG_20200820_160853.jpg.jpg
IMG_20200820_161349.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/8/2012
Naprostý souhlas. V případě Ruike jsem zatím nenarazil na špatně zpracovaný kus. K tomu vlastní, líbivý desing a bezkonkurenční ceny.

Vogysan vložil tyto přílohy:
20200527_142853.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/10/2020
Ruike dělá i zajímavé multifunkční nože. One-hand, liner lock pro praváky, inline šídlo, pocket klip...
Má někdo osobní zkušenost, ideálně ve srovnání se švýcarákem?

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Přidám tedy spokojenost s Ruike.
Je to elegantní a dobře udělaný cvakátko..Grin

eSDeO vložil tyto přílohy:
IMG_20200821_1043484_01.jpeg.jpg
IMG_20200821_1044598_01.jpeg.jpg

..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Pokročilý
Jako vždy mě nový nůž baví a je jedno kolik stojí. Tento asi nevybočuje z kvalitní čínské produkce dané cenové kategorie. Už jsem jej nabrousil na Lanskym a použitá AUS-10 mi přišla určitě tvrdší jak běžná AUS-8 (udáváno HRC 59-61) hrubému gritu vzdorovala statečně, nakonec po necelé hodince hodně jedovatá. Takto jedovatě řezivý nožík jsem už dlouho neměl a to jsem jej pro cca zachování továrního úhlů vzal dle klemy jen na 25 st. Doufám, že ostří vydrží více jak měkké AUS-8.

No a přidám 2 fotky jak krásně hraje barvama na světle a sluníčku.

Bez_názvu.jpg.jpg
IMG_20200825_100353.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/18/2018
Zdravím, viem, že to nie je zatvárací nôž, ale nenašiel som asi vhodné vlákno... nemáte náhodou skúsenosť s týmto nožom prípadne výrobcom...Myslím, že za tú cenu by mohlo ísť o autentickú oceľ VG-10... vyhovuje mi G10 na rúčke, rovnako aj výbrus ukončený fazetou... čo myslíte? Ďakujem za odpovede...

https://a.aliexpress.com/_dTSHmU8

peter12.19 vložil tyto přílohy:
5AA50EF8_D8A0_4DC2_B5AB_4D1DB039B8DB.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Udělej si srovnání s Falkniven F1 a uvidíš.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Ako píše kolega, tvarom je to klon noža Fällkniven F1. Je menší ako originál a čepeľ je tenšia cca o 1,5 mm!. Narýchlo som nenašiel žiadneho iného predajcu na Alim, čo by ponúkal túto verziu, takže cena je podľa mňa premrštená, ale určite nižšia ako cena originálu. Materiál by som asi neporovnával. Bude to dáka čínska nerezová oceľ. zakalenie asi bude na 60 HRc. Aspoň podľa skúseností z minulosti. To sa snažili dodržať.
Výbrus má originál vypuklý, tento klon má plochý s fazetkou. Vypuklý je odolnejší, ale plochý s fazetou sa ľahšie brúsy.
Nevyzerá zle, ale za tú cenu z Ali by som nešiel. Počkal by som či ho neponúknu viacerí a za lepšiu cenu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
5etter napsal:
Ruike dělá i zajímavé multifunkční nože. One-hand, liner lock pro praváky, inline šídlo, pocket klip...
Má někdo osobní zkušenost, ideálně ve srovnání se švýcarákem?

Jsou super, osobně bych šel radši do tohohle, než do Vinoxu. Zpracování je super, lepší ocel, šrouby, klip...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum