ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stabilizace Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/7/2007
Čaute chalani stabilizátoři, již dlouho jsem tu nebyl a musím říct, že občas skvělé počtení Happy
Ale proč píši, jiste jste již slyšeli o akrylu od Synpa, já delám pouze epoxidem ale díky tomu že se to začalo již vyrábet u nás v CR tak jsem se do toho vrhnul a chtel zkusit jejich systém a co se s ním dá vše vykouzlit a v porovnání od Jataganu, polsko a orig. Cactusáku, tak je Synpo na nejvyšší úrovni ač má drobné nedostatky co se týče zápachu ale časem se to ztratí ale vlastnosti jsou TOP.
Takže pokud by jste chteli jej vyzkoušet a dalo by se dohromady odber cca 15-20 litrů tak cena je velmi suprová za 490kč/l. Pokud by jste chteli více informací o tomto akrylu tak pište na email bemetal@bemetal.cz nebo volejte 723177170 a rád vám sdelím veškeré poznatky oproti konkurenci. Jelikož jsem už moc nechodím tak pište objednávky na muj email at v tom je pořádek a já pak zhotovím tabulku. Aloha Happy
"Co neuděláš dnes, odlož na pozítří a máš 2 dny volno"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Ak si dobre spomínam, na Slovensku bol predajca stabilizovaného dreva, ktorý ponúkal aj službu - stabilizácia dodaného dreva. Neviete či už skončil? nemôžem ho nájsť.
Mám kus vlnkovatej brezy mierne načatej hnilobou (mäkká a ľahká). Chcel by som ho stabilizovať. Mohlo by to vyzerať dosť zaujímavo. Prípadne ak by bol niekto ochotný za odplatu. Za info ďakujem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2015
Ahoj
umkacabedy
Vzpomínám si že když si sem chodil dřív tak si se rozčiloval pokud někdo chtěl poradit až si sem přestal chodit.
Synpo používám už nějakou dobu, je s něma výborná komunikace a pryskyřice je opravdu výborná, dá se objednat i v menších baleních objednávám po 3 nebo 5 l a není problém.
Hezký den
Milan
Posláno:

Štamgast
labil napsal:
Ahoj
umkacabedy
Vzpomínám si že když si sem chodil dřív tak si se rozčiloval pokud někdo chtěl poradit až si sem přestal chodit.
Synpo používám už nějakou dobu, je s něma výborná komunikace a pryskyřice je opravdu výborná, dá se objednat i v menších baleních objednávám po 3 nebo 5 l a není problém.
Hezký den
Milan

tady ale nejde o rady ale o cenovou dostupnost. Pokud někdo řeší korunu na litru tak je tu možnost se domluvit na vetší odběr. Je to jen vzájemná služba. Pokud spotřebuješ litr za rok tak to asi nemá smysl ani komentovat, pokud toho je už více, dá se uspořit až 90kč na litru. Co se týče tvého názoru tak určite navazuješ na vývoj v epoxidu. V tom jsem měl svůj průlom, co jsem veděl ze svých zdrojů tak to na svete nikdo nedělal a určite jsem ho nechtel hned troubit do světa, když to stálo nějaké usílí. Občas jsem soukromě pustil nějaké info, radu ale vždy k zamyšlení aby jste si trošku namáhaly vaše mozkovny a navedl určitým směrem. Navíc dnes už to ovládá pár lidí a též se dívím, že sem nechodí, že to sem nedají jako návod a nebo, že je nikdo nebombarduje "proč neřeknou jak na to" a dělají tajnosti. Neco na tom asi bude že?
Jinak pokud chceš popíchnout a znovu můžu nasrat ostatní stabilizátory, tak akryl který používáš "po malé úpravě" umí zalévat velké množství děr skoro na 100%, což bežne akryl neumí protože se rozsype na cukr. Mužem si tedy vymenit vzájemne stabilizované dřevo od tebe a ode mě abychom mohli porovnat kvalitu mezi AKRYLOVÝM SYSTÉMEM? V tomto směru máme stejné podmínky.....
Zde pár fotek co to umí.

ukmacabedy vložil tyto přílohy:
Topol_před_a_po_stabilizaci.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
kompletní zalití po okrajích, žadné cukrování ani vytékání akrylu z děr.....

ukmacabedy vložil tyto přílohy:
20200428_085559.jpg.jpg
20200515_181659.jpg.jpg
20200525_114530.jpg.jpg
20200527_124729.jpg.jpg
20200527_124806.jpg.jpg
20200601_193858.jpg.jpg
20200624_101039.jpg.jpg
20200625_085941.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
ted se pojdme bavit o stabilizaci akrylem, která umí tuhnout skoro jako epoxid, zůstane ve dřeve 99% a zalije to díry..... Happy Aloha
Posláno:

Štamgast
Ahoj
Máš to moc hezké klobouk dolu. Ok
Já používám to co je na trhu vlastní vývoj sem nedělal nerozumím chemii.
Jo a díky tobě sem se do toho taky pustil jen teda se zdrojem na trhu.
Krásná práce
Milan
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/12/2019
ukmacabedy napsal:
ted se pojdme bavit o stabilizaci akrylem, která umí tuhnout skoro jako epoxid, zůstane ve dřeve 99% a zalije to díry..... Happy Aloha

Ahoj ukmacabedy.
Moc rád bych se o tom pobavil, pokud to myslíš tak, že k tomu dáš nějakou radu. Stabilizuji akrylem i epoxem, jak co. Tak pokud by jsi chtěl svůj příspěvek nějak rozvést, bylo by to pro mnohé zajímavé. Díky. Tom.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/1/2010
ukmacabedy napsal:

Či to malé vylepšenie nespočíva v tom , že ti výrobca namieša akryl tak , že ho potom vytvrdzuješ UV lampou, čo?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2009
Robik.
No nevím. UV lepidla používám v práci a když lepím čiré skol na pískované tak osvítit vždy ze strany čirého skla. Jinak je to problém s pevností tj. vytvrzením. Takže nevím jek by ten špalek prosvítil skz na skz. To by muselo jít o záření s jinou vlnovou délkou a ne UV.
Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Posláno:

Štamgast
Ahoj
Tak sem dám taky nějaky co dělám abych jen nekecal. Je to dělané pryskyřicí WSB Synpo takže jednosložková zapékací. Na povrchu to nezaleje vždy ale to stejně odřezávám tak mi to nevadí a dělám si špalíky pro sebe nebo kamarády tak s tím počítám. Je je jasny že to máš top když to děláš na zykázku.
první je:
kaštan
jeřabina
vrba
vrba
jeřabina
ořech
vrba
a poslední dvě jsou vrby právě vytaženy z trouby a zbaveny alobalu neobroušeny.
Heský den
Milan

labil vložil tyto přílohy:
P1320886.JPG.jpg
P1320887.JPG.jpg
P1320888.JPG.jpg
P1320889.JPG.jpg
P1320890.JPG.jpg
P1320891.JPG.jpg
P1320892.JPG.jpg
P1320893.JPG.jpg
P1320894.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/12/2019
Tak taky něco přidám, ať to tady neni mrtvý. Happy
Dnešní dokončená stabilizace nádoru třeně. Uměle vytvořené praskliny. Stabilizováno kombinací epoxu a akrylu.

kellertom vložil tyto přílohy:
IMG_20200820_152731.jpg.jpg
IMG_20200820_152854.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Kiwi napsal:
Robik.
No nevím. UV lepidla používám v práci a když lepím čiré skol na pískované tak osvítit vždy ze strany čirého skla. Jinak je to problém s pevností tj. vytvrzením. Takže nevím jek by ten špalek prosvítil skz na skz. To by muselo jít o záření s jinou vlnovou délkou a ne UV.

Nastáva tam retazova reakcia , stačí nasvietit povrch.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Robíku, tak to ani omylem. U UV vytvrzujících polymerů vytvrdí pouze to, kam se dostane UV záření. Takže proto ti zubař dělá fotokompozit ve více vrstvách (tak do 3 mm, spíš po 2mm).
Posláno:

Štamgast
labil napsal:
Ahoj
Tak sem dám taky nějaky co dělám abych jen nekecal. Je to dělané pryskyřicí WSB Synpo takže jednosložková zapékací. Na povrchu to nezaleje vždy ale to stejně odřezávám tak mi to nevadí a dělám si špalíky pro sebe nebo kamarády tak s tím počítám. Je je jasny že to máš top když to děláš na zykázku.
první je:
kaštan
jeřabina
vrba
vrba
jeřabina
ořech
vrba
a poslední dvě jsou vrby právě vytaženy z trouby a zbaveny alobalu neobroušeny.
Heský den
Milan

Milane, určite to není tím že to dělám zakázkově. Vždycky mě jde o to dostat na trh kvalitní produkt i kdyby to bylo jen pro kámoše Happy
A ani já nejsem chemik, jsem uplně obyčejný kovář, který pouze chodí variantou pokus omyl. A to je to co mě prostě baví. Každopádně si ve stejný krevní skupině, takže držím palce pokud v tom budeš pokračovat Happy Aloha

Posláno:

Štamgast
robik napsal:
ukmacabedy napsal:

Či to malé vylepšenie nespočíva v tom , že ti výrobca namieša akryl tak , že ho potom vytvrdzuješ UV lampou, čo?

Do jaké fáze se dostaly moje požadavky na akryl bohužel nevím. I tato varianta tady je a byla a p. Kubín dostal ode mě nějaké echo ale již asi 4 mesíce bez výsledku. Takže jdu si zase svou cestou. A níže čteš asi sám, že to není zas tak jednoduché s vytvrzením Happy
Posláno:

Štamgast
ukmacabedy napsal:
robik napsal:
ukmacabedy napsal:

Do jaké fáze se dostaly moje požadavky na akryl bohužel nevím. I tato varianta tady je a byla a p. Kubín dostal ode mě nějaké echo ale již asi 4 mesíce bez výsledku. Takže jdu si zase svou cestou. A níže čteš asi sám, že to není zas tak jednoduché s vytvrzením Happy

Posunul som len info , čo som dostal , tak bolo asi mylné ..Happy Ja som sa ešte nedostal ani k tomu telefonátu do Veporalu. Grin
Posláno:

Štamgast
Ahoj
Pokračovat určitě budu, baví mě to Happy
Milan
QNX
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2006
ukmacabedy: Jaký smysl má kupovat drahou stabilizační pryskyřici a tu si upravovat, když můžeš koupit levnou pryskyřici a upravit si tu? Když už máš znalosti, abys to mohl dělat, tak se nevyplatí kupovat drahý Veropal WSB A. Když jsme s vývojem stabilizační pryskyřice začínali, tak nám šlo i o to, aby vznikla kvalitní pryskyřice za přijatelnou cenu (ve srovnání s Jatapolem), bohužel, obchodní strategie SYNPA rozhodla jinak a to s cenou se moc nepovedlo. Moc se nepovedlo ani malé smrštění, které jsem požadoval, takže jsem se zase vrátil k vlastním pryskyřicím a Veropal už skoro nepoužívám.

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Chtěl bych vás požádat o radu. Možná to tu už někdo ve vlákně nakousnul, ještě jsem to všechno nedohledal. Ale chtěl bych se zeptat, zda by se jako vývěva nedal použít kompresor, kde bych hadičku připojil na sání. Vyšrouboval bych filtr a zkusil to připojit tam.
Netuším, co to udělá s kompresorem. Na takový provoz asi není stavěný a nevím jak moc velkého podtlaku bude schopný dosáhnout.
Děkuji za radu.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum