ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Zero Tolerance Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/6/2014
Právě už loňská novinka 0707 byla mířená jako džentelmenský nožík pro amerického manažera.... Tady máme dalšího a nějakého ajťáka k tomu. Celkem změna oproti military drsnému image z dávných časů. Prostě nože pro hipstery. KO
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/20/2019
Ahoj, chtel bych vas tady poprosit, jestli se da zjistit u ZT 0526, jestli je original?
Moc dekuji

Breen vložil tyto přílohy:
2D4C9B45_F69F_493B_8B68_03A9D6A27606.jpeg.jpg
8A7C8A23_45A1_4FDC_BFC5_E740F241A768.jpeg.jpg
03FD5739_B51B_4DD4_AD8E_FE03AB09C548.jpeg.jpg
D728C138_8D8C_4082_BF7A_94C0820C9405.jpeg.jpg
A41CC137_DE27_43D9_B21A_3BDBD08E37D7.jpeg.jpg
A54A5513_E2A6_46C8_9513_7F69EE94E202.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Vypadá jako origo.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/8/2012
... 0562, také myslím, že je o.k.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/15/2019
Jj tohle je origo. Viděl jsem kopii z Číny...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Luckyghost napsal:
Právě už loňská novinka 0707 byla mířená jako džentelmenský nožík pro amerického manažera.... Tady máme dalšího a nějakého ajťáka k tomu. Celkem změna oproti military drsnému image z dávných časů. Prostě nože pro hipstery. KO

Že urobia džetlmenský nožík, to je ešte ten najmenší problém!
Ale oni robia nože pre komixovú generáciu a pre hráčov PC hier. Diery v čepeli v mieste najväčšieho namáhania, diery v črienkach, členité povrchy a ZBYTOČNE vysoký počet dielov, vyslovene zlá ergonómia degradujú nože z úžitkového predmetu na hračku - na ukazovanie podobne zameraným jedincom. Wink
A doba im nahráva! Veľa tunajším stačí flipovať s nožom pred televízorom či počítačom.
Vrcholný survival je pre nich prerezať balenie z ďalšieho noža.
Doba velí šokovať za každú cenu! Surprised
Lebo ľudia už od dobroty nevedia čo so sebou a vyvážená kombinácia funkcie a dizajnu ich už z nudy nevytrhne!
Zbytky ešte ako-tak mysliacej populácie majú smolu.

Treba sa tešiť z vecí, ktoré boli ešte vyrobené pod vplyvom zdravého rozumu.
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
tak a ted muze nastat konec světa koukám Laugh
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
A prvá trafená hus už zagágala. Laugh
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
No, myslím si, že zrovna Wrafan má doma poctivý kudly.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Wrafan jo! ... MíloWink Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Jóóój, to jsem se sek...red face ... Ale WuDan je má taky bytelný... Aspoň co občas ukáže.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Je pravda, že i z kudel se poslední dobou stává jen módní doplněk a některé nože ani snad k práci nejsou koncipované.. Mě osobně pěkný džentlemanský flipper s dírou ve střence nijak neuráží, každopádně bude super, pokud bude portfolio rozšířeno i o poctivou bytelnou pracovní kudlu s nádechem bývalých 03xx modelů.. Wink

..a ať jen nekecám, dám jeden, co taky není extra v oblibě.. Razz

eSDeO vložil tyto přílohy:
IMG_20210129_1027478_01.jpeg.jpg

..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Celkově obratu v trendu taky nerozumím...aby bylo jasnoWink
Toužím po návratu 0560!
30x pár mám, naštěstí
Něco mi uteklo 0804 CF, třeba...a něco mi nechybí, to je jasné...
...ale...
Je zvláštní, že když jsem vloni na jaře v Lipové chtěl něco říznout svou 0308, tak se s ní vždycky někdo mazlil. Tak mizerná je to kudla....
Schválně, kolik z vás pochybovačů jí mělo aspoň pár dní doma v akci, že tak selhala?!?
Bez asistence, na ložiskách...úplně jiná kudla než původní 030x, přitom velká, bytelnáOk
Grin Jasně, stačilo vynechat ďuru, asistopening, nechat ložiska a tu CPM 20 CV... a mohla to být třeba ZT 0304 ...Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2020
0308 je perfektní kudla a jak bude mít Šulc tu novou letošní černou verzi jdu do ní.ZT je prostě srdcovka at už starší produkce,či ta nová,kdo chce najde si :) !
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
Leoner napsal:
0308 je perfektní kudla a jak bude mít Šulc tu novou letošní černou verzi jdu do ní.ZT je prostě srdcovka at už starší produkce,či ta nová,kdo chce najde si :) !

přesně, zbytečné plakat
kdo chce sežene si starý ZTčko, kdo chce doplněk sežene si "gayZT" já osobně nosim denně tu odlehčenou 470ku a jsem moc spokojenej, spíš na cvakání, než na práci protože co v kanclu mohu dělat ? obálku semtam balík, sváču.... chápu že někdo kdo maká a má love na drahou kudlu tak bude chtít něco jinyho, kdo hledá najde
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/30/2014
Že jsou "hipsterské" modely spíš dizajnový doplněk na cvakání je pravda.

Na druhou stranu, já jsem nosil 0550, 0350, 0301 a 0909. Nikdy jsem s nima nepáčil ani neštípal dříví, a myslim, že většina uživatelů těhle nožů to má stejně. Nebo je tu někdo, kdo vážně využvá jejich "hard use" potenciál? Mám rád staré modely, nicméně uznávám, že je logištější nosit na cvakání a svačinu hipstera v karbonu než čtvrkilovou 0301. Pokud teda nutně potřebuju ZT a jsem ochoten za něj dát racionálně nezdůvodnitelné peníze - věc každého z nás. Já mám 7 kousků ZT, peněz nelituji, a jak jsem říkal, nepoužil jsem je na nic, na co by nestačila Ratka.

A poslední poznámka, pokud vím, tak overbuild beast image, který značka v minulosti držela, nikdy reálně neodpovídal záručním podmínkám:).
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/6/2014
Já to ještě rozvinu. Za mě byly takové ty útlejší štíhlejsí designové nože do kanclu vždy spíše Syderco a Benchmade. ZT šlo jinou cestou a těm dvěma ve vodách nelovilo. Teď mi právě přijde, že loví už jenom tam. No možná jsou zákazníci už jen tam.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/30/2014
Luckyghost napsal:
Já to ještě rozvinu. Za mě byly takové ty útlejší štíhlejsí designové nože do kanclu vždy spíše Syderco a Benchmade. ZT šlo jinou cestou a těm dvěma ve vodách nelovilo. Teď mi právě přijde, že loví už jenom tam. No možná jsou zákazníci už jen tam.

Drtivá většina zákazníků je právě tam. Určitě pokud jde o nože cenové hladiny nových modelů ZT. Nevím, jestli ve Státech má dělňas na stavbě nebo policajt ve službě v kapse ZT. Možná jo, u nás to tak myslím není.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/27/2010
Od ZT mi prošlo rukama spousta nožů, tedy hlavně "starší" produkce...
Jediný který mi zůstal, je poměrně nový kousek z jejich výroby...
Vždy si říkám že se vrátím k 0301 (designove pro me top), jenže ji pak vezmu do kapsy a zjistím že už takhle velký zavírák nevyužiji..
A protože ZT prostě doma být musí... Tak mám teď toto..

Módi vložil tyto přílohy:
IMG_20200719_151606.jpg.jpg

T.O. Rezavá Kudla
#Tramp Módi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
ZT si udělalo jméno na starých modelech typu 0300 a 0200, ale současná produkce se mi líbí (až teda na poslední novinky na letošek). Za mě třístovka i dvoustovka jsou velké, těžké a už bych se s tím netahal, dvoustovku mám ve sbírce, ale v kapse jsem ji měl jenom párkrát. Takový přestupní model byla 0560, na kterou jsem se fakt těšil, ale v kapse už jsem ji taky neměl léta. Za nejpovedenější považuju 0452CF, jedna z nejhezčích produkčních kudel vůbec (Sinkevich, no) a pak 0562CF (Hinderer), tyhle 2 mám nejradši. Když chceš něco většího, je tu 0308, která odstranila to, co mi na 0300 vadilo (černění, recurve čepel, asist), jako jo, ložiska jsou k diskuzi, i když já je mám rád, ale mohli tam ale dát nějaká větší, víceřadá. Na opačným konci spektra je parádní 0707, ultralehká, přitom dostatečně velká kudla do obleku, kanclu atd. Mají i slipjointy, aby si mohl člověk vzít něco od ZT i do Něměcka a Anglie atd. Myslím si, že si každý musí vybrat...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum