ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/10/2015
Nadčasové parametre - tak už som počul v živote všeličo ale toto slovné spojenie ozaj ne Laugh
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2020
cortes napsal:
Loner
Já Mikovu fandím, a sám si civilní verzi Taurusu koupím....

Tak to je fajn, na sajtně národního podniku Mikov píšou že by měl bejt k mání snad už 7.12. a to i přes veškerý objektivní potíže a subjektivní nedostatky. Není vo čem dumat, páč je za lidovku 4950 kaček. Jen to bude chtít pohlídat na těch internetech aby to nedopadlo jak s podpultovkou teda limitkou 39 Utonů . ,,.. sérii v počtu 39 kusů nabídl Mikov tajně v sobotu 17.5.2020 na svém eshopu" http://www.uton.cz/uton-vz-75/uton-39-limitovana-edice/.
Čest
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/29/2018
Jak se dá na eshopu něco nabízet "tajně"? Že nebyl na minutu přesně znám termín uvedení a prodeje? No a co, kdo byl dostatečně rychlý nebo informovaný a měl štěstí, tak koupil. Mě a tisícům dalších takhle ročně utíká několik (desítek) nožů od oblíbeného výrobce, který prostě vyrábí v malých dávkách a nikdo se z toho nehroutí, prostě to k tomu patří.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2020
tomas_f napsal:
1.Jak se dá na eshopu něco nabízet "tajně"? 2. Že nebyl na minutu přesně znám termín uvedení a prodeje? No a co, kdo byl dostatečně rychlý nebo informovaný a měl štěstí, tak koupil. Mě a tisícům dalších takhle ročně utíká několik (desítek) nožů od oblíbeného výrobce, který prostě vyrábí v malých dávkách a 3. nikdo se z toho nehroutí, prostě to k tomu patří.

1.To by mě taky zajímalo, proto sem tam tu větu, ,,.. sérii v počtu 39 kusů nabídl Mikov tajně v sobotu 17.5.2020 na svém eshopu" která je v článku v odkaze http://www.uton.cz/uton-vz-75/uton-39-limitovana-edice/ citoval !Laugh

2. Kdo byl dostatečně rychlej, informovanej a měl štestí- tak koupil jen civilní parodii na vojenskej útočňák ze 70. let z trochu lepší oceli a trochu jiným číslem než je běžně ke koupi.
Když na to příjde tak i Mikov kterej je furt zamrzlej v sociku,určitě zvládne udělat takovejch ,,limitek-podpultovek" minimálně 30 za měsíc. Takže sběratelská hodnota takovýho nože je stejná jako u plechovky od piva co si koupím v krámě- nula. To že to někdo nafoukne nějakým příběhem na stránkách uton.cz na tom nic nemění.

3. Jestli se z toho co se děje okolo rádoby sběratelskejch utonů někdo hroutí tak jedině smíchy.Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Jako jo, debata je to pro Vás asi dobrá, ale nějak mi uniká, proč furt píšete o Mikovu a jeho výrobní&prodejní politice ve vlákně ANV.
No ale já jsem jen hloupej inženýr...
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Nůž celkově dobrý, ale pokud ANV dělalo hlavně navrh střenek tak to je docela špatný, moc do ruky nesedí...

Lestat13 vložil tyto přílohy:
20201205_130049.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/11/2001
Je to docela prcek...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Jojo taky jsem koukal, čekal jsem ho větší...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/19/2018
Ta ruicka mi prijde moc kulata a takova "slabsi" Jinak je to hezkej a jednoduchej nuz, cili i ucelnej. Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2006
Ono udělat sedící ručku v profilu tankového čepu není nic snadného, tahle si po nějaké době do ruky sedne. Ale trochu mě překvapuje, když KONTOS položíte na desku, zvedne se ostří a kouká na Vás. Zdá se mi to trochu nebezpečné, obvzlášť, když nůž jedovatě nabrousíte. Ještě jsem ho vyfotil s jinými, tankisty používanými, noži.

john1 vložil tyto přílohy:
20201129_232637.jpg.jpg
20201125_180947.jpg.jpg
20201129_232652.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Stočí se ten nůž vždy tím ostřím takto a nebo k tomu má tendence často? Pokud ano, zajímalo by mě pak podobné porovnání s Mikov verzí... trochu jiný začátek střenek by ho mohl směrovat jinak. Pokud někdo má možnost ,, otestovat '' tak hurá do toho
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
díky střence se takhle zvedne vždycky (ani nemá jinou možnost)

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
john1 napsal:
Ono udělat sedící ručku v profilu tankového čepu není nic snadného, tahle si po nějaké době do ruky sedne. Ale trochu mě překvapuje, když KONTOS položíte na desku, zvedne se ostří a kouká na Vás. Zdá se mi to trochu nebezpečné, obvzlášť, když nůž jedovatě nabrousíte. Ještě jsem ho vyfotil s jinými, tankisty používanými, noži.

Takový profil tankového čepu stačí udělat jen na koncovku/prdelku. Zbytek ručky můze být klidně ergonomický a praktický. Ale to je tak vždy , když zvítezí design nad praktičností a užitností. Aneb skoro vždy poznáte, když dělá kudlu sice perfektní řemeslník, ale člověk, který nůž používá maximálně na otevření obálky, a nebo někdo, kdo na něm zakládá každodenní přežití/používání (namátkou Bulis)

Nevím, jestli to má nějakou souvislost, ale podobně se natočí třeba CZ DUTY.

(sry za překlepy, ale Jarda mě celej večer nalejval nekvalitním rumem Professor a asi to mělo neblahý vliv na můj zdravotní stav. Sice chutnal, ale nevím, zda nevolat záchranku? Moudří vědí, co Loner? Happy
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Pospa: mno konečně jsi fit a valíš to sem 👍. Máš Kontose??? Neřekneš nic 😡. Jaké teda dojmy??? Já ho plánuju a sbíram poznatky kde se dá 😎. Zatím teda dobré.
Že se natočí mi nepřijde nic nebezpečné....natočit se vodorovně by bylo stejně "nebezpečné". Nebo nevím v čem problém?
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Dudulik napsal:
Pospa: mno konečně jsi fit a valíš to sem 👍. Máš Kontose??? Neřekneš nic 😡. Jaké teda dojmy??? Já ho plánuju a sbíram poznatky kde se dá 😎. Zatím teda dobré.
Že se natočí mi nepřijde nic nebezpečné....natočit se vodorovně by bylo stejně "nebezpečné". Nebo nevím v čem problém?

Problém mám jen se stabilitou. Kontose nemám. Mám jen slušnou opici Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Aha, tak aspoň mi je jasný jak vznikají poznatky na nože 😢...vyznělo to jako fundované zhodnocení...a on jen opilecký výkřik. Že to máš kurva zapotřebí !!!!
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
V naklopení také nevidím problém. Jen mi to vyvolalo vzpomínku na to, jak se naklápěla Dutina, kterou jsem 6 roků nosil na opasku, nic víc. Že ručka v celém průřezu nemusí za každou cenu kopírovat tvar
6tihranné patky, je jasné i bez vlastnictví nože. Jinak nemám kvalifikaci na jakékoli fundované hodnocení čehokoli. Jen to, že se mi celkem líbí. No a jak je v naší zemi zvykem, čím víc vypiješ, tím víc máš potřebu se vyjádřit Happy (chutná dobře Wink )

A ještě, taky jsem si myslel, že je větší (nikoli z vlastní zkušenosti, ale podle fotky s Pacifikem)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
john1 napsal:

Zkusil jsi ho otočit tak aby koukalo na druhou stranu, tj. od Tebe, myslím , že by to mělo jít?....
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/28/2015
Pospa napsal:
V naklopení také nevidím problém. Jen mi to vyvolalo vzpomínku na to, jak se naklápěla Dutina, kterou jsem 6 roků nosil na opasku, nic víc. Že ručka v celém průřezu nemusí za každou cenu kopírovat tvar
6tihranné patky, je jasné i bez vlastnictví nože. Jinak nemám kvalifikaci na jakékoli fundované hodnocení čehokoli. Jen to, že se mi celkem líbí. No a jak je v naší zemi zvykem, čím víc vypiješ, tím víc máš potřebu se vyjádřit Happy (chutná dobře Wink )

A ještě, taky jsem si myslel, že je větší (nikoli z vlastní zkušenosti, ale podle fotky s Pacifikem)

Nekopíruje tvar šestihranné patky NoNoNo
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/28/2015
"Že ručka v celém průřezu nemusí za každou cenu kopírovat tvar
6tihranné patky..."
Neplést si Kontos a Taurus nebo nepít Wink

Malek Petr vložil tyto přílohy:
IMG_20201206_103852.png.jpg
IMG_20201206_104028.png

Uživatelé v tomto tématu