ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
PN
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/20/2016
jendach napsal:
PN napsal:
jendach napsal:
Mně by spíš zajímalo, jak je to opravdu s původem nože. ANV tady ve videu ukazuje konstrukční práce, přitom se tu na knifu psalo, že to dostali na stůl prakticky hotové.

Tak mnozi zainteresovani vi, kde je puvod... Tim je od lonska major Hipik

Na to právě narážím, protože pokud to dostali hotové, pak je to video, ve kterém předvádí konstruování, vrcholem křiváctví.

To je, probehla jen zmena rucky coz je videt, ale kecy o celkovem vyvoji noze jsou blbost, vi to vsichni, vcetne velitele tankanu, ktery by si mel sahnout do svedomi...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2020
PN teď už to je jedno oficiální nůž tankánu je M73 Kontos a jeho civilní verse- limitka 40 kusů je skoro vyprodaná.

Spíš by mě zajímalo co budou říkat ty co si koupěj ,,army" nebo civil Taurus od Mikovu a zjistěj že sběratelsky je dobrej leda na vyrejpávání plevele na zahradě.

V Mikovu na to prostě šli po Mikovsku . Cituju:

Tankistický nůž Taurus, který Mikov uvedl na trh ve státní svátek 28. října 2020, patří od té doby k nejvíce objednávaným položkám. První kusy bude firma expedovat již na začátku prosince.

https://www.mikov.cz/rsc10588611-zajem-o-tankisticky-nuz-taurus-predcil-ocekavani
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/16/2010
Loner
Já Mikovu fandím, a sám si civilní verzi Taurusu koupím....Nůž vznikl tak, že velení tankového praporu Armády České republiky si přálo mít vlastní typ nože, který by byl pro ně typický. Ve spolupráci s autorem bojových nožů Romanem Hippíkem a techniky naší firmy se tak zrodil unikátní nůž s nadčasovými parametry a nezaměnitelným designem, který bude každý majitel s hrdostí u sebe nosit.
Spojení s tankovými vojsky najdeme i v jeho provedení. Do šestihranu obrobené střenky symbolizují čep tankového pásu a přední část držadla pak přední blatník tanku při pohledu z boku.
K dispozici jsou dvě verze. Verze T0 je určena výhradně pro příslušníky tankového praporu, verze T1 je pak pro širokou veřejnost. Rozdíl mezi oběma verzemi je jednak ve znaku tankového praporu na zadním kování a pak také v materiálu, ze kterého je kování vyrobeno. Verze T0 ho má totiž ze speciální oceli určené k výrobě čepů spojující tankové pásy.
Co obě verze naopak spojuje, je použitá ocel čepele (N690 kalená na tvrdost 58-60 HRc), speciální povlak DLC i možnost nechat si na čepel vygravírovat libovolný nápis.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Nadčasové parametre - tak už som počul v živote všeličo ale toto slovné spojenie ozaj ne Laugh
Posláno:
Pozorovatel
cortes napsal:
Loner
Já Mikovu fandím, a sám si civilní verzi Taurusu koupím....

Tak to je fajn, na sajtně národního podniku Mikov píšou že by měl bejt k mání snad už 7.12. a to i přes veškerý objektivní potíže a subjektivní nedostatky. Není vo čem dumat, páč je za lidovku 4950 kaček. Jen to bude chtít pohlídat na těch internetech aby to nedopadlo jak s podpultovkou teda limitkou 39 Utonů . ,,.. sérii v počtu 39 kusů nabídl Mikov tajně v sobotu 17.5.2020 na svém eshopu" http://www.uton.cz/uton-vz-75/uton-39-limitovana-edice/.
Čest
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/29/2018
Jak se dá na eshopu něco nabízet "tajně"? Že nebyl na minutu přesně znám termín uvedení a prodeje? No a co, kdo byl dostatečně rychlý nebo informovaný a měl štěstí, tak koupil. Mě a tisícům dalších takhle ročně utíká několik (desítek) nožů od oblíbeného výrobce, který prostě vyrábí v malých dávkách a nikdo se z toho nehroutí, prostě to k tomu patří.
Posláno:
Pozorovatel
tomas_f napsal:
1.Jak se dá na eshopu něco nabízet "tajně"? 2. Že nebyl na minutu přesně znám termín uvedení a prodeje? No a co, kdo byl dostatečně rychlý nebo informovaný a měl štěstí, tak koupil. Mě a tisícům dalších takhle ročně utíká několik (desítek) nožů od oblíbeného výrobce, který prostě vyrábí v malých dávkách a 3. nikdo se z toho nehroutí, prostě to k tomu patří.

1.To by mě taky zajímalo, proto sem tam tu větu, ,,.. sérii v počtu 39 kusů nabídl Mikov tajně v sobotu 17.5.2020 na svém eshopu" která je v článku v odkaze http://www.uton.cz/uton-vz-75/uton-39-limitovana-edice/ citoval !Laugh

2. Kdo byl dostatečně rychlej, informovanej a měl štestí- tak koupil jen civilní parodii na vojenskej útočňák ze 70. let z trochu lepší oceli a trochu jiným číslem než je běžně ke koupi.
Když na to příjde tak i Mikov kterej je furt zamrzlej v sociku,určitě zvládne udělat takovejch ,,limitek-podpultovek" minimálně 30 za měsíc. Takže sběratelská hodnota takovýho nože je stejná jako u plechovky od piva co si koupím v krámě- nula. To že to někdo nafoukne nějakým příběhem na stránkách uton.cz na tom nic nemění.

3. Jestli se z toho co se děje okolo rádoby sběratelskejch utonů někdo hroutí tak jedině smíchy.Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Jako jo, debata je to pro Vás asi dobrá, ale nějak mi uniká, proč furt píšete o Mikovu a jeho výrobní&prodejní politice ve vlákně ANV.
No ale já jsem jen hloupej inženýr...
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Nůž celkově dobrý, ale pokud ANV dělalo hlavně navrh střenek tak to je docela špatný, moc do ruky nesedí...

Lestat13 vložil tyto přílohy:
20201205_130049.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/11/2001
Je to docela prcek...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Jojo taky jsem koukal, čekal jsem ho větší...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/19/2018
Ta ruicka mi prijde moc kulata a takova "slabsi" Jinak je to hezkej a jednoduchej nuz, cili i ucelnej. Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2006
Ono udělat sedící ručku v profilu tankového čepu není nic snadného, tahle si po nějaké době do ruky sedne. Ale trochu mě překvapuje, když KONTOS položíte na desku, zvedne se ostří a kouká na Vás. Zdá se mi to trochu nebezpečné, obvzlášť, když nůž jedovatě nabrousíte. Ještě jsem ho vyfotil s jinými, tankisty používanými, noži.

john1 vložil tyto přílohy:
20201129_232637.jpg.jpg
20201125_180947.jpg.jpg
20201129_232652.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Stočí se ten nůž vždy tím ostřím takto a nebo k tomu má tendence často? Pokud ano, zajímalo by mě pak podobné porovnání s Mikov verzí... trochu jiný začátek střenek by ho mohl směrovat jinak. Pokud někdo má možnost ,, otestovat '' tak hurá do toho
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
díky střence se takhle zvedne vždycky (ani nemá jinou možnost)

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
john1 napsal:
Ono udělat sedící ručku v profilu tankového čepu není nic snadného, tahle si po nějaké době do ruky sedne. Ale trochu mě překvapuje, když KONTOS položíte na desku, zvedne se ostří a kouká na Vás. Zdá se mi to trochu nebezpečné, obvzlášť, když nůž jedovatě nabrousíte. Ještě jsem ho vyfotil s jinými, tankisty používanými, noži.

Takový profil tankového čepu stačí udělat jen na koncovku/prdelku. Zbytek ručky můze být klidně ergonomický a praktický. Ale to je tak vždy , když zvítezí design nad praktičností a užitností. Aneb skoro vždy poznáte, když dělá kudlu sice perfektní řemeslník, ale člověk, který nůž používá maximálně na otevření obálky, a nebo někdo, kdo na něm zakládá každodenní přežití/používání (namátkou Bulis)

Nevím, jestli to má nějakou souvislost, ale podobně se natočí třeba CZ DUTY.

(sry za překlepy, ale Jarda mě celej večer nalejval nekvalitním rumem Professor a asi to mělo neblahý vliv na můj zdravotní stav. Sice chutnal, ale nevím, zda nevolat záchranku? Moudří vědí, co Loner? Happy
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Pospa: mno konečně jsi fit a valíš to sem 👍. Máš Kontose??? Neřekneš nic 😡. Jaké teda dojmy??? Já ho plánuju a sbíram poznatky kde se dá 😎. Zatím teda dobré.
Že se natočí mi nepřijde nic nebezpečné....natočit se vodorovně by bylo stejně "nebezpečné". Nebo nevím v čem problém?
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Dudulik napsal:
Pospa: mno konečně jsi fit a valíš to sem 👍. Máš Kontose??? Neřekneš nic 😡. Jaké teda dojmy??? Já ho plánuju a sbíram poznatky kde se dá 😎. Zatím teda dobré.
Že se natočí mi nepřijde nic nebezpečné....natočit se vodorovně by bylo stejně "nebezpečné". Nebo nevím v čem problém?

Problém mám jen se stabilitou. Kontose nemám. Mám jen slušnou opici Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Aha, tak aspoň mi je jasný jak vznikají poznatky na nože 😢...vyznělo to jako fundované zhodnocení...a on jen opilecký výkřik. Že to máš kurva zapotřebí !!!!
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
V naklopení také nevidím problém. Jen mi to vyvolalo vzpomínku na to, jak se naklápěla Dutina, kterou jsem 6 roků nosil na opasku, nic víc. Že ručka v celém průřezu nemusí za každou cenu kopírovat tvar
6tihranné patky, je jasné i bez vlastnictví nože. Jinak nemám kvalifikaci na jakékoli fundované hodnocení čehokoli. Jen to, že se mi celkem líbí. No a jak je v naší zemi zvykem, čím víc vypiješ, tím víc máš potřebu se vyjádřit Happy (chutná dobře Wink )

A ještě, taky jsem si myslel, že je větší (nikoli z vlastní zkušenosti, ale podle fotky s Pacifikem)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum