ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/11/2015
Úplně neporadím, ale dělám do nářadí. A japonská kanefusa je to nejlepší co se dá v pilových kotoučích sehnat. Materiálu bych se vůbec nebál a rovnou vyzkoušel.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/29/2008
Podle toho co jsem našel na netu na Polském foru o nožích je materiál speciální vrstvená nástrojová antivibrační ocel , neznámého složení Laugh
Za mě si myslím, jelikož 90 % výrobců kotoučů dělá to tělo z HSS nebo 75cr1 typuju že to bude 75cr1 jako u Pilany. Včera proběhl rychlí neplánovaný pokus s kalením na magnet v kotli , než se přestane topit ,na tmavě oranžovo takže cca 850 C +- a je to zakalené do vody řekl bych slušně . Vrták ani pilník se nechytá , s toho vyvozuju že HSS to nebude to má kalící teplotu na kterou bych se nikdy nedostal. A kalitelné to je . I před tím to tělo bylo kalené na cca 45-48 Hrc , když teď mlátím kaleným kusem do původního tak dělá hlubší záseky a na tom kaleném není ani škrábanec. Jiskry jsou světle žluté , kratší a velké chomáče na koncích. Na pokusy to bude dobrý materiál :D
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/4/2020
Ahoj, možná je to tu již někde napsáno, ale bohužel to nemohu najít. Rád bych se zeptal, kde sháníte axiální podložky nebo čím jiným to nahradíte aby to dobře jezdilo?
Díky za reakce.
Posláno:

Začátečník
Záhada pilových kotoučů vyřešena spektrometr říká 36NiCr6 . Kalení jsem zjistil 830-860 , takže jsem to minule i trefil. Akorát nevím kolik to bude mít Hrc a na kolik to pak péct v troubě , jesti to teda vůbec péct.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Posláno:

Začátečník
no na 500 -650 stupňu to v troubě neupeču Cool no budu dělat pokusy Cool
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Jestli to není jako s perovinou - mat. list taky uvádí hodnoty teplot popouštění na pero a ne na kudlu. Zkus to obdobně. Třeba 2x 200 C a uvidíš.
Posláno:

Začátečník
Vyzkouším a uvidím , pak dám info Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/30/2015
Zdravím ve spolek.
Má někdo zájem o papírovou micartu.
Rozebíral jsem staré rozvaděče VN.
Jedná se o plotny 910x 600 x 8 mm nejspíš opravdu papír
A plotny 900x300x 3 mm.
Zkusím vyleštit hranu zda nemá v sobe textil, ale asi papír.
Barva hnědá.
Posláno:
Štamgast
Ahojky.
Chlapi poradí někdo, kde sehnat pásovinu 10 mm x 50 mm Mosaz ?
Potřebuju toho cca 100 mm.
Případně bych od někoho odkoupil....
Dík.
RK
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Ahoj ještě jednou... Kniland ( ale nemaj skladem, objednaj) nebo Feropol. To zas nevím, jestli ti fiknnou 100 mm.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Posláno:
Štamgast
Ahojky .
Chlapi dík. Admire Na Jataganu nakupuju, ale příjde mi to tam drahé....Myslím zrovna tu mosaz....
Já starý škrt Razz
Dneska jsem byl ve Feroně, mají tam tyče, trubičky, čtyřhrany, šestihrany, ale plocháče ne!
Ale mají třeba měděné, to mně překvapilo.
Já mám doma 5mm a to je málo. I těch 8mm bude asi málo....
Všecko už mám pokupě a zatvrdnu na mosazi Cry
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Richardos napsal:
Ahojky .
Chlapi dík. Admire Na Jataganu nakupuju, ale příjde mi to tam drahé....Myslím zrovna tu mosaz....
Já starý škrt Razz
Dneska jsem byl ve Feroně, mají tam tyče, trubičky, čtyřhrany, šestihrany, ale plocháče ne!

Ahoj, dneska jsem doma narazil na kousek, jestli ještě sháníš, napiš...

Mirda66 vložil tyto přílohy:
20210102_135030.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Mirda66 napsal:
Richardos napsal:
Ahojky .
Já starý škrt Razz

Ahoj, dneska jsem doma narazil na kousek, jestli ještě sháníš, napiš...

Ahojky, Mirdo66 psal jsem Ti mail. Happy

Chlapi tak jsem to koupil na Feropolu.
Nemají nikde žádné kontaktní údaje, ale podařilo se mi něco vyštráchat.
Nakonec jsem koupil 8x50, bylo toho 370 mm a stálo to necelých 300 Kč. Na Jataganu 8x40x100mm - mosaz 425 Kč. I když tam kupuju, tohle je opravdu cena, pro mně neakceptovatelná Surprised
Objednal jsem ve Feropolu po telefonu 571 615 093 a vyzvedl osobně. Adresa ,Bystřička 237. Mám to kousek a navíc jsem zrovna jel okolo. Viděl jsem ve skladu balíčky na PPL, DPD, i poštu. Tak si myslím, že by to i poslali.....
Všem kdo jste mi odpověděli velice děkuji Admire
Richard
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/11/2021
Dobrý den,
sháním 14 260 v kulatině 6 mm nebo hranol 3x3 mm příp. 2x4 mm. Prosím o radu kam, na koho se obrátit, všude buď pásovina nebo jiné rozměry. Velice Děkuji
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/18/2013
chalko napsal:
Dobrý den,
sháním 14 260 v kulatině 6 mm nebo hranol 3x3 mm příp. 2x4 mm. Prosím o radu kam, na koho se obrátit, všude buď pásovina nebo jiné rozměry. Velice Děkuji

Ahoj,jestli se nepletu,tak by to měla být pružinovka.Zkus modelářské potřeby.Příklad ....http://www.avantircm.cz/e-shop/stavebni-materialy/ocel/
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
chalko napsal:
Dobrý den,

spíš bych se zeptal tady v pružinárně, jsou tam ochotní poslat i materiál a máš jistotu že je to 14260, ne jak ve feroně kde mě lhali..

tady odkaz:
https://www.invelplus.cz/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
u Invelu bych se asi materiál nebál poptat, ale mimo téma - nepoptával bych tam pružiny jako takový. Mám velmi neblahou zkušenost KO KO .
Sapere Aude.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/18/2013
Dobrý večer.Prosil bych zdejší odborníky,jestli by nevěděli z jakého materiálu byly ráfy na loukoťová kola ze starých žebřiňáků a jestli se to dá na něco použít.Děkuji za jakoukoliv informaci.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum