ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/7/2013
john1 napsal:
Ono udělat sedící ručku v profilu tankového čepu není nic snadného, tahle si po nějaké době do ruky sedne. Ale trochu mě překvapuje, když KONTOS položíte na desku, zvedne se ostří a kouká na Vás. Zdá se mi to trochu nebezpečné, obvzlášť, když nůž jedovatě nabrousíte. Ještě jsem ho vyfotil s jinými, tankisty používanými, noži.

Zkusil jsi ho otočit tak aby koukalo na druhou stranu, tj. od Tebe, myslím , že by to mělo jít?....
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/28/2015
Pospa napsal:
V naklopení také nevidím problém. Jen mi to vyvolalo vzpomínku na to, jak se naklápěla Dutina, kterou jsem 6 roků nosil na opasku, nic víc. Že ručka v celém průřezu nemusí za každou cenu kopírovat tvar
6tihranné patky, je jasné i bez vlastnictví nože. Jinak nemám kvalifikaci na jakékoli fundované hodnocení čehokoli. Jen to, že se mi celkem líbí. No a jak je v naší zemi zvykem, čím víc vypiješ, tím víc máš potřebu se vyjádřit Happy (chutná dobře Wink )

A ještě, taky jsem si myslel, že je větší (nikoli z vlastní zkušenosti, ale podle fotky s Pacifikem)

Nekopíruje tvar šestihranné patky NoNoNo
Posláno:
Pozorovatel
"Že ručka v celém průřezu nemusí za každou cenu kopírovat tvar
6tihranné patky..."
Neplést si Kontos a Taurus nebo nepít Wink

Malek Petr vložil tyto přílohy:
IMG_20201206_103852.png.jpg
IMG_20201206_104028.png

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Pouze jsem reagoval na toto tvrzení. Happy

john1 napsal:
Ono udělat sedící ručku v profilu tankového čepu není nic snadného, tahle si po nějaké době do ruky sedne. Ale trochu mě překvapuje, když KONTOS položíte na desku, zvedne se ostří a kouká na Vás..

Jinak z fotek a videí je dobře vidět, jaký má ručka profil. No raději už nic, oni to pak lidi berou moc doslova Happy

chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Pozorovatel
Pospa napsal:
Pouze jsem reagoval na toto tvrzení. Happy

john1 napsal:
Ono udělat sedící ručku v profilu tankového čepu není nic snadného, tahle si po nějaké době do ruky sedne. Ale trochu mě překvapuje, když KONTOS položíte na desku, zvedne se ostří a kouká na Vás..

Jinak z fotek a videí je dobře vidět, jaký má ručka profil. No raději už nic, oni to pak lidi berou moc doslova Happy

Nepít 😎.

od 1.22 minuty

Posláno:

Štamgast
My si asi nerozumíme. Já netvrdím, že má ručka v celé délce 6hranný průřez. Pouze jsem reagoval na to, co napsal john1. Pak jsem napsal, že z fotek a videí je jasně vidět, jaký má ručka pruřez. Tak je zbytečné mi sem dávat video s časem, kde je to vidět. Také sem psal nebrat doslova Happy

Prostě jsem jen reagoval na :
john1 napsal:
Ono udělat sedící ručku v profilu tankového čepu není nic snadného.

Už se chápeme???

Jestli ne, radím začít pít Grin Grin Grin
Posláno:
Pozorovatel
Já o koze a vy o voze 😂.Tohle mi přijde reakce o něčem jiném,jen uznat že byla s nějakým promile v krvi.
Cituji a dál to nechci řešit.Nůž jsem fyzicky v ruce držel.

"Takový profil tankového čepu stačí udělat jen na koncovku/prdelku. Zbytek ručky můze být klidně ergonomický a praktický. Ale to je tak vždy , když zvítezí design nad praktičností a užitností. Aneb skoro vždy poznáte, když dělá kudlu sice perfektní řemeslník, ale člověk, který nůž používá maximálně na otevření obálky"
Posláno:

Štamgast
Stále tam nikde nepíšu, je je to případ tohoto nože. Happy

Hele, nechne prdelky prdelkami.

Spíš se zeptám, kdo máte kudlu a opravdu ji používáte a není ve vitríně, jak drží to černění.
Ve videu, než maník předádí boj s nožem, tak zvedá nůž z kamenu. A černění na čepeli i na prdelce je dost poničené. Nevím, jestli to je záměr, jakože kudla na drsné použití. Mě to spíš připadlo jako-za měsíc mi z toho sleze černění (nebo jak dlouho to měl na testování).

Když Kraken docela prasil se Spelterem a pak ještě kudla kolovala, tak černění drželo fest. Takže tady je buď jiné, méně odolné, nebo si nedovedu představit, na co víc to maník používal, než Kraken Speltera.

Jak to je teda tady s odolností černění při používání???
( nehledě na tvar prdelek Happy )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Juro, že vždy v opilosti dáváš poznatky rejpáním už všichni víme...měl jsem dojem že změna a že kudlu máš. V Tvém věku se lidi nemění tak se radši budu ptát fundovaných 😁

Ale k tématu....já dnes celý den takhle a spokojenost 👍. Na cestě je další ANV tak se těším 👏

Dudulik vložil tyto přílohy:
Polish_20201206_183014407.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
[quote=Dudulik]Juro, že vždy v opilosti dáváš poznatky rejpáním už všichni víme../quote]

Dušaně, a to mluvíš za všechny, nebo jen za sebe? Můžu tě ujistit, že včera to byl první příspěvek, který jsem psal v náladičce a čestně jsem to tam hned přiznal. Asi mě znáš mně, než si myslíš. Protože až toho vypiješ tolik co já, budeš téměř abstinent Grin . Že jsi získal dojem, že nůž mám, za to nemůžu, nikde to tam nepíšu. Psal semtam dále, že z fotek a videí je jasně vidět, jakou ručku ten nůž má a 6tihran v celém profilu to u tohoto nože není. U jiného (Mikov) ano, jak je vidět na fotkách na této stránce. Myslel jsem, že jsem to napsal jasně, ale asi to někteří nepochopili. Myslím že jsem tu několikrát psal, že se mi Spelter a teď i Kontos líbí, a asi nejvíc HARDTASK . To neznamená, že k nim nemůžu mít výhrady.
Nikdy jsem se nebál a nestyděl říci svůj názor. Ano, ve svém věku už se asi nezměním. Naopak mi poslední dobou připadá, že ty jsi poslední dobou dost útočný a jdeš do sporu s každým, kdo má jiný názor, něž ty. Dříve jsi mi připadal tolerantnější. I když spor o rum jsi vyřešil s velkým nadhledem, to musím přiznat.
No co, jeden druhého nezměníme,nemá cenu se tu dohadovat o blbostech. Jen jsem tě chtěl ubezpečit, že 99 příspěvků ze 100 píšu za střízliva. To se mě docela dotklo. Že ti pripadají jako opilecké žvásty mě sice mrzí, ale nic s tím nenadělám.
No necháme toho. Užívej dobrých nožů, jídla, pití, sportu, přírody i lásky a měj se fajn.

Pospa

Posláno:

Štamgast
Kliíííd Juro, myslím my co Tě známe Laugh Laugh Laugh . Nesmíš se brát tak vážně Laugh Laugh Laugh

Jseš šikovnej nožíř ale nic extra spisovatel...tak nespisuj a už se vrhni na tu mojí vidličku sakraWink .To je pořád nemám čas, makám a pak tu strávíš půl dne u compu Beating
DušanRazz
Posláno:

Štamgast
Juro, neser!!! Takhle opět vznikají fámy a dohady! Já nikdy neřekl ani nenapsal že všechny Tvé příspěvky jsou v opilosti. To teď meleš nesmysly a brečíš jak malý děcko!!! Příspěvky v opilosti jsou od Tebe vyloženě rejpání, ne ty normální a super. A to se tu klidně podívej co kdy jsi přispěl aspoň v tomhle vlákně. Píšeš že se Ti Speltr líbí a přitom ani když jsme spolu seděli a já Ti ho dal na pár minut do ruky, tak jsi žádnou chválu nepěl a říkal co je na něm nahovno. A nebyl jsem u toho sám. S názory druhých nemám problém ale přijde mi krajně nefér když kdekoliv někdo hodnotí nůž co nikdy neměl v ruce a ani ho neviděl naživo. Sám bys nadšen nebyl v případě Tebou vyrobené kudly a hodnocení že je takový a makový ( a nemel že Ty jo že jsi tolerantní, už se chvíli známe a vyslechl jsem toho dost). S tím že říkáš názor narovinu to nemá co dělat.
Tak že...nedělej ze sebe politika, to neni Tvoje parketa a nebreč jako oni!!! Děláš krásný kudly, krásný věci, neznám nikoho lepšího z mého okolí co rozumí dřevu jako Ty. Tam jseš dobrej!
A jestli Tě seru, máš na mne telefon a můžeš zavolat a říct že jsem pro Tebe čurák, ne si tady honit triko !!! I když po netu je tisíce frajerů.
Tím tuhle debatu končím. Hold mi vidličku udělá někdo jiný Razz
Dušan

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
notobi napsal:
díky střence se takhle zvedne vždycky (ani nemá jinou možnost)

Proč by nemohl nůž ležet přes další hranu té patice... jde o těžiště.. a pokud jsou ty střenky na řekněme konkurenčním modelu jiné,, může se proměnit. Prostě ostřím tak ,aby bylo sklopené.
Jinak nůž je to vlastně docela hezkej a třeba to s tou ručkou klame, že je příliš drobná. To už je o osobním ozkoušení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/26/2015
Pěkná reklama od mého oblíbeného youtubera Gideontactical na dva zavíráky od ANV je TU

Už dlouho jsem neviděl nikoho tak vodvařenýho z teflonovejch podložek.Laugh Laugh
...je to sice dál, ale zato horší cesta.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Dagoberd napsal:
Pěkná reklama od mého oblíbeného youtubera Gideontactical na dva zavíráky od ANV je TU

Už dlouho jsem neviděl nikoho tak vodvařenýho z teflonovejch podložek.Laugh Laugh

Tak jsem jim tam poslal dvě videa o pevných nožích, možná je to chytne takyHappy
Posláno:

Štamgast
Ranní pohůdka po práci😎. A P100 naprostá spokojenost👏😉

Dudulik vložil tyto přílohy:
Polish_20201211_074742360.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/25/2016

Tohle mě docela překvapilo. Asi nemá kluk předsudky...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Je to tak! Američani jsou na lživý marketing už tak navyklí, že je to ze židle nezvedne. Tady už lidi s těmito rozpoznávacími schopnostmi taky postupně vymíraj.
Samotnej nůž špatnej nebude, zvlášť když na recenzi k takový kapacitě, jako ten pán je, určitě nevybereš nepovednej kousek Happy

Já sám mám Spelter a až na debilní pouzdro (jakože opravdu debilní) je to nůž kterej snese porovnání s velkejma značkama.
Těch pár zavíráků co sem měl možnost od ANV naživo prozkoumat bych zařadil provedením k nožům jako je Spy Tenacious, Rat-1 (tydle dva bych ale bral radši)... což vůbec není zlý, ale na prdel mě to neposadilo.
Pán nahoře to umí, např.že design nože zařadil do stylu BladeRunner, to sou silný zaklínací formule v marketingovém světě Happy

coll vložil tyto přílohy:
IMG_20201222_091804.jpg.jpg

PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2019
coll napsal:

Samotnej nůž špatnej nebude, zvlášť když na recenzi k takový kapacitě, jako ten pán je, určitě nevybereš nepovednej kousek Happy

Tuším ve videu kde ho recenzuje zmiňuje, že si ho koupil, tak výběrový asi nedostal (třeba měl jen štěstí, třeba šla kvalita nahoru, nevím, ANV mám jen jeden).

Co se mě týče, na sci-fi si potrpím, a tenhle mě taky v tomhle ohledu zaujal (nemít potřebu pořádné záštity a masivního zámku, neodolam).
Možná má i nějaké sci-fi období, Kershaw Launch 13 označil za nůž, co by nosila Ripleyová (taky souhlasím) Grin
Starého i noveho Bladerunera si asi taky pustím a posoudim, jestli se trefil Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum