ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/19/2014
...pořídil jsem si Z300 a jsem maximálně spokojený parchant. Ideální EDC pro mě. Lehounký, štíhlý...vytlačil Mcustu z kapsy. Jen jsem muse trochu přihnout klip, aby zabral při dávání do kapsy.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/16/2010
A nevadí ti že to nemá díru na šňůrku? Já mám zkušenost že se nože bez dírky se šnůrkou z kapsy blbě vytahujou
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/19/2014
Honza999 napsal:
A nevadí ti že to nemá díru na šňůrku? Já mám zkušenost že se nože bez dírky se šnůrkou z kapsy blbě vytahujou

...mi to nevadí, jak nejsem zabiják, abych musel rychle tasit. Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/18/2020
Tak jsem se dočkal, dárek k čtyřicátým narozeninám od ženy Applause
Po prvním osahání jsem moc spokojený. Co vidím jako menší nevýhodu u framelocku je to, že nejsem schopný otevřít jednou rukou jen přes drážku, jako to lze u linerlock verze. Nebo na to nemám správný grif Happy
A ještě jeden dotaz, hned po vybalení jsem si všiml, že čepel je lehce špinavá, jakoby mastná, ale ničím mi to nejde odstranit, nemáte nějakou radu? Nebo je to nějak špatně provedená DLC úprava? Snažil jsem se to vyfotit, tak snad to na fotce půjde vidět.

JaSchi vložil tyto přílohy:
IMG_9494.JPG.jpg
IMG_9495.JPG.jpg
IMG_9497.JPG.jpg
IMG_9499.JPG.jpg
IMG_9501.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
JaSchi napsal:
Po prvním osahání jsem moc spokojený. Co vidím jako menší nevýhodu u framelocku je to, že nejsem schopný otevřít jednou rukou jen přes drážku, jako to lze u linerlock verze. Nebo na to nemám správný grif Happy
A ještě jeden dotaz, hned po vybalení jsem si všiml, že čepel je lehce špinavá, jakoby mastná, ale ničím mi to nejde odstranit, nemáte nějakou radu? Nebo je to nějak špatně provedená DLC úprava? Snažil jsem se to vyfotit, tak snad to na fotce půjde vidět.

Ahoj, na té poslední fotce takový ten světlý šmouh ke špičce mne přijde jako ta jejich vazelína, ale pokud to nejde setřít tak by to ještě mohl být zbytek té luminescenční látky kterou vyplňují tu dírku v čepeli . Mohli to nějak rozmáznout když utírali čepel a ta látka nebyla ještě vytvrdlá. Každopádně pokud to nejde dolů, tak by to nemělo projít výstupní kontrolou. Zkus to nasvítit nejlépe UVčkem pokud máš možnost, a uvidíš. Jinak nevím, mám od ANV 5 nožů s DLC, a u žádného nemám problém. Vždy když tam nějaké šmouhy byli, šli setřít hadříkem s teplou jarovou vodou. Ať se ti to podaří nějak vyřešit.
Posláno:
Začátečník
rettromen napsal:
JaSchi napsal:

Ahoj, na té poslední fotce takový ten světlý šmouh ke špičce mne přijde jako ta jejich vazelína, ale pokud to nejde setřít tak by to ještě mohl být zbytek té luminescenční látky kterou vyplňují tu dírku v čepeli . Mohli to nějak rozmáznout když utírali čepel a ta látka nebyla ještě vytvrdlá. Každopádně pokud to nejde dolů, tak by to nemělo projít výstupní kontrolou. Zkus to nasvítit nejlépe UVčkem pokud máš možnost, a uvidíš. Jinak nevím, mám od ANV 5 nožů s DLC, a u žádného nemám problém. Vždy když tam nějaké šmouhy byli, šli setřít hadříkem s jarovou vodou. Ať se ti to podaří nějak vyřešit.

Ahoj, děkuju za rady, opravdu by to mohlo být od té luminescenční látky. Jar a teplou vodu jsem na to zkoušel a vůbec to s tím nehlo. Možná zkusím do ANV napsat, manželka říkala, že koupi domlouvala s nějakou paní od nich a moc chválila její komunikaci.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/26/2015
Pěkná kudla! Taky držím palec aby se podařilo dořešit, třeba i s výrobcem.
Zajímalo by mne zda už mají fosforbronz podložky, před nějakým časem ANV avizovalo jejich testování v praxi. Grin
...je to sice dál, ale zato horší cesta.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Jo, z komunikací mám také dobré zkušenosti, určitě se domluvíš a dobře to dopadne ve tvůj prospěch. Každopádně dej potom vědět jak to dopadlo. A je dobře že jsi to jsem dal, o tom toto vlákno je, Ať se daří.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2004
Možná to bude tím, že jsi levák jako já Happy
Před Vánoci jsem si s nimi psal, jestli není varianta na levou ruku... no a není. takže na prd. Nůž je jenom pro pravorukou část populace. Ale komunikace jim jde..
J'aime mon pays et Paris... mon Opinel aussi!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/12/2018
santana napsal:
Možná to bude tím, že jsi levák jako já Happy
Před Vánoci jsem si s nimi psal, jestli není varianta na levou ruku... no a není. takže na prd. Nůž je jenom pro pravorukou část populace. Ale komunikace jim jde..

To by byl malý zázrak 😄 my leváci máme prostě smůlu...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
JaSchi napsal:
Ahoj, děkuju za rady, opravdu by to mohlo být od té luminescenční látky. Jar a teplou vodu jsem na to zkoušel a vůbec to s tím nehlo. Možná zkusím do ANV napsat, manželka říkala, že koupi domlouvala s nějakou paní od nich a moc chválila její komunikaci.

Jo určitě jim napiš, třeba se dozvíš, že máš vlastně štěstí a že jsi se zrovna trefil do nějaké "systémové chyby", stejně jako Dabo (viz. str. 102). Vypadá to, že nejsi první a asi ani poslední, kdo se bude potýkat s problémem, který se jmenuje výstupní kontrola...

Tomáš vložil tyto přílohy:
ANV.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Začátečník
Psal jsem do ANV, poradili mi zkusit líh nebo ředidlo. Doma jsem našel jen manželčin odlakovač na nehty, tak jsem to zkusil a po docela dlouhém leštění to téměř zmizelo, takže ok. Teď je to v podstatě neznatelné, asi už ani líh nebudu kupovat.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Jak jsem psal v referencích na E-shopy; baterkyanoze.sk cenovka nalepená na čepeli u ZT 350 TS paní mi ho nechtěla prodat, že je tam flek, když jsem řekl, že mi to nevadí automaticky -30%.
Doma houbička hrubou stranou, teplá voda, flek fuč, čepel a DLC bez poskvrnky.......
Podobný problém, různý přístup.......
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2019
Jardah napsal:
Jak jsem psal v referencích na E-shopy; baterkyanoze.sk cenovka nalepená na čepeli u ZT 350 TS paní mi ho nechtěla prodat, že je tam flek, když jsem řekl, že mi to nevadí automaticky -30%.
Doma houbička hrubou stranou, teplá voda, flek fuč, čepel a DLC bez poskvrnky.......
Podobný problém, různý přístup.......

Jak na čem to pomůže, takhle jsem to dnes zkusil na starém Recon 1 a houbička to cerneni poškodila.
Škoda že jsem nevydržel, v práci jsem si postěžoval kolegovi a zjistil, že na to máme nějaký přípravek. Cry
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
No jo, Laugh Laugh ale, tohle byla povrchovka na ZT Cool
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
JaSchi napsal:
Psal jsem do ANV, poradili mi zkusit líh nebo ředidlo. Doma jsem našel jen manželčin odlakovač na nehty, tak jsem to zkusil a po docela dlouhém leštění to téměř zmizelo, takže ok. Teď je to v podstatě neznatelné, asi už ani líh nebudu kupovat.

Takže to trvalo docela dlouho a nezmizelo to úplně? Takže jasná prohra KO
Sorry, ale tohle je přístup na ho*no.
Kdyby jsi napsal "Psal jsem do ANV a napsali mi, abych jim ho na jejich náklady poslal, že mi pošlou nový", tak neřeknu ani slovo. Ale "dojdi si koupit líh nebo ředidlo (za svoje peníze) a věnuj tomu trochu času (možná víc)"? Co to je?! Jako nějaký dodělej si sám? By mě zajímalo, co by ti pak napsali, kdyby ti to ředidlo udělalo něco s povrchovkou? Třeba, že jsi s nožem zacházel v rozporu se záručními podmínkami...
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Čím dál tím víc nabývám dojmu, že tahle firma by se měla jmenovat VNA.........
Kdyby se např. případ se zašpiněnou čepelí stal třeba u čínského nože a firma se takto zachovala, bylo by tu tolik řevu, že by to Knife ani neunesl. A za tenhle šlendrián se tu ještě ANV děkuje, jako, že dobře poradili?! Proč? Že je to česká firma a musíme jí podporovat? Agrofert je taky česká firma a pochybuju, že by zrovna na stránkách Knife.cz dostala tolik kladných bodů. Patriotismus by taky měl mít svoje hranice.

Nějak tomu nerozumím. Asi už jsem starej nebo co.........

Zdenek
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
JaSchi napsal:

Doporučil bych čistící prostředek od Stihl, vždy odstranil vše, na co bylo krátké ředidlo, líh a dokonce i trichlor, povrchovku to nikdy nepoškodilo, stačí cáknout na čepel, rozetřít prstem nebo hadříkem, nechat chvilku působit a pak setřítOk Ok

wrafan vložil tyto přílohy:
17339_varioclean.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
JaSchi napsal:

Pořád obecně ten samý a notoricky známý "český Vychcanov". A nakonec, když to nepomůže, ti řeknou, že jsi porušil podmínky záruky.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Ten přístup mi trošku připomíná to, když jsem kdysi v devadesátých letech koupil od Vietnamce boty, za den se mi rozlepili, tak jsem to šel reklamovat reklamaci uznal a dal mi vteřinové lepidlo, abych si to slepil... Tak jsem si z toho vzal ponaučení a už jsem u nich nekupoval.
Tady konkrétně by byla na místě ta nabídka slevy 30 procent nebo výměna za bezvadný kus, v opačném případě není co chválit.
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum