ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
LED svítilny III. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/26/2006
Zdravím, rád bych zkusil jezdit na bike i v zimě, ale je brzo tma. Co by jste prosím doporučili za světlo na kolo, abych viděl kam jedu, až se budu vracet domů? Pořád mám dotazy na Ježíška, tak ať vím, co si přát Grin
Není důležité zvítězit, ale nasrat toho, kdo Vás porazil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Vzhledem k tomu, že na kole jezdím po tmě přes 30 let, musím ti říct, že důležité je být vidět. Pokud nejsi závodník, tak se zorientuješ i v temném lese. Problém je na sněhu, když vítr zafouká příkopy, to trefit cestu je umění (když ty pitomci vykáceli všechny stromy podél cest).
Takže pokud nejsi závodník nebo nejezdíš v terénu, dopředu stačí obyčejná baterka za pár korun od Číňanů na 18650 (klasické 3 intenzity a blikání) a přes zimu vydržíš s jedním dobíjením. A dozadu libovolná červená blikačka na AA nebo AAA, tam baterky vydrží celou zimu.
Posláno:

Pokročilý
Právě že bych rád mimo silnice, takže abych i viděl Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
čelovka Petzl?
Posláno:

Štamgast
Mimo cesty je to i o rychlosti. Pokud budeš lítat jak blázen, tak ti nepomůže žádná baterka, protože čím bude silnější, tím bude dělat hlubší, matoucí, stíny. V každém případě je nutné, aby měla více režimů, aby sis to nastavil podle vlastních očí a terénu.
Čelovka je na kolo blbost, sice vidíš, kam se koukáš, ale ty potřebuješ vidět kam jedeš. Na kolo světlo přidělat na řidítka, aby ti svítila na cestu.
Posláno:

Pokročilý
Měl jsem vyhlédnutou tuto: Fenix BC21R V 2.0, ale zmizela z Kronia, kde mi řekli, že výrobce měl problémy s kvalitou od subdodavatele a tak ukončil výrobu. Příští rok se možná chystá na jinou už s aku 21700. Jinak mi je 50 a rychlost přizpůsobím terénu Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Asi bych směrem vpřed doporučil kombinaci. Zní mi to logicky, výkonná svítilna na řidítkách, co nejblíž k ose řidítek, nebude lítat výška osvětleného prostoru, kam jedu, tam svítím a čelovka, kam se podívám vidím taky
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2012
Na Alze teď mají zajímavé slevy na dvě světýlka od Fenixu:
Kapesní Fenix
Fenix HM23
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
mim007 napsal:
Zdravím, rád bych zkusil jezdit na bike i v zimě, ale je brzo tma. Co by jste prosím doporučili za světlo na kolo, abych viděl kam jedu, až se budu vracet domů? Pořád mám dotazy na Ježíška, tak ať vím, co si přát Grin

Já tě fakt nevím, stačí pohledat v nabídce serozních obchodů a tam ti k lampě ještě nabídnou i držák na řídítka Happy Ale reklama se tu dělat nemá, tak jen špitnu: ledexpert... Třeba...
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
Ještě k tomuhle tématu, nejsem si jistej, jestli čelovka v případě jízdy na kole je zrovna to pravý, ořechový.... Něco uslyšíš v lese, otočíš hlavu a nabiješ si čumák. Upřímná rada, prověřená osobní zkušeností mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/8/2009
mim007 napsal:

Ahoj, na kolo do terénu to chce aspoň 1000lm na řidítka+1000lm na helmě. Slona vůbec neposlouchej, ten asi nikdy na kole nejel:)
Osobně jezdím kombinaci solarstorm X2 na řídítkách a yinding na helmě. Do budoucna bych chtěl pořídit SolcLight Spike (týpek vyrábí v ČR asi nejlepší světla na světě) a tu vozit na helmě a yinding na řídítka.
Mám vyzkoušeno, že s tím co vozím pokud není mlha, nebo se hodně nepráší lze pálit v terénu na DH trati kolem 40km, hod. Samozřejmě je výhoda mít trať najetou. Ježdění v noci posouvá level tratě, tak o 50% nahoru.
Překonej svůj strach a poznáš kdo jsi
Posláno:

Pokročilý
Atilla:
Přemýšlím o tom dát zatím na řidítka Fenix E35 V3.0 a na hlavu Fenix HM65R. To mi bude stačit mít v kapse 1 aku od každého a mám vystaráno. Nemám to na trhání rychlostních rekordů, ale nechci být Přemysl čumákem oráč Laugh
Posláno:

Štamgast
Určitě to půjde provozovat i tak. Ta čelovka nebude úplně vhodná, protože je těžká. Ale pokud s tím nebudeš lítat v těžším terénu, tak by to mělo jít. Obecně je ale lepší mít akumulátor třeba v batohu a jen světlo na helmě. Už jen kvůli teplotě akumulátor.
Posláno:

Pokročilý
Kdyžtak mi prosím pošli odkaz na tu Tvoji, klidně SZ ať to tu neplevelíme Wink
Posláno:

Štamgast
Posláno:

Pokročilý
Právě na Spike koukám, že by mohl být přechodnou dobu na řidítkách (nemůžu Ježíška moc zruinovat Laugh ) a časem by šel na helmu a dopředu Spider
Posláno:

Štamgast
Atilla napsal:
Slona vůbec neposlouchej, ten asi nikdy na kole nejel:)...

To máš pravdu. Nějak nemám sebevražedné sklony a navíc nevidím žádný půvab v tom, nechat se strojem vyvléct na kopec (s kolem nebo lyžema) a pak se skutálet dolů a tak pořád dokola.Sad
Posláno:

Štamgast
Slon: Naštěstí má kolo i soustavu umožňující pohyb po své ose.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/6/2010
Kdyby nekdo chtel 14 dni starou Fenix E16 za lepsi peniz nez z obchodu tak me napiste.
Kupovana tady:
https://www.kronium.cz/baterka-fenix-e16/prod_2067.html
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Pár srovnávacích fotek staré UC01 a nové E03R. Gumu na USB má nová podle mě lepší. Nabíjecí zdířka je u nové USB-C, takže si budu muset přikoupit redukci na micro-USB. V balení je jen kabel, takže pro rychlejší nabíjení než z ntb je třeba síťový adaptér. Jiné je uchycení na očko, nové je lepší, ale hůř se to tam dává - u starší už karabinka byla nasazená. Parametry má nová samozřejmě lepší, ale UC01 na klíčích bohatě vystačila. Dobrá vychytávka je nově červené světlo, hlavně pro děti a pro kočky Laugh. Poslední fotka je srovnání s FD-41, E16 a E12.V2 na tužkové baterie. Dobrá koupě, řekl bych Happy

Omlouvám se za světlo, až když jsem dopsal, vylezlo slunce Grin

Chloupek vložil tyto přílohy:
P1160752.JPG.jpg
P1160757.JPG.jpg
P1160759.JPG.jpg
P1160760.JPG.jpg
P1160761.JPG.jpg
P1160768.JPG.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum