ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2009
rettromen napsal:
Z 300 D2 TITAN byla moje druhá kudla od ANV, mám ji 2 roky a spokojenost.
Celkem už mám ANVéček 15 ks, a pořád spokojenej Wink

Díky za relevantní informace a ne jen tlachání chytraků Admire
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
už mají i upoutávku v Praze

tolokan vložil tyto přílohy:
20210125_105358.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/8/2020
Dudulik napsal:
rettromen napsal:
Z 300 D2 TITAN byla moje druhá kudla od ANV, mám ji 2 roky a spokojenost.
Celkem už mám ANVéček 15 ks, a pořád spokojenej Wink

Díky za relevantní informace a ne jen tlachání chytraků Admire

Čím to, že dříve (několik let zpátky) se zde člověk něco dozvěděl. Poslední dobou samé napadání, okřikování - žumpa. KO
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
johne, Tvůj příspěvek patří do jiného vlákna.Toť můj názor
Toto vlákno má v názvu ANV zkušenosti, pokud sis nevšiml Happy tak prosím pouze k věci
cituji: proto ta žumpa KO
Kup si nůž od ANV, napiš sem nějaké zkušenosti, a pak jsi na správném vlákně.
PS. jinak jsem si přečetl všech tvých 28 příspěvků, a také jsem se z toho moc o nožích nedozvěděl....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
PN napsal:
Dovoluji si založit vlákno. Nože vypadají zajímavě, v týmu je designér z Mikova, který kupříkladu tvořil List

Ohlasy, postřehy, názory? Prodejci?

Jestli se nepletu, tak i v původním názvu vlákna bylo "názory, zkušenosti".

Ono na debatních fórech se debatuje. Člověk může mít zkušenost i s nožem, který nevlastní, ale třeba mu prošel rukama. Může mít názor dokonce i když nůž v ruce neměl (třeba líbí/nelíbí). Bohužel, tady se diskuse a názory, pokud to nejsou chvalozpěvy, nepřipouští. Žumpu tu z toho nedělají ti, kteří napíšou, že se jim něco nelíbí, ale chváliči nepřipouštějící a netolerující jiný názor. Ostatně většinou oni napadají ty, kteří si dovolí nepět ódy.

Co takhle to přejmenovat na JEN PRO MAJITELE NOŽŮ ANV? A do pravidel dát KRITIKA SE NEPŘIPOUŠTÍ?

Pokud možno nekomentujte tento příspěvek, dejte karmu nebo ne, myslete si svoje, ale hlavně NEŽUMPUJTE. Děkuji

(ps: pro některé- psáno opět zcela za střízliva, bez brýlí Happy )
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/28/2015
Tož přesně tak si představuji příspěvek do žumpy, ostatně jako vždy Pospa 👍👍👍
Posláno:
Pozorovatel
Cituji pana Pospu zde:
1. "No a jak je v naší zemi zvykem, čím víc vypiješ, tím víc máš potřebu se vyjádřit Happy (chutná dobře Wink )"

2. "(ps: pro některé- psáno opět zcela za střízliva, bez brýlí Happy )"

A pak sa ma věřiťLaugh

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Milý hochu,měl by ses naučit číst všechno. Také jsem napsal:
Pospa napsal:

Můžu tě ujistit, že včera to byl první příspěvek, který jsem psal v náladičce a čestně jsem to tam hned přiznal. Asi mě znáš mně, než si myslíš. Protože až toho vypiješ tolik co já, budeš téměř abstinent Grin

Opět prosím moudré, aby nereagovali. Ode mě je to také poslední reakce na toto nesmyslné vyvolávání "bojůvek " nikoli mnou.

chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Pozorovatel
"Každý alkoholik tvrdí veřejnosti že je abstinent nebo to má pod kontrolou"😂 (Mudr. Nešpor Karel,CSc.)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/8/2020
rettromen napsal:
Toto vlákno má v názvu ANV zkušenosti, pokud sis nevšiml Happy tak prosím pouze k věci
PS. jinak jsem si přečetl všech tvých 28 příspěvků, a také jsem se z toho moc o nožích nedozvěděl....

Další kádrovák. Budeš taky kontrolovat moji stolici?
Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
johne napsal:
rettromen napsal:

Další kádrovák. Budeš taky kontrolovat moji stolici?

Stolici si zkontroluj sám. Ve veřejném prostoru ji neukazuj. Když se podívám na začátek, tvúj prvmí příspěvek byl kádrování.

"Podle sebe soudím tebe" - dost lidí zapomíná na tohle pravdivé přísloví.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Mno, tak se vrátíme k zavírákům značky ANV, ne?
Dotaz na ty, co nějaký mají: jak Vám drží zavřená čepel? Myslím tím to, že poměrně velký otvor pro kuličku detentu umožňuje malý pohyb zavřené čepele (anebo ne).
A druhý dotaz, co by mne taky zajímal - povoluje se čep, nebo ne?
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Mám 6 zavíráků z toho 5 z první produkce tz. z oceli D2, používám je střídmě na co jsou zavíráky takovéto konstrukce určeny a navrženy. Tj. svačina, karton, provázek, nějaký ten klacík na buřty atd. Tedy žádné prasení a testy odolnosti. Nožů na které si vydělám, si i vážím.
Zatím jsem povolování čepů nezaznamenal. Pojistky drží, nic se zatím nevyběhalo.Nejlepší pocit mám ze Z300 titan frame lock D2. Frame zapadá do 1/3 pěkně flipuje, cvaká a je prostě Ok Je asi vtom titanu Top, ale lépe se mi drží Z100 vG10, ta Z300 se směrem k zádi střenky dost zužuje, a ve velké ruce se dosti ztrácí. Ten pohyb čepele v zavřené pozici díky údajně větší dírce proti kuličce u mých jedinců je nulový.
Ale abych tu nepsal jen samé ody. Jedna věc mně přeci jen mrzí, a to že u Z400, G10,D2 je ostrá část čepele při zavřeném stavu na hranici střenek. Na dotaz v ANV mně odpověděli že je to dané konstrukcí a nedá se s tím nic dělat. Párkrát jsem ho tahal na volno v kapse, a je pravda, že jsem se nikdy nepořezal. Ale nevypadá to dobře. Kdyby se tam cíleně zajelo bříškem prstu, asi by to bolelo. Co vy ostatní, majitelé Z400,třeba té novější řady s ocelí Sleipner, jak je to u vašeho?

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC15990.JPG.jpg
SDC15996.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2020
Tak já měl tři zavíráky ANV Z100 a Z200 v G10 a ted Z300 v titanu ....a dnes utáhnu čep na Z300...neb jsem ráno při ranním flipnutí ...měl první vakl čepele.... chod je super,uvidím po půl otočení.
U těch G10 mě vadí,že nelítají tak máslově jako jiné flippery.Ale tak to u nich prostě beru,každá firma to má malinko jinak s chodem,výbrusem ....
Posláno:

Štamgast
Jak píšeš, chce je to pořád trénovat, a když přijde první vakl tak mám nejlepší zkušenosti tam kápnout tohle. Jo a mám jich sedm, na jednoho jsem zapomněl, ten má dvě kuličky s tím není problém Happy
Jo a když jsme u toho vaklu kuličky na detentu, tak největší mám u M-custy, a to brutální cca.4mm na špičce Japonci

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC16000.JPG.jpg
SDC16002.JPG.jpg
SDC16003.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2020
Dík za tip ..já dávám na špičku šroubku
modrý Loctite .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
No, dost Speltera chválí, skoro bych řekl, že je z něj přímo nadšenej.
(Je to jeden z lidí zvenku, na které se dá koukat; neplácá pitomosti.)

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
No tak za 322,- USD by sme ho tak víc chválili Happy to je o čtvrtinu levnější než v zemi kde se vyrábí Happy

coll vložil tyto přílohy:
IMG_20210302_135954.jpg.jpg

PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2009
Tak můžeš chválit, tady jej máš ještě levněji: https://www.kerberostactical.cz/noze/pevny-nuz-anv-knives-m311-spelter-n690-black--kydex-sheath-black/?variantId=53000
Svět bez špagátu je jen chaos. Rudolph Smuntz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
coll napsal:
No tak za 322,- USD by sme ho tak víc chválili Happy to je o čtvrtinu levnější než v zemi kde se vyrábí Happy

Nejspíš ukazuješ jiný typ z N690 který je u nás levnější než 322 dolarů. Na videu je jiný 😉

Dudulik vložil tyto přílohy:
_vyrp14_2531M311_028_5.png.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum